Porovnavat vznik Izraela so vznikom Slovenska je uplna blbost a hodna skor idiota. Igorujes fakt ze zidia v palestine tvorili mensinu narast nastal po masovej migracii zidov z europy. Ti zidia z velkej casti chazarskeho povodu s tou zemou za jedno nemaju nic spolocne, za druhe palestincania tam zili pred nimi. Takze ziadny dlhotrvajuci proces, jendoucho migracia na urcite uzemie a nasledne zidovska lobysticka skupina si byrokraticky vybouje svoj stat na zaklade pochybneho rasoveho a nabozenskeho presvedcenia o bohom zaslubenej zemi.
Aby si to celkom jasne pochopil zidia odtial v roku x boli vyhnany, ti co zostali sa asimilovali, nejaky narod chazari prijali zidovske nabozenstvo, po nejakych rokoch na zaklade tohoto nabozenstva + dalsich vonkajsich faktorov sa tam tato skupina ludi nastahuje a vyhlasi vlastny stat. Davat to do paralely so vznikom slovenska moze bud historiou nevedomi clovek, clovek zastupujuci iste politicke zaujmy alebo idiot.
Ked uz to chces davat do paralely s niecim tak skor by som to prirovnal k tomu ze by si Irovia zacali robit naroky na polovicu europy s odovodnenim ze su potomkovia keltov a boli tu pred zbytkom Europy. Hlupost, zidia svoj boj prehrali boli odtial vyhnany, namaju absolutne ziaden rozumny dovod tam zakladat stat.
Zlachcujes skutocnosti. Je to tam jasne napisane tak neviem preco to zarite ignoranstvo. Alebo mi skus po svojom vysvetlit toto: „Nežidé byli stvořeni, aby sloužili Židům jako otroci.“ – (Midrasch Talpioth 225) a snaz sa to neospravdlnovat druhym nabozenstvom.co sa talmudu tyka... tak ako talmud tak aj koran tak aj biblia ma svoje texty ktore pri nespravnom vyklade zneju pre radikalne skupiny ako bozia vola... ja sa drzim svojho nazoru "nabozenstvo je dobre na mier, ale nie na vojnu"... staci nespravna interpretacia a ktokolvek moze zomriet, len preto lebo si nekto mysli ze je to Bozia vola. takze talmud by som z oficialnych textov ktore su pre nase pouzitie resp. ucely politickej debaty vynechal.
Ja sa tento problem nesnazim riesit, ja som ti povedal kde je moj hlavny problem, ty si ho odignoroval.ale to je prave problem... riesis konflikt na blizkom vychode z pohladu nezavisleho pozorovatela, nezaujimaju tafakt ani skutocne hist. poznatky, ale tieto veci riesis svojim "sedliackym rozumom" a tak ako ti to "nadiktuju v blogu iny ludia... s ktorych nazormi sa stotoznujes a obhajujes ich, podla nich si vytvaras aj svoje nazory ale bez vnutornej potreby hladat pravdive informacie a nezaujate stanoviska a historiu...
Preto lebo za svoje utrpenie si mozu sami svojou parazitickou cinnostou. Ich pristup k nim je len reakcia na ich cinnost.pravdu povediac vyrok typu zidia stavany do role obeti a europania do role vinikou cleho zidovskeho utrepnia mne osobne tato veta pride tak ako keby si smeroval k holokaustu a podobne... v tomto smere su zidia obete... ak ti smiem pripomenut tak jeden z najvacsich genocidnych systematickych masakrov v novodobej historii je spojeny prave s holokaustom a zidmi... tak preco ze europania su stavany do role vinnikov? preco tuto vetu davas do podla mojho nazoru velmi ironickeho podtonu, tak to nechapem...
Opat o tom istom. Ziadna zavist ale skor zidovsky parazitizmus, lichva, odnarodnovacia cinnost, vytvaranie nemoralneho rozvrateneho spolocenstva, stvanie nezidovskych narodov proti sebe, vytvaranie podmienok pre revolucionarske hnutie a celkovo ich rasove presvedcenie o ich nadradenosti nad nezidmi.ja mam velmi dlhy cas pocit ze postoj niektorych ludi k zidom je negativny a casto nenavistny preto, lebo zidia maju peniaze, vplyv, atd. ale tento hnev/nenavist/nevrazivost neviem nazvat inak ako rasizmus, antisemitizmus... a ZAVIST. Koniec koncou, to bola jedna z veci preco boli zidia v tisichoch vyvrazdovany za 2 sv. vojny a takisto preco fungovala nenavist k nim vtedy tak to iste je to i dnes... LUDSKA ZAVIST... vzdy sa najde niekto kto bude ovplyvnovat a najdu sa aj ovplyvnitelny a pokial budu reci ovplyvnovatela dost plamenne a krvave prebudia zavist a nenavist v ovplyvnenych... tak ako je ludska tuzba zit, rozmnozovat sa, A AJ MAT VIAC AKO TI DRUHI tak je dalsia ludska tuzba zabit... a moze byt dost silna aby sa tato tuzba naplnila pokial nieco nieje presne ako si to clovek zela...
Nazvy si to sikovnost alebo ako chces, ale faktom je ze ich cinnost je prospesna v konecnom dosledku len pre nich samotnych a katastrofalna pre hostitelsku krajinu ktora ich prijala do svojich radov. Zid nikdy nic nevykonava prospech spolocnosti v ktorej zije ale bud v prospech seba sameho alebo zidovskej konspiracie nazvana aj zidovska skupinova strategia.
Vid ako nazerali na zidov historicky zname osobnosti http://beo.sk/historia/315-ako-nazerali ... -osobnosti