Psychoprofil baby:
Mierna genialita, zdedené z matkinej strany nervozita a prílišná emočná rozkolísanosť. Boli na liekoch. Dievča bolo trikrát na psychiatrii cca mesiac a mala tri pokusy o samovraždu s posledným skoro podareným (kyanovodík), s tým, že prišla o cit v prstoch na nohách ako následok. Bola dvakrát na liekoch, teraz má nejaké AD, antipsychotiká, jedny anxiolitiká a ešte, aby jedla taký sirup, pretože je strašne vychudnutá (je príšerne málo, priznala, že možno trpí anoerxiou) (odmieta užívať sirup i liek, lebo potom nemôže byť za volantom). Od 15 (má 20) začala s drogami, najprv marihuana, potom hašiš, lsd, huby, pervitín, v istom momente dávno aj toluén. Pokiaľ mi je známe, odkedy sme spolu (tri mesiace najprv nebrala v rámci ultimáta nič. Rapídne sa jej zlepšil psychický stav) neberie okrem marihuány nič tvrdé. Marihuana, ak je známe, je najznámejší a najsilnejší spúšťač schizofrénie. Baba trpí takmer všetkými príznakmi miernej schizofrénie, má skoro ustavične depresie, často plače, spáva len veľmi krátko, ak vôboec, vôbec nerozpráva (celý život), len sekane, po slovách, vety iba keď je na liekoch, alebo je veľmi šťastná. (manické stavy). Marihuanu odmieta prestať brať (fajčí chronicky skoro denne, boli časy, kedy ráno naobed večer), ak by to o nej vedel jej doktor, povedal, že by bola okamžite hospitalizovaná ako nesvojprávna. Klame mu, pretože jej tým pohrozil.
Psychiatria doteraz nepomohla a ani neverím, že pomôže, iba pokiaľ hovoríme o izolovaní od drog a ani s tým si niesom istý. Na psychiatrii ju len riadne nadopujú liekmi a výsledok žiaden. Doteraz vždy keď vyšla, drogy si sami našli cestu.
Problém je, že dievča kráča do diery, bližšie a bližšie do statusu "troska" odkiaľ jej už nepomôže nikto a nič. Nie je schopná samostatného života, ani života s ľuďmi, nenávidí všetko okolo seba a kohokoľvek, kto sa jej pokúša siahať na slobodu. Očakáva, že život končí do niekoľkých rokov, ak si dovtedy nezoberie život v nejakom ochvate. Raz mi pod silnou dávkou liekov, kedy si potom z takého stavu veľa nepamätá povedala, že je tu ešte stále len kvôli mne, pretože mi nechce ublížiť svojim odchodom. A myslím, že jej to aj celkom žeriem (samozrejme s istou dávkou emo-skepsy, ale ona medzi emo nepatrí), pretože viem s istotou povedať, že svojich rodičov nenávidí a jej brat je pre ňu neutrálny. A je dostatočne egoistická na to, aby sa na nich vysrala.
Neviem, ako ju izolovať od drog - ak aj nemá peniaze, stále ju niekto ponúka, má veľké množstvo kontaktov s pešiakmi, feťákmi, bežnými huličmi a priateľov (hlavne nie také množstvo) jej nemôžem zobrať. A v zúfalstve sa bojím, že keby sa mi aj to podarilo a nemala by peniaze, tak by sa v amoku a psychóze (má stavy, kedy si nepamätá, nevie čo robí) mohla ponúknuť svoje telo za gram.
Nedokážem ju pustiť, nedokážem sa na to celé vysrať, je pre mňa príliš dôležitá, strašne jej chcem pomôcť, ale už si neviem dať rady, jedine, keby som ju zamkol v izbe a nepustil ju odtiaľ na veľmi dlhý čas a robil všetko preto, aby sa tam nezbláznila, ale aby bola v totálnej askéze a izolácií. Ha-ha
Každý nápad pomôže, prosím, ak máte skúsenosť, myšlienku, dajte mi vedieť, ak potrebujete nejaké ďalšie informácie, možno som na niečo dôležité zabudol, pýtajte sa.
Prosím, neodsudzujte ju sprvej. Poznám ľudí, ktorí prekonali psychické choroby, psychózy, stavy paniky s halucináciami a viem, že keď to mali najťažšie, siahli po drogách, tie pomáhajú počas stavu zbaviť sa zlého stavu. a nevieme, čo za peklo môže prežívať. Je samozrejme jasné, že si za mnohé môže sama, ale v rámci nesvojprávnosti možno nemala na výber, keď je človek posadnutý, koná tak, ako by nechcel. a hlavne keď o sebe nevie.