Elektronické mýto

Diskusie na politické témy...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

SRneC napísal:keby sa toto stalo vo francuzsku tak vypalia polku pariza a zacali by Vazneho domom
a to je vazne argument jak svina...lenze ked vo francuzsku podpalovali auta lietali kanistre so slznym plynom na stovky, gumove projektily svistali a obusky sa lamali na ludskych telach...
cela siet dopravcov sa zobudila tri dni pred zavedenim myta, pritom cele myto bol proces dlhodoby a minimalne v odbornych kruhoch bolo dobre zname co a kolko bude stat, a teraz sa chcu tvarit ako poskodeni a zablokuju polovicu Bratislavy a zacnu vydierat kazdeho kto im pride pod ruku od ministra po predsedu vlady...u mna nemaju naozaj ziadnu podporu, opletacky so zavadzanim myta a nekompatibilitou palubnych jednotiek je jedna vec, tento neprimerany arogantno-primitivny sposob vyjadrenia nespokojnosti je vec druha, ked su stym schopny fungovat dopravcovia zo zahranicia, preco nie slovaci...slovaci by mali najradsej cesty hladke ako sklo, benzin za par centov a este aby im minister pomahal nastupovat do kabiny, ved slovenske cesty nicia na 99% auta nad 3,5 tony ktore jazdia na 50% pretazene, tak nemaju co vyskakovat ... vrchol je, ze to cele maskuju svojou snahou o udrzanie nizkych cien pre obcana...
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

nemyslim si ze je to vec toho ze by dopravcovia utocili na kazdeho kto s tym ma nieco spolocne a vraj mali kopec casu na pripomenkovanie. To ze mali cas je jedna vec. Druha je vsak to ze nas "unikatny" system ma az prilis vela much na to aky je superlativmi ovencovany od nasich vladnych cinitelov. Hromadi sa az prilis vela negativnych reakcii k spravodlivosti nasho myta. V tomto bode maju slovensky dopravcovia z mojej strany podporu.

1. Predsa nieje mozne... [ooo pardon na slovensku je mozne vsetko (na slovensku je to tak)] predsa nieje mozne aby sa dopravcovi iducemu po dialnici D1 zapocitali aj kilometre za dialnicu R1 s ktorou D1 ide isty usek subezne.
2. ako to ze dopravca prejde po ceste 2 kilometre a je mu zapocitanych kilometrov 10? Pododtykam neopusta cestnu komunikaciu "ciernym" vyjazdom.

minister Vazny tlacovej konferencii uviedol s istym pocudovanim ( v style "ako sa ma toto mozte opytat") informaciu ze predsa nemoze byt kazdych 100 metrov mytna brana ved to by znamenalo 80 000 novych dopravnych znaciek... Ja ako bezny clovek/obcan hoci nie dopravca sa pytam CO JE MNA DO TOHO KOLKO ZNACIEK BY TO ZNAMENALO? co je mna do toho o kolko by sa tender predrazil?

k zaveru: s fuserstvom sebe vlastnym tejto vlade je aj tato "akcia" spacka kauza zavedenie myta je fraskou pre nielen slovenskych dpravcov... kazi to renome slovenska aj v zahranici - dalsia blamaz... holt z volebnych preferencii to vsak nepoznat a zrejme nasmu narodu staci to ze pan minister alebo pan predseda pride miestnym tetam v dedine potriast rukou a povedat ze je vsetko o.k alebo naco by sa namahal ved staci tlacovka 2 hodiny po tom ako povie na zraze KS... o prapacte - zjazde Smeru ake strasne su nase media
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

vrchol je, ze to cele maskuju svojou snahou o udrzanie nizkych cien pre obcana...
Co je natom vrchol? Ake maskovanie?
Clovek prispieva svojimy danami a spol na cesty, oni platili dialnicnymi znamkami taktiez za cesty. Peniaze od ludi na udrziavanie ciest idu.Vidno to na tych cestach? Prdlajz..
Tak podla teba je nespravne, to, ze jedna cast (nakladne vozidla), budu platit par krat tolko co doteraz, ale pritom tipujem, ze kvalita ciest sa nezlepsi a jedine co sa dosiahne, ze opatovne niekto bude mat vo vrecusku plne.
Takze otazka odomna znie.
Si zato, aby platili prepravcovia vysoke mytne, ktore zdrazie potraviny a iny tovar (to budeme platit my) a pritom sa nic nezmeni? Umna to znie trochu komicky. Kto nato doplati? Bezny obcan.
Ak by nepoukazali nato kamionisti, tak nik taktiez by nic nespravil..Takze vlade by to opatovne pekne preslo a mohla by vymyslat dalsiu kravinu, na ktoru doplatis hlavne ty ako obycajny obcan..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ColdRain: u nas to bez problemov nefunguje pretoze mytny system zdaleka nieje bezproblemovy...

