TRANCE/DANCE/TECHNO songy a vsetko okolo

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

čo sa vám najviac páči ?

TRANCE
104
56%
DANCE
47
25%
TECHNO
35
19%

Celkom hlasov: 186

r3mus
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Novinky/Najkrajsie TRANCE/DANCE/TECHNO Songy

Príspevok od používateľa r3mus »

A ked uz tak davate svoju tvorbu, tak nahadzujem svoj mixik z virtual DJ
stiahol som, zajtra to donesiem do posilky kde si to vypocuje vela trenovanych usi :D ti chalani su do trancu, len ja ich tam stale trapim electrom :lol: a mozno si aj sam doplnim nejake zaklady trancu :wink: zajtra editnem postrehy

//neni na to nejaka tema?? (vlastnu tvorbu myslim)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neviem o tom, ale toto asi premenujem na nieco ako pokec o trance/techno hudbe :)
Na tom mojom mixe sa velmi nesmejte, boli to len pokusy, ale myslim, ze vacsina prechodov je ok :)
A ked to ma byt do posilky, tak mozes skusit moj pokus o zmixovanie najlepsich trackov od Prodigy :) http://www12.zippyshare.com/v/26920069/file.html (tam je nepodareny iba jeden prechod :D )
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: TRANCE/DANCE/TECHNO songy a vsetko okolo

Príspevok od používateľa seth82 »

R3mus: Takže: Ten, kto sa hudbou zaoberá viac ako poslucháč, tak sa automaticky rozumie do hudby? To je divná teória, hlavne ak si pomyslím na fakt, že poniektorí hophoperi považujú tie svoje veci za hudbu...

Takže si púšťač :) V rádiu som robil pár rokov aj ja, čo si je myslím v tejto diskusii kompletne irelevantné. Celý čas som narážal na to, že táto téma je o dance, trance a house a tí šmolkovia podľa mňa nepatria do ani jedného, hoci wikipédia (nie ty, s tým ma neobracaj) to furt nazýva EuroTrance (práve preto tá ironická poznámka o tvrdení, že Kate Ryan je Vocal Trance, z čoho ma ide šľak triafať, keďže v. trance je môj majoritný štýl)...Práve preto som spomenul Trance / House kluby (ktoré mimochodom patria k najznámejším v Európe, okrem Ibizy, atď), pretože tam by si to s odôvodnením, že je to EuroTRANCE nik nedovolil zahrať.

Mne je jedno, že megastylez je z Nemecka, písal som o tom, že to tam nefičí - fašizmus je taktiež z Nemecka a nie je tam príliš populárny...

Na záver k tej karme - si si istý, že to bol jeden z nás? ČO ak to nebol niekto z tuná prispievajúcich, ale iba niekto, kto si thread prečítal? Alebo sa ti nebodaj jedinec podpísal?
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Seth82:
Ten, kto sa hudbou zaoberá viac ako poslucháč, tak sa automaticky rozumie do hudby?
je to vseobecna definicia, najlepsia aku ti viem dat. Toto je velmi individualne, inak sa na pojem "clovek co sa vyzna do hudby" bude pozerat starka, inak maly brasko, inak ucitelka na hudobke. inak ja inak ty.
V rádiu som robil pár rokov aj ja, čo si je myslím v tejto diskusii kompletne irelevantné
ja som sa ti snazil vysvetlit ze som robil s hudbou dlhy cas inak ako DJ. preto su moje skusenosti s tym este v plienkach.
táto téma je o dance, trance a house a tí šmolkovia podľa mňa nepatria do ani jedného
to co do coho patri je tiez diskutabilne. hlavne v tejto dobe, ked sa premiesava vela hudobnych stylov. a ak si myslis ze to nepatri medzi tanecnu hudbu skus to lepsie zaradit - objektivne!
hoci wikipédia
ty citas tie rozpravky na wikipedii?? priznaj sa, vsak ty este stale veris na jeziska
k tej karme - si si istý, že to bol jeden z nás
je mi jedno kto to bol, len so necel mat cervene stvorceky za svoj nazor, ale co uz zivot je :censored: podpisal sa smejom.

