Male spolahlive do tych 7000€

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jimino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Male spolahlive do tych 7000€

Príspevok od používateľa jimino »

Zdravim, blizi sa pomalicky kupa auta a len tak informativne by som rad vypocul vase nazory.

Tych 7000€ je strop, ale ak sa najde nejake poriadne auticko, mozno by sa dalo prizmurit oko nad 8000€. Podstatne je to, aby malo relativne malo najazdene - najlepsie okolo tych 20 000 km. Preferujem skor benzin, ale mozno mi ho vykecate, uvidime. Musi byt hatchback, lepsia spotreba, priatelny motor - 1.4 1.6.

Auto by mi malo vydrzat aspon tych 5 rokov, je velmi pravdepodobne, ze budem musiet davat za rok v priemere 2x do mesiaca cestu ke-brno + sa mozno pritrafi nejaka ta trasa do nemecka. v lete dovolenka autom chorvatsko (ale nie je to 5 clenna rodina s detmi hej :D) a podobne jednorazove cesty. A potom bezne po meste, ale auto nepouzivam na kazdu jednu cestu do obchodu apod : ).

Som asi psychopat, ale velmi dolezita je pre mna aj estetika.(preto mozno budete prekvapeni tym, ze odmietnem zdanlivo dokonale auto :) )

len tak som si surfoval a zaujali ma tieto dve auticka.

http://iframe.autovia.sk/autobazar/fiat ... nt=24&css=#

http://ford-focus.autobazar.eu/16-16v-c ... 79380.html

focus predstavovat nemusim a fiat ma zaujal svojim dravym vyrazom - male masserati, skvelym podvozkom

do aut niesom nejaky maco, takze mi mozno mienku dost skritizujete a opravite ma, ale pravdupovediac sa nato velmi tesim.

(a doplnim, ze ked to bude stat tych 8000 mal by byt vo fakt super stave, s letnymi aj zimnymi gumami atd atd... po prehliadke.)

vopred dakujem!! : ))
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

ja sa prihovaram k tomu focusu :) frajerkin ujo ho ma ako firemne auto - presne tato motorizacia len kombi a je to dost spolahlive auto. perfektne sedi na ceste, ozvucenie/radio slusne uz od vyrobcu, prijemne som sa v nom citil. jedine na co sa stazoval je malo miesta vpredu (on ma trosku vacsiu postavu) a hneval ho stredovy panel pretoze bol siroky a vzdy s kolenom do neho narazal (proste ked chces pridat plyn musis nohu akokeby trosku vytocit pretoze kolenu zavadza stredovy panel - skusal som sam, ale mne to nevadilo vobec pretoze nie je to az tak zle) a musim este podotknut ze nato ako na tom jazdi (podla hesla : "sak to ne moje, to firemne") to auto prezilo toho dost :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co ti poviem .. este skor ako som sa dostal k tym linkom ma napadol Fikus :-) :-) ... mas docela jasnu predstavu o aute vidim, ale neivem preco preferujes nieco do 20 tkm ? sak to je ledva v zabehu :-) ... imho este pri 50 tkm vyzera a jazdi vacsina aut "ako nove" ... aj s ohladom na to ze vacsina vyrobnych vad sa uz prejavila a napravila :-) ...

... tvoj postoj k japoncom ? taka toyota corolla, mazda 3, hodna civic ?