Tym francuzskom som nenarazal konkr. na poulicne boje a rabovacky ale na pristup obyvatelstva kde sa trochu aj sami podielaju na svojom a aj politickom zivote... takmer vsetko co sa im nepaci(a opravnene nepaci) sa neboja splechnut vysokym do tvare, nemaju problem zastavit dopravu, zablokovat hlavne tahy mesta ako je pariz a nie dve prasne cesty ako bajkalsku a roznavsku... nieze by sme podporili tych chudakov kamionistov ktori su fest v riti.. este aj ked sa postavia na odpor plneniu vreciek tak ich mame za primitivov...

ak by to vsetko fungovalo a cesty by sa stavali z tych velkych penazi ktore to ma priniest len by som bol rad ale to tak nebude ..kiez by som taral :(
ColdRain
Addict
Addict

Soviet napísal:Co je natom vrchol? Ake maskovanie?
Clovek prispieva svojimy danami a spol na cesty, oni platili dialnicnymi znamkami taktiez za cesty. Peniaze od ludi na udrziavanie ciest idu.Vidno to na tych cestach? Prdlajz..
Tak podla teba je nespravne, to, ze jedna cast (nakladne vozidla), budu platit par krat tolko co doteraz, ale pritom tipujem, ze kvalita ciest sa nezlepsi a jedine co sa dosiahne, ze opatovne niekto bude mat vo vrecusku plne.
Takze otazka odomna znie.
Si zato, aby platili prepravcovia vysoke mytne, ktore zdrazie potraviny a iny tovar (to budeme platit my) a pritom sa nic nezmeni? Umna to znie trochu komicky. Kto nato doplati? Bezny obcan.
Ak by nepoukazali nato kamionisti, tak nik taktiez by nic nespravil..Takze vlade by to opatovne pekne preslo a mohla by vymyslat dalsiu kravinu, na ktoru doplatis hlavne ty ako obycajny obcan..
im nejde o nizke ceny, im ide o ich zarobok, kedze, v pripade, ze toto myto ostane take ake je, bude scenar pravdepodobne taky, ze na dopravu sa bude v omnoho vacsej miere vyuzivat alternativny sposob dopravy(povacsinou zeleznicny) ich vykrikovanie do kamery "zaujem obcana, zaujem obcana" vidim len ako populisticku snahu o sucit bezneho obcana, jedna vec su nedostatky mytneho systemu ako takeho, ako tu uz predomnou niekto pisal(dvojite spoplatnenie niektorych usekov, nekompatibilita jednotiek a pod) druha vec je zvysene myto, ktore maju platit tí ktorí cesty najviac nicia, ked mi niekto zaruci ze kamion nebude umyselne pretazeny, mozno ziska moju podporu dovtedy ked cesty devastuje, nech prispeje na ich opravu a nech mi nikto nehovori, ze stav ciest maju na svedomi bezni obcania s ich tonovymi fabiami...keby bol ten system taky devastacny, tak pri sucastnom trende medzinarodnej politiky, so vztahom ku slovensku, by ztoho uz bol nadnarodny skandal, minimalne s medzinarodnou apelaciou na europske komisie zo strany madarska, polska, pripadne ukrajiny, ktory tiez casto prechadzaju cez nase uzemie, este pred zavedenim vykrikovali, ze budu chodit oklukou cez polsko, cechy a rakusko, no myto sa spustilo a vsetci postupne naklusali s palubnymi jednotkami, o com to svedci? o tom, ze prejazd SR je stale vyhodnejsi ako okluka a SR ako zvrchovany stat ma pravo vyberat dan za prechod svojim uzemim a pouzivanim jeho komunikacii...cela vec sa ma z mojho pohladu tak, ze samotny strajk a cely humbuk okolo mytneho systemu, je len populisticko vypocitavim krokom kamionistov ktory zacitili moznost poskakat si po hlave sucasnej vlady v obdobi nadchadzajucich volieb, keby bol system naozaj tak devastacny protestovalo by sa pol roka pred jeho zavedenim, este pocas parlamentnych navrhov a nie tri dni pred spustenim, ked musi byt kazdemu clovekovi s mozgom v hlave jasne, ze nie je prakticky mozne nieco zmenit v nimi pozadovanom termine...takze cely protest je pre mna zosobnenim populizmu, alibizmu a oportunizmu najhrubsieho zrna, nehovoriac o tom, ze pol bratislavy je koli tomu v kely

