Internet cez wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Internet cez wifi

Príspevok od používateľa Luigy88 »

Dobry den!
MAm taky problem , ze wifi signal od poskytovatela chytam dostatocne iba v jednej miestnosti - aj to pomerne slabo-a internet by som chcel pouzivat samozrejme vsade v byte.
Tak som spravil to , ze na Wifi routry som nastavil repeater mod , takze signal prijma aj odosiela , v jednom obchode mi ale povedali , ze to nie je vhodne riesenie , nakolko sa tym znizuje rychlost internetu.
Internet je ozaj pomerne pomaly a pomerne casto mi aj vypadava ....
Navrhli mi riesenie , ze mam kupit este jeden wifi router , a ten stary mam nastavit iba ako prijmatel , cez kabel to prepojit k novemu routru , ktory bude vysielat signal do bytu.
Naozaj sa pouzivanim reapeter mod u znizujem rychlost internetu??
Ako by ste riesili tento problem?
Dakujem za rady
joejoe
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa joejoe »

ja mam prevadzkovatela DSIdata a mam universal repater....a neevidujem ziadne zpomalenie.... mne net fici stale okolo 200kb/s ...tolko ako ma linka ist...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Zaklad je zistit, co to skutocne je wifi alebo samotnym internetom. Skus chvilu ist cez kabel ci to bude stale robit.

Inac je tu proste sanca, ze mas stary wifi router ktory vypadava. Tam si pomozes tak akurat kupou noveho kvalitneho routra.
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

No bude to asi tym prijmacom wifi signalu u mna doma , pouzivam air live WL-5460AP , a ked som sa pripojil na IP routra , ziistil som , ze signal , ktory ma vysielat dalej chyta pomerne slabo - iba na 12-13 percent , pritom s notebookom to v tom mieste chytam na 2-3 palicky. mohli by ste mi teda ddoporucit nejaky wifi router ktory by bol schopny ten signal lepsie chytit , a ma funkciu reapeater? TA prenossova rychlost internetoveho pripojenia nie je nejak vysoka , 2 MBps v mieste , odkial je ten signal vysielany...
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ten router presnejsie Ovislink 5460AP ma vsebe funkciu opakovaca, ako aj ine. Tebe by trebalo len dokupit silnejsiu antenu aspon s 10dbi.

:)

napr. http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

To ma este preco nenapadlo??....
Dik za napad...
A nebolo by lepsie zakupit vykonnejsiu antenu k susedovy , odkial mi ten signal vysiela.. tam zas je router smc wbr14 G2 . ak si dobre pamatam , tiez s nejakou malou antenou.....
Alebo idealne by bolo zakupit 2 vykonnejsie anteny?1 pre mna a druhe k susedovy?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jj to by bolo najidealnejsie. Ale ak tvoj router chyta wifi bez vypadkov a dostatocne ktore ti prichadza a len chces aby ti opakovac vysielal silnejsie do vacsej vzdialenosti, bude ti stacit antenka na tvoj repeater.

Luigy88
Medium Expert
Medium Expert

Nepotrebujem aby moj router vysielal na velku vzdialenost , mne ide o to , aby ten signal co prijma prijmal dobre a bez vypadkov. Lebo teraz s tou malou antenou to prijma biedne , ale teda ak tam dam tu lepsiu antenu bude to prijmat stabilne? Vzdialenost medzi 2 prijmacmi je cca 20 metrov a obi 2 su v okne , medzi nimi nie je v podstate nic...
Ja by som radsej kupil lepsiu antenu ku mne domov , a nie susedovy , vyriesi aj to moj problem?
dik
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Kedze si spominal ze medzi vami nieje ziadna prekazka tak staci ak ty dokupis tu antenku a tym padom to uz bude stabilne.

Napísať odpoveď