notebook + externa antena

Návody, tipy a triky...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

notebook + externa antena

Príspevok od používateľa gego »

davam tu zopar fotiek na notebook z mini pci wifi kartou z externym konektorom rp-sma na antenu ..... ako to zacalo ? proste ma sralo ze zakladovka ma slaby prijem maximalne tak 5-6 dbi tak som sa rozhodol nejako to spravit aby sa dala napojit externa antena ... riesil som to konektorom sma kedze nepouzivam N konetory ani na velkych sitach ... vsetko mam male sma antena sa da napojit aj na klasicku pci wifi kartu v normalnom pc ... co potrebujeme ??? 1 notebook z mini pci slotom , krizovy srubovak asi 5 , pigtail ipax - rp-sma , a davku odvahy kedze zasahujeme harverovo ... najprv si musime ujasnit kde bude koncit pigtail ... iste je ze koncit bude vo wifi karte v porte mini pci ... neviem ako je to na inych notebookoch ci je vzdy na tom istom mieste ... ked vieme kade pojde a kde bude zacneme rozoberat je tam merte vela srubiek .. komu sa podari tomu sa podari ale mne sa aj po povoleni vsetkych srubiek nepodarilo notebook rozobrat ... :lol: tak som dal dole iba kryt na wifi karte a kryt hdd .. ako nakoniec som sa rohodol pre umiestnenie na kryte hdd kedze je tam nejaky ten cm volneho miesta ... diery som robil klasickou pajkou 100w . vypalil som diery do umelej hmoty a pretiahol som tamad kablik ... sak posudte sami iste je lebsie raz vidiet ako 20 x citat :lol: :lol: :lol: ps:ak sa pytate na ucel ked nic ine daju sa s tym merat vykony home made anten co si doma vyrobite a ked nic ine iste je ze to zosili signal podla toho aku antenu puzijete ... ja mam na tom 14 dbi ..... ps2: da sa na koniec nasrubovat ta klasicka 2 dbi dipolka co sa dava ku kartam to je vyhoda pre tych co chcu mat wifi ale nemaju tu vstavanu v display ... :lol: :D mozete si aj kuknut video ako to asi vyzera ...
Prílohy
konektory  ...  ipax   -  aux moja antena  ,main vstavana antena
konektory ... ipax - aux moja antena ,main vstavana antena
detail samostatne  sma  umiestnenie  ..
detail samostatne sma umiestnenie ..
detail karty a konektorov  na aux je napojena  moja koncovka na main je antena  klasicka  na ktory date je jedno obidva maju  rovnake zisky
detail karty a konektorov na aux je napojena moja koncovka na main je antena klasicka na ktory date je jedno obidva maju rovnake zisky
notebook  hore birdo
notebook hore birdo
wifi antena sektorovka  14 dbi 2,4 ghz
wifi antena sektorovka 14 dbi 2,4 ghz
detail  rpa sma  samec  /samica
detail rpa sma samec /samica
notebook
notebook
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

este 3 fotky bo nevoslo ..
Prílohy
napojenie konektora na krytku  od hdd  + detail diery
napojenie konektora na krytku od hdd + detail diery
napojenie konektora na krytku  od hdd  z boku  .
napojenie konektora na krytku od hdd z boku .
net sumbler  -   signal z napojenou antenou a potom bez anteny iba z toou  zakladnou co je v display  ... rozdiel je viditelny  ...  vzdialenost  ap  1,3 km
net sumbler - signal z napojenou antenou a potom bez anteny iba z toou zakladnou co je v display ... rozdiel je viditelny ... vzdialenost ap 1,3 km
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

drsne, K+ (deti - doma neskusat :D)
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

si kapacita
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

sry, studujem elektroniku uz 4. rok ale aj tak z nej nic neviem... preco pouzivas tu snurku na skrutkovaci? nech sa ti nesmykne k doske?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Vyrovnanie potenciálu skrutkovača voči zemi - nech nezničí integráče statickou elektrinou (teda človek má lepší pocit pri práci).
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

peknee, velmi dobre .. a to si kupil taky skrutkovac so snurkou alrbo si to tam dal .. a jak si to tam dal ?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:peknee, velmi dobre .. a to si kupil taky skrutkovac so snurkou alrbo si to tam dal .. a jak si to tam dal ?
normalna nitka z vnutrom taky dratik co je v strede tej snurky a normalne priviazana nic viac nic menej ..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Btw je to fajn ale ten cumak co z toho trci vyzera strasne :?
roman22
Novice
Novice