edit, Srnec: ako som uz povedal, co sa tyka technickych problemov s realizaciou myta, suhlasim, ze to ani zdaleka neslo tak hladko ako najvyssi sef hrdo vyhlasoval, no povazujem to za technicke problemi, ktore sa (snad) za par tyzdnov daju do poriadku...takysto som nikdy nepopieral pravo kamionistov na protest, ale vzdy som kritizoval FORMU, v tom parizi sa protestuje prave vtedy, ked sa o niecom rokuje, pretoze vtedy ma obcan vyjadrit svoju volu, ako samotny povodca moci v state, tym, ze ju odovzdal do ruk kompetentnym prijal iste obmedzenia svojej suverenity, zato, ze existuje pravo na protest neznamena to, absolutne obmedzenie ostatnych
rozpravka
Light Expert
Light Expert

SRneC napísal:ak by to vsetko fungovalo a cesty by sa stavali z tych velkych penazi ktore to ma priniest len by som bol rad ale to tak nebude ..kiez by som taral :(
ach keby sme my vedeli kolke miliony € denne putuju do statnej pokladnice z mojej, tvojej jeho a vobec vsetkych prenazeniek. V kazdom pripade priklanam sa k nazoru ze myto je rozhodne spravodlivejsi system ako dilnicne znamky ale s takto nastavenymi cenami zan, je to ciste zderstvo resp. likvidacia mensich firiem (29tis. sk stala po starom dialnicna znamka pre nakladne auta ROCNE) dnes po zevedeni myta to vychadza tak ze prevadzkovatela bude stat jeden kamion 200 tis. sk rocne - slova zrejme majitelky autodopravnej firmy pre Markizu

som jednoznacne za to, aby sa s cenami myta nieco robilo... ja si osobne nenecham nasou vladnou koaliciou tahat medove motuzy popod nos ako mi kamiony rozbijaju vozovku a preto su tie ceny spravene tak aby zvysilo na ich opravu a pod. PRD tu ide len o naplnenie si vreciek tam tych panov hore popripade "blizkych znamych" tych panov hore. No ved niet sa co cudovat, mame posledny polrok vlady tak sa treba nabalit kym sa da...

EDIT

coldrain
ake neopodstanene rozhorcenie a protesty kamionistov? aky cas na pripomienkovanie a prostesty? pokial viem tak v v septembri/oktobri (neviem) pri svalovani tendra este nikto nevedel kolko bude sadzba za 1km a preto ani nikto protestovat nemohol... protesty kamionistov su podla mojho nazoru z tohto hladiska opodstatnene nakolko su ceny likvidacne a mozno ich oznacit za zlodejstvo najvyssieho zrna... ale pravdu poviediac ma to zmysel sa rozpisovat? no offence Poviem ti len tolko ze ked bude mlieko stat v obchode nie 40 centov ale povedzme 1 euro 10 centov tak sa budes spolu so stovkami ludi rozhorcovat: "ako sli ceny za par mesiacov hore" "to za to urcite moze to euro a ta kriza" potom si spomente na myto... tam totizto budu vase/tvoje peniaze

pozri nepovedz mi, ze tie ceny su nastavene spravne. Mas pocit ze pri tych cestnych daniach a neviem akych platbach su nase cesty vo vyhovujucom stave vzhladom k "europskemu standardu"? ved stale sa krutia peniaze okolo nasich ciest ale zeby to prinieslo nejaky vynos, tak to ani nahodou len si dalej vlada napchava vrecka a stale im je malo. Vid. tankodromy v Bratislave, Trnave, Trencine,... atd. atd. myslim ze by sme mohli pokracovat ktorymkolvek okresnym mestom na slovensku... vsak je to rovnake... KDE potom tie peniaze su? kam isli do coho sa investovali? za tie peniaze, ktore denne pritecu do statneho rozpoctu nasej malej krajiny, by tu mohlo byt neporovnatelne lepsie

