myslis 400D a 30D? ano obrovsky rozdielhatamrc napísal:aha super tak sa popozeram po tom 30d ,medzi d400 a 30d je velky rozdiel?? lebo napr 400d sa da vybrat ,a objektiv by si mi aky poradil ,najlepsie by bolo aby som mohol ako tak fotit keby tam bol aspon setovy objektiv a potom by som chcel fotit ludi,prirodu a makro ,takze dalsie dva objektivy aspon mi bude treba ako to tak odhadujem
fotaky boli vydane v rozmedzi 4 mesiacov, s tym ze 30ka je o triedu vyssie.
Ma lepsie ISO, ostrenie, rychlost a pod...(napis si do google 400d vs 30d a najdes veeela info)
objektiv... to uz je tazsie
ak nie kit, tak by som ti odpourcal tamron 17-50 je to asi najlepsi zakladny objektiv ktory je aj zaroven cenovo vyhodny
ako som pisal vyssie, d70s je len o nieco malo vylepsena d70 takze tiez by som ju neriesil kvoli zastarania//este ma napadlo ze je mozny aj nikon d70s
Maki napísal:chlapec10: sranda ako si ho odpravil od tamtych az ku 40D - nad tym fotakom som strasne dlho sam uvazoval, no ako vysiel Nikon D90 tak som zmenil nazor akosi... hold uz len nan nahrabat prachy...
D90ku momentalne pouzivam ako zalozny stroj, a je to skvela masina...(40d som vela nefotil, ale vela kolegov ju malo, ale 30d som vyuzil hojne nakolko to bol moj zalozny stroj ked som fotil s C)
nj, ako pre koho, ako na co... samozrejme ze na klasicke fotienie to je viac nez dost... ale napr s 10mpx si moze napr dovilit 2x viac orezat... a pise ze chce fotit makro, a tam je takato vyhoda na nezaplatenie...6mpix je imho plne postacujuce aj v dnesnej dobe
ano, ALE, ked na jednom mas napr max 1600 a na druhom 3200, tak na tom lepsiom bude aj iso 1600 lepsie ako 1600 na tom prvom... inymi slovami clovek nemusi fotit stale s max isom ale aj nizsie iso maju menej zasumene fotkyISO tam tych 1600 je tiez fajn, ved kto pouziva vyssie, kto chce mat zasumene fotky?
dynamicky rozsah... fot do rawu, vyvolas 2 expozicie, spojis a mas dynamic range aky len chces...