Sionizmus

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa kali520 »

rozpravka vela pises ale malo povies. Cely ten tvoj prispevok je len rozvinute zopakovanie toho na co som uz reagoval a k hlavnej podstate mojho prispevku si sa nevyjadril. Takze ja sa vyjadrim len k niektorym nezrovnalostiam ktore tam mas.

Porovnavat vznik Izraela so vznikom Slovenska je uplna blbost a hodna skor idiota. Igorujes fakt ze zidia v palestine tvorili mensinu narast nastal po masovej migracii zidov z europy. Ti zidia z velkej casti chazarskeho povodu s tou zemou za jedno nemaju nic spolocne, za druhe palestincania tam zili pred nimi. Takze ziadny dlhotrvajuci proces, jendoucho migracia na urcite uzemie a nasledne zidovska lobysticka skupina si byrokraticky vybouje svoj stat na zaklade pochybneho rasoveho a nabozenskeho presvedcenia o bohom zaslubenej zemi.

Aby si to celkom jasne pochopil zidia odtial v roku x boli vyhnany, ti co zostali sa asimilovali, nejaky narod chazari prijali zidovske nabozenstvo, po nejakych rokoch na zaklade tohoto nabozenstva + dalsich vonkajsich faktorov sa tam tato skupina ludi nastahuje a vyhlasi vlastny stat. Davat to do paralely so vznikom slovenska moze bud historiou nevedomi clovek, clovek zastupujuci iste politicke zaujmy alebo idiot.

Ked uz to chces davat do paralely s niecim tak skor by som to prirovnal k tomu ze by si Irovia zacali robit naroky na polovicu europy s odovodnenim ze su potomkovia keltov a boli tu pred zbytkom Europy. Hlupost, zidia svoj boj prehrali boli odtial vyhnany, namaju absolutne ziaden rozumny dovod tam zakladat stat.
co sa talmudu tyka... tak ako talmud tak aj koran tak aj biblia ma svoje texty ktore pri nespravnom vyklade zneju pre radikalne skupiny ako bozia vola... ja sa drzim svojho nazoru "nabozenstvo je dobre na mier, ale nie na vojnu"... staci nespravna interpretacia a ktokolvek moze zomriet, len preto lebo si nekto mysli ze je to Bozia vola. takze talmud by som z oficialnych textov ktore su pre nase pouzitie resp. ucely politickej debaty vynechal.
Zlachcujes skutocnosti. Je to tam jasne napisane tak neviem preco to zarite ignoranstvo. Alebo mi skus po svojom vysvetlit toto: „Nežidé byli stvořeni, aby sloužili Židům jako otroci.“ – (Midrasch Talpioth 225) a snaz sa to neospravdlnovat druhym nabozenstvom.
ale to je prave problem... riesis konflikt na blizkom vychode z pohladu nezavisleho pozorovatela, nezaujimaju tafakt ani skutocne hist. poznatky, ale tieto veci riesis svojim "sedliackym rozumom" a tak ako ti to "nadiktuju v blogu iny ludia... s ktorych nazormi sa stotoznujes a obhajujes ich, podla nich si vytvaras aj svoje nazory ale bez vnutornej potreby hladat pravdive informacie a nezaujate stanoviska a historiu...
Ja sa tento problem nesnazim riesit, ja som ti povedal kde je moj hlavny problem, ty si ho odignoroval.
pravdu povediac vyrok typu zidia stavany do role obeti a europania do role vinikou cleho zidovskeho utrepnia mne osobne tato veta pride tak ako keby si smeroval k holokaustu a podobne... v tomto smere su zidia obete... ak ti smiem pripomenut tak jeden z najvacsich genocidnych systematickych masakrov v novodobej historii je spojeny prave s holokaustom a zidmi... tak preco ze europania su stavany do role vinnikov? preco tuto vetu davas do podla mojho nazoru velmi ironickeho podtonu, tak to nechapem...
Preto lebo za svoje utrpenie si mozu sami svojou parazitickou cinnostou. Ich pristup k nim je len reakcia na ich cinnost.
ja mam velmi dlhy cas pocit ze postoj niektorych ludi k zidom je negativny a casto nenavistny preto, lebo zidia maju peniaze, vplyv, atd. ale tento hnev/nenavist/nevrazivost neviem nazvat inak ako rasizmus, antisemitizmus... a ZAVIST. Koniec koncou, to bola jedna z veci preco boli zidia v tisichoch vyvrazdovany za 2 sv. vojny a takisto preco fungovala nenavist k nim vtedy tak to iste je to i dnes... LUDSKA ZAVIST... vzdy sa najde niekto kto bude ovplyvnovat a najdu sa aj ovplyvnitelny a pokial budu reci ovplyvnovatela dost plamenne a krvave prebudia zavist a nenavist v ovplyvnenych... tak ako je ludska tuzba zit, rozmnozovat sa, A AJ MAT VIAC AKO TI DRUHI tak je dalsia ludska tuzba zabit... a moze byt dost silna aby sa tato tuzba naplnila pokial nieco nieje presne ako si to clovek zela...
Opat o tom istom. Ziadna zavist ale skor zidovsky parazitizmus, lichva, odnarodnovacia cinnost, vytvaranie nemoralneho rozvrateneho spolocenstva, stvanie nezidovskych narodov proti sebe, vytvaranie podmienok pre revolucionarske hnutie a celkovo ich rasove presvedcenie o ich nadradenosti nad nezidmi.

