Btw: Keby napadli hojka čo by sa stalo ?
Portál Azet.sk bol údajne hacknutý
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
raz dávno tu bol bug, pomocou ktorého sa dalo (teoreticky) dopracovať k hashom hesiel, ip adresám, v podstate čomukoľvek. Našťastie nikto nemáte také skills ako ja, tak to nikto nevedel využiť a ani si to nikto nevšimolcuteSTYLE69 napísal:Radšej mažem všetky účty a fotky.
Btw: Keby napadli hojka čo by sa stalo ?+ mám taký pocit že igigi je aj tu na fóre
V skutočnosti sa kvôli iným nastaveniam servera takéto čosi nedalo, toto čo je vo fotke som robil cez obyčajného užívateľa ale na svojom localhoste. Na fore sa mi to nepodarilo, ale aj tak bola chyba už dávno opravená
- Prílohy
-
- hack.gif
- (6.91 KiB) 335 stiahnutí
-
jjj
Guru wannabe
Krátke zhrnutie a moj názor na to čo sa vlastne stalo..
Nájdete tu..
Nájdete tu..
tieto stranky funguju tak, ze ak pouzivatel chce zistit md5 hash (z nejakeho retazca), tak mu stranka ten hash ukaze, ale sucasne si aj ulozi tieto udaje (hash a hodnotu slova) do databazy. Potom pri vlozeni hashu prehladava databazu a hlada ku hashu hodnotu slova. Takze predpokladam, ze si si najprv na tej stranke vlozil to tvoje nahodne vygenerovane slovo (aby si zistil jeho md5 hash), cim si toto slovo ulozil do ich databazy a nasledne si sa cudoval, ako takto rychlo zistili co sa skryva pod hashom.
-
uplink
VIP
prečo by mal niekto podať žalobu na freeportál? Aj ked tam máš plusko, nedávajú Ti nikde záruku toho, že s Tvojími dátami si nemôŽ spraviť čo chcú. Aj keby ich hneď zverejnili na nejakej webovej stránke, nikto im nič nemôže. Nikde nerušia za bezpečnosť údajov, je to ich "dobrá vôľa". To je to isté ako keby niekto hackol hojko.com. Aj tu je určite kopa "citlivých" údajov, ale hojko jednoducho nenesie zodpovednosť.
Uplink: pri registracii suhlasi pouzivatel s nasledujucimi pravidlami: http://pomoc.azet.sk/vseobecne-podmienky
Podla odstavca IV by podla mna mali zostat moje osobne udaje len spolocnosti azet. Nie som pravnik, preto ma opravte ak sa mylim.
ROFL sledujte odstavec VIII:
Používateľ sa zaväzuje, že si nebude vypínať zobrazovanie obrázkov.
Podla odstavca IV by podla mna mali zostat moje osobne udaje len spolocnosti azet. Nie som pravnik, preto ma opravte ak sa mylim.
ROFL sledujte odstavec VIII:
Používateľ sa zaväzuje, že si nebude vypínať zobrazovanie obrázkov.
-
jjj
Guru wannabe
Porušili zákon o ochrane osobných údajov.uplink napísal:prečo by mal niekto podať žalobu na freeportál? Aj ked tam máš plusko, nedávajú Ti nikde záruku toho, že s Tvojími dátami si nemôŽ spraviť čo chcú. Aj keby ich hneď zverejnili na nejakej webovej stránke, nikto im nič nemôže. Nikde nerušia za bezpečnosť údajov, je to ich "dobrá vôľa". To je to isté ako keby niekto hackol hojko.com. Aj tu je určite kopa "citlivých" údajov, ale hojko jednoducho nenesie zodpovednosť.
Tým že nedokázali zabrániť ich odcudzeniu.
Podstatu naplnenia trestného činu by to už možno aj mohlo spĺňať.
Ak ich niekto zneužije podľa mojho skromého názoru by sudcovi neostávalo nič iné iba ako túto žalobu uznať a odškodniť tak poškodeného sumou ktorú bude žalujúca strana za spôsobenú škodu požadovať k náhrade.
//Niesom právnik, ale iba používam svoj sedliacky rozum.
-
Hellboy248
Guru wannabe
-
hojko
Site Admin
Tak a odozva na vyhlasenie Azetu nenechala dlho cakat a Igigi o pol tretej v noci na svojom blogu zverejnil par hesiel, najma ich pocet. Ide o hashe hesiel, ktore sa najcastejsie pouzivaju.
igigi: Azet.sk passwords fun
Ako je vidiet, az 60 tisic uzivatelov pouziva heslo 000000, 58 tisic pouziva heslo 123456789, 16 tisic pouziva heslo aaaaaa... Zaujimave, ze???
Ako vsak spravil 15 znakove hesla, tak to skutocne netusim, pretoze to je 15^62, cize by to trvalo neskutocne dlho. Pozeram Rainbow Tables a md5_loweralpha#1-9 ma 28 giga, to znamena, ze hesla z malych pismen od jedneho do devat znakov maju 28GB. Ak by sa pridalo pismenko, tak velkost rastie a pri 15 znakov by to malo byt az 400TB, cize nepredstavitelne mnozstvo dat a preskumat take mnozstvo tabuliek, tak to by bolo takmer nemozne..., okolo 1,8 miliardy kombinacii??? Tak to urcite nejde za par dni, to by trvalo desiatky, ba az stovky rokov.
