ostatne potom teekanee
Caj / kava
sackove caje - lipton a teekane... lepsie som zatial ani nepil... ale posledneho pol roka si ficim vyhradne na sypanych cajoch... je s tym babracka ale su lepsie
a co mozem odporucit aj ked to nieje tak uplne caj? MATÉ - je to genialitka podla mna... najma Lemon... vyvaris 4x a este stale ma silnu chut... mozes pit cely den, ci teply, ci studeny... doda energiu, je mocopudny a vraj ma trosku ucinky ako ginko.. neviem neviem lebo ucit sa mi aj tak nece..
a ako pijes to mate? lebo som si pozeral novy katalog metra zamerany na caje a tam teraz ponukaju Mate prazene Pampero a ma sa pit z takej nadoby, ktora pripomina vydlabanu tekvicu a pije sa kovovou slamkou zakoncenou sitkom...Rozmyslam totiz ze kupimMaki napísal:sackove caje - lipton a teekane... lepsie som zatial ani nepil... ale posledneho pol roka si ficim vyhradne na sypanych cajoch... je s tym babracka ale su lepsiea co mozem odporucit aj ked to nieje tak uplne caj? MATÉ - je to genialitka podla mna... najma Lemon... vyvaris 4x a este stale ma silnu chut... mozes pit cely den, ci teply, ci studeny... doda energiu, je mocopudny a vraj ma trosku ucinky ako ginko.. neviem neviem lebo ucit sa mi aj tak nece..
//tak ta nadoba nema pripominat vydlabanu tekvicu, ale to je naozaj vydlabana tekvica
kukni si tuto stranku - http://www.caj.johanka.szm.sk/zaciname.html - je to tam pomerne pekne napisane k jednotlivym druhom caju... citujem "Rôzne druhy čaju majú veľmi rozdielny obsah kofeínu. Existujú druhy s vysokým podielom kofeínu (Assam Green, Gunpowder alebo ušlachtilá japonská Mačča), na druhej strane však máme i jemné druhy s nízkym obsahom kofeínu, ako napr. Banča. Podľa danej dennej doby je teda možné piť čaje s rôznym obsahom kofeínu. Ráno na povzbudenie môže byť "kofeínová bomba", ako je napr. Mačča, neskoro poobede, alebo večer radšej jemnejšiu dávku kofeínu, napr.Banča."
takze vela zdaru pri piti caju - ja osobne prave teraz vychutnavam Lapacho.... dalsi caj-necaj...
takze vela zdaru pri piti caju - ja osobne prave teraz vychutnavam Lapacho.... dalsi caj-necaj...
Obe, ku caju tak nie som nejaky vyberavy typ, staci mi zeleny caj s cukrom a cintronom
a kavu, no tak to je ine... otec mi ako prvy doplnok do noveho bytu vo fr. kupil kotogo, elektricke, na dve kavy no a ku kvalite kavy, tak teraz doma pijem kolumbijsku, tu mi doniesol na vianoce sestrin priatel.
Ked pojdem ku nemu ja na vianoce donesiem mu popradsku...
Re: Caj / kava
Dnes som začal piť kávu (nie že by mi dajako chutila) bez mlieka, bez cukru, pred posilkou som si dal jeden veľký šálok. Docela fajn cítil som sa lepšie. Samozrejme aj dobrý čaj nieje na zahodenie. Ja pijem Teekane.
-
qwerty-xyz
tak isto teekane, nepohrdnem ani sypanymi kvalitnymi cajmi, ciernymi cajmi a vsetkym moznym, tesco shity tie uplne lacne nemusim, lipton si dam plus teraz mam taku krabicku davam fotku, celkom dobre to je, vcera som vyskusal styri dneska zase pijem ani uz nevim ktory, ...Guczmann napísal:Dnes som začal piť kávu (nie že by mi dajako chutila) bez mlieka, bez cukru, pred posilkou som si dal jeden veľký šálok. Docela fajn cítil som sa lepšie. Samozrejme aj dobrý čaj nieje na zahodenie. Ja pijem Teekane.
a kava, najlepsie jacobs cronat gold, nescafe tiez ujde. Lavazza a podobne to moc nemusim, aj ked dam si sem tam. V podstate akykolvek druh kavy, okrem bezkofeinovej, viem si pri kave aj posediet aj si ju vychutnat, ale ju aj rychlo vypit. Ale radsej vychutnat, rovnako ako aj cajik, mam rad ked is pri tom vie niekto normalne posediet ako sa ma.
nechcem zakladat novu temu, skusim to tu teda. Rad by som vedel ake su priznaky zavislosti na kave. Bezne pijem denne 3-5 kav. Teraz som ju odstavil. Je to asi tyzden. Som strasne unaveny. Je to normalne?
Ano, ale po case to prejde. Ja ked som po skuskovom prestal pit kavu (daval som si 2-3 denne), tak na mna vzdy poobede prisla unava, ale behom niekolkych dni to preslo. Ale tiez to moze suvisiet s tym, kolko mas spanku v noci, mne je fajn ked si dam 7-8 hodin, ked spim menej, tak unava samozrejme pride tiez, s kavou sa to da lahko prekonat, bez nej si musis upravit rezim
Popoludnajsi spanok nepraktizujem, lebo potom som az do neskoreho vecera unaveny este viac a ked treba ist normalne spat, tak sa mi zas nechce.
Normalka spim tak 7-8 hodin. Cez vikendy kolko mi oko raci. Ale tento tyzden je hotove trapenie. Asi si uz jednu urobim.
mne osobne káva nechutí ale raz som si musel kúpiť takú z automatu na benzinke, čiernu bez cukru tá ma prebrala hneď a v škole som aspon nezaspal ale inak kávu ani nápoje s kávovou príchuťou nemusím ale zato čaj si vychutnám nielen v zime
odporucam uprednostnit caj pred kavou, ja kavu nepijem vobec, lebo mi je vo vecsom mnozstve tazka na zaludok
-
javatar
Hardcore addict
v poslednej dobe uprednostnujem doobedny preberak 2dcl kavy + 6dcl zeleneho caju (aj koli pitnemu rezimu tolko)
sackovy caj -> jednoznacne teekane (oblubeny zen-chai)
sypany -> matovy z domacej zahrady
sackovy caj -> jednoznacne teekane (oblubeny zen-chai)
sypany -> matovy z domacej zahrady