Nazvy si to sikovnost alebo ako chces, ale faktom je ze ich cinnost je prospesna v konecnom dosledku len pre nich samotnych a katastrofalna pre hostitelsku krajinu ktora ich prijala do svojich radov. Zid nikdy nic nevykonava prospech spolocnosti v ktorej zije ale bud v prospech seba sameho alebo zidovskej konspiracie nazvana aj zidovska skupinova strategia.

Vid ako nazerali na zidov historicky zname osobnosti http://beo.sk/historia/315-ako-nazerali ... -osobnosti
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

Ivan: tvoj post na vypracovanu tabulku ludi kt. su udajne zidia mne osobne pride dost... primitivny... vlstne ni nie post... na nom nic nieje ani (opytam sa len jedno... suhlasis s nim?) vobec vytvorenie nejakeho takehoto zoznamu... ja mam z toho taky pocit ze keby bol ktokolvek znamy v showbniznise a nepacil sa niekomu tak je mozno kohokolvek oznacit ako zida tak ako mozno oznacit kohokolvek v dnesnej dobe aj za pana boha... mne osobne taketo zoznamy pridu velmi stupidne

kali: poviem len tolko vo svojich postoch kolko je potrebne napisat na tvoje poznamky...

k vyjadrenia a byrokratickosti vzniku izraela mam pocit ze sa nemusim vyjadrovat... mas svoje presvedcenie ze zrejme sa z nicoho nic ako na pozvanku zacali stahovat do izraela a hned vypisovali papiere aby sa mohli zalozit stat... a vsetko to stalo na papieroch... tvoj nazor ale ma malu chybicku... zabudas na krizu v 30. tych rokoch, prenasledovanie zidov v europe a 2 sv. vojnu...

1. ak si spravne pamatam tak ty sam si napisal ze k povodu a prislusnosti zidov k svojmu pranarodu sa nebudes vyjadrovat ale robis to v kazdom svojom poste...nech sa paci: priblizne 13 stor. pnl - do kanaanu prichadzaju zid. kmene kt. postupne prevazuju nad kanaejcami a stretli sa na zapade od jordanu - viedol ich jozue a stretli sa s filistincami a kanaejcami 1020-926pnl bibl. stat izrael 926 pnl po smrti salamuna 2 staty izrael a judea. 722 pnl asyrcania dobyjaju izrael - vznik kmenov a babyloncania judeu v r. 586pnl.... exil, otroctvo, ukryt... perzania v. r. 538 kt - pokorenie babyloncanov a moznost navratu pre zidov... 332 pnl helenisticka nadvlada... 142 pnl obnovenie izraela po vyhre nad ptolemaiovcami. 63 pnl. rimska nadvlada... po bitke pri masade a prichadza vyhnanstvo alebo ukryt...324 bytantska nadvlada, 640 arabska nadvlada, 1099 krisiacke kralovstva, 1291 mamelucka nalada 1517 osmanska nadvlada. pocas celej doby fungovali zidia v diaspore alebo pod nadvaladymi v domovine... tak potom aka chybajuca prislusnost? a maju vacie pravo arabi na svoju domovinu ako zidia? ja neptrebujem davat nic do paralely uvedom si ze zidia zili cely cas aj na uzemi kt. dnes maju ako svoj stat... a co sa tyka nabozenstva, ide o to ze podla mojho nazoru nemohlo dochadzat k miesaniu sa s arabmi...

2. ja zlahcujem skutocnosti? ono pri vysvetlovani zarytych odporcov cohokolvek je potreba davat veci do porovnania s niecim co poznaju aby to dokazali pochopit preto to moje prirovnanie s biblio a koranom. a ja ti nemusim vykladat talmud... staci si z tvojej strany uvedomit skutocnost ze iide o niekolko tisicrocne texty... a len sam pisatel ich vie vylozit spravne...
Ja sa tento problem nesnazim riesit,
ano to som si vsimol ale je zaujimave ze sa nim zaoberas ale pouzivas pre svoju potrebu len to co sa ti hodi... nevmias skutocnu pravdu skutocnymi textami knihami a historiou nerobis si nazor sam, kopirujes nazory inych a opat zopakujem stotoznujes sa s nimi bez toho aby si si zhanal nazvisle poznatky a urobil racionalny nazor...
lebo za svoje utrpenie si mozu sami svojou parazitickou cinnostou.
prepac ale toto sa inak neda nazvat ako stupidita pokial viem tak konkretne v historii by som asi marne hladal zobranie resp. vynucovanie si nejakych extra vyhod (nizsie dane) zo strany zidov... ako teba konkretne nejaky zid v tvojom zivote vycical? odkial mas tento nazor? rovesnici? blog? ako som uz raz spomenul v celej historii podla mojho nazoru ak islo o masakrovanie zidov islo len o zavist o nic ine... lebo niekto nevedel stravit ze on je len "nejaky zid" a ma viac ako ja...

