povedal by som, že ano, vzhladom na to, že máš len 15 rokov a si ešte vo vyvine a rastieš, ale na drujes strane meriaš 180cm, takže si už celkom vysoky,takže by si sa nemal báť, že bude s teba škrčekshanoy napísal:neni tu nejaky doctor, ktory by povedal svoj nazor? Lebo mam 15 rokov a 180CM a sem tam cvicim..ale fakt pocul som 50% nazorov ze posilnovanie zastavuje rast a 50% nazorov ze nezastavuje...Takze si vyberte
a este som pocul aj to ze ked cvicis s vlastnou vahou tak to nic nerobi ale ked napriklad dviham tazke vahy na tlaky, teda tazsie ako som ja tak to zastavuje rast.
Môže posilovanie zastaviť rast ???
-
Te-wei
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vysvetlim to celkom jasne a strucne. sval rastie az ked odpociva, cvicenie ho stimulje k rastu (predpokladam ze asi 95% ludi to tu vie). Takze ked sval vycerpas tak on nato odpovie rastom ale on musi z niecoho cerpat energiu a ziviny aby mohol rast. A tu ziskava z jedla. Takze ak cvicis vela a zatazujes svaly viac ako by bolo mudre a este k tomu sa nestravujes pravidelne resp po trenigu sa nenajes vedie to pretrenovaniu svaly zacnu vyuzivat enrgiu sami seba (katabolizmus) a tym padom sa odburavaju.Shanoy napísal:ale fakt pocul som 50% nazorov ze posilnovanie zastavuje rast a 50% nazorov ze nezastavuje...Takze si vyberte
V skratke sa to da povedat asi tak ze posilovanie moze zastavit rast resp moze sposobit ubytok hmoty len v pripade ak sa nedodrziava strava (ak niekto zere len 2-3 krat denne tak svalov sa nedocka) a civic sa az prilis vela (pretrenovanie)
dik za to vysvetlenie pre mna a pre setkych tomuto som konecne uveril a pochopil to htxkali520 napísal:Vysvetlim to celkom jasne a strucne. sval rastie az ked odpociva, cvicenie ho stimulje k rastu (predpokladam ze asi 95% ludi to tu vie). Takze ked sval vycerpas tak on nato odpovie rastom ale on musi z niecoho cerpat energiu a ziviny aby mohol rast. A tu ziskava z jedla. Takze ak cvicis vela a zatazujes svaly viac ako by bolo mudre a este k tomu sa nestravujes pravidelne resp po trenigu sa nenajes vedie to pretrenovaniu svaly zacnu vyuzivat enrgiu sami seba (katabolizmus) a tym padom sa odburavaju.
V skratke sa to da povedat asi tak ze posilovanie moze zastavit rast resp moze sposobit ubytok hmoty len v pripade ak sa nedodrziava strava (ak niekto zere len 2-3 krat denne tak svalov sa nedocka) a civic sa az prilis vela (pretrenovanie)
Re: Môže posilovanie zastaviť rast ???
Napis nam este kolko cigariet denne vyfajcis a ci lightky alebo tvrde aby sme to vedeli dosadit do rovnice a urcit tvoju vysku v 18-rokoch s presnostou na 4 desatinne miestapejko napísal:mozem sa opitat do kolko cm este virastem ked mam 14 rokov a 176cm a fajcim iba pol roka
Fajčenie tvoj rast nezastaví to sú len babské reči, jediné čo ti spôsobí fajčenie je snáď znižovanie kapacity pľúc. Celé to, že cvičenie zastavuje rast je tiež názor jak poď ma (šalalalalala) ... Odporúča sa necvičiť moc tvrdo lebo sa vyvíjaš cca do 18 sa vraví a tvoje šľachy, kosti, svaly nie sú na takej úrovni ako u dospelého jedinca.
PS: kobalt to zabil ... to nemalo chybu

PS: kobalt to zabil ... to nemalo chybu
Posilňovanie určite rast nezastavuje, ak cvičíte technicky správne.
Samozrejme, keď začínate a máte 14-15 treba ísť na to trochu s citom, nezačať hneď robiť mŕtve ťahy s maximálnymi možnými váhami.
Základ je však cvičiť správne, aby netrpela chrbtica a nemohlo sa niečo pokafrať aj s tým rastom.
Samozrejme, keď začínate a máte 14-15 treba ísť na to trochu s citom, nezačať hneď robiť mŕtve ťahy s maximálnymi možnými váhami.
Základ je však cvičiť správne, aby netrpela chrbtica a nemohlo sa niečo pokafrať aj s tým rastom.
Napis nam este kolko cigariet denne vyfajcis a ci lightky al
fajcim lightky a cigaret vifajcim tak 4 as 5 za den
Re: Napis nam este kolko cigariet denne vyfajcis a ci lightky al
Pejko viem, že si ešte mladý ale to kobalt napísal zo srandy !!! Hádam si takej hlúposti neuverilpejko napísal:fajcim lightky a cigaret vifajcim tak 4 as 5 za den
tak sa opitam aspom takto je pravda ze fajcenie zastavuje rast cloveka???
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Takto sa smejem asi 155 cm spolužiakovi. Jasné, že to je blbosť.
Prípadne jeden asi 180cm babe: "Nefajči, lebo vyrastieš ešte viac".
Každopádne, fajčiť by si nemal keď máš 14. Chceš byť pred kamošmi "cool"?
Prípadne jeden asi 180cm babe: "Nefajči, lebo vyrastieš ešte viac".
Každopádne, fajčiť by si nemal keď máš 14. Chceš byť pred kamošmi "cool"?
Ja som sa o tom rozpraval s majstrom sveta v drepi alebo co to a sice ma len 170 cm+ a cvici od 16 rokov mi vravel ze pokial nebudem davat neake super tazke vahy nebalo by sa mi nic stat (samozrejme musa byt technicky spravne!!!). Avsak on nema byt z coho vysoky jeho rodicia su nizky obidvaja.
Ale ja osobne by som asi neradil davat drepy mrtve tahy atd ked mas malo rokov a si nizky aj ked sice bez drepu a mrtveho tahu cviicit je ako keby si necvicil:D hehe ale ne ale fakt su to zakladne cviky a bez nich to pojde zle...
Ale ja osobne by som asi neradil davat drepy mrtve tahy atd ked mas malo rokov a si nizky aj ked sice bez drepu a mrtveho tahu cviicit je ako keby si necvicil:D hehe ale ne ale fakt su to zakladne cviky a bez nich to pojde zle...
Prosím ťa môžeš nám uviesť meno toho majstra sveta v drepi ?
sak tu seredy fajca seci od malicka tak som zacal aj ja
tomas
mam 16 rokov 175cm a zacal som posilovat ..kedze este rastiem tak som sa chcel spytat ci tieto cviky ktore robim mi mozu zastavit alebo spomalit rast su to-benchpress, rozpazovanie a predpazovanie malymi cinkami,tlaky velkej cinky v stoji, rozpazovanie malych ciniek v lahu, pritahy velkej cinky k hrudniku v 45 stupnovom predklone, pritahy malej cinky v predklone, vykopavacky, drepy hlboke s cinkou na chrbte, vypony ,skracovacky, opacne skracovacky, pritahy kolien v sede, vytacanie trupu s osou velkej cinky.
tommy94: Ak dodržuješ dobrú techniku, tak ti cvičenie rast nezastaví.
Proste to nepreháňaj s váhami, dôležité je technické prevedenie, hlavne pri tých viac-kĺbových cvikoch.
Proste to nepreháňaj s váhami, dôležité je technické prevedenie, hlavne pri tých viac-kĺbových cvikoch.