Mam spoločnu IP adresu s niekym koho nepoznam.

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Johny X
Light Star
Light Star

Mam spoločnu IP adresu s niekym koho nepoznam.

Príspevok od používateľa Johny X »

Mam taky problem ktory ma uz stve od vtedy co sme sa pristahovali na dedinu. Jedneho dna tu prisiel jeden pan a predstavil sa. Povedal nam ze jeho spolocnost poskytuje internet
do obci a chcel dat postavit na nas dom (na nasu strechu) anteny pre prijimanie a odosielanie signalu. Vyhodu by sme mali taku ze by sme mali zadarmo internet zato ze mame na
streche tieto anteny. No lenze problem je v tom ze ja rad stahujem z rapidshare :) prvy mesiac som stahoval z rapidu bez problemov az nato ze po mesiaci som mal problemy
pretoze som nemohol uz vobec stahovat z free vzdy ked dam link tak mi nabehne ze prebieha stahovanie pricom vobec som nestahoval z rapidshare.Teraz som zacal stahovat
cez internet moj oblubeny serial Nezvestny (3 seria) :) mal som linky na hotfile.com lenze po mesiaci to zacalo blbnut tak isto ako s rapidsharom. Vzdy prebiehalo stahovanie proste
zistil som ze mam spolocnu ip adresu s niekym.

Mozem to niejak riesit napisat email alebo zatelefonovat mu ze mam taky problem a ci by sa dal riesit?
SRY za pravopis :D
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

nie nemozes, vacsina lokalnych poskytovatelov (ale aj napr. TCom na DSL) nema verejnu IP ale ma kupeny pristup na jednu IP a tento dalej predava, takze vsetci co ste na neho napojeny mate rovnaku vonkajsi IP a tak ti to robi na rapidshare to co pises

jedinym rieseniem je plateny PREMIUM ucet na rapide
Johny X
Light Star
Light Star

este mam jeden problem ide o to ze mi ide aj pomalsie internet niejakych 74 kb/s vidno to aj na strankach aj na hrach pribalujem screen mal by som mat aspon niejakych 300 kb/s (pozri http://fajnnet.sk/index.php?menu=intern ... enu=cennik)
Prílohy
Untitled.jpg
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

nastuduj si pojmy ako Kb, KB, a agregacia a potom sa pytaj preco ti ide internet iba pol megabit ked ty by si chcel 2,5mbit bez agregacie ked mas jasne na stranke uvedenu agregaciu 1:8

tie vysledky predtym ukazuju iba jedine a to to ze si nemal zapnuty ziadny shaping a zrejme si ho nejakym sposobom zneuzival a tvoj provider musel zakrocit pochopitelne shapingom ktory je uplne v poriadku...

nevidim na tvojom pripojeni nic chybne tvoja predstava 2,5 mbitu bez agregacie cez wifi je imho chybna

este by si k tomu chcel verejnu IP ako bonus aby si mohol tahat z rapidsharu ? :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

bud sa dohodni s providerom ze aj ked mas zadara internet kolko by ta stala verejna ipcka, pokial to bude nejaka horibilna ciastka tak si radsej zaplat premium na RS
ale rataj s tym, ze aj ked budes mat verejnu ipcka tak na rapide budes cakat, a pod. (pokial nemas premium), takze imho je lepsie zaplatit si premium na RS
Johny X
Light Star
Light Star

ak ti mam povedat bol som zvyknuty na dsl s dynamickou (verejnou) ip adresou a ked som sa pristahoval tak wifi bolo nieco pre mna nove je tu staticka ip adresa a zacalo ma to obmedzovat ako vydis teraz ale diky ze si mi to tak vysvetlil lebo nevedel som preco na zaciatku to slapalo v pohode az teraz to blbne podla toho jak si to napisal tak si myslim ze tuto ip adresu ma 8 uzivazitelov takze asi nic z tym nezrobim

suhlasim so sundevilom pretoze urcite ma menej vyjde penazi rapidshare ucet ako verejna ip adresa
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

este taka otazocka ak mas tie anteny na streche tzn ze ten pan asi nemal velmi na vyber kde ich dat takze by som s toho vytazil co najviac a ziadal by som urcite nejaky rychlejsi nez maju ostatny ale podstane rychlejsi nie len odrobinky co zostanu urcite on ma taku moznost
Napísať odpoveď