z tvojho zaveru vyplyva tvoj postoj k zidom a je vidiet ze je ladeny silno antisemitisticky a ma silno xenofobny charakter... je az smiesne ako dokazes byt paranoidny z toho co ti mozu ludia spravit... a hlavne zidia... vsade vidis systematicky charakter toho ze ti nejaky zid nebodaj nieco urobi a vobec,,, nechces zacat povazovat kazdeho za zida? nechces sa na ludi na ulici divat a bat sa toho ze ma vo vrecku toru? a ked sa na teba pozrie, nechces sa zacat bat ze uz vymysla system k tomu ako z teba spravit otroka?

nadobudam pocit ze... (nechcel som to tak nazvat ale tvoje vyjadrenia sa uz inak pomenovat nedaju) ze tvoja xenofobia, antisemitizmus nepramenia z opodstatnej skutocnosti ktora teba osobne postretla a teda to ja osobne nemozem inak vnimat ako to ze si zrejme az prilis ovplyvneny tym co citas... vid beo.sk a podobne.... to svedci o mnozstve veci...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

rozpravka napísal:...
ema.jaj.znova.iba.blog.sk napísal:Po rozpade Chazárie sa objavili milióny "židov" na Ukrajine, v Haliči, na Slovensku, v Maďarsku, Nemecku, na Balkáne - to bude rozpravka ignorovať. Pretože sa mu to nehodí do krámu a kazí to umelecký dojem z pišťania o chazarskom utrpení.
Keď Chazari tiahli na Západ, radšej sa vzhľadom na "dobré meno" ich skolabovanej ríše k svojmu pôvodu nehlásili. Zostali z nich "židia". Silne to pripomína džipsy a róma. Mhy zme thí z Eghypta. Mhy zme thí s Rhíma.
preslo miernou korekciou pre potreby tejto reakcie.
rozpravka napísal:prepac ale toto sa inak neda nazvat ako stupidita pokial viem tak konkretne v historii by som asi marne hladal zobranie resp. vynucovanie si nejakych extra vyhod (nizsie dane) zo strany zidov...
ze si "uzurpovali" pravo tlacit peniaze o tom si fakt nevedel?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

rozpravka/// Ivan: tvoj post na vypracovanu tabulku ludi kt. su udajne zidia mne osobne pride dost... primitivny... vlstne ni nie post... na nom nic nieje ani (opytam sa len jedno... suhlasis s nim?) vobec vytvorenie nejakeho takehoto zoznamu... ja mam z toho taky pocit ze keby bol ktokolvek znamy v showbniznise a nepacil sa niekomu tak je mozno kohokolvek oznacit ako zida tak ako mozno oznacit kohokolvek v dnesnej dobe aj za pana boha... mne osobne taketo zoznamy pridu velmi stupidne.

Ten zoznam je na stránke mordechaja kapustu, pre mňa zaslúžilého umelca. Nemám dôvod mu neveriť.
Pre ilustráciu
http://blog.sme.sk/diskusie/1615577/2/1 ... l#11781850

Čo sa týka zoznamov tých je až až od Schindlerového po Wrbov a podobne. AJ ja budem na niejakom zozname VB len preto lebo nesúhlasím s tým čo sa tu deje a dávam to najavo nielen na internete. No aj tí čo píšu len na internete sú v zoznamoch VB tiež. Je to podľa teba v poriadku že si niekto robí zoznamy ľudí s odlišným názorom? AK niekto môže takto zneužívať políciu potom je zoznam židov na politickej scéne v poriadku a nič zlé na ňom nevidím. Ostatne prečo by sa mal niekto hanbiť za to že je žid? Prečo by to mal skrývať ak má dobré úmysly?
kali520
Darca
Darca

1. ak si spravne pamatam tak ty sam si napisal ze k povodu a prislusnosti zidov k svojmu pranarodu sa nebudes vyjadrovat ale robis to v kazdom svojom poste...nech sa paci: priblizne 13 stor. pnl - do kanaanu prichadzaju zid. kmene kt. postupne prevazuju nad kanaejcami a stretli sa na zapade od jordanu - viedol ich jozue a stretli sa s filistincami a kanaejcami 1020-926pnl bibl. stat izrael 926 pnl po smrti salamuna 2 staty izrael a judea. 722 pnl asyrcania dobyjaju izrael - vznik kmenov a babyloncania judeu v r. 586pnl.... exil, otroctvo, ukryt... perzania v. r. 538 kt - pokorenie babyloncanov a moznost navratu pre zidov... 332 pnl helenisticka nadvlada... 142 pnl obnovenie izraela po vyhre nad ptolemaiovcami. 63 pnl. rimska nadvlada... po bitke pri masade a prichadza vyhnanstvo alebo ukryt...324 bytantska nadvlada, 640 arabska nadvlada, 1099 krisiacke kralovstva, 1291 mamelucka nalada 1517 osmanska nadvlada. pocas celej doby fungovali zidia v diaspore alebo pod nadvaladymi v domovine... tak potom aka chybajuca prislusnost? a maju vacie pravo arabi na svoju domovinu ako zidia? ja neptrebujem davat nic do paralely uvedom si ze zidia zili cely cas aj na uzemi kt. dnes maju ako svoj stat... a co sa tyka nabozenstva, ide o to ze podla mojho nazoru nemohlo dochadzat k miesaniu sa s arabmi...
Irelevantne vzhladom nato aka bola skutocnost pred rokom 1948:

1. Keď bol palestínsky problém vytvorený Britániou v roku 1917, viac ako 90 % populácie Palestíny boli Arabi a v tom čase tam nebolo viac ako 56 000 Židov?