ostatne temy / narazky som tam videl, ale vsetko co som chcel som ti k tomu povedal :smt006
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No vidíš, a práve preto neznášam, ak sa niekto oháňa veľavravnou frázou "ten, kto sa rozumie do hudby"...
Kam to zaradiť? No najradšej by som to na základe mojich (a nie len mojich) pocitov zaradil do žánru "odpad", ale keďže by si chcel asi nejakú bližšiu a viac špecifikovanú kategóriu, tak skôr niečo ako "teen-commerce, teen-dance".
K tej Wikipédii - prečítaj si moje príspevky ešte raz a pozorne a zisti, kdeže som písal, že ja verím Wiki. Ja som narážal na to, že taktiež ako ty zaraďuje tento hudobný potrat k Euro Trance, pričom je to podľa mňa do neba volajúca blbosť...
Karma - nuž, ja za to nemôžem, teraz to už síce nevidno, ale za celú históriu fungovania som dal - karmu 2x, pretože to mám celé na háku. Podľa mňa tu nik proti tebe nič nemá, slušne diskutujeme, takže niekomu hádam ušla myška, no...Na karme si nezakladaj, tá je pre blbcov.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Na tom mojom mixe sa velmi nesmejte, boli to len pokusy, ale myslim, ze vacsina prechodov je ok :)
A ked to ma byt do posilky, tak mozes skusit moj pokus o zmixovanie najlepsich trackov od Prodigy :) http://www12.zippyshare.com/v/26920069/file.html (tam je nepodareny iba jeden prechod :D )
no tak prave idem z posilky (a boli sme aj sadnut, takze sry som pod vplyvom alkoholu) a boli sme tam iba 4ia a take 2 cupky :wink: najskor som tam dal mix od PMC-ho, ptm ten tvoj no ale bolo v tom malo energy asi po piatich minutach som tam dal to prodigy, vypoculi sme to cele a prave teraz mi to tiez hra :D

musim ta pochvalit za vynikajuci vyber songov, ak by mal niekto pocut od nich iba nejake songy tak tieto ich uplne vystihuju... nepocul som tam napr. omen-a ale asi si to robil davnejsie...

a tie prechody... no :D chapem ze to neni lahke mixovat hudbu ktora neni nijak klubovo upravena... ziadne kicky na ziaciatku/konci bez melodie... ale tak popasoval si sa s tym, podobne "prechody" mi robi winamp, niekde ti to uslo, niekde to vyslo... inak dobra praca :wink: do posilky fajne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak ten prvy set je taky, ze sa rozbieha, v polovici to je na maxime a potom zas "klesa" :) A to Prodigy som robil hlavne pre seba, aby som to mal vsetko pokope. Omen som v tom case uz mal, ale nepaci sa mi az tak :) Kazdopadne dakujem za vypocutie.
K tym prechodom - presne tak, Prodigy to nema nijako upravene, preto som to vacsinou spajal v miestach bez beatu, niekde som sa snazil o prelinanie, ale druhykrat by som to tak uz asi nerobil pokial by som to nemal vyskusane dopredu.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

us pocuvam ten trancovy... som na..... 34:47 a som odhodlany to vypocut cele, dost casu kym dokoncim grafiku. sice som bol medzi tym aj v obchode a tak, ale vacsinu som pocul a celkom dobre to je. vzhladom k tomu ze trance, dost dobre :D uf teraz mi hra nieco co sa az moc napadne podoba na hardstyle, nazov nvm. ale co som zatial pocul tak aj v tomto zanri sa urcite najdu svetle vynimky, ale chybaju mi tam electro prvky :smt017
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ty ma snad touto chvalou donutis, aby som nainstaloval virtual DJ a spravil nieco z novsich trackov :D Ale to bude uz vyssia uroven prechodov, lebo uz mam vyrieseny odposluch a aj nejake skusenosti, toto je v podstate moj druhy mix aky som kedy robil :) (doteraz som ho za tie 2 roky ani nikde nezverejnil)
PS: ten track v 34 a nieco je Yoji Biomehanika - Tecky tecky a potom ten hardstyle je Pavo - Electronik. To su dva z tych mala trackov co sa mi ako trancerovi v hardstyle pacia :)
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

