Ako riešiť zložitú situáciu na fakulte???

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ako riešiť zložitú situáciu na fakulte???

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Zdravím :), mám problém (nielen ja ale asi 3/4 ročníka), ktorý sa týka jedného predmetu na pôde mojej fakulty UMB. Ide o to, že mne a mojim kolegom bolo odmietnuté ukázať zápočtové písomky z predmetu správne právo, ktoré absolvoval iba úzky počet spolužiakov :) (hneď vysvetlím)

Všetko sa to začalo tým, že sa v ročníku našlo zopár pri__ných dievčat, ktoré išli za dotýčným JUDr. aby nám dal zápočet 30. novembra - ten by si na to inak ani nespomenul, keby tie dievčata mu to nepripomenuli a problem by nebol, lebo by všetci spolužiaci išli v pohode k ústnej skúške ako to bolo minulý rok. Na tento zápočet som sa neučil lebo sa mi prekrýval so zápočtom zo štátneho práva, mal som z neho 2 body (na postup trebalo 5 zo 7 bodov), takže o dva týždne som písal opravný zápočet a tu nastal problém, v ktorom si neviem dať rady....totiž ten JUDr. dal rovnaké testy ako na prvom zápočte, takže každy mal správne odpovede a každy v mojej skupine dal tie iste odpovede a výsledok: dvaja urobili ostatní nič :evil: Následne po vyhlásení výsledkov sa za nim vybral jeden môj spolužiak, ktorý chcel vidieť svoju písomku a dotyčný JUDr. mu tresol s dverami pred nosom, že dovidenia....následne sa skupinka odvážlivcov vybrala za prodekanom, ktorý prikázal tomu JUDr. aby do 5 dní zverejnil všetky testy, tak som sa tam teda vybral, že si pozriem svoju písomku a čo sa stalo? v ten den mala byť ustna skúška ale pán doktor ju zrušil s poznamkou o zdravotných problémoch vyučujúceho, a zverejnil iba prezencie s počtom bodov tých čo písali, pričom jeden z mojej skupiny mal najprv že neurobil zápočet a potom preškrtnuté a s podpisom pana doktora o tom, že to urobil :wink:......, no a dnes som na pochybach ako danu situáciu mam riešiť, kedže 12. 1. sa niekoľko jednotlivcov dohodlo, že za nim pôjdu aby dal písať ešte jeden započet opravný, a budú na neho hrať, že to sľúbil - čiže ho chcú oblbnúť, podľa mna je to zlý postup, pretože doteraz sme nevideli písomky a podľa mna ide o ústup pozícii, lebo ak da opravak tak pusti na skušku možno dalších 5 ľudí a to bude asi tak všetko a ostatní sa ukážu ako blbci...

Napadá ma niekoľko riešeni a zaujimalo by ma čo by ste robili vy na mojom mieste, takže mojimi riešeniami sú:

1. to, ak bude vôľa zjednotiť sa v ročníku, tak by sme išli za dekanom o tom, že nemôžeme vidieť naše testy, ak by nepomohlo
2. zavolať do tv joj, a ľady sa určite pohnú
3. ak mi prasknú nervy tak ho asi.....

btw. bavíme sa o pánu doktorovi, ktorý minulý rok urobil vec typu: jeden chalan z vyššieho ročníka riadne urobil skúšku - mal písmenko v indexe a jeho podpis, ale v aise mu zapísal omylom fx, chalan išiel za nim že sa pomýlil, a ten doktor ho obvinil z falšovania jeho podpisu, chalan išiel za dekanom a spolu s nim za doktorom, ten si ani tu chybu nepriznal, chalan trval na grafologovi a doktorko nie, že on sa nemýli, a tak ten chalan prenáša celý predmet...... :) to sú veci na PrF UMB :!:
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

nie si sám s takýmto problémom, a táto fakulta nie je jediná kde sa takéto veci dejú. Ja som na tom véééľmi podobne.
Na absolvovanie jedného predmetu potrebujem 3 časti: semestrálku, referát, písomku.
Semestrálka - Ačko, ako jediný z tých čo odovzdávali v predtermíne mám ačko
Písomka - FX - 2. otázky som rozpísal na 2 a pol strane A4. Viem že som to mal dobre, i tak FX. A tiež spravili len dvaja, zvyšok FX. Mám síce ešte 2 opravné termíny, ale tak to človeka nasere keď som si istý že som tam napísal všetko čo sme daným otázkam mali v materiáloch....Proste oni to ani nečítajú...
Referát - C

ako najschopnejšie riešenie sa mi pozdáva Jojka or Markíza. TV si teraz po afére s expresnými diplomami zgustnú na takýchto prípadoch...
Napísať odpoveď