Zaujimave su aj hesla spravcov a predstavestva spolocnosti. Najskor som myslel, ze ci tie hesla nezmenil, ale ked sa clovek pozriet na zverejneny prvy hack Azetu a porovna hashe, tak sedia. Takze hlavny admin, majitel a neviem co vsetko v jednej osobe pouzival heslo "ko*otsom", dost odvaha, ale evidentne ho vystihuje, ci nie???
Smekam a klaniam sa, nemam slov
igigi: Azet.sk passwords fun
Ako je vidiet, az 60 tisic uzivatelov pouziva heslo 000000, 58 tisic pouziva heslo 123456789, 16 tisic pouziva heslo aaaaaa... Zaujimave, ze???
Ako vsak spravil 15 znakove hesla, tak to skutocne netusim, pretoze to je 15^62, cize by to trvalo neskutocne dlho. Pozeram Rainbow Tables a md5_loweralpha#1-9 ma 28 giga, to znamena, ze hesla z malych pismen od jedneho do devat znakov maju 28GB. Ak by sa pridalo pismenko, tak velkost rastie a pri 15 znakov by to malo byt az 400TB, cize nepredstavitelne mnozstvo dat a preskumat take mnozstvo tabuliek, tak to by bolo takmer nemozne..., okolo 1,8 miliardy kombinacii??? Tak to urcite nejde za par dni, to by trvalo desiatky, ba az stovky rokov.
Zaujimave su aj hesla spravcov a predstavestva spolocnosti. Najskor som myslel, ze ci tie hesla nezmenil, ale ked sa clovek pozriet na zverejneny prvy hack Azetu a porovna hashe, tak sedia. Takze hlavny admin, majitel a neviem co vsetko v jednej osobe pouzival heslo "ko*otsom", dost odvaha, ale evidentne ho vystihuje, ci nie???
Smekam a klaniam sa, nemam slov
-
seth82
Darca
//kua, tak Hojko ma predbehol o 3 minúty :3
http://igigi.baywords.com/azet-sk-passwords-fun/ Takže tak. Dúfam, že si väčšina obetí tejto debiliny zresetovala heslo... Ináč tá tabuľka s počtami použití určitých hesiel je krásny náhľad do slovenskej AZETovej komunity, akí primitívi to používajú...Z toho by sa dala spraviť neskutočne kvalitná sociálna analýza -je tam možnosť vidieť, koľko ľudí je tak sprostých, že si tam zadáva úplne triviálne heslá, ktoré každého napadnú ako prvé, kadejaké zdrobneniny vlastných mien (Kikuska, Aduska, Romanko, atď), heslo adidas používa 5085 idiotov, 50cent a Kontrafakt dokopy zasa ďalších skoro 4500 ľudí, sex 4008 a ko*ot, ko*ot, ko*ot a iné odvodenia skoro 20 000. Toto všetko svedčí o priemernej inteligencii užívateľov...Dúfam, že Igigi to poskytne ako kompletku, nech sa s tým môžeme pohrať...Na záver iba jedno: ENJOY YOUR FAIL, azet (som úprimne zvedavý, aké vyjadrenie poskytne a aj k tomu, aké ma heslo ich najväčší náčelník, s ktorým mimochodom nadmieru súhlasím)
http://igigi.baywords.com/azet-sk-passwords-fun/ Takže tak. Dúfam, že si väčšina obetí tejto debiliny zresetovala heslo... Ináč tá tabuľka s počtami použití určitých hesiel je krásny náhľad do slovenskej AZETovej komunity, akí primitívi to používajú...Z toho by sa dala spraviť neskutočne kvalitná sociálna analýza -je tam možnosť vidieť, koľko ľudí je tak sprostých, že si tam zadáva úplne triviálne heslá, ktoré každého napadnú ako prvé, kadejaké zdrobneniny vlastných mien (Kikuska, Aduska, Romanko, atď), heslo adidas používa 5085 idiotov, 50cent a Kontrafakt dokopy zasa ďalších skoro 4500 ľudí, sex 4008 a ko*ot, ko*ot, ko*ot a iné odvodenia skoro 20 000. Toto všetko svedčí o priemernej inteligencii užívateľov...Dúfam, že Igigi to poskytne ako kompletku, nech sa s tým môžeme pohrať...Na záver iba jedno: ENJOY YOUR FAIL, azet (som úprimne zvedavý, aké vyjadrenie poskytne a aj k tomu, aké ma heslo ich najväčší náčelník, s ktorým mimochodom nadmieru súhlasím)
-
hojko
Site Admin
Aj ja sa tesim na ich stanovisko, pretoze prve im vyslo a dokazali to zahrat do autu. Sice o tri dni neskor ako sa o tom hovorilo, ale aj tak, aspon potvrdili prienik, ale o bezpecnosti uz nic nevraveli, vraj je vsetko v pohode. Verim, ze dnes toho budu plne spravy a hoci je sviatok, tak snad bude nejake zaujimave vyhlasenie zo strany Azetu.
-
jjj
Guru wannabe
Pokial viem tak vdaka ich systemu heslo viac ako 15 znakov mat nemozeDeJF napísal:Ak mám heslo nad 15 znakov tak sa k nemu nedostal ?..
Moj druhý článok nájdete tu