grafika dokoncena, ty si tam nechal trosku viac ako zvycajnu hodinku tak som stihol aj fotku na fb doladit :D

pesnicky neboli zle, niekedy prospeje aj zmena.. asi 3 songy stali za to, som to cekol asi ich mam niekde na externom hdd. ten biomehanika to je ta drzka s tymi vlasmi nie?? ptm som tam pocul nieco co islo dost do elektra tiez fajne. :) hardstyle moc nemusim, a hardcore uz vobec nie :? pre mna az moc rychle a agresivne. a na disko nepouzitelne, lebo by tie deti dostali infarkty z takych bpm :D

kazdopadne ak som ta nahodou motivoval, bez toho odposluchu to nejde. a ked sa trosku pohras s VDJom tak si tam mozes nastavit kolko si budes pustat z jedneho tracku a kolko ti to namixuje z druheho... velmi uzitocne.. aa tiez ta dlzka, nvm ako na tom je trance ale myslim ze podobne ako clubove verzie mozu tie songy mat okolo 6 min, takze tych 20 songov na mix ti uplne staci, nech sa zmestis na tych 60 min... a este nieco - ak mas nahodou po ruke mikrak skus to komentnut :wink: no som zvedav :D

// btw prave cuwam freeradio dohrala tam montana a prave hra rytmus :) spomenul som si na tych trancov tu :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

S odposluchom mas pravdu, len som to dlho nevedel vyriesit, az potom som nasiel vo vdj polozku, ze do jedneho repraku ide vystup a do druheho odposluch, cize so sluchadlami je to pouzitelne :)
Automaticke mixovanie nechcem, pouzivam tam iba funkciu na zladenie bpm, aj to iba obcas. Komentovat to nechcem, neznasam, ked niekto keca do dobrej hudby :)
Ak budem mat chut, tak behom vikendu by som to mohol dat dokopy, ak nie, tak az potom behom tyzdna, alebo neskor :)
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

este k tomu odposluchu - najobycajnesiu externu zvukovku kupis aj za 10 eciek, na odposluch to staci, aj tak sa nahrava z internej...
K tej automatike povypinaj vsetko co sa da. ja som si vypol aj prehlad pesnicky, zrovnavanie trackov, auto gain a vsetko mozne. Naucil som sa tak hrat v klube. Spolieham sa na svoje usi nie oci. S autodj-om prestavas byt DJ a stavas sa skor jukebox, je to trapne... Ked to prirovnam k jazde v aute, kde mas esp, abs, kontrolu trakcie, stabilizatory a ja nvm co vsetko, nikdy si jazdu tak neuzijes. Kazdopadne na tom popracuj, v posilke sme kazdy jeden den :wink: Ja akurat dokoncujem jednu pracicku pre frontinus, uvidim co to da... ptm pokracujem v setoch - dalsi bude zase o electre ako to vidim....
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ja sa tomu nechcem venovat :) Vacsinou mixy robim iba pre seba, aby som mal oblubene tracky pokope bez tych dlhych uvodov :) Teraz uz mam zas navyberanych dost dobrych trackov, pridam tam este nejake novinky (Renegade musi byt :D ) a nejako to spojim, ale budu to najskor 2 hodiny, hodina sa mi totiz zda dost malo :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

gothar vypocul som set, len ten trancovy kedze prodigy moc nemusim :) a chvalim v pohodke :)
btw:remus po posilke ist chlastat je dobry zaklad :)
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

budu to najskor 2 hodiny, hodina sa mi totiz zda dost malo :)
tak to ptm aspon rozdel na 2x1 lebo nikto to nebude tak dlho pocuvat... inak je to tak zauzivane ze sa robia hodinovky ani nvm preco
btw:remus po posilke ist chlastat je dobry zaklad :)
ehm len jedno male so starou partiou :) chlastat sa bude zajtra :wink: navyse na jar zacinam gainer, ptm kreac a nebude prilezitost
mulatt
Darca
Darca

jedno male ale pisal si ze si uz pod vplyvom :lol: nevykrutis sa z toho ze si slopal.ale ne smejem sa.
goťar: nