notebook + externa antena
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
notebook + externa antena
davam tu zopar fotiek na notebook z mini pci wifi kartou z externym konektorom rp-sma na antenu ..... ako to zacalo ? proste ma sralo ze zakladovka ma slaby prijem maximalne tak 5-6 dbi tak som sa rozhodol nejako to spravit aby sa dala napojit externa antena ... riesil som to konektorom sma kedze nepouzivam N konetory ani na velkych sitach ... vsetko mam male sma antena sa da napojit aj na klasicku pci wifi kartu v normalnom pc ... co potrebujeme ??? 1 notebook z mini pci slotom , krizovy srubovak asi 5 , pigtail ipax - rp-sma , a davku odvahy kedze zasahujeme harverovo ... najprv si musime ujasnit kde bude koncit pigtail ... iste je ze koncit bude vo wifi karte v porte mini pci ... neviem ako je to na inych notebookoch ci je vzdy na tom istom mieste ... ked vieme kade pojde a kde bude zacneme rozoberat je tam merte vela srubiek .. komu sa podari tomu sa podari ale mne sa aj po povoleni vsetkych srubiek nepodarilo notebook rozobrat ...
tak som dal dole iba kryt na wifi karte a kryt hdd .. ako nakoniec som sa rohodol pre umiestnenie na kryte hdd kedze je tam nejaky ten cm volneho miesta ... diery som robil klasickou pajkou 100w . vypalil som diery do umelej hmoty a pretiahol som tamad kablik ... sak posudte sami iste je lebsie raz vidiet ako 20 x citat
ps:ak sa pytate na ucel ked nic ine daju sa s tym merat vykony home made anten co si doma vyrobite a ked nic ine iste je ze to zosili signal podla toho aku antenu puzijete ... ja mam na tom 14 dbi ..... ps2: da sa na koniec nasrubovat ta klasicka 2 dbi dipolka co sa dava ku kartam to je vyhoda pre tych co chcu mat wifi ale nemaju tu vstavanu v display ...
mozete si aj kuknut video ako to asi vyzera ...
- Prílohy
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Ale snaha bola
Bez urážky, pekná fušerina. Tie vypálené diery a konektor nakrivo a na zlom mieste v predu. Vŕtačka nebola? Takto zničiť netobook, no hrôza. 
PS: Asi si si sám na ten netobook nezarobil, ináč by si k nemu takto nepristupoval.
PS: Asi si si sám na ten netobook nezarobil, ináč by si k nemu takto nepristupoval.
-
aughostino
Medium Professional
Keby navrtal mensim vrtakom a postupne zvacsoval, plast by urcite nepraskolaughostino napísal:keby do toho plastu zacal vrtat vrtackou tak na 95% by to ten plast nevydrzal a praskol by po celej dlzke
-
Zdenci22
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: notebook + externa antena
Caute chcem si spravit externu antenu a neviem ci bude toto pasovat
http://www.wificentrum.sk/airlive-anten ... _d738.html
http://www.wificentrum.sk/pigtail-ipax- ... _d782.html
Dakujem za kazdu odpoved
http://www.wificentrum.sk/airlive-anten ... _d738.html
http://www.wificentrum.sk/pigtail-ipax- ... _d782.html
Dakujem za kazdu odpoved
Ano bude-presne to potrebujes.
Na margo autorovho navodu...Je XXX moznosti ako spravit dieru do plastu,ale urcite nie palit pajkovackou!Vrtacka je to najlepsie riesenie.Urcite je blbost co tu niekto pisal,ze pri vrtani moze prasknut plast-prave naopak-pri vrtani je pravdepodobnost prasknutia v podstate nulova.Samozrejme ak to niekto neskusa vrtat priklepom...Taktiez treba vybrat vhodne miesto na umiestnenie konektora,kde je dostatocne volny priestor,aby ste potom nezistili,ze sa notebook nejako neda poskladat...Ten skrutkovac s uzemnovacim bodom je IMHO zbytocnost...Pouziva sa pri ovodoch CMOS,ktore su nachylne na preskok statickeho vyboja.Ja som uz"par"notebookov rozobral za pouzitia obycajnych skrutkovacov a zatial mi neodisiel ani jeden z nich.
Ja som si tento konektor dorabal uz davno,ale hodim sem foto,ako som to spravil ja-a nie inac ako vrtackou.Notebook som nemal problem rozobrat a co je dolezitejsie ani poskladat spet do funkcneho celku.Ak v tom nemate prax,tak si to poriadne rozmyslite,aby vysledkom vasej prace nebolo viac skody ako osohu
.
Na margo autorovho navodu...Je XXX moznosti ako spravit dieru do plastu,ale urcite nie palit pajkovackou!Vrtacka je to najlepsie riesenie.Urcite je blbost co tu niekto pisal,ze pri vrtani moze prasknut plast-prave naopak-pri vrtani je pravdepodobnost prasknutia v podstate nulova.Samozrejme ak to niekto neskusa vrtat priklepom...Taktiez treba vybrat vhodne miesto na umiestnenie konektora,kde je dostatocne volny priestor,aby ste potom nezistili,ze sa notebook nejako neda poskladat...Ten skrutkovac s uzemnovacim bodom je IMHO zbytocnost...Pouziva sa pri ovodoch CMOS,ktore su nachylne na preskok statickeho vyboja.Ja som uz"par"notebookov rozobral za pouzitia obycajnych skrutkovacov a zatial mi neodisiel ani jeden z nich.
Ja som si tento konektor dorabal uz davno,ale hodim sem foto,ako som to spravil ja-a nie inac ako vrtackou.Notebook som nemal problem rozobrat a co je dolezitejsie ani poskladat spet do funkcneho celku.Ak v tom nemate prax,tak si to poriadne rozmyslite,aby vysledkom vasej prace nebolo viac skody ako osohu
Nejaký jednoduchý návod ako to spraviť na notebooku:
FUJITSU-SIEMENS Amilo Pa3553
Tiež by som to mal veľmi rád v počítači a kludne ho prevrtam hocikde alebo prepálim len aby som to mal.
Vopred diky moc.
FUJITSU-SIEMENS Amilo Pa3553
Tiež by som to mal veľmi rád v počítači a kludne ho prevrtam hocikde alebo prepálim len aby som to mal.
Vopred diky moc.
perfektne riesenie..... Vie mi niekto povedat nieco aj na margo 3G anten ???? pls by mi pomohol...