ceny za nase cestne myto by boli opodstanene podla mojho nazoru len vtedy ak by bola perspektiva ze z toho nieco budeme mat...
ColdRain
Addict
Addict

rozpravka: cely cas bol trnom v mojom oku sposob akym protestuju, nehovor mi, ze myto sa zavadza na slovensku od septembra, tender na taku vladnu zakazku sa urcite neschvaluje tri mesiace nehovoriac o kompletnej realizacii(filozofovanie na temu myta je tu uz roky), aj za uplne mylneho predpokladu, ze by to trvalo tri mesiace, sa pytam co robili dopravcovia 87 dni? to, ze ja som nevedel v septembri alebo oktobri ake budu ceny, neznamena, ze sa nehovorilo o rozmedzi cien v odbornych kruhoch, ved projekt takehoto rozmeru sa pripravuje mesiace a v odbornych kruhoch sa o nom diskutuje, ved tie ceny nevznikaju sposobom ze rano vstane pan minister, zakopne o nohu postele a nasrano povie tak im vyrubim ceny, ze sa poseru...taky velky zamestnanecky aparat ako su dopravcovia ma kopu pak ako lobovat u kompetentnych, to, ze nato doteraz zvysoka kaslali je ich problem, snad nemam ja clovek, co nema s kamionom okrem toho, ze ho predbehne na dialnici nic spolocne patrat po tvorbe cien myta, je to ich, podla ich vlastnych slov existencna zalezitost, tak sa staram skorej...ze budu vyssie ceny? to je otazne, bude sa skor patrat po inych sposoboch, vyrobcovia tiez nie su na hlavu padnuty a dojde im, ze ked bude konecna cena ich produktu vysoka tak ho nikto nekupi...ze je to opatrenie likvidacne pre mnohych? je to mozne, no nech sa pozru aj do svojich radov ci nemali postupovat inak a skor...cesty europskeho standardu? keby tu bolo 20 rokov myto europskeho standardu bolo by na mieste chciet cesty ake ma nemecko, takto mozme akurat nadavat, mas pravdu, je tu tankodrom, ale koli komu? ci ztych penazi nieco uvidime v praxi? cas ukaze, verim, ze hej
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak vsetky poziadavky zhrnulo pekne SMEcko:
http://natankuj.sme.sk/c/5183269/daju-s ... plnit.html
rozpravka
Light Expert
Light Expert

coldrain: ano v "odbornych" kruhoch ceny mozno koluju aj dlhsie ale aj v tomto pripade mozme hovorit len o ROZMEDZI. a co robili 87dni? nic! tak ako nerobili nic od schvalenia tendra v roku 2008 a vies preco? opytam sa ta takto: protestoval by si ty proti niecomu co ani nevies ako bude vyzerat? to ze sa o myte hovori mozno roky (aj ked o tom slove "roky" silno pochybujem) ale pokial viem verejna sutaz na myto bola dokoncena priblizne v polovici roka 2008

1. bola to najdrahsia ponuka ktora vsak ma az privela much na to o kolko bola predrazena oproti ostatnym ponukam

2. (ak si momentalne klopkas na celo a tvrdis ze 1 a pol roka je dostatocna doba na protesty tak pozor) co sa tyka zverejnenia ceny za myto tak este ani v oktobri roku 2009 slovenska verejnost a dopravcovia nepoznali cenu myta resp sadzbu na 1 km. (http://ekonomika.sme.sk/c/5068058/cena- ... znama.html ) otazka teraz znie: CO ROBILA SLOV. VLADA A ZNALEC VYHLASENY NA KONTROLU TENDRA, KTORY NAS STAT STAL 29 mil EUR?

takze poprosim pred tym ako zacnes povazovat protesty kamionistov za neopodstatnene tak si odstran ruzove okuliare, ktore zvykne nasa vlada predostierat obcanom
ColdRain
Addict
Addict

rozpravka napísal:coldrain: ano v "odbornych" kruhoch ceny mozno koluju aj dlhsie ale aj v tomto pripade mozme hovorit len o ROZMEDZI. a co robili 87dni? nic! tak ako nerobili nic od schvalenia tendra v roku 2008 a vies preco? opytam sa ta takto: protestoval by si ty proti niecomu co ani nevies ako bude vyzerat? to ze sa o myte hovori mozno roky (aj ked o tom slove "roky" silno pochybujem) ale pokial viem verejna sutaz na myto bola dokoncena priblizne v polovici roka 2008

