Stavba výkonného PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nadeo...

...AMD Phenom II 965 stojí 147 eur.
...Intel Core i7 975 Extreme stojí 883 eur.

...teraz sa na chvíľku zastav...zamysli sa nad slovíčkom "len"...a porozmýšľaj nad tým čo si napísal...

...indície: rozdiel 736 eur...väčší výkon o 40% v aplikáciach...o 15% v hrách...pomer cena/výkon...6 násobná cena...

...už rozumieš? :?

...alebo ak patríš k tým ľuďom, čo sú ochotní zaplatiť 6 násobok za zlomok výkonu v pomere ku cene, tak si nemáme čo povedať. A áno, v tom prípade to nie je len, ale "až"...40% v aplikáciach a "až" 15% v hrách.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

uplink napísal:jukel na MAC pro si nezahráš, nespustíš žiadnu aplikáciu, nič. Načo Ti je drahý PC na ktorom nemôžeš nič okrem hrania šachu, pozerania filmov a počúvania hudby robiť?
16GB RAM, 4 grafické karty ale PC je vhodný iba na šach ? :D Neviem ako poznáš OS X ale myslím že sa nejaká ta aplikácia naň nájde :wink:

A na mac môžeš v pohode nahodiť Windows
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Keď tam dáš Widle, tak je to o inom, ale ináč je to len zabitá platforma, s tými 4mi grafikami a 16 GB RAM, úplne zabitá. A áno máš pravdu, zahráš si tam Spore, Sims 3 a...WoW? A ešte asi 5 hier...fakt super :)

A keď aplikácie, tak načo 4 VGAčky? Ani Maxko, ani Maya, ani Rhinoceros nevedia využívať ich GPGPU power, len combustion vie využívať VGAčky na GPGPU. Čiže suma sumárum je to celkom zabité. Alebo sú tie VGAčky rady Quadro?
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

máš pocit že sa zakladateľ témy s nickom uradnicek.a potrebuje na PC hrať ? :)

Síce OT ale prečo máš pocit že je to zabudnutá platforma ? Mám mac os X týžden a na Win 7 čo som mal sa už nevrátim. Aplikácií je určite menej ale každá jedna je kvalitná tak ako tie najlepšie na Windowsoch
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

za tie peniaze by som si kupil pc tak za 700eur a za zvysok nejake pojazdne auto pre zacinajuceho maturanta v praci :roll:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jukel napísal:máš pocit že sa zakladateľ témy s nickom uradnicek.a potrebuje na PC hrať ? :)

Síce OT ale prečo máš pocit že je to zabudnutá platforma ? Mám mac os X týžden a na Win 7 čo som mal sa už nevrátim. Aplikácií je určite menej ale každá jedna je kvalitná tak ako tie najlepšie na Windowsoch
len kkt by sa na takom PC nechcel hrať. Taký PC nie je súci na nič iné len na hry. Ak by chcel robiť grafiku, mal by tam diskové pole zložené z SSD a jedno Quadro, ak by chcel robiť čisto CAD, tak by tam mal dve QUADRO karty a 30" LCD panel, v žiadnom prípade nie 4 random grafické karty. Ak by chcel robiť hudbu, mal by tam profesionálnu zvukovú kartu s PCi strižňou a najpravdepodobnejšie by si kúpil celú AViD zostavu. Jediná vec čo je fakt, že nenapísal na čo chce ten PC, dalo sa len hádať z tej ceny čo navrhol.

A ku MAC-u. Sorry, ale na MAC-u nejde príliš veľa kľúčových aplikácií a je hrozne zabrzdený čo sa týka ovládania. Je to menšinová platforma a nejakú dobu aj evidentne bude. MAC nie je súci na nič iné len na písanie dokumentov, pozeranie filmov a počúvanie hudby poprípade nejakú strižnú prácu. Nemôžeš na ňom vyvýjať veci z VS, ani tvoriť pluginy do rôznych aplikácií, ktoré sú Win32/64 only.

