Treba zimne pneu?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Treba zimne pneu?

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim vas motoristi. Potrebujem od vas vediet ci musim mat na aute zimne pneumatiky, pretoze sa mi zda (neviem ci to este plati) ze zimne pneu musime mat obute len pri suvislej vrstve snehu alebo ladu. Alebo jednoducho treba ich mat obute od urciteho datumu a basta. Ako to vlastne je? Uz nestacia celorocne vsak? Ja by som si to aj nasiel na googly, ale pisem s mobilu. Dakujem za odpovede
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Slovensko
Na Slovensku je používanie zimných pneumatík povinné od 15. novembra do 31. marca, pokiaľ je na vozovke súvislá snehová alebo ľadová vrstva. Polícia môže vodiča pokutovať do výšky 60 € alebo dokonca zakázať jazdu. Náklady s tým spojené hradí vodič.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Zimne pneu musis mat ked je na ceste suvisla vrstva snehu. Teda lepsie povedane pneu s oznacenim M+S(toto oznacenie vsak maju aj niektore letne).
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ja viem tiež o tom, že je to tak ako píše brm, ale koncom decembra bol doma kamarát žijúci v zahraničí a má tu odparkované svoje auto, samozrejme na letných. Jeho otec preňho nešiel na letisko tým autom práve preto, lebo malo zimné gumy. Pri debate s ním sa obhajoval, že preto, lebo treba zimné gumy. Jeho otec je bývalý policajt. Začal som mu tĺcť do hlavy, že ich treba len ak je súvislá vrstva bordelu na ceste, ale jemu to nedalo, tak volal svojmu kamarátovi dopravákovi, aby zistil ako to je. Čo je však zarážajúce, ten dopravák, stále aktívny policajt, mu povedal, že zimné gumy sú povinné, súvislá vrstva snehu na to nemá vplyv. Nechcel som hádku hnať do extrémov, tak som debatu skončil s tým, že je to tak ako som tvrdil ja. Doma som si to overoval a google nič také nepotvrdil, tak som si len pomyslel, že toho policajta stretnúť a začal by ma sekať ak by som mal letné, tak mu zaťukám na čelo a nahlásim ho na preskúšanie :D

Sorry za menší OT :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Vyhláška podla mna vravi jasno, zimne gumy su potreba ked je na ceste súvislá vrstva snehu :) teda pokial bude okolo mňa 1m snehu, 2m záveje ale cesta bude suchá a zastaví ťa policajt...a nemáš zimné gumy..podľa vyhlasky je to OK nie? :) hehehe
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Mne je to jasné, ale vidíš ako sú na tom policajti :D
Sapo
Addict
Addict

Aha fajn, takze nemusime kupovat zimne pneu :D dik
fifty88
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fifty88 »

ano podla noveho zakona, ked je na vozovke suvisla vrstva snehu..
a zmenila sa este hlbka dezenu zimnej pneumatiky na min. 3mm
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Sapo napísal:Aha fajn, takze nemusime kupovat zimne pneu :D dik
no len aby vas potom neprekvapila snehova nadielka :)
Sapo
Addict
Addict

No tak do teraz sme auto nemali a zaobisli sme sa bez neho. Takze nejako extremne ho potrebovat nebudeme :)
Napísať odpoveď