1. bola to najdrahsia ponuka ktora vsak ma az privela much na to o kolko bola predrazena oproti ostatnym ponukam

2. (ak si momentalne klopkas na celo a tvrdis ze 1 a pol roka je dostatocna doba na protesty tak pozor) co sa tyka zverejnenia ceny za myto tak este ani v oktobri roku 2009 slovenska verejnost a dopravcovia nepoznali cenu myta resp sadzbu na 1 km. (http://ekonomika.sme.sk/c/5068058/cena- ... znama.html ) otazka teraz znie: CO ROBILA SLOV. VLADA A ZNALEC VYHLASENY NA KONTROLU TENDRA, KTORY NAS STAT STAL 29 mil EUR?

takze poprosim pred tym ako zacnes povazovat protesty kamionistov za neopodstatnene tak si odstran ruzove okuliare, ktore zvykne nasa vlada predostierat obcanom
1,opakujem nikdy som netvrdil, ze myto je dokonale, k samotnemu mytu som sa viac menej nevyjadroval(okrem potvrdenia, ze sa nezavadza idealnym sposobom)
2, znova sa opakujem, mohli lobovat, sposoby nato urcite maju, ked sa o to nezaujimali je to ich chyba, ked vediem nejaku firmu a idem si stylom "nejak to bude" nesmiem sa divit, ze za chvilu skrachujem, ked mam nejaku firmu vies uspesnym sposobom, musim sa zaujimat o diane v "kruhoch"
dalsia vec, odporucam porovnat ceny myta na slovensku a v ostatnych rozvinutych statoch EU, zistis, ze to nase myto nie je ani zdaleka tak drahe(ked uz si narazal na kvalitu ciest za hranicami)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

2, znova sa opakujem, mohli lobovat, sposoby nato urcite maju, ked sa o to nezaujimali je to ich chyba, ked vediem nejaku firmu a idem si stylom "nejak to bude" nesmiem sa divit, ze za chvilu skrachujem, ked mam nejaku firmu vies uspesnym sposobom, musim sa zaujimat o diane v "kruhoch"
dalsia vec, odporucam porovnat ceny myta na slovensku a v ostatnych rozvinutych statoch EU, zistis, ze to nase myto nie je ani zdaleka tak drahe(ked uz si narazal na kvalitu ciest za hranicami)
Takze vlastne sa zastavas ministera dopravy? Z tvojho prispevku vlastne vychadza to, ze keby ty si mal vlastnu dopravnu spolocnost (aj nejaku malu), tak by si polroka napriklad dopredu siel na ministerstvo a dozadoval sa ceniku za KM a vsetkych faktov, ktore nikto este nemal hadam ani len na papiery? Myslis ze by niekto z nich uspel? nemyslim si...

V celej tejto kauze sice ide aj o prachy za km, ale to hlavne co je na tom celom systeme nanic, je ze za vela penazi malo muziky...Ako to, ze najdrahsia firma vyhra konkurz a z ich celkoveho peckoveho systemu je momentalne x veci, ktore su totalne nanic? Keby nepoukazali nato kamionisti, tak by si sa tu nehadal teraz, ale ked by si prisiel neskor do obchodu a zistil, ze baha preco je zas x veci drahsich? Nieje ani trochu podozrive, ze kolko much sa zrazu objavilo v systeme odkedy kamionisti vyhlasili "strajk"? Dovtedy vsetci poukazovali len nato, ze dlho musia cakat na zariadenie a teraz? jedna diera za druhou v tom nasom "kvalitnom"systeme.
Ano v zahranici mozno maju vacsie ceny, ale vidis tie cesty, organizaciu a spol? Vsak dialnica sa da nazvat dialnicou a nie toto co mame na Slovensku...Ved si zober len cesty teraz cez zimu..Katastrofa..Aj zato mozu kamionisti? Nemyslim si..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Cena za kilometer je v podstate najmenej problematicka pre tych co platia myto. Treba si uvedomit, ze oni to myto v konecnom dosledku prenesu do ceny prepravy. A tak v konecnom dosledku to zaplati niekto dalsi. Bud cestujuci (autobusy), predajca (tovaru konecnym zakaznikom) alebo spracovatel (ak sa jedna o prevoz materialov) atd...
ColdRain
Addict
Addict

Soviet napísal:Takze vlastne sa zastavas ministera dopravy? Z tvojho prispevku vlastne vychadza to, ze keby ty si mal vlastnu dopravnu spolocnost (aj nejaku malu), tak by si polroka napriklad dopredu siel na ministerstvo a dozadoval sa ceniku za KM a vsetkych faktov, ktore nikto este nemal hadam ani len na papiery? Myslis ze by niekto z nich uspel? nemyslim si...