2. Viac ako polovica Židov, ktorí žili v tom čase v Palestíne boli imigranti, ktorí prišli do Palestíny v predchádzajúcich rokoch. Z toho menej ako 5 % populácie Palestíny bolo rodených palestínskych Židov?

3. Arabi v tom čase vlastnili 97.5 % pôdy, kým Židia len 2.5 %.

4. Počas 30-tich rokov britskej okupácie a vládnutia sionisti kúpili len 3.5 % pôdy Palestíny, napriek povzbudzovaniu britskej vlády? A väčšina tejto pôdy bolo predaných sionistickým organizáciám priamo britskou vládou. Túto pôdu im nepredali arabskí vlastníci.

5. Keď Británia presunula palestínsky problém OSN v 1947, sionisti vlastnili nie viac ako 6 % celého územia Palestíny?

Takze ta paralela s tymi Irmi je odost presnejsia, skoda ze si sa k tomu nevyjadril
2. ja zlahcujem skutocnosti? ono pri vysvetlovani zarytych odporcov cohokolvek je potreba davat veci do porovnania s niecim co poznaju aby to dokazali pochopit preto to moje prirovnanie s biblio a koranom. a ja ti nemusim vykladat talmud... staci si z tvojej strany uvedomit skutocnost ze iide o niekolko tisicrocne texty... a len sam pisatel ich vie vylozit spravne...
Chces sa dlho hrat na ingoranta, alebo mas s tym textom nejaky problem. Tu vetu netreba nijak vysvetlovat, neni podana v ziadnych hadankach ani nijak metaforicky alebo vo versoch, ma jasne stanoveny ciel, tak ja neviem o com ty stale

A tie tvoje invektiva na moju osobu mam chapat ako reakciu na zidovsku povahu? Aj ked by ta zato nejake laviciarske individum pochvalilo tak to ma nulovu hodnotu vzhladom nato co som pisal vyzsie.

A okrem ineho co tu krija spominal ich snahu tlacit peniaze, maju na svedomi franzusku revoluciu, bolsevicku revoluciu a podobne

O zidovskej povahe si okrem ineho mozes precitat v knihach:
Henry Ford: Medzinarodny zid
Karl Halbich: Geneza Sionizmu

kedze info cerpas len z knih a portal beo sa ti nepaci :wink:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Kali a ďalší..

Nečítal som nové stránky diskusie, ktoré pribudli, takže sa k nim nevyjadrujem. Skôr len chcem povedať niečo k tomu čo som som zachytil v tvojom poslednom poste.

Už som to tu raz (snáď aj viac krát) naznačoval. Povedz mi ako vzniká prvotne vzťah medzi národom a územím? Kedy dostáva určitá skupina ľudí považujúcich sa za národ právo povedať "odtiaľto potiaľto, je to moja zem"? Verím, že si dosť inteligentný aby si chápal, že nejde o žiadnu históriu ani tradície. To je infantilný prístup k veci. Sám vieš, že odkedy človek chodí po tejto zemi, národy vandrovali hore dole a keď sa niekde usadili, kľudne prišiel iný silnejší národ a vytlačil ten slabší. To je príroda. Ešte donedávna sa viedli vojny na dennom poriadku. A keď si budeš pozerať mapu sveta v rôznych časových úsekoch, isto pre teba nebude prekvapením, že sa neustále menila. To, že my sme vyrástli v relatívne kľudnej dobe a hranice štátov sú pre nás rigidná záležitosť je len zhoda okolností. Prax ukazuje, že to tak nieje.

Čo tým chcem povedať je jednoduché. Židovská diaspóra sa začala pred dvetisíc rokmi. A z národa, ktorý mal svoje územie sa stal celosvetový utečenec. A ak si židia dokázali vydobiť či už politicky alebo aj vojensky územie, je ich. A bude ich dovtedy pokiaľ si ho budú vedieť ubrániť. Viem, že tu argumentuješ aj tým, že židia vlastne už nie sú židia a podobne. Aj keď ja som tu už dával tuším posty na margo toho chazarského nafúknutého balóna. Ale aj keby si s tým mal pravdu. Národná identifikácia v rámci genetiky nejestvuje a ak sa niekto cíti byť židom a bojuje za svoje územie, nemôžeš sa rozčuľovať.

Ako príklad uvediem. Stotožnuješ sa snáď z názormi maďarských extrémistov, ktorý si nárokujú na naše územie? Verím, že nie. Lebo je nepodstatné, že tu kedysi bolo uhorsko a pred ním opäť niečo iné. Vidiš, že ak mal maďarský národ silu vedel si vydobiť naše územie na stovky rokov. Dnes sme tu my a územie bude naše pokiaľ si ho ubránime.

Ďalši príklad na chazarskú problematiku. Podľa výskumu 95 percent maďarských génov, nie sú staromaďarské, ugrofínske alebo ako presne. A napriek tomu sa maďari idendifikujú národnostne extrémne silno. A pokiaľ sa budú identifikovať ako národ a bojovať za svoje územie, budú národom na svojom území.

