Omyl. Pecivo obsahuje sacharidy s vysokym glykemickym indexom cize sa rychlo vstrebavaju.COTHW napísal:Sacharidy obsahuje. Ale nie sú sacharidy ako sacharidy.Záleží prečo si sa na to pýtal. Po tréningu potrebuješ rýchlejšie sacharidy ako Glukózu, Maltodextrin atď (rýchlo sa spracujú), lenže zas inokedy treba tie s dlhšími reťazcami a tam by sme mohli dať to tvoje pečivo.
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
gogo956 : Akože neviem čo si chcel povedať svojim príspevkom.
Pri každom športe sa môže človek zraniť (možno pri šachu nie), to je proste riziko, ktorému treba rozumne predchádzať a minimalizovať ho na najmenšiu možnú úroveň. Stať sa však môže hocičo.
Ja po vianočnej prestávke začínam od budúceho týždňa znova makať, 4 kg proteínu, 1 kg kreatínu, 2 kg glukózy a no-explode a TBT plán.
Dúfam, že ešte nabierem nejaké 3-4 kg, teraz mám 103. Potom by som nahodil mojú prvú rysku v živote, plánujem nasadiť sacharidové vlny.
Pri každom športe sa môže človek zraniť (možno pri šachu nie), to je proste riziko, ktorému treba rozumne predchádzať a minimalizovať ho na najmenšiu možnú úroveň. Stať sa však môže hocičo.
Ja po vianočnej prestávke začínam od budúceho týždňa znova makať, 4 kg proteínu, 1 kg kreatínu, 2 kg glukózy a no-explode a TBT plán.
Dúfam, že ešte nabierem nejaké 3-4 kg, teraz mám 103. Potom by som nahodil mojú prvú rysku v živote, plánujem nasadiť sacharidové vlny.
Re: Posilovanie
Mohol by mi niekto prosím poradiť nejaký online shop na vyhodnu kupu napr. GAINEROV a PROTEINOV ?
homegym.sk
Jeden z najlepších internetových obchodov na toto : http://www.protein.sk
Ale je toho veľa.
Ale je toho veľa.
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
dost zaujimavy clanok.... rozhodne odporucam
http://www.tmuscle.com/free_online_arti ... tion_myths
http://www.tmuscle.com/free_online_arti ... tion_myths
Ja som nedávno našiel zaujímavú stránku, ale nemám s nou žiadne skúsenosti zatiaľ.
Kali pečivo ako pečivo. Keď ide na CKD určite neplánuje jesť klasické biele pečivo, ale skorej rôzne celozrné produkty s nižším glykemickým indexom. Ale nechcem sa hádať tak sem upnem pár tabuliek s GI:[/b]
Kód: Vybrať všetko
http://doplnky-usa.sk/Kód: Vybrať všetko
http://www.sportujeme.sk/view.php?cisloclanku=2000120101Kód: Vybrať všetko
http://www.sportujeme.sk/view.php?cisloclanku=2000120801Re: Posilovanie
praveze ziadne pecivo by som pri CKD nejedol... aj celozrnne pecivo ma vysoky pocet sacharidov, takze ta akurat tak vyhodi z ketozy... proste pri CKD len vajcia, ryby, syry, maso, klobasy, slanina...
