jukel napísal:máš pocit že sa zakladateľ témy s nickom
uradnicek.a potrebuje na PC hrať ?
Síce OT ale prečo máš pocit že je to zabudnutá platforma ? Mám mac os X týžden a na Win 7 čo som mal sa už nevrátim. Aplikácií je určite menej ale každá jedna je kvalitná tak ako tie najlepšie na Windowsoch
len kkt by sa na takom PC nechcel hrať. Taký PC nie je súci na nič iné len na hry. Ak by chcel robiť grafiku, mal by tam diskové pole zložené z SSD a jedno Quadro, ak by chcel robiť čisto CAD, tak by tam mal dve QUADRO karty a 30" LCD panel, v žiadnom prípade nie 4 random grafické karty. Ak by chcel robiť hudbu, mal by tam profesionálnu zvukovú kartu s PCi strižňou a najpravdepodobnejšie by si kúpil celú AViD zostavu. Jediná vec čo je fakt, že nenapísal na čo chce ten PC, dalo sa len hádať z tej ceny čo navrhol.
A ku MAC-u. Sorry, ale na MAC-u nejde príliš veľa kľúčových aplikácií a je hrozne zabrzdený čo sa týka ovládania. Je to menšinová platforma a nejakú dobu aj evidentne bude. MAC nie je súci na nič iné len na písanie dokumentov, pozeranie filmov a počúvanie hudby poprípade nejakú strižnú prácu. Nemôžeš na ňom vyvýjať veci z VS, ani tvoriť pluginy do rôznych aplikácií, ktoré sú Win32/64 only.
Je pekné že si nadšený z "kvalít" mac-u, ale je to to isté ako iPhone. Telefón s veľa možnosťami, uzavretý pred svetom. Až bude 95% aplikácií prístupných na MAC-u, tak si o ňom môžeme popísať, do vtedy je to len nepoužiteľný krám a pre človeka ktorý robí aktívne s platformou PC a je ňou obklopený môže mať MAC fakt len pre image a povrchnú prácu. Všetky seriózne aplikácie sú len na PC a ich chabé klony aj na MAC, to je čistý fakt, s ktorým sa MAC fanúšikovia nikdy nezmieria.
Ako príklad uvediem. Som povolaním animátor, designér a grafik. Ako hobby skladám a udržiavam počítače, počítačové siete a celkovo hardware všetkého druhu [mimo áut, do tých sa nerozumiem, ani do chladničiek, sporákov, kotlov a podobného "hardwaru"]. Mojou "povinnosťou" je poznať v praxi väčšinu PC aplikácií, lebo mám dosť široký záber pola pôsobnosti, čo sa týka druhu zákazníkov. Od účtovníkov [ekonómov], gamerov, firiem pôsobiacich v rôznych odvetviach, cez architektov, animátorov, designérov až po dôchodcov, učiteľov, a iných. Každý z nich používa PC nie MAC, lebo na MAC nemajú peniaze.
A teraz zo života. Kúpim si MAC, lebo je SUPER. A tak cca o pol roka už nebudem totálne nič vedieť o PC a budem totálne nepoužiteľný, ale hlavné je že budem mať MAC, budem sa vo voľnom čase hrať WoW, alebo Sims 3, budem robiť v Photoshope s MACovskou myškou, ktorá má namiesto koliečka guličku a vo FinalCute namiesto Adobe Premiere, Adobe After Effects, Autodesk Combustion a AViD-u, lebo je to COOL. Budem úplne "slepý" voči novinkám v oblasti PC, lebo budem MAC COOLER

veľmi zlá predstava, mať niečo čo má tak mizivé percento ľudí, len preto že je to COOL.
Prepáč, ale MACiNTOSH-e sú len dobre optimalizované kalkulačky v peknom obale. Nič nevedia, ale majú obrovský halo efekt, to je všetko.
A anyway, prečo by som si kupoval MAC za 2-3 násobnú cenu, keď môžem mať za polovičnú až tretinovú cenu PC s rovnakým, ak nie lepším výkonom? Ak by sme sa bavili úplne do detailov.
Mám klienta - firmu, čo má len samé MAC-y, lebo ich šéf je jablkofil. Tie MAC-y majú identický výkon s PC, lebo na všetkých bežia Visty. Fakt "výhra"...