Židia Izrael Palestína.. je to to isté. Židia majú politickú moc, vojenskú moc atď. evidentne dostatočnú na to aby si dokázali ubrániť svoje územie. A je naozaj zbytočné diskutovať týmto smerom. Sionizmus má aj lepšie snáď.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay ako povacsinou, tak ani teraz nesuhlasim :D . zacnem od konca. uhorsko vzniklo ako spolocny stat slovakov a na krestansku vieru obratenych madarov. madari si slovakov nikdy nepodrobili. len po rakusko-uhorskom vyrovnani madarom ruplo v bedni. mozno sa pamatas na nasu diskusiu o bankaroch, kde som tvrdil, ze bankari by sa mali v spolocnosti vratit na ten stupienok z ktoreho vzisli - obcania tretej kategorie. rovnako to mozme tvrdit o hercoch a roznych inych celebritach. ty si vtedy oponoval, ze to je vyvoj. lenze teraz nim budem argumnetovat ja. vyvoj ludstva dosiel az sem. zaviedli sme hranice (teraz bez ohladu na schengen) a 99,9% narodov tohto sveta je ochotna tieto pravidla na zaklade medzinarodnych zmluv dodrziavat. tak nech platia rovnako aj pre kosovskych albancov, pre palestincanov, ako aj pre izraelcov! dalsou trhlinou tvojej uvahy je, ze na tejto zemi je zaroven niekolko narodov, ktore by boli schopne si podmanit celu planetu. preco tak necinia? (uvahy o tom, ze to by bola posledna vojna ludi ako ich teraz pozname nechaj teraz bokom. takze ziadna chemia ani atom).
kali520
Darca
Darca

slay, poviem len tolko co som uz povedal v teme o nabozenstvach. Nebudem vinit zidovsku snahu o ich dosiahnutie vlastneho statu alebo povezdme svetovlady, budem vinit nasu rezignaciou a necinnost k tymto skutocnostiam.

Kazdy bojuje o prezitie, zid mozno najviac, len otazka je ci zato prezitie bojujeme aj my (biela rasa) alebo ci uz sme na upadku a pomaly kapitulujeme. V tomto sa jednoducho nemozme zhodnut lebo ty svojou poziciou tzv pozorovatela kapitulujes s odvolanim sa ze je to vec vyvoju a je to nevyhnutna skutocnost. Ja sa tento vyvoj snazim alebo chcem zmenit.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

ivan: preco by sa mali hanbit? mas pravdu pre nic ale je prilis vela skupin ktore si to nemyslia a radi naplnaju rozne plany

krija, kali, ...:
Chazarský pôvod Židov

Spisovateľ židovského pôvodu Arthur Koestler zverejnil v roku 1976 knihu The Thirteenth Tribe, v ktorej tvrdil, že súčasní Židia už nie sú semitského pôvodu, ale sú to etnickí Chazari. Palestínčania tento argument používajú, aby spochybnili územné nároky Židov v Palestíne. Túto hypotézu vyvrátili genetické štúdie, podľa ktorých sa židovské komunity z Európy, Severnej Afriky a Blízkeho Východu nelíšia geneticky od nežidovskej populácie Blízkeho Východu a pochádzajú zo spoločnej blízkovýchodnej populácie predkov.
snad pochopite ze nie vsetko co pisu na beo a prop je pravda

kali: mas tam v tych cislach chyby... nechce sa mi hladat presne udaje ale pokus sa ich zistit ja ti poviem jen tolko ze od 19. stor sa postupne zvysovala/znizovala populacia zidov v palestine... problem v tvojich postoch ale je ze jeruzalem mal v roku 1910 napr. 64% zid. populacie,... vnimas to tak ze na miestach kde zili velke skupiny arabov, neboli zidovske mesta resp. domy kde by sa zidia vyskytovali...tak ako vsade vo svete tak aj na blizkom vychode sa zidia vyskytovali v mensich skupinach vo vyznamnejsich mestach kde tvorili povacsine vrstvu obchodnikov... ale teraz smat k teme: vies preco niesu tak rapidne cisla pristahovalectva do palestine pocas a po + sv. vojne? Biela listina... ak vies co to je tak nemusim dalej pokracovat...

jo a ja sa na ignoranta nehram ale uvedom si ake stare su tieto nabozenske knihy a potom zvaz ci ma zmysel sa tu bavit o versoch z talmudu... aj v korane sa pise o sireni islamu pomocou jihadu - separatisti a fundamentalisti si to vykladaju tak ze vojensky no jihad nemusi znamenat hned vojnu... - aj pre toto by som naboz. texy nebral doslovne...

kali! razne si vyprosujem aby si ma spajal s lavicou...

ha :lol: v tej vete co si napisal co maju zidia na svedomi... myslim tie revolucie... uf tak dobre som sa este dnes nepobavil... to je teda pekna komika... to iste ako to ze tidia riadia svet... ach jaj... svet je plny zaujimavych ludi...

slay - pekne napisane...