Ale snaha bola

Príspevok od používateľa roman22 »

Bez urážky, pekná fušerina. Tie vypálené diery a konektor nakrivo a na zlom mieste v predu. Vŕtačka nebola? Takto zničiť netobook, no hrôza. :roll:

PS: Asi si si sám na ten netobook nezarobil, ináč by si k nemu takto nepristupoval.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

keby do toho plastu zacal vrtat vrtackou tak na 95% by to ten plast nevydrzal a praskol by po celej dlzke :P

/IMI aj tak je dost velka pravdepodobnost ze by ten plast pukol je to velke riziko taketo plasty su pľuhy :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

aughostino napísal:keby do toho plastu zacal vrtat vrtackou tak na 95% by to ten plast nevydrzal a praskol by po celej dlzke :P
Keby navrtal mensim vrtakom a postupne zvacsoval, plast by urcite nepraskol :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

chalanisko má zmysel pre detail :)
radogr
Amateur
Amateur

wifi

Príspevok od používateľa radogr »

každopádne odvaha :-))))) ale keď si inak nevieš dať rady......
čo tak doma použit repeater a máš Notebruk celý a signál v celom dome :D

podľa mňa elegantnejšie riešenie
Zdenci22
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: notebook + externa antena

Príspevok od používateľa Zdenci22 »

Caute chcem si spravit externu antenu a neviem ci bude toto pasovat
http://www.wificentrum.sk/airlive-anten ... _d738.html
http://www.wificentrum.sk/pigtail-ipax- ... _d782.html

Dakujem za kazdu odpoved
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ano bude-presne to potrebujes.

Na margo autorovho navodu...Je XXX moznosti ako spravit dieru do plastu,ale urcite nie palit pajkovackou!Vrtacka je to najlepsie riesenie.Urcite je blbost co tu niekto pisal,ze pri vrtani moze prasknut plast-prave naopak-pri vrtani je pravdepodobnost prasknutia v podstate nulova.Samozrejme ak to niekto neskusa vrtat priklepom...Taktiez treba vybrat vhodne miesto na umiestnenie konektora,kde je dostatocne volny priestor,aby ste potom nezistili,ze sa notebook nejako neda poskladat...Ten skrutkovac s uzemnovacim bodom je IMHO zbytocnost...Pouziva sa pri ovodoch CMOS,ktore su nachylne na preskok statickeho vyboja.Ja som uz"par"notebookov rozobral za pouzitia obycajnych skrutkovacov a zatial mi neodisiel ani jeden z nich.

Ja som si tento konektor dorabal uz davno,ale hodim sem foto,ako som to spravil ja-a nie inac ako vrtackou.Notebook som nemal problem rozobrat a co je dolezitejsie ani poskladat spet do funkcneho celku.Ak v tom nemate prax,tak si to poriadne rozmyslite,aby vysledkom vasej prace nebolo viac skody ako osohu :idea: .
Prílohy
Fotografia0066.jpg
Fotografia0064.jpg
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Nejaký jednoduchý návod ako to spraviť na notebooku:

FUJITSU-SIEMENS Amilo Pa3553

Tiež by som to mal veľmi rád v počítači a kludne ho prevrtam hocikde alebo prepálim len aby som to mal.

Vopred diky moc.
actsvk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa actsvk »

perfektne riesenie..... Vie mi niekto povedat nieco aj na margo 3G anten ???? pls by mi pomohol...
Napísať odpoveď