Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

ja som bol znechuteny ked som sa vratil domov... v ziadnom bare sa neda dychat. uplne zastavenie nikdy neprejde, ale aspon v miestnostiach nech s tym skoncia...
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

Retne napísal:ja som bol znechuteny ked som sa vratil domov... v ziadnom bare sa neda dychat. uplne zastavenie nikdy neprejde, ale aspon v miestnostiach nech s tym skoncia...
plne s tebou v tom ze sa vo vacsine nasich zariadeni neda dychat praco vzdy ked pridem z baru musim smrdiet akoby som bol zavrety v popolniku.

A druha vec ci prajde? mohlo by len to je aj problem s prevadzkovatelmi barov... nakolko sa stale nasi fajciari spoliehaju na to ze: vsak co ved ma nevyhodia sa spravaju tak ako sa spravaju. Vsetko by vyriesilo par pripadov kde by sa vyskytlo vyvedenie hosti zo zariadenia kde neuposluchli vyzvy casnika na uhasenie cigarety ak by ich vyviedli a spravili to iste v inom podniku a stalo sa to niekolko krat za vydatnej pomoci medii by sa podla mojho nazoru situacia zmenila
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ak by to uz voslo do zakona, nebal by som sa toho ze by sa to porusovalo.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nic nerobi, treba volat inspekciu/policiu.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nevie nic robit, vtedy je na podniku volal policiu. Nie kazdy bar moze mat vyhadzovacov.

Vo Francuzsku to je v zakone a funguje to, aj najvacsi "grazly" chodia fajcit von.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Retne napísal:Ak by to uz voslo do zakona, nebal by som sa toho ze by sa to porusovalo.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nic nerobi, treba volat inspekciu/policiu.
Ak sa najde niekto kto fajci a podnik s tym nevie nic robit, vtedy je na podniku volal policiu. Nie kazdy bar moze mat vyhadzovacov.

Vo Francuzsku to je v zakone a funguje to, aj najvacsi "grazly" chodia fajcit von.
no ved presne to aj myslim ak by to bolo v zakone tak moze casnik/casnicka v bare kludne poziadat hosti "prepacte ale v nasom bare je podla zakone zakazane fajcit" "prosim uhaste cigaretu" nie? moze ho maximalne 2 krat poziadat ak neuposluchne dvojnasobnu vyzvu tak uz len volat panov v modrom/zelenom a bar na to ani vyhadzovaca mat nemusi
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

beardie napísal:oni sa len snazia pripravit fajciarom tolko prekazok, aby sa im fajcit neoplatilo, ci uz cenou cigariet, obmedzenim miest, kde je mozne fajcit, atd...
Si robis srandu nie? Vies kolko natom stat bere? Na zdravie sa ti stat akurat tak vyse*e. Pocitaju s tym ,ze nech zvysia cenu ako kolvek ludia si cigarety kupovat budu. Preto tak strasne striehnu po "dovoze" z Ukrajiny. Cigarety sa nikdy predavat neprastanu. To ako keby si chcel aby zrusili hracie automaty.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nerobim si srandu, vies kolko stoji liecenie rakoviny pluc? to sa plati aj z tychto penazi predsa

automaty zrusit mozu, mne chybat nebudu, komu budu? tym par zavislakom?
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

beardie: to co sa minie za liecbu rakoviny pluc je len zlomok toho co sa vyzbiera za cigarety.

Co sa tyka automatov. By sa cudoval kolko je tych zavyslakov co za jeden den tam minu celu vyplatu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak sa mozu kludne zakazat nie?

mame tu socialnu vladu, ktora sa "stara" o obcana, tak nech zakaze automaty aj ked z nich nebude mat prijem, hlavne ze zavislaci sa tomuto zlozvyku odnaucia, nie? :)
rozpravka
Light Expert
Light Expert

beardie: to je sice pekne ze sa mozu zakazat ale... co sa tyka starania sa o obcana v nasom state to funguje tak ze to ostava pri slovach a viac si davaju pozor na svoje zaujmy...
aj ked z nich nebude mat prijem
a v tejto casti vety je problem ich skor zaujima to ako si napchat vrecka aj za cenu toho ze si na-kakaju do ust... :wink: co tam potom, hlavne ze su peniaze nie?
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

beardie napísal:nerobim si srandu, vies kolko stoji liecenie rakoviny pluc? to sa plati aj z tychto penazi predsa

automaty zrusit mozu, mne chybat nebudu, komu budu? tym par zavislakom?
A teraz jedna zavazna otazka. Odkial vies, ze ta rakovina pluc pochadza z fajcenia? :)
rozpravka
Light Expert
Light Expert

