Čo vám vadí na fore?

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Co vám vadí na fore???

Príspevok od používateľa uplink »

audio, tak som to preberal len s hojkom...
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Hm, ikonka na ohlásenie príspevku sa zmenila. Dali ste tam značku STOP... Akosi mi tam nepasuje... Stopka by mohla byť niekde, kde by bolo potrebné niečo zastaviť. Na ohlásnie príspevku sa to ale podľa mňa nehodí, dal by som tam nejaký výkričník. Nie?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mne sa to strašne páči...:aasmile29:

edit: aj ten kontajner vedľa
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

Možno že to bude úplná hlúposť čo mne sa nepáči,ale nebolo by lepšie keby sa odkazy otvárali na novej karte a nie v aktuálne otvorenej?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Uz sa to tu niekde riesilo. Ak tak chces ucinit stlac shift a klikni lavym na odkaz. V prehliadaci ti to otvori na novej karte. Pripadne stlac kolecko na mysi, ak ti to mys dovoluje.
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

Shift-om to otvorí v novom okne.
Mne to až tak zase nevadí,len sa mi zo zdá praktickejšie
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Tak potom ctrl + klik. Na windowse som dlho nerobil...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

spike97 napísal:Možno že to bude úplná hlúposť čo mne sa nepáči,ale nebolo by lepšie keby sa odkazy otvárali na novej karte a nie v aktuálne otvorenej?
Teraz sa môžem rozhodnúť, či to chcem v novej karte, alebo nie. Ak sa to bude otvárať v novej karte, tak sa to tam bude otvárať stále.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

jj chrono...v novej karte....podla mna by bolo fer hlasovanie, ale dovolim si povedat ze to tak vyhovuje vacsine uzivatelov.

// ako to teraz citam tak som dobre nepochopil chronov prispevok....cize teraz ked prehodnotim co napisal chrono + uplinkov post, tak asi je to tak vazne lepsie. :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ináč v základnýc pravidlách sémantiky podľa konzorcia w3c je otváranie akéhokoľvek odkazu v JS okne, alebo novom tabe úplne neprístupné. Presne ako napísal chrono, má sa vedieť rozhodnúť užívateľ kde a ako bude nový odkaz otvorený a nie webdesigner, alebo webarchitect. Ale to len na margo veci. Keď som robil jednu lukratívnejšiu zákazku, tak ma za toto z*bal zákazník, bolo to dosť veľké faux paux. Mal som nastavené otváranie obrázkov v novom JS okne a bol z toho totálne vytočený. Takže z hľadiska globálneho využitia je to naozaj korektné a sémantické, aby sa akýkoľvek odkaz otváral v tom istom okne aj za cenu stratenia navigácie.

//GothaR: nj, tak to zacnem pouzivat ctrl+klik :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Povedal by som, ze v ramci jedneho webu ano.. ale ked sa odkazujem na uplne iny web, tak v drvivej vacsine pripadov mi absolutne nevyhovuje, ze sa mi to otvori miesto tohoto. CTRL, pripadne koliesko mysi je sice fajn, len ten zvyk.. Mozno by neuskodilo za linky pridavat ikonu pre otvorenie v novom okne..
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

suhlasim s kocim. tiez som to pisal. ako na starom fre to bolo uplne super. na vela forach na to kaslu, ze proste stlacit koliesko, alebo CTRL a klik, ale toto bola sila zvyku a menej namahave :D
chrono
VIP
VIP

Lenže ak by to tak fungovalo, tak to zase bude viac namáhavé pre mňa (stránka sa mi otvorí na novej karte, takže sa budem musieť prepnúť na tú starú a zatvoriť ju). :)
KoCi
Darca
Darca

chrono - ked si v teme o autach a uprostred niekto uvedie link na nejaku karu na autobazari (priklad), tak si nemyslim, zeby si mal zaujem prejdenim na autobazar zrusit okno s hojkom. Zvlast, ked na novootvorenej stranke chces este co to popreklikavat, ani sa nenazdas a za chvilku sa vracas v historii o slusny pocet krokov - co je stale zlozitejsie, ako prepnutie a vypnutie na stareho okna/tabu. Prakticky ktorykolvek link, smerujuci mimo fora takto fiktivne ukoncuje tvoju navstevu na fore (pri beznom kliknuti na link), co pre 95% pouzivatelov predpokladam nie je ziaduce :). Preto by som to chcel len na linkoch odkazujuce mimo hojka.

Ale asi najlepsim kompromisom by bola moznost v nastaveniach v profile si vybrat ci sa odkazy maju otvarat v novom, alebo existujucom okne, ci ako som uz spominal, k odkazu pridat aj ikonu pre otvorenie v novom okne.
chrono
VIP
VIP

A preto, keď chcem, aby sa mi odkaz otvoril v novej karte používa stredné tlačidlo na myši, alebo kláves Ctrl. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na starom sme tuším mali že linky mimo doménu hojko.com šli do nového tabu, a v rámci domény sa otvárali v tom istom, nie? Mne osobne sa ale páči že je všetko v akutálnom okne, čo chcem do nového tabu to si tak otvorím ako tu už bolo písané
KoCi
Darca
Darca

na starom slo vsetko do noveho - tam to bolo otravne :) ... Ok vsak ja si zvyknem, len mi to potrva.
.. akurat potom mi to nehodi ako aktivny tab a musim sa este myskou preklikavat :?
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

prečo po kliknutí na "Zobraziť aktívne témy" neukáže ani jedne, alebo prečo to nefunguje vlastne???
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

KoCi napísal:na starom slo vsetko do noveho - tam to bolo otravne :) ... Ok vsak ja si zvyknem, len mi to potrva.
.. akurat potom mi to nehodi ako aktivny tab a musim sa este myskou preklikavat :?
To ci musis preklikavat by sa malo dat nastavit v prehliadaci - vo Firefoxe: Nastroje - Moznosti - Karty - Pri otvoreni odkazu na novej karte ju preniest do popredia.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

kurnik aj mna uz zacina stvat to otvaranie stranok , kedze nemam rad vela pootvaranych tabov , tak si pozriem tu stranku a hned zrusim , a teraz otvorim link pozriem a krizik , a mozem odznova zapinat browser :smt017
nemozte to nastavit po starom ? :oops:
Napísať odpoveď