http://www.ncalc.eu/
dobra kalkulacka kde si mozes sledovat orientacny celkovy prijem nutricnych hodnot vsetkych jedal za den
http://www.ncalc.eu/
dobra kalkulacka kde si mozes sledovat orientacny celkovy prijem nutricnych hodnot vsetkych jedal za den
Mas vobec sajnu co je to CKD?COTHW napísal:Kali pečivo ako pečivo. Keď ide na CKD určite neplánuje jesť klasické biele pečivo, ale skorej rôzne celozrné produkty s nižším glykemickým indexom. Ale nechcem sa hádať tak sem upnem pár tabuliek s GI:
Úprimne teraz obaja vieme, že by som ti mohol natrepať sem dačo, čo som vygooglil na internete o CKD a tváriť sa, že som veľký odborník, čo sa týka tejto diéty, ale načo, nechce sa mi dohadovať aj keby sem napíšem aj knihu z vlastnej hlavy tak mi dakto vždy môže povedať, že som si to dakde našiel a bla bla bla (toto sú také žabo myšie vojny, sorry rohliko glykemické vojny). Viem akurát, to že je to cyklická diéta (teda dve fázy), v jednej z nich obmedzuješ sacharidy a v druhej fáze si zas prísun sacharidov dopraješ. Keďže na tomto svete nie je pozemská ani nadprirodzená sila (s výnimkou hladomoru a vojny), ktorá by ma donútila držať diétu tak som sa o diéty ani nikdy hlboko nezaujímal. A aby si mal srdiečko namieste uznávam svoj malý omyl s tým pečivom.
cyklicka ketogenna dietaCOTHW napísal:Úprimne teraz obaja vieme, že by som ti mohol natrepať sem dačo, čo som vygooglil na internete o CKD a tváriť sa, že som veľký odborník, čo sa týka tejto diéty, ale načo, nechce sa mi dohadovať aj keby sem napíšem aj knihu z vlastnej hlavy tak mi dakto vždy môže povedať, že som si to dakde našiel a bla bla bla (toto sú také žabo myšie vojny, sorry rohliko glykemické vojny). Viem akurát, to že je to cyklická diéta (teda dve fázy), v jednej z nich obmedzuješ sacharidy a v druhej fáze si zas prísun sacharidov dopraješ. Keďže na tomto svete nie je pozemská ani nadprirodzená sila (s výnimkou hladomoru a vojny), ktorá by ma donútila držať diétu tak som sa o diéty ani nikdy hlboko nezaujímal. A aby si mal srdiečko namieste uznávam svoj malý omyl s tým pečivom.
Chodím 4x do týždňa do posilovne, myslím že nie som tlstý ani chudý 180 cm a 75 kg, a chcel by som z tohoto vyťažiť maximum svalovej hmoty, takže by som potreboval nejaký poriadny Stravovací plán lebo už som pochopil že bez poriadnej stravy to nepôjde. Takže ako by ste sa stravovali vy keby ste na to mali čas? Chcel by som premeniť tuky na svalovú hmotu,chcel by som aj pribrať ale nie tuky ale sv. hmotu. Dá sa pribrať svalová hmota bez toho aby som pribral do tukov? Ale hlavné čo chcem to je ten stravovací plán. Dík 
Najlepsie je podla mna, jest VSETKO a kazdu chvylu, a je len na tebe co stoho sa premeni na tuk a co nie - cize treba aj posilovatMick_14 napísal:Chodím 4x do týždňa do posilovne, myslím že nie som tlstý ani chudý 180 cm a 75 kg, a chcel by som z tohoto vyťažiť maximum svalovej hmoty, takže by som potreboval nejaký poriadny Stravovací plán lebo už som pochopil že bez poriadnej stravy to nepôjde. Takže ako by ste sa stravovali vy keby ste na to mali čas? Chcel by som premeniť tuky na svalovú hmotu,chcel by som aj pribrať ale nie tuky ale sv. hmotu. Dá sa pribrať svalová hmota bez toho aby som pribral do tukov? Ale hlavné čo chcem to je ten stravovací plán. Dík
Hurá systém s jedením všetkého môže fungovať, ale ak len pre začiatočníka.
Človek, ktorý už má niečo odcvičené si musí dať na tom jedálničku záležať oveľa viac, je to dôležitý aspekt celého systému posilňovania. A konieckoncov, nejde len o samotné priberanie, ide o priberanie kvalitnej svalovej hmoty, čo sa dá docieliť len výživovo vysoko hodnotnou stravou.
Človek, ktorý už má niečo odcvičené si musí dať na tom jedálničku záležať oveľa viac, je to dôležitý aspekt celého systému posilňovania. A konieckoncov, nejde len o samotné priberanie, ide o priberanie kvalitnej svalovej hmoty, čo sa dá docieliť len výživovo vysoko hodnotnou stravou.
