WIFI.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Risko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

WIFI.

Príspevok od používateľa Risko »

Dobry den
Mam problem ze som restartoval modem kedze som chcel stahovat dalsi subor z hotfile.(to je nepodstatne).No proste ked som ho vypol a po minute znova zapol nedokaze sa ziadny pocitac na tu Wifinu napojit.
Router mam Vigor2700vgst.
Skusal som vypnut zapnut.Odpojit kable zapojit kable a nic nefunguje neviem si stym rady :).A Factory reset som radsej ani neskusal kedze neviem co to robit.
Nastavenia mam zakladne cize ziadne meno heslo nikto namne nie je napojeny tak neviem cim to fakt moze byt.
dado17
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dado17 »

od akej firmy máš net? skúšal si zapojiť net do pc cez sieťový kábel? môže byť výpadok všeobecný výpadok netu, takže chyba by nebola u teba...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

dado17 napísal:od akej firmy máš net? skúšal si zapojiť net do pc cez sieťový kábel? môže byť výpadok všeobecný výpadok netu, takže chyba by nebola u teba...
chyba bude pravdepodobne ako píšeš u providera...ale skontroloval by som stav linky cez web rozhranie routra pripadne by som si pozrel logy kde by sa malo dat nastavit zobrazenie celeho pripajacieho algorytmu ake porty otvaral ake sluzby pri pripojeni pouzival ake typy packetov posielal a tak..tram sa da krasne zistit ak sa v tom logu vyznas ze preco ti to nepripaja..

Pokial sa pripajas cez DSL tak problem by mohol byť proste ten cez nevie otvorit port aby sa napojil cez PPPoE protokol..kedze PPPoE je bezne pouzivane aj pri DSL..najskor by som začal odtialto a potom ked by sa vylucilo ze chyba nieje u mna ale an strane ISP tak by som sa snazil s ISP nejako skontaktovat a zistit ze kde je rpoblem a kedy to nahodia..

Pokial zistis ze je to chybou PPPoE protokolu ktory vyuziva menoa heslo an pripojenie tak problem bude najskor u tvojho ISP za predpokladu ak si dokladne skontrooval WAN kabel pri DSL to byva väčšinou RJ-11 a je to riešene cez spliter ktory oddeluje telefonnu linku od inetrentoveho pripojenia..

Ale ako písal kolega najviacby pomohlo keby sme vedeli akeho máš ISP teda od koho máš internet aby sa dalo diagnostikovať presne čo máš za pripojenie či je to ADSL (napr.T-com) alebo nejaky iny provider(Chello,fibernet alebo iny)..Lebo takto je to triafanie do przadna..nemame dostatok informacii
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Reštartoval si ho len raz alebo niekolko krat?
Ak mas net napriklad od T-com tak ked modem niekolkokrat za sebou vypnes a zapnes kvoli zmene IP tak ta server v t-come z bezpečnostných dôvodov zablokuje.

Mozno to neni tvoj pripad vravím len preto lebo s tym mam skusenost. Asi pred rokom som takto stahoval z rapidu a zrazu mi nesiel net. Volal som do t-comu a povedal mi technik že bolo zaznamenaných 50 vypnutí a zapnuti v kratked dobe. Povedal som mu že som stahoval z rapidu zasmial sa a odblokoval ma. Vyriešil som to premiovým účtom a mam pokoj.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

:o cožee? toto počujem prvykrat žeby v t-come robili takuto vec? ja som tiež tak sťahovala le nikdy sa mi to nestalo žeby ma takto vyblokovali..a nechapem potom ako to ohrozuje ked si uzivatel parkartz restene svoj modem respektive router
vladenko007
VIP
VIP

Parkrat nevadi ale 50 krat za cca 30-60 min. je uz podozrive. Ono o nic nejde oni ta takto chrania pred zneuzitim. V pohode ta odblokuju.
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Restartol som ho raz a ked to neslo tak asi este asi tak 5krat maximalne v priebehu pol hodiny.

Mam T-com...
vladenko007
VIP
VIP

Skus len tak zavolat oni ti hned povedia ci je problem u teba alebo u nich.
Na bezplatne čislo.
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

myslim ze umna, stalo sa to potm ako sa to restartovalo.Som fakt zniceny ze co stym je :D.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Router si neresetoval ? Skúsil by som v administrácii skontrolovať či máš vôbec wifinu zapatú, pretože po resete, prípadne odpojený el. prúdu sa router vyresetuje, takže by som skočil do administrácii routra a pozrel to :wink:
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No nvm ako to zistim ale mam dole vpravo v administracie routera napisane : stav : pripojeny.

/edit : uz vsetko ide, zmenili nam prihlasovacie meno a heslo do routru bez oznamenia...
Napísať odpoveď