P.S.: nie o vyzadovani tlace penazi specialne pre zidov neviem... rad sa nieco nove dozviem... ak vas teda mozem poprosit ak mate priamy link na informacie o tejto veci tak prosim o jeho uvedenie... ďakujem
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rozpravka, to o tych chazaroch je fakt rozpravka pre male deti. su medzi nimi rozdiely, len v niektorych pripadoch su vacsie a v niektorych mensie. toto potvrdil ten tvoj geneticky vyskum. v anglickej wiki o tom pisu viac :wink: . moderny geneticky vyskum dokaze zistit aj rozdiely medzi cechmi a moravanmi.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

krija napísal:rozpravka, to o tych chazaroch je fakt rozpravka pre male deti. su medzi nimi rozdiely, len v niektorych pripadoch su vacsie a v niektorych mensie. toto potvrdil ten tvoj geneticky vyskum. v anglickej wiki o tom pisu viac :wink: . moderny geneticky vyskum dokaze zistit aj rozdiely medzi cechmi a moravanmi.
co to teda v konecnom dosledku znamena? ok a o com tu vlastne teraz polemizujeme chazari neboli zidia oni na zidovstvo az konvertovali... a kto ich k zidovstvu mohol priviest?... tak naco potom ta polemika je jasne ze chazari budu mat spolocne nieco so semitmi ale je snad jasne ze nemozno chapat povod zidov ako cisto chazarsky a ze semiti sa uz nezachovali...

a vobec naco sa tymto zaoberame je uplne jasne ze vyhlasenia ze zidia su chazari a so semitmi nemaju nic spolocne su na smiech...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rozpravka, na smiech tu je asi iba ta vasa obhajoba niecoho, co sa obhajit neda. Chazari az na to kratke obdobie medzi 7. a 10. storocim boli odjakziva nomadi. Aj v uvedenom obdobi sa cez ich uzemie prehanal kadekto. Ved sa pozri na mapu, ze kde mali ten svoj kaganat. Viedli tadial prakticky vsetky obchodne cesty. Chazari su podobna zmeska ako madari. Precitaj si nieco od benjamina freedmana, mimochodom zida. On sa vyjadril jasne na adresu "zidov" hrajucich sa na Zidov. A ak mame ist do uplnej podstaty, tak iba pre tvoje info, nevies preco sa o palestincanoch tvrdi, ze su "zidia zidov"?
slay
Addict
Addict

krija napísal:slay ako povacsinou, tak ani teraz nesuhlasim :D . zacnem od konca. uhorsko vzniklo ako spolocny stat slovakov a na krestansku vieru obratenych madarov. madari si slovakov nikdy nepodrobili. len po rakusko-uhorskom vyrovnani madarom ruplo v bedni. mozno sa pamatas na nasu diskusiu o bankaroch, kde som tvrdil, ze bankari by sa mali v spolocnosti vratit na ten stupienok z ktoreho vzisli - obcania tretej kategorie. rovnako to mozme tvrdit o hercoch a roznych inych celebritach. ty si vtedy oponoval, ze to je vyvoj. lenze teraz nim budem argumnetovat ja. vyvoj ludstva dosiel az sem. zaviedli sme hranice (teraz bez ohladu na schengen) a 99,9% narodov tohto sveta je ochotna tieto pravidla na zaklade medzinarodnych zmluv dodrziavat. tak nech platia rovnako aj pre kosovskych albancov, pre palestincanov, ako aj pre izraelcov! dalsou trhlinou tvojej uvahy je, ze na tejto zemi je zaroven niekolko narodov, ktore by boli schopne si podmanit celu planetu. preco tak necinia? (uvahy o tom, ze to by bola posledna vojna ludi ako ich teraz pozname nechaj teraz bokom. takze ziadna chemia ani atom).
Je úplne jedno ako vzniklo Uhorsko. Možno to bol zlý príklad, na tom nezáleží. Skús pochopiť pointu Krija. Ide čisto len o prírodný boj. Kali to pochopil a zaujal k tomu aspoň jednoznačný postoj. Tvoju argumentáciu vývojom som naozaj nepostrehol. Stále platilo a bude platiť, že silnejší vyhráva.
kali520 napísal:slay, poviem len tolko co som uz povedal v teme o nabozenstvach. Nebudem vinit zidovsku snahu o ich dosiahnutie vlastneho statu alebo povezdme svetovlady, budem vinit nasu rezignaciou a necinnost k tymto skutocnostiam.

Kazdy bojuje o prezitie, zid mozno najviac, len otazka je ci zato prezitie bojujeme aj my (biela rasa) alebo ci uz sme na upadku a pomaly kapitulujeme. V tomto sa jednoducho nemozme zhodnut lebo ty svojou poziciou tzv pozorovatela kapitulujes s odvolanim sa ze je to vec vyvoju a je to nevyhnutna skutocnost. Ja sa tento vyvoj snazim alebo chcem zmenit.
Som rád, že si poňal vec podstatou a prakticky a pochopil čo som chcel povedať. Súhlasím s tebou, ale ja si kladiem úplne iné otázky. Zhodneme sa, že nemá význam sa handrkovať nad tým čo je prirodzené (prírodný boj). Tak isto sa zhodneme, že v tejto hre každý z nás musí zaujať postoj na obranu vlastného prežitia (zastávať svoju rasu, národ, kmeň). Veľa krát som ti písal, že ja rozumiem tomu prečo si myslíš a prečo sa staviaš k veciam tak ako sa staviaš, ale ty si nerozumel ako sa k veciam staviam ja. Teraz keď verím, že ti to je jasnejšie, môžem pokračovať. Tebe vadí, že som len pozorovateľ a považuješ to za pasívny postoj. Súhlasím je to tak. A je to môj tradičný postoj, ktorý ja považujem za najobjektívnejší možný. Objektivitu získava práve svojou pasivitou. Ja nekapitulujem. Ja jednoducho nebojujem. Som pustovník na samote. Ty si človek v dianí. Pre teba moja objektivita nemá cenu, ty chceš prežiť. Pre mňa nemá cenu aktivita, lebo som si vedomý vlastnej bezvýznamnosti ako samostatného jedinca. Ja viem že dianie je nezávisle na tom aký zaujmem postoj ako samostatný jedinec. To je len môj postoj ako diskutéra. Tak myslím, že vidím slabé miesta na oboch stranách. Preto som ti raz povedal, že ľudia na opačnej strane barikády ti budú veľmi podobní. Ale tak to asi má byť.. Ja svojím postojom neubližujem ani nepomáham, a nebolo by tomu inak ani keby som sa pridal na nejakú stranu.