pokial viem tak:

bunky schopne spustit rakovinu... v zasade ktorukolvek sa nachadzaju v tele cloveka od narodenia. Zavisi len od toho ci budu nejakym negativnym faktorom/faktormi vyvolane. V pripade rakoviny pluc je to hlavne to fajcenie...
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Z tych vsetkych fajciarov je len velmi male percento tych, ktori dostanu rakovinu pluc a okrem toho, kopa ludi ma rakovinu pluc a nikdy nefajcili ;)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

jezismaaaria ...to si vravis ked si ides puknut? dve tretiny cecka pluc su fajciari

tento zakaz podporujem, aspon by som nesmrdel ako pata cenova skupino :)
cecko-cancer-rakovina
rozpravka
Light Expert
Light Expert

kj37 napísal:Z tych vsetkych fajciarov je len velmi male percento tych, ktori dostanu rakovinu pluc a okrem toho, kopa ludi ma rakovinu pluc a nikdy nefajcili ;)
hmm ano s tym s tebou suhlasim ale urcite je toaj v predispozicii na to ze sa ta rakoviny moze a nemusi vyskytnut... mas pravdu je velke mnozstvo fajciarov ktory nedostanu rak. pluc... jednoduchu nemaju v tej svojej kyselinke zivota (DNA) naprogramovane resp. napisane ze maju velke riziko a naopak ludia ktory nikdy nefajcili ale maju predispoziciu ze sa im to moze stat, tak im moze vyvolat rakovinu aj pohyb alebo vyskytovanie sa v miestach kde sa fajci... ale to ci ma niekto predispoziciu alebo nie... to sa dozvie neskoro...
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

rozpravka napísal:hmm ano s tym s tebou suhlasim ale urcite je toaj v predispozicii na to ze sa ta rakoviny moze a nemusi vyskytnut... mas pravdu je velke mnozstvo fajciarov ktory nedostanu rak. pluc... jednoduchu nemaju v tej svojej kyselinke zivota (DNA) naprogramovane resp. napisane ze maju velke riziko a naopak ludia ktory nikdy nefajcili ale maju predispoziciu ze sa im to moze stat, tak im moze vyvolat rakovinu aj pohyb alebo vyskytovanie sa v miestach kde sa fajci... ale to ci ma niekto predispoziciu alebo nie... to sa dozvie neskoro...
To znamena, ze kludne mozme kurit, aj tak ju dostaneme, ak je nam to sudene? :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nemyslis ze s haldou dechtu v plucach sa tieto dispozicie objavia skor? ...ty mozes dostat rakovinu ak ti to je sudene ale aj ak ti to nieje, tak naco pokusat?

fajciarom sa to vrati niekde inde ak nie na plucach.. telo tie chemikalie len tak neodignoruje
rozpravka
Light Expert
Light Expert

kj37
nie nie tak som to nemyslel :D ale pravdu povediac ti na to odpovedal srnec... ak sa ti to neprejavi rovno na plucach lebo... lebo proste na to nemas predispoziciu a mas "tuhsi korienok", tak sa ti to zrejme prejavi na inych castiach tela
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

rozpravka napísal:no ved presne to aj myslim ak by to bolo v zakone tak moze casnik/casnicka v bare kludne poziadat hosti "prepacte ale v nasom bare je podla zakone zakazane fajcit" "prosim uhaste cigaretu" nie? moze ho maximalne 2 krat poziadat ak neuposluchne dvojnasobnu vyzvu tak uz len volat panov v modrom/zelenom a bar na to ani vyhadzovaca mat nemusi
šak keď v bare nemajú popolník tak asi tažko tam niekoho napadne si zapáliť jedine ak by to dával na zem. kebyže tam popolníky sú tak by to bolo blbé od čašníka niečo takéto žiadať,...
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Famine napísal:šak keď v bare nemajú popolník tak asi tažko tam niekoho napadne si zapáliť jedine ak by to dával na zem. kebyže tam popolníky sú tak by to bolo blbé od čašníka niečo takéto žiadať,...
suhlasim... vyskyt popolnikov v bare by mohol z casti vyriesit tento problem no verim tomu ze v urcitych zariadenia sa vyskytnu aj typy ludi ktore su schopne si zapalit aj bez popolnika
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakaz fajcenia v celej EU ?

http://smokefreemovies.ucsf.edu

Tak toto uz je co za choru stranku :sly:
Napísať odpoveď