Soviet napísal:Co je natom vrchol? Ake maskovanie?
Clovek prispieva svojimy danami a spol na cesty, oni platili dialnicnymi znamkami taktiez za cesty. Peniaze od ludi na udrziavanie ciest idu.Vidno to na tych cestach? Prdlajz..
Tak podla teba je nespravne, to, ze jedna cast (nakladne vozidla), budu platit par krat tolko co doteraz, ale pritom tipujem, ze kvalita ciest sa nezlepsi a jedine co sa dosiahne, ze opatovne niekto bude mat vo vrecusku plne.
Takze otazka odomna znie.
Si zato, aby platili prepravcovia vysoke mytne, ktore zdrazie potraviny a iny tovar (to budeme platit my) a pritom sa nic nezmeni? Umna to znie trochu komicky. Kto nato doplati? Bezny obcan.
Ak by nepoukazali nato kamionisti, tak nik taktiez by nic nespravil..Takze vlade by to opatovne pekne preslo a mohla by vymyslat dalsiu kravinu, na ktoru doplatis hlavne ty ako obycajny obcan..
im nejde o nizke ceny, im ide o ich zarobok, kedze, v pripade, ze toto myto ostane take ake je, bude scenar pravdepodobne taky, ze na dopravu sa bude v omnoho vacsej miere vyuzivat alternativny sposob dopravy(povacsinou zeleznicny) ich vykrikovanie do kamery "zaujem obcana, zaujem obcana" vidim len ako populisticku snahu o sucit bezneho obcana, jedna vec su nedostatky mytneho systemu ako takeho, ako tu uz predomnou niekto pisal(dvojite spoplatnenie niektorych usekov, nekompatibilita jednotiek a pod) druha vec je zvysene myto, ktore maju platit tí ktorí cesty najviac nicia, ked mi niekto zaruci ze kamion nebude umyselne pretazeny, mozno ziska moju podporu dovtedy ked cesty devastuje, nech prispeje na ich opravu a nech mi nikto nehovori, ze stav ciest maju na svedomi bezni obcania s ich tonovymi fabiami...keby bol ten system taky devastacny, tak pri sucastnom trende medzinarodnej politiky, so vztahom ku slovensku, by ztoho uz bol nadnarodny skandal, minimalne s medzinarodnou apelaciou na europske komisie zo strany madarska, polska, pripadne ukrajiny, ktory tiez casto prechadzaju cez nase uzemie, este pred zavedenim vykrikovali, ze budu chodit oklukou cez polsko, cechy a rakusko, no myto sa spustilo a vsetci postupne naklusali s palubnymi jednotkami, o com to svedci? o tom, ze prejazd SR je stale vyhodnejsi ako okluka a SR ako zvrchovany stat ma pravo vyberat dan za prechod svojim uzemim a pouzivanim jeho komunikacii...cela vec sa ma z mojho pohladu tak, ze samotny strajk a cely humbuk okolo mytneho systemu, je len populisticko vypocitavim krokom kamionistov ktory zacitili moznost poskakat si po hlave sucasnej vlady v obdobi nadchadzajucich volieb, keby bol system naozaj tak devastacny protestovalo by sa pol roka pred jeho zavedenim, este pocas parlamentnych navrhov a nie tri dni pred spustenim, ked musi byt kazdemu clovekovi s mozgom v hlave jasne, ze nie je prakticky mozne nieco zmenit v nimi pozadovanom termine...takze cely protest je pre mna zosobnenim populizmu, alibizmu a oportunizmu najhrubsieho zrna, nehovoriac o tom, ze pol bratislavy je koli tomu v kely
edit, Srnec: ako som uz povedal, co sa tyka technickych problemov s realizaciou myta, suhlasim, ze to ani zdaleka neslo tak hladko ako najvyssi sef hrdo vyhlasoval, no povazujem to za technicke problemi, ktore sa (snad) za par tyzdnov daju do poriadku...takysto som nikdy nepopieral pravo kamionistov na protest, ale vzdy som kritizoval FORMU, v tom parizi sa protestuje prave vtedy, ked sa o niecom rokuje, pretoze vtedy ma obcan vyjadrit svoju volu, ako samotny povodca moci v state, tym, ze ju odovzdal do ruk kompetentnym prijal iste obmedzenia svojej suverenity, zato, ze existuje pravo na protest neznamena to, absolutne obmedzenie ostatnych