toto nebolo k téme, ale len aby si vedel správne poňať moje budúce reakcie a zbytočne sme sa nenaťahovali.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Slay, mali sme tu dve svetove vojny. Slovensko ako take bolo na zaciatku oboch ako agresor, v oboch agresori prehrali, cize boli slabsi. Na konci oboch vojen sme ale stali na strane vitazov. Teda to nie je vzdy iba o tom, ze kto je silnejsi, ale aj o tom, ze kto je mudrejsi, politickejsi, vycuranejsi a obcas - vid izrael, kosovo...aj o tom kto je vacsi WC.
slay
Addict
Addict

krija napísal:Slay, mali sme tu dve svetove vojny. Slovensko ako take bolo na zaciatku oboch ako agresor, v oboch agresori prehrali, cize boli slabsi. Na konci oboch vojen sme ale stali na strane vitazov. Teda to nie je vzdy iba o tom, ze kto je silnejsi, ale aj o tom, ze kto je mudrejsi, politickejsi, vycuranejsi a obcas - vid izrael, kosovo...aj o tom kto je vacsi WC.
Súhlasím. Slovo "silnejší" preto cháp všeobecne. Nijako som ho neobmedzil len na vojenskú silu a pod. Vy tu nevyriešite problém ani za kosovčanov ani za palestínčanov, môžte sa len snažiť pochopiť problematiku a zaujať správny postoj. Ja som chcel prispieť do diskusie tým, že som objasnil pozíciu židov, ktorí tiež len sami bojujú za seba a svoj národ čo je pochopiteľné. To čo sa deje vo svete, na blízkom východe a pod. nieje ani dobré ani zlé ani správne ani nesprávne. Je to jednoducho to čo vždy bolo a vždy bude. Nieje to ani prvý ani posledný boj.

Židovský národ utrpel pred dvetisíc rokmi smrteľný uder, ktorý prežil. Stal sa duchom medzi inými národmi. Nezomrel. Bol vystavený podmienkam, ktoré z neho spravili snáď ten najodolnejší národ. Dnes sú židia rozptýlení po svete. Ich majetky sú rozptýlené. A tak ich kolektívne vedomie baží po identifikácii. Dnes už majú vlastnú zem. Bojujú o ňu. Bojujú možno, politicky, možno obchodne, možno manipulujú.. bojujú aj vojensky. Ale všetko je dovolené. Lebo len silnejší prežije. Na druhej strane odmietam všeobecnú židovskú kooperáciu. Snovanie tajných plánov na ovládnutie sveta a pod. Nemyslím, že to židia ako takí naozaj potrebujú. Isto je na niektorých konšpiráciách čo to pravdy, ale je tam aj nehorázne veľa fantastiky, ktorá mi je jednoducho smiešna. A jednoducho si nemyslím, že pustiť sa cestou emocií, nenávisti, strachu, hnevu je kontraproduktívne. Obsesia touto problematikou je kontraproduktívna. Ja situáciu nevidím zďaleka tak kriticky ako sa tu často prezentuje. A myslím si, že naša rasa už neraz dokázala, že je životaschopná a keď si to bude situácia žiadať dokáže to znova. Preto nemám ani najmenšie obavy z ovládnutia sveta židmi. 10 miliónov židov. 7 miliárd nežidov.
kali520
Darca
Darca

slay, tvoja teoria sice na oko vyzera byt pekna a spravna, ale ma jednu velku trhlinu a to tu ze vzhladom na prirodne zakony takyto postoj nemozes zaujat lebo prida ta zaclenila do niektorej zo skupin ktore o svoje prezitie bojuju (prirodny zapas). A potom uz existuje postoj ktory s prirodou bude suhlasit a bude viest ten zapas alebo nebude suhlasit a zapas viest nebude.

