Internet cez wifi
Internet cez wifi
Dobry den!
MAm taky problem , ze wifi signal od poskytovatela chytam dostatocne iba v jednej miestnosti - aj to pomerne slabo-a internet by som chcel pouzivat samozrejme vsade v byte.
Tak som spravil to , ze na Wifi routry som nastavil repeater mod , takze signal prijma aj odosiela , v jednom obchode mi ale povedali , ze to nie je vhodne riesenie , nakolko sa tym znizuje rychlost internetu.
Internet je ozaj pomerne pomaly a pomerne casto mi aj vypadava ....
Navrhli mi riesenie , ze mam kupit este jeden wifi router , a ten stary mam nastavit iba ako prijmatel , cez kabel to prepojit k novemu routru , ktory bude vysielat signal do bytu.
Naozaj sa pouzivanim reapeter mod u znizujem rychlost internetu??
Ako by ste riesili tento problem?
Dakujem za rady
MAm taky problem , ze wifi signal od poskytovatela chytam dostatocne iba v jednej miestnosti - aj to pomerne slabo-a internet by som chcel pouzivat samozrejme vsade v byte.
Tak som spravil to , ze na Wifi routry som nastavil repeater mod , takze signal prijma aj odosiela , v jednom obchode mi ale povedali , ze to nie je vhodne riesenie , nakolko sa tym znizuje rychlost internetu.
Internet je ozaj pomerne pomaly a pomerne casto mi aj vypadava ....
Navrhli mi riesenie , ze mam kupit este jeden wifi router , a ten stary mam nastavit iba ako prijmatel , cez kabel to prepojit k novemu routru , ktory bude vysielat signal do bytu.
Naozaj sa pouzivanim reapeter mod u znizujem rychlost internetu??
Ako by ste riesili tento problem?
Dakujem za rady
No bude to asi tym prijmacom wifi signalu u mna doma , pouzivam air live WL-5460AP , a ked som sa pripojil na IP routra , ziistil som , ze signal , ktory ma vysielat dalej chyta pomerne slabo - iba na 12-13 percent , pritom s notebookom to v tom mieste chytam na 2-3 palicky. mohli by ste mi teda ddoporucit nejaky wifi router ktory by bol schopny ten signal lepsie chytit , a ma funkciu reapeater? TA prenossova rychlost internetoveho pripojenia nie je nejak vysoka , 2 MBps v mieste , odkial je ten signal vysielany...
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ten router presnejsie Ovislink 5460AP ma vsebe funkciu opakovaca, ako aj ine. Tebe by trebalo len dokupit silnejsiu antenu aspon s 10dbi.

napr. http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
napr. http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
To ma este preco nenapadlo??....
Dik za napad...
A nebolo by lepsie zakupit vykonnejsiu antenu k susedovy , odkial mi ten signal vysiela.. tam zas je router smc wbr14 G2 . ak si dobre pamatam , tiez s nejakou malou antenou.....
Alebo idealne by bolo zakupit 2 vykonnejsie anteny?1 pre mna a druhe k susedovy?
Dik za napad...
A nebolo by lepsie zakupit vykonnejsiu antenu k susedovy , odkial mi ten signal vysiela.. tam zas je router smc wbr14 G2 . ak si dobre pamatam , tiez s nejakou malou antenou.....
Alebo idealne by bolo zakupit 2 vykonnejsie anteny?1 pre mna a druhe k susedovy?
Nepotrebujem aby moj router vysielal na velku vzdialenost , mne ide o to , aby ten signal co prijma prijmal dobre a bez vypadkov. Lebo teraz s tou malou antenou to prijma biedne , ale teda ak tam dam tu lepsiu antenu bude to prijmat stabilne? Vzdialenost medzi 2 prijmacmi je cca 20 metrov a obi 2 su v okne , medzi nimi nie je v podstate nic...
Ja by som radsej kupil lepsiu antenu ku mne domov , a nie susedovy , vyriesi aj to moj problem?
dik
Ja by som radsej kupil lepsiu antenu ku mne domov , a nie susedovy , vyriesi aj to moj problem?
dik