No ale ja by som chcel nejaké konkrétne jedlá, ale tu sa tak asi nikdo nestravuje. 
tu mas volake recepty, su to fitness recepty, takze zdrave a ucinneMick_14 napísal:No ale ja by som chcel nejaké konkrétne jedlá, ale tu sa tak asi nikdo nestravuje.
http://posilnovanie.sk/viewforum.php?f= ... bc73353dc9
alebo tu mas nieco konkretne
Pro to, aby vase svaly rostly tempem co mozna nejrychlejsim, je nutne je nejen primerene ale i spravne zivit. Prave mnozstvi zivin a jejich rozlozeni behem dne je determinantem vaseho uspechu v boji za lepsi vzhled, vetsi silu nebo lepsi kondici.
Prestoze si mnoho lidi uvedomuje potreby spravne vyzivy, jen malokdo je schopen se odhodlat a udelat ve svem jidelnicku potrebne zmeny, ktere ovsem mohou znamenat rychlejsi zlepsovani.
Snazte se jist kazde dve az tri hodiny, to znamena, ze za den zkonzumujete nejspise sest jidel. Probereme si poporade jak by mohl takovy jidelnicek vypadat, aby se priblizoval i moznostem radoveho navstevnika posilovny, tedy mladeho cloveka, nejspise studenta.
Snidane - rika se, ze snidane je nejdulezitejsim jidlem dne. Neda se to rict tak jednoznacne, protoze kazde jidlo je dulezite a nemeli byste zadne vynechat. K snidani byste meli konzumovat predevsim komplexni sacharidy. Druh sacharidu urcuje, zda se budete behem dne citit mizerne, nebo jako superman! Rano vas perfektne nastartuji ovesne vlocky, popripade musli s mlekem (pokud mleko nesnasite, pak sacharido-proteinovy koktejl).
Svacina - pokud si rano stihnete pripravit jidlo dopredu, pak se zde hodi snist tmave pecivo, kureci nebo kruti sunka nebo tunak. Pokud si jidlo nestihnete pripravit, opet muzete sahnout po osvedcenem koktejlu.
Obed - jite-li ve skolni jidelne nebo v praci, pak si asi moc vybirat nemuzete. Proste snite, co vam zrovna uvari. Pokud mate na vyber z vice jidel, vybirejte si samozrejme to zdravejsi. Opet by se melo jednat o kombinaci masa a pak bud ryze, testovin, brambor a zeleniny.
Svacina - ve druhe polovine dne opet muzete jist celozrnne pecivo napriklad s cottage syrem, eidamem; jogurt s piskoty nebo ovoce. I v tuto denni dobu pokud zrovna nemate moznost se najist, muzete mit pripraveny proteinovy koktejl.
Vecere - dalsi vetsi jidlo dne by melo obsahovat maso (kureci, kruti, ryby), komplexni sacharidy (ryze, brambory, testoviny, pecivo) a zeleninu.
Pred spanim - tvaroh, proteinovy koktejl
Pro svalovy rust je kriticka doba okolo treninku. Podle naturalniho kulturisty Layne Nortona je dobre konzumovat vetsi jidlo 1, 5 az 2 hodiny pred treninkem. Toto jidlo by melo obsahovat asi 35 % vaseho celkoveho denniho prijmu sacharidu.
Pred treninkem vypijte napoj slozeny z rychle vstrebatelnych proteinu 0, 2 - 0, 4 g/kg hmotnosti, a rychle vstrebatelnych sacharidu v davce 0, 4 - 0, 8 g/kg hmotnosti.
Behem treninku byste meli pit proteinovy shake slozeny z 30 - 40 g whey proteinu spolu s dextrozou nebo maltodextrinem. Mnozstvi sacharidu v koktejlu by melo tvorit priblizne 20 % z vasi celkove denni sacharidove bilance.