Toto ta bouzial stavia do role ze vystupujes proti prirodnym zakonom lebo svojim postojom ohrozujes skupinu do ktorej si bol zacleneny.
rozpravka napísal:jo a ja sa na ignoranta nehram ale uvedom si ake stare su tieto nabozenske knihy a potom zvaz ci ma zmysel sa tu bavit o versoch z talmudu... aj v korane sa pise o sireni islamu pomocou jihadu - separatisti a fundamentalisti si to vykladaju tak ze vojensky no jihad nemusi znamenat hned vojnu... - aj pre toto by som naboz. texy nebral doslovne...
Ty to neberes doslovne preto lebo to nezapada to koncepcie tvojho svetonazoru

Myslim si ze aj pred 2000 rokmi pojmi zabit, zviera, otrok a podobne znamenali to iste co dnes.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Slay, postoj je odrazom povahy. Akej to povahy? Vrazdenie palestincanov, odoberanie ich organov, medzinarodne odsudene vojnove zlociny, porusovanie rezolucii OSN, vystavba infrastruktury a domov na im nepovolenom uzemi, segregacia, vystavba "berlinskych" murov (lebo mur narekov uz nestaci) medzi nimi a palestincanmi, no a najnovsie uz aj medzi nimi a egyptom. Mohol by som este pokracovat, ale vy ste uz postoj zaujali a nepresvedci vas nic. Ale zhrniem to do jednej vety: ten komu nie je na zvracanie z toho, co tu sionisti predvadzaju, tak ten nie je normalny a titulovat slovom clovek by ho rozhodne nemali (neber osobne, lebo som presvedceny o tom, ze ty taky nie si). V kazdom pripade si podla mojho nazoru v tejto teme zahodil ten tvoj liberalny pozlateny zavoj. Odmietas pripustit zakladne prava a slobody druhej strany, teda palestincanov. Oni su v tom od samotneho zaciatku uplne nevinne. Sionisti rozputali v europe dve vojny. Da sa teda tvrdit, ze to bol europsky problem a preto nemali hlavne briti tento horuci zemiak hadzat na arabsku stranu, na stranu tych co povedzme aj pocas WWII boli neutralnymi statmi, dokonca aj iran. A opat to zhrniem do jednej vety: netolerujme akukolvek podobu pripadne formu zla! A toto je prezmenu moj postoj.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali : Ty sa hlavne zdrž toho svojho neustále porovnávania s prírodou, už raz konečne pochop, že my (ľudia) nie sme zvieratá, ktoré sa riadia podľa nejakých primitívnych animálnych zákonov. Sme z tohto zvieracieho tvorstva vyčlenení tým, že vieme myslieť.
Takisto človek ako taký sa stále nachádza v neustálom vývoji, čo sa tohoto týka, ale pokrok od minulosti je vidieť, aj keď sa stále nachádzame na tenkom ľade. Stačí, aby bola vojna a človek sa opäť zdegraduje na to animálne "silnejší prežije", to ale ja beriem ako krok späť, ty to zjavne obdivuješ.

Veľa vecí, ktoré dnes robíme ako ľudia, je proti prírode. A aj ty ich považuješ za prirodzené a normálne, resp. si to ani neuvedomuješ.

Máš podobné názory ako mal Hitler v Mein kampfe či talianski fašisti. Vychádzaš z predstavy, že človek je vo svojej podstate neustále bojujúcim živočíchom, odsúdeným na záhubu, ak bojovať prestane.
Tento princíp Hitler aplikoval na národ, teda, ak národ neustále nebojuje o prežitie, zaniká.
Ďalej Hitler tvrdil, že jeho sila závisí od genetickej čistoty a preto sa treba zbavovať cudzích prímesí...atď atď.

Ja tieto nacistické pavedy odmietam a skôr si myslím, že človek je vo vývoji a ideálom by malo byť, aby sa tento "nekonečný" boj skončil, nie pokračoval.
To, či je to vec reálna, alebo nie, je irelevantné.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:...
a) ze ty zvieratam nerozumies a nechapes ich spravanie to neznamena, ze nemyslia.
b) odmietas nacisticke pavedy? dobre. to som rad. ze ich ale aplikuju ti, ktorych tu tak intenzivne obhajujes ta uz asi prilis nevzrusuje?! jeden priklad z mnohych (+ vid vyssie tie, ktore som uz spominal): Kampaň izraelskej vlády v cene 800 000 USD za zachovanie čistoty národa (anglicky). vyrazy ako asimilacia je narodna strategicka hrozba, alebo demograficka vojna proti palestincanom hovoria snad same za seba. vitaj v hitlerovom svete, hughito!
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

krija napísal:a) ze ty zvieratam nerozumies a nechapes ich spravanie to neznamena, ze nemyslia.
b) odmietas nacisticke pavedy? dobre. to som rad. ze ich ale aplikuju ti, ktorych tu tak intenzivne obhajujes ta uz asi prilis nevzrusuje?! jeden priklad z mnohych (+ vid vyssie tie, ktore som uz spominal): Kampaň izraelskej vlády v cene 800 000 USD za zachovanie čistoty národa (anglicky). vyrazy ako asimilacia je narodna strategicka hrozba, alebo demograficka vojna proti palestincanom hovoria snad same za seba. vitaj v hitlerovom svete, hughito!
Jáj, tak ja zvieratám nerozumiem, oni samozrejme rozmýšľajú, úplne ako my. :nono:
ze ich ale aplikuju ti, ktorych tu tak intenzivne obhajujes
Ďakujem, že mi pripisuješ niečo, čo som nikde nenapísal, ale nevadí, už som si zvykol.
A celkovo, neviem čo má tvoj bod b) s tým, čo som písal kalimu.
Napísať odpoveď