Zakaz fajcenia v celej EU ?
plne s tebou v tom ze sa vo vacsine nasich zariadeni neda dychat praco vzdy ked pridem z baru musim smrdiet akoby som bol zavrety v popolniku.Retne napísal:ja som bol znechuteny ked som sa vratil domov... v ziadnom bare sa neda dychat. uplne zastavenie nikdy neprejde, ale aspon v miestnostiach nech s tym skoncia...
A druha vec ci prajde? mohlo by len to je aj problem s prevadzkovatelmi barov... nakolko sa stale nasi fajciari spoliehaju na to ze: vsak co ved ma nevyhodia sa spravaju tak ako sa spravaju. Vsetko by vyriesilo par pripadov kde by sa vyskytlo vyvedenie hosti zo zariadenia kde neuposluchli vyzvy casnika na uhasenie cigarety ak by ich vyviedli a spravili to iste v inom podniku a stalo sa to niekolko krat za vydatnej pomoci medii by sa podla mojho nazoru situacia zmenila
Ak by to uz voslo do zakona, nebal by som sa toho ze by sa to porusovalo.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nic nerobi, treba volat inspekciu/policiu.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nevie nic robit, vtedy je na podniku volal policiu. Nie kazdy bar moze mat vyhadzovacov.
Vo Francuzsku to je v zakone a funguje to, aj najvacsi "grazly" chodia fajcit von.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nic nerobi, treba volat inspekciu/policiu.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nevie nic robit, vtedy je na podniku volal policiu. Nie kazdy bar moze mat vyhadzovacov.
Vo Francuzsku to je v zakone a funguje to, aj najvacsi "grazly" chodia fajcit von.
no ved presne to aj myslim ak by to bolo v zakone tak moze casnik/casnicka v bare kludne poziadat hosti "prepacte ale v nasom bare je podla zakone zakazane fajcit" "prosim uhaste cigaretu" nie? moze ho maximalne 2 krat poziadat ak neuposluchne dvojnasobnu vyzvu tak uz len volat panov v modrom/zelenom a bar na to ani vyhadzovaca mat nemusiRetne napísal:Ak by to uz voslo do zakona, nebal by som sa toho ze by sa to porusovalo.
Si robis srandu nie? Vies kolko natom stat bere? Na zdravie sa ti stat akurat tak vyse*e. Pocitaju s tym ,ze nech zvysia cenu ako kolvek ludia si cigarety kupovat budu. Preto tak strasne striehnu po "dovoze" z Ukrajiny. Cigarety sa nikdy predavat neprastanu. To ako keby si chcel aby zrusili hracie automaty.beardie napísal:oni sa len snazia pripravit fajciarom tolko prekazok, aby sa im fajcit neoplatilo, ci uz cenou cigariet, obmedzenim miest, kde je mozne fajcit, atd...
beardie: to je sice pekne ze sa mozu zakazat ale... co sa tyka starania sa o obcana v nasom state to funguje tak ze to ostava pri slovach a viac si davaju pozor na svoje zaujmy...
co tam potom, hlavne ze su peniaze nie?
a v tejto casti vety je problem ich skor zaujima to ako si napchat vrecka aj za cenu toho ze si na-kakaju do ust...aj ked z nich nebude mat prijem
-
kj37
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
A teraz jedna zavazna otazka. Odkial vies, ze ta rakovina pluc pochadza z fajcenia?beardie napísal:nerobim si srandu, vies kolko stoji liecenie rakoviny pluc? to sa plati aj z tychto penazi predsa
automaty zrusit mozu, mne chybat nebudu, komu budu? tym par zavislakom?
hmm ano s tym s tebou suhlasim ale urcite je toaj v predispozicii na to ze sa ta rakoviny moze a nemusi vyskytnut... mas pravdu je velke mnozstvo fajciarov ktory nedostanu rak. pluc... jednoduchu nemaju v tej svojej kyselinke zivota (DNA) naprogramovane resp. napisane ze maju velke riziko a naopak ludia ktory nikdy nefajcili ale maju predispoziciu ze sa im to moze stat, tak im moze vyvolat rakovinu aj pohyb alebo vyskytovanie sa v miestach kde sa fajci... ale to ci ma niekto predispoziciu alebo nie... to sa dozvie neskoro...kj37 napísal:Z tych vsetkych fajciarov je len velmi male percento tych, ktori dostanu rakovinu pluc a okrem toho, kopa ludi ma rakovinu pluc a nikdy nefajcili
-
kj37
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
To znamena, ze kludne mozme kurit, aj tak ju dostaneme, ak je nam to sudene?rozpravka napísal:hmm ano s tym s tebou suhlasim ale urcite je toaj v predispozicii na to ze sa ta rakoviny moze a nemusi vyskytnut... mas pravdu je velke mnozstvo fajciarov ktory nedostanu rak. pluc... jednoduchu nemaju v tej svojej kyselinke zivota (DNA) naprogramovane resp. napisane ze maju velke riziko a naopak ludia ktory nikdy nefajcili ale maju predispoziciu ze sa im to moze stat, tak im moze vyvolat rakovinu aj pohyb alebo vyskytovanie sa v miestach kde sa fajci... ale to ci ma niekto predispoziciu alebo nie... to sa dozvie neskoro...
šak keď v bare nemajú popolník tak asi tažko tam niekoho napadne si zapáliť jedine ak by to dával na zem. kebyže tam popolníky sú tak by to bolo blbé od čašníka niečo takéto žiadať,...rozpravka napísal:no ved presne to aj myslim ak by to bolo v zakone tak moze casnik/casnicka v bare kludne poziadat hosti "prepacte ale v nasom bare je podla zakone zakazane fajcit" "prosim uhaste cigaretu" nie? moze ho maximalne 2 krat poziadat ak neuposluchne dvojnasobnu vyzvu tak uz len volat panov v modrom/zelenom a bar na to ani vyhadzovaca mat nemusi
suhlasim... vyskyt popolnikov v bare by mohol z casti vyriesit tento problem no verim tomu ze v urcitych zariadenia sa vyskytnu aj typy ludi ktore su schopne si zapalit aj bez popolnikaFamine napísal:šak keď v bare nemajú popolník tak asi tažko tam niekoho napadne si zapáliť jedine ak by to dával na zem. kebyže tam popolníky sú tak by to bolo blbé od čašníka niečo takéto žiadať,...