V celej tejto kauze sice ide aj o prachy za km, ale to hlavne co je na tom celom systeme nanic, je ze za vela penazi malo muziky...Ako to, ze najdrahsia firma vyhra konkurz a z ich celkoveho peckoveho systemu je momentalne x veci, ktore su totalne nanic? Keby nepoukazali nato kamionisti, tak by si sa tu nehadal teraz, ale ked by si prisiel neskor do obchodu a zistil, ze baha preco je zas x veci drahsich? Nieje ani trochu podozrive, ze kolko much sa zrazu objavilo v systeme odkedy kamionisti vyhlasili "strajk"? Dovtedy vsetci poukazovali len nato, ze dlho musia cakat na zariadenie a teraz? jedna diera za druhou v tom nasom "kvalitnom"systeme.
Ano v zahranici mozno maju vacsie ceny, ale vidis tie cesty, organizaciu a spol? Vsak dialnica sa da nazvat dialnicou a nie toto co mame na Slovensku...Ved si zober len cesty teraz cez zimu..Katastrofa..Aj zato mozu kamionisti? Nemyslim si..
nezastavam sa ministra, snazim sa na to pozerat apoliticky, keby som viedol firmu tak by som ako prvu vec ked sa zacne hovorit o myte v realnej forme, tj je vypisany tender, resp je uz znamy vyherca, obvolal par dalsich kamaratov vo firmach a snazil sa nato tlacit od zaciatku, zbieral info a cez poslancov a vlastne profesijne samospravy tlacil aby to bolo sposobom akym chcem ja, keby to neslo, hned v prvom momente ked by som vedel ze to je v keli by som isiel protestovat tak ako kamionisti pred ministerstvom/parlamentom protestovali tri(!!!) dni pred spustenim, lebo by som vedel, ze este je sanca na zmenu, a opat by sa to riesilo cez media a urcite by bola vacsia sanca uspiet ako teraz a nemuselo by to dojst k blokovaniu BA, kedze tato forma strajku uz hranici s obmedzovanim osobnej slobody postihnutych obyvatelov...ano nase cesty su v dezolatnom stave, stym suhlasim, lenze ked toto superdrahe myto, ktore je cca desatkrat drahsie pre kamiony ako boli znamky, je este furt najlacnejsie v europy zcoho sa maju tie cesty robit a adekvatne udrziavat? ved je potrebne si uvedomit, ze v okolitych krajinach sa platia podobne sumy ako tu zavadzame uz 20rokov(pocitajme cas rovnakeho rezimu)
opat hovorim, k samotnemu mytu sa nijak extra nevyjadrujem, muchy ma, ale temou mojich prispekov je od zaciatku strajk
rozpravka
Light Expert
Light Expert

coldrain: z celych reakcii k strajku autodopravcov v Bratislave mi vychadza to ze v podstate ty by si tam v zivote nestal, keby si mal svoju firmu, pretoze by si uz od maja 2008 tlacil na ministerstvo s tym ze chces vydanie cennika... opakujem este raz 19.10.2009 este nevedelo ani samo ministerstvo kolko bude sadzba za 1km. Chapes? aj keby na nich niekto tlacil tak co to pomoze? Tlacit na bordel aky vladne v nasom systeme? to je boj s veternymi mlynmi...