Je pekné že si nadšený z "kvalít" mac-u, ale je to to isté ako iPhone. Telefón s veľa možnosťami, uzavretý pred svetom. Až bude 95% aplikácií prístupných na MAC-u, tak si o ňom môžeme popísať, do vtedy je to len nepoužiteľný krám a pre človeka ktorý robí aktívne s platformou PC a je ňou obklopený môže mať MAC fakt len pre image a povrchnú prácu. Všetky seriózne aplikácie sú len na PC a ich chabé klony aj na MAC, to je čistý fakt, s ktorým sa MAC fanúšikovia nikdy nezmieria.

Ako príklad uvediem. Som povolaním animátor, designér a grafik. Ako hobby skladám a udržiavam počítače, počítačové siete a celkovo hardware všetkého druhu [mimo áut, do tých sa nerozumiem, ani do chladničiek, sporákov, kotlov a podobného "hardwaru"]. Mojou "povinnosťou" je poznať v praxi väčšinu PC aplikácií, lebo mám dosť široký záber pola pôsobnosti, čo sa týka druhu zákazníkov. Od účtovníkov [ekonómov], gamerov, firiem pôsobiacich v rôznych odvetviach, cez architektov, animátorov, designérov až po dôchodcov, učiteľov, a iných. Každý z nich používa PC nie MAC, lebo na MAC nemajú peniaze.

A teraz zo života. Kúpim si MAC, lebo je SUPER. A tak cca o pol roka už nebudem totálne nič vedieť o PC a budem totálne nepoužiteľný, ale hlavné je že budem mať MAC, budem sa vo voľnom čase hrať WoW, alebo Sims 3, budem robiť v Photoshope s MACovskou myškou, ktorá má namiesto koliečka guličku a vo FinalCute namiesto Adobe Premiere, Adobe After Effects, Autodesk Combustion a AViD-u, lebo je to COOL. Budem úplne "slepý" voči novinkám v oblasti PC, lebo budem MAC COOLER 8) veľmi zlá predstava, mať niečo čo má tak mizivé percento ľudí, len preto že je to COOL.

Prepáč, ale MACiNTOSH-e sú len dobre optimalizované kalkulačky v peknom obale. Nič nevedia, ale majú obrovský halo efekt, to je všetko.

A anyway, prečo by som si kupoval MAC za 2-3 násobnú cenu, keď môžem mať za polovičnú až tretinovú cenu PC s rovnakým, ak nie lepším výkonom? Ak by sme sa bavili úplne do detailov.

Mám klienta - firmu, čo má len samé MAC-y, lebo ich šéf je jablkofil. Tie MAC-y majú identický výkon s PC, lebo na všetkých bežia Visty. Fakt "výhra"...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

mno, imho nema cenu kupovat nieco vykonnejsie ako
i5 750, resp i7 860, pokial to ma byt herna masinka,
resp. i7 920 pokial ide o masinku primarne na pracu
k tomu odpovedajucu zakladovku, zdroj a ramky bud 2x2GB (na 1156), resp 3x2GB na 1366.
grafiku bud 5850,alebo 5870, dvojjadrovym rieseniam by som sa vyhol...
radsej zainvestit do poriadneho monitora, alebo zobrat rovno dva poriadne monitory. Vsak do nich budes najviac cumiet, od nich zalezi vysledny zazitok.
solidny diskovy priestor, samsungy F3 zobrat aspon dva, pripadne nejake z dnes uz dostupnych SSD (na extrahardware.cz najdes testy) na system
a skusit zainvestit aj do poriadnych prkotiniek naokolo... riadny case, chladenie, mozno aj take veci ako mysidlo atd.

mat viac casu, aj nieco skusim poskladat...
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

najlepsie je kupit comp za 700-1000 euro zvysok odlozit do vankusa a o 2 roky kupit znovu comp alebo pribezne dolnat vymienat hw
Napísať odpoveď