Tento koktejl vam bude prospesny z nekolika duvodu:
• setri svalovy glykogen a zvysuje vykonnost
• potlacuje tvorbu specifickych latek zodpovednych za zanety svalu
• udrzuje konstantni vyplavovani inzulinu, a tedy inhibuje cinnost katabolickeho hormonu kortizolu
• snizuje bolestivost svalu po treninku
Po treninku vypijte opet potreninkovy napoj slozeny ze smesi rychle a pomalu vstrebatelnych proteinu, hydrolyzovany whey protein a kasein 0, 2 - 0, 4 g/kg hmotnosti a rychle vstrebatelnych sacharidu (maltodextrin nebo glukoza) 0, 4 - 0, 8 g/kg hmotnosti.
Asi hodinu po treninku snezte pevne jidlo slozene z komplexnich sacharidu, masa a zeleniny.
Kvalitni strava bohata na vsechny vyzivne latky vam dokaze zarucit uspech. Seznamte se s vyzivovymi tabulkami. Tim ziskate prehled o obsahu bilkovin, tuku a sacharidu ve sve strave.
Doplnky vyzivy, jimz prikladaji takovou dulezitost zacatecnici jsou jen jakousi nadstavbou uz dokonaleho jidelnicku. Pokud nestacite jist vsechna jidla, pak si kupte sacharido-proteinovy pripravek a v prubehu dne jej upijejte. V zadnem pripade se ale nespolehejte na to, ze doplnky vyzivy udelaji vse za vas. Kvalitni strava a rozumny trenink stoji vzdy na prvnim miste!
Tak to už je lepšie
...a na tej stránke je toho dosť Díky
Ide o to jesť jedlá, ktoré obsahujú čo najviac bielkovín a čo najmenej tukov a sacharidov.Mick_14 napísal:No ale ja by som chcel nejaké konkrétne jedlá, ale tu sa tak asi nikdo nestravuje.
Lebo niekto si predstaví pod pojmom veľa jesť to, že si naloží na raňajky slaninku, na obed si dá zopár klobások a na večeru spracuje nejaký ten bôčik (o rôznych prílohách ako vyprážané hranolky ani nehovorím).
Pokúsim sa sem napísať môj jedálniček :
Raňajky : 3 grahamové rožky + syr + kvalitná šunka.
Desiata : Obyčajné vločky s jogurtom a mliekom.
Obed : Školský, tam si moc nevyberiem, ale snažím sa zjesť všetko (ak sa to dá).
Olovrant : 250 g tuniaka s grahamovým rožkom, alebo cottages syr.
Večera : Veľa mäsa (kuracieho, ale môže byť samozrejme aj iné, hovädzie obsahuje ešte viac bielkovín) s ryžou, ale robené na obyčajný "suchý", žiadne zbytočné omáčky a šťavy plné sacharidov . Alebo zjem cca 5-6 vajec, ale pozor, uvarených, nie vyprážaných ani inak upravovaných, atď.
Pred spaním : 250 g tvarohu s termixom.
+ 3 krát denne cca 30 g proteínu - pred, ihneď po a potom tak 1,5 hod. po tréningu.
Ide o to jesť jedlá, ktoré obsahujú čo najviac bielkovín a čo najmenej tukov a sacharidov.
To snad nie
ak chce nabrat tak musi prave prijmat AJ tuky a sacharidy !
bez toho by to bolo tak dobre akurat na rysovanie

btw ako hovorim VELA ZRAT ak chces mat vacsi objem tak zrat, nic viac nepotrebujes ziadne tuky stoho mat nebudes ak budes primerane ktomu aj cvicit !
To snad nie
ak chce nabrat tak musi prave prijmat AJ tuky a sacharidy !
bez toho by to bolo tak dobre akurat na rysovanie
btw ako hovorim VELA ZRAT ak chces mat vacsi objem tak zrat, nic viac nepotrebujes ziadne tuky stoho mat nebudes ak budes primerane ktomu aj cvicit !
hughito, nie je lepsie dat hned po treningu nieco sacharidovejsie ako protein? ved telo to aj tak rozlozi na sacharidy aby ich doplnilo vo svaloch, ci?