... fiat skutocne nie Maserati je to mozno v tom ze ma drahy servis, ale inak vobec jako :-)

... velmi dolezita poznamka - NIE na TOMTO fore ta skutocne nikto nebude presviedcat na diesel, prave naopak ti mozem mylsim za vacsinu osadenstva tejto sekcie podakovat, ze si prisiel a po dlhsom case sa zaujimas o auto s motorom a nie so spalovnou nebezpecnych odpadov :-) :-) ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Fiat by som urcite nebral, pri nom budes rad ked po vlastnych dojde do servisu :lol:
Focus je dobra volba. Kamos ho ma a pochvaluje si hlavne podvozok, no chvalu na Focus pocujem z kazdej strany, aj ked som este nemal sancu vyskusat ho, tak ti ho mozem s cistym svedomim odporucit :)
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

GothaR napísal:Fiat by som urcite nebral, pri nom budes rad ked po vlastnych dojde do servisu :lol:
mal si FIAT ked ho tak posudzujes? FIAT uz davno nie je to co byval kedysi pradavno

ja mam FIAT STILO 3dv. 2003 uz 2,5roka, za ten cas som najazdil cca 70000km a nemal som s nim ziadny vazny problem

kamarat ma FORD FOCUS a celkovo je spokojny
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Bratranec má už asi rok Focusa a nesťažuje si,nemal doteraz žiadny vážnejší problém
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Gothar si musi riesit svoje komplexy voci talianom tu, na fore :D
Inak myslim ze tento fokus je fajn volba, aj ked ja osobne by som bral nejakeho japonca...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Moj ex-sef mal Focusa 1.6 TDCi. Sedel som v nom len raz ale bola to pekna a pohodova jazda. Auto bolo kupovane od nova a okrem prevadzkovych kvapalin, nafty a nejakeho osviezovaca vzduchu sa na nom nerobilo nic. Najazdene mal uz cca 70tisic.

edit: som sa sekol, pisem vzdy automaticky benzin lebo nic ine netankujem :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

benzin do TDCi? :D

inak ja by som asi tiez zobral Focus...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Taktiez mame aj Ford Focus 1.6TDCi... taktiez kupovane nove... mne osobne sa v nom sedi celkom dobre... aj ked od nova malo taky zvlastny zapach... Ako mne sa ta "vona" celkom pacila ale bolo to neobvykle... ale nikto to neriesil...

Akurat na nohy je tam niekedy tesno... Ale treba len zvyknut...
Inak uz len pol roka a ak ho nikto nezosrotuje tak sa na nom budem konecne vyvazat aj ja :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

stilo ktore vydrzi bez servisu 70tkm muselo byt vyrobene v lete v stredu po vyplate okolo 9 hodny rannej ked boli vsetci vyhecovani k pracovnym vykonom, inak sa to vysvetlit neda :-) :-) ...

ono ale tak nejak globalne plati zhruba take pravidlo ze auto sa k tebe sprava tak ako sa spravas ty k nemu (pokial nejde o francuza alebo taliana, lebo ti maju pravidelnu navstevu servisov v krvi :-P :-P ) ...

dost bolo provokacie :-) :-) ... na focuse sa neda len zhodnut ... top podvozok v triede a vseobecne docela kvalitne duratecy si robia meno, kade jazdia :-) ...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Môžem potvrdiť... či Focus 1998 či 2000 či 2004 či 2008 všetky odskúšané, spokojnosť...

len tak naokraj: i keď tie prvé modely (dieslové) mali dosť veľké problémy s čerpadlami
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale predsa ho nebudeme nahovarat na tak hrubu chybu ako je dieslovy motor ? :-P :-P :-P ...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

no ja by som mu ten diesel mozno aj odporucil. ked mesacne planuje aj 2 jazdy KE-Brno, zo je dost štreka, tak si myslim ze by na nafte mohol slusne uzetrit.
a aj ked chce hatchback, tak nejaky sedanik typu mazda 6 a pod nie je na zahodenie podla mna
Wolf_SVK
Light Expert
Light Expert

Re: Male spolahlive do tych 7000€

Príspevok od používateľa Wolf_SVK »

Priklánam sa ku Civicu ale ako som pozeral tak som pozeral cenovo neprijateľné. Neviem ako su na tom spomenuté mazdy alebo Toyoty. Na tom Focuse nemáš čo pokaziť :) Nech kupiš čokoľvek dufam že nebudeš lutovať
Napísať odpoveď