zdrave stravovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Axelik.m
Star
Star

zdrave stravovanie

Príspevok od používateľa Axelik.m »

Ja osobne jem hodne kuracinu ale chcelo by ti nejaku obmenu. Co jedavate vy? A chcel som spytat ked sa robi cosi na oleju napr chleba vo vajci tak to neni mastne?
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: zdrave stravovanie

Príspevok od používateľa Plasmon »

Začni jesť morčacinu. :D A všetko na oleji je mastné nie?
Axelik.m
Star
Star

Plasmon napísal:Začni jesť morčacinu. :D A všetko na oleji je mastné nie?
ja som myslel ten z oliv vzivote som to este na tom nic nerobil
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Axelik.m napísal: ja som myslel ten z oliv vzivote som to este na tom nic nerobil
Myslel, ale nenapisal. :wink: Olivovy olej by som na chlaba vo vajci neodporucala. Po prve, je to trochu drahe na vyprazanie a po druhe ma velmi silnu specificku prichut a pouziva sa prevazne do salatov alebo napr. omaciek. Ak chces jest zdravsie, tak staci z toho, co vyprazis, poriadne poodsavat nadbytocny olej papierovymi obruskami.
O zdravom stravovani by som ti tu mohla pisat cele strany, radsej si kup nejaku knihu /je ich na trhu viac nez dost/ a studuj. :)
Axelik.m
Star
Star

pryja napísal: Myslel, ale nenapisal. :wink: Olivovy olej by som na chlaba vo vajci neodporucala. Po prve, je to trochu drahe na vyprazanie a po druhe ma velmi silnu specificku prichut a pouziva sa prevazne do salatov alebo napr. omaciek. Ak chces jest zdravsie, tak staci z toho, co vyprazis, poriadne poodsavat nadbytocny olej papierovymi obruskami.
O zdravom stravovani by som ti tu mohla pisat cele strany, radsej si kup nejaku knihu /je ich na trhu viac nez dost/ a studuj. :)

a nemohohla by si mi aspon trosku cosi popisat tak v skratke do par viet
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

ak nechceš mastné , začni variť na pare... kuracina, zelenina, ryba... und so weiter :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

kafiatko napísal:ak nechceš mastné , začni variť na pare... kuracina, zelenina, ryba... und so weiter :)
presne tak a este taka zlata stredna cesta je dusenie, kedy to maso alebo zeleninu prudko oprazis na troche oleja, podlejes vodou a dodusis.
Alebo taka ryba sa da kludne zapiect v trube spolu so zemiakmi aj zeleninou a mas to menej mastne a zdravsie ako ked si vyprazis file a k tomu hranolky:)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Áno, väčšina vecí, čo sa dá vysmážať sa dá spraviť bez oleja v rúre- placky, zemiaky a aj mäso. A čo by si chcel také počuť. O zdravej výžive nájdeš tony informácií- treba si len vybrať, aká cesta ti vyhovuje najviac- vo všeobecnosti sa odporúča vyhýbať rafinovanému cukru (zbohom milované sladkosti), vysmážaným jedlám a bielej múke.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

v prvom rade vynechaj biele pecivo a zacni jest celozrnne..dalej vela zeleniny namiesto sladkosti ovocie..zabudni na sladke vody a pi mineralky. Taktiez uz nic nevyprazaj ale vsetko rob na pare alebo v trube. Taktiez neodporucam salamy a sunky(max tie 98 percentne)
Napísať odpoveď