vojna 2010

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Aiden »

mi-chau mas v tom bordel, on by musel cestovat predsa do buducnosti > wiki 7 Days It was produced by UPN from 1998 - 2001.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Projekt pod utajenim pokracuje dodnes.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

je to take zaujimave, citat o tom "co by sa mohlo" stat.....

ale myslim, ze tu niekto pisal, ze by mali takychto vestcov vesat... suhlasim... dovod... niekto spise taketo veci, a potom sa nejaky fanatici budu podla toho riadit... podla mna to ma dve strany:

1. dobru... vedci sa budu snazit vynajst vsetko to, co je napisane v tych vestbach, a nakoniec sa im to urcite aj podari

2. zlu.... ze sa ludia budu obavat o tie konflikty, a stane sa nieco male, bezvyznamne, niekto to nafukne, povie ze to je podla predpovede a buuum, mame tu vojnu :-D

PS. aj tak ma z toho vsetkeho zuby uz davno nebudu boliet :-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No čo je....popularita iných "veštcov" padla na nulu, priveľa ľudí na nich zabudlo, tak treba teraz odkiaľsi vytasiť akúsi Babu Jagu, o ktorej som predtým v živote nepočul? Nepochopím osoby, ktoré dokážu takéto molochy živiť buď svojou vierou v ne, alebo svojou zvedavosťou. Kedy si konečne uvedomíte, že sú to totálne hovadiny? XXX predpovedal to a ZZZ zasa predpovedal ono - ak to predpovedal, čo ja viem, nejaké nešťastie, tak prečo to nezverejnili pred tým, aby sa mohli spraviť adekvátne prípravy, aby sa to nešťastie nestalo? Veď ak by mal daný okultista raz pravdu, už by mu aj tak neskôr každý uveril....Ale nieeeee, X dní, alebo druhý deň po nejakej udalosti sa objavia v novinách správy, že tá a ten to predpovedali. Sprostosti, až mi je z toho zle.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Logicky ale nemôžeš predpovedanú udalosť zmariť, pretože tým, že sa nestane vlastne odsúdiš predpoveď na klamstvo :D V tom prípade, ak sa predpoveď nevyplnila, tak "veštec" sa mýlil nie? :) A teda musia to vždy povedať až po tom, čo si overia správnosť predpovede :D
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

prikreslené, 100% názory, ...

Príspevok od používateľa Deafboy »

Čítal som už niekoľko verzií týchto predpovedí, líšili sa hlavne dĺžkou.
napadlo niekoho že tie posledné predpovede o rôznych anime zjavoch a konci sveta tam niekto pridal zámerne v snahe celú predpoveď zosmiešniť?

A pre tých ktorí sú si 100% istí že sa žiadne z predpovedí nevyplnia, že cestovanie časom je nereálne, poviem len to že ich myslenie je obmedzené rovnako ako myslenie tých ktorí tvrdia že predpovede veštcou sú na 100% pravdivé. Netvrdím že by sme sa mali každú sekundu báť o život, ale vždy je tu šanca že... Pomyslite si len aká nepredstaviteľná bolo pred chvíľou (z pohľadu veku zemegule) komunikácia ľudí na diaľku. Aké nereálne sa zdalo že zemeguľa je vlastne guľa. A čo taká predpoveď počasia na niekoľko mesiacov dopredu? Je pravdepodobné že ešte veľa vecí o ktorých sa nám ani nesnívalo bude objavených o pár generácií a ľudia si ani nebudú vedieť predstaviť, že by žili dnešný život. Také nehliadnutie do minulosti zrazu neznie ako 100% výmysel. Trúfam si tvrdiť že do minulosti sa pozerá každý z nás každý deň. Schválne či niekoho napadne kedy a ako sa to deje ;)
BX
Addict
Addict

Re: prikreslené, 100% názory, ...

Deafboy napísal:že ich myslenie je obmedzené
wtf? To už nemôžem mať vlastný názor? Hneď budem "obmedzený"? Tak ti teda veľmi pekňe ďakujem :)

A to čo vravíš je síce pravda, no (keď už sa tak opierame o geocentrizmus) ľudia boli vyše jeden a pol tisícročia presvedčení o tom, že Zem je stredom vesmíru okolo ktorej obieha všetko sotatné (Mesiac, Slnko a ostatné planéty) Prišiel nejaký Galileo a všetkým to vyvrátil heliocentrizmom. Stále bol ale vsemír podľa niektorích konečný, podľa nektorých nekonečný. No a prišiel nejaký Hubble a zase to všetkým nandal. Z toho vyplýva, že niečo pod 2000 rokov (beriem od roku 0) boli ľudia "obmedzení" pretože úplne verili v takú hlúposť? Som teda obmedzený, keď verím, že nie je možné cestovanie časom? Za 200, alebo za 500 rokov ku mne príď a povedz mi. Zatiaľ ale "verím v hlúposť" :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Grim-Reaperka napísal:...a keby to fungovalo tak by sa tí ľudia určite vracali aj do nášho času...prečo neprišiel nikto z budúcnosti?...a k tomu vlaku, niežeby som tomu veril, len som sa snažil poukázať na to že aj vlak môže letieť vo vzduchu...jasné že vo vzduchu neletí doslovne (ako lietadlo)...
Keby si mohol cestovat v case - isiel by si do minulosti, kde nic podobne nepoznali? Totiz nemal by si sa potom ako z minulosti vratit nas5 do svojej sucasnosti :D

Ostanme radsej iba pri cestovani do buducnosti, aj ked to ide pomaly... :D
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

musim povedat ze ma to sklamalo to proroctvo... o hviezdnej brane zase nic.. :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ty kraso, niektori by asi nemali pozerat tolko sci-fi :-) :-) ... vsetky uvedene priklady korelujuce s cestovanim v case boli vztiahnute na fakt ze ludia nevedeli dany objekt zmerat / vypozorovat ... ale on existoval, len si ho nevsimli lebo nemali prostriedky :-) cas nefunguje tak ze ho mozeme menit ako sa nam chce, je to proste fyzikalna velician ktora fuguje ako funguje ... napriklad ani posobenie sil na elementarnej urovni nejde zmenit proste to tak bude fungovat aj keby sme sa posrali :-) :-) ... mozno niekedy bude mozne vytvorit "cestovanie v case" ako iluziu podla rekonstrukcie veci co sa stali, ale nebude mozne zmenit co sa stalo :-) ...

a pre vsetkych "ludi otvorenej mysle" -> dakujem bohu ze je moja mysel tak obmedzena, skutocne dakujem ... aspon zijem v realiach a nemusim sa zatazovat tym co by bolo keby ryby boli v riti a nie v rybniku :-D :-D ...

// uplatnujem si vyhradu na gramaticke a stylisticke chyby, ponevac mi tie piva moc nepospeli :-) ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Cestovanie v čase je možné vzhľadom na teóriu relativity, to je predsa jasné, čas plynie relatívne v dvoch sústavách ak sa jedna pohybuje rýchlosťou blízkou r. svetla.

Ide skôr o ten paradox časovej slučky a menenie udalostí, "dedkov paradox" a súvisí to s vytváraním paralelných vesmírov veď sám Hawking hovorí až tuším o 12 či 13 rozmernom svete v ktorom žijeme, niektorý vedci dokonca až o 24 rozmernom vesmíre.

Jednoducho a prehľadne vysvetlené TU.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak sry :D

Príspevok od používateľa Deafboy »

Ospravedlňujem sa ak sa môj "obmedzenecký" výrok niekoho osobne dotkol, no snažím sa poukázať presne na to že akokoľvek môžem byť o niečom presvedčený, nemusí to byť tak celkom pravda. Stačí sa pozrieť do minulosti, koľko krát sa ludia sklamali vo svojich vlastných predpokladoch. Preto predpokladám že mnohé veci, o ktorých si teraz myslíme že ich ovládame, a fungujú presne tak ako si to myslíme, sa nakoniec vyvinú úplne ináč. (Ale aj nemusia. Aj toto je totiž len predpoklad)

Ohľadom pozerania do minulosti, myslel som tým nočnú oblohu. Svetlo so vzdialených hviezd, ktoré cestuje tak trochu dlhší čas, čiže nevidíme aktuálnu podobu, ale podobu pred X rokmi.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

ked som si otvoril tuto temu, zobral som si pukance a zacal som citat!! :D zaujimave je, ze vsetky predpovede su negativne...ani v jednej nieje nieco ako ze Europa zachrani hladujuce deti v Afrike (priklad).
niekto tu spomenul Galilea...napadlo ma, ze Galilea za jeho vyhlasenie ze Zem je gulata, zavreli do vazenia na dozivotie....takychto "jasnovidcov" by som zatvaral za sirenie poplasnej spravy, z dosledku coho slabomyselny ludia pachaju samovrazdy... :x
BX
Addict
Addict

pomimo: Od kial mas, ze Galilea zavreli do vezenia na dozivotie? Na to som este nikde na internete nenarazil. Zavreli ho to ano, ale na dozivotie to iste nebolo (alebo mi nieco uslo?)
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

no cital som to v jednom zahranicnom vedeckom casopise (a mozno som sa len ja sekol), ale toto som nasiel na wikipedii
Po takmer trojmesačnom súdnom procese v roku 1633 musel sedemdesiatročný Galilei odvolať svoje učenie. Dialóg bol zakázaný a o rok neskoršie ho dali aj na zoznam zakázanej literatúry. Autora odsúdili do väzenia. Trest mu však zmiernili na nútený pobyt. Mohol sa zdržiavať iba na určených miestach. Po odsúdení ešte krátko býval v mediciovskej vile, v sídle toskánskeho vyslanca pri pápežovom dvore. Na žiadosť bývať v blízkosti Florencie, dovolili mu presťahovať sa do Sieny, do arcibiskupovho paláca. Od decembra 1633 mu dovolili vrátiť sa do Arcetri do domu, kde už predtým býval. Konečne až roku 1638 sa mohol presťahovať do svojho domu vo Florencii, nesmel sa však stýkať s osobami, ktoré boli podozrivé, že sú prívržencami Kopernikovej náuky.
ale moju myslienku to nemeni
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

Podla mna su tie všetky proroctva baby Vangy ako veci ktore sa mozu stat ale nemusia. To možna videla ked to predpovedala ale za tie roky sa vela zmenilo ktore ovplyvnili buducnost ale niektore sa mozu stat nejak inak napr. teda vojna 2010 svet. kriza vojna sa teda nemusi stat štaty a ich ekonomiky su na dne, vojna teda prebieha teraz, zničili sa ekonomiky. Teda sme to nejak ovplyvnyli tekze dalsie jej proroctva mozu byt zmenené,odvráteté alebo ešte horšie.
Na vesmirnom vytahu sa pracuje teda sa to moze stat realitou(pozrite wikipediu).
2033 - Polární led taje. Vyšší hladiny oceánů. Lady sa uz topia desatrocia (havaria titanicu).
2076 - Beztřídní společnost (komunismus). Tato spolocnost skutočne tam speje.
2221 - Při hledání mimozemského života, lidstvo přichází do styku s něčím strašným. No toto je zaujimave toho by som sa chcel dozit :lol:
2288 - Cestování zpátky v čase (vynález cestování v čase?). Nové kontakty s mimozemšťany. Aj teraz cestujeme do minulosti ked vieme urcit kedy sa zhruba co stalo (vyhynutie dinosau.)
2302 - Nové důležité zákony a tajemství vesmíru odhaleno. Aj toho sa chcem dozit ale asi nie teda určite.
4599 - Lidé dosáhli nesmrtelnosti. Teda sme uz len roboti ktorý su teda teoreticky nesmrtelny.
5076 - Hranice vesmíru. Nikdo neví co s tím. Už davnejsie som zachytil info že vesmir je nejaky nepravidelny 6uholnik.
5079 - Konec světa. Asi to myslela koniec Zemi ale mi žijeme dalej ako roboti na inych planetach a skoro odznova začiname.

4509 - Poznání Boha. Teda naozaj sme dosaihli taku uroven aby sme ho spoznali a on to chce aby sme ho spoznali.

som len obyčajny človek ktorý nevie ci boh existuje, sledujem správy zo sveta a myslim si toto co som napisal.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

xerox422 napísal:2221 - Při hledání mimozemského života, lidstvo přichází do styku s něčím strašným. No toto je zaujimave toho by som sa chcel dozit :lol:
je zaujimave, že taketo predpovede rôznych katastrôf su vždy velmi podrobne
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

co vam prepina s tymi datumami este aj do loga ste to dali no strasne uz prestante hulit tolko :smt033
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

galileo dostal iba dozivotne domace vezenie a musel spalit publikacie nie?
ale aj tak chudacisko...

cital niekto zjavenia Sv. Jana a predpoved očipovania ludi (do pravej ruky pod kozu,sa bude tak zit)
...tam to nieje v metaforach ako u tychto jezibabiek a vraj v Japonsku sa to uz deje :)

> A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak,
a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena.
V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to budem mať na tom čipe iba 666€?....je to zaujímavé, čítal som to ale do spojitosti s týmto som si to nedával. A mne tie čipy nevadia...nevidím negatívum...
Napísať odpoveď