modelova situacia
ok povedzme nezacal by si s natlakom v maji ale povedzme v septembri 2008 vies ako by si dopadol? pravdepodobne tebe aj par tvojim kamaratom, s ktorymi natlak vyvijas by flegmaticky poslali spravu po hovorcovi ze vsetko je v stadiu riesenia a ze vyherca tendra sa zaobera (v skutocnosti kasle) vasou poziadavkou a o vysledkoch ta budu informovat v dohladne dobe a povedia ti ze o natlak na vydanie cennika a bezproblemovy priebeh myta sa postara znalec povereny naplnenim tendra zo zluvy... potom by sa asi 3 mes. nic nerobilo a ty by zopakoval svoje vyzvy smerom k ministerstvu a odpalkovali by ta niecim podobnym... v zasade tym ze je to v stadiu zriadovania a o novych skutocnostiach budes informovany... a ty ako dopravca by si co spravil? napisal by si na ministerstvo "vyhrazny" e-mail s tym ze nedovezies do supermarketu mlieko a tvoji kamarati nezasobia dve nabytkarske firmy v SR pokial ti nevydaju cennik a pojdes strajkovat za to niekam? :smt045 vies aku by si mal podporu? poviem ti to jednoducho: (okrem tvojich kamaratov TIRakov) ZIADNU... nikto by sa podla mojho nazoru za teba nepostavil aj keby si sa na usi staval a vytruboval na Bajkalskej. V lepsom pripade by ta len odtiahli a v tom horsom zobrali vodicak/licenciu na firmu a verejnosti by si bol povacsine na posmech ze robis halo okolo myta pol roka dopredu...

jednym slovom nedosiahol by si NIC
ColdRain
Addict
Addict

nejednalo by sa o tlak troch mini firiem, je moznost to riesit ci uz samotnou uniou dopravcov, uniu zamestnavatelov a pod, postupne by sa to tlacilo vyssie, presne to je to o com hovorim, ze existuju moznosti ako zasahovat do rozhodovania sposobom aby sa to neodbijalo formalne staci nieco nastudovat o natlakovych zdruzeniach prip profesijnych samospravach a tak dalej..., ale myslim, ze "mojou firmou" sa tato diskusia dostala trosku OT
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pockaj, ty myslis uniou dopravcov CESMAD, ktory zaraba na kazdej instalacii zariadenia?
ti, ktori su vlastne radi, ze myto je take drahe a maju z neho zisk?

aspon ze UNAS sa za dopravcov postavil, urcite je to aj kvoli tomu, ze nemaju z myta ziaden zisk a snazia sa zviditelnit, ale aspon ktosi z tych "organizacii"...
rozpravka
Light Expert
Light Expert

je sice vsetko pekne ze by sa dalo prostrednictvom takych a onakych natlakovych zdruzeni (o ktorych mimochodom viem a dostudovat, neviem ci by som mal... no ked to vravis asi budem musiet) a presne ako povedal beardie u nas je problem v tom ze toto je az prilis mala krajina aby sa mohol vyvijat tlak cez nejake vacsie skupiny bez toho aby tie vacsie skupiny nemali z oboch stran profit...

a druha vec... aj keby sa nasla nejaka takato "cista" skupina tak je problem to, aka vlada v nasej krajine funguje... chcem tym povedat ze ma daleko od demokracie a ucty k medzinarodnym postihom za nedodrzanie dohôd...
ColdRain
Addict
Addict

mal som na mysli napr UNAS alebo uniu zamestnavatelov ako taku, ktora ma ako clen tripartity pomerne silne postavenie, CESMAD ako taky je otazny, mal by sluzit presne na toto, ale prave mierou profitu na myte sa dostava povedzme do "konfliktu zaujmov"
myslim ze diskusia o fungovani vlady a demokratickych procesoch ako takych v SR je nametom na diskusiu uplne ineho charakteru
rozpravka
Light Expert
Light Expert

opat zopakujem, aj keby sa nahodou spojili tieto organizacie v boji za cennik za myto... neverim ze by stat prikladal vacsiu vahu aj tomuto spojenectvu a natlaku. Napokon nebol by to prvy pripad ked nas "socialny" stat nehladi na mienku a potreby obcanov ale stara sa len o svoje zaujmy

a co sa tyka dodrzovania demokratickych principov v nasej krajine... nakolko sme nastolili hypoteticku otazku ci by sa nieco zmenilo ak by aj dopravcovia zacali s protestm skor, je teda na mieste sa zaoberat touto nehypotetickou otazkou/temou aku vahu by mali protesty vzhladom k dodrziavaniu principov demokracie u nas...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No ale platiť za niečo, čo si my tunajší tak naivne dovoľujeme nazývať cestami 1. triedy, tak to je akoby v Rusku chceli vyberať poplatky za pláže a nazývali ich slnečné a piesočné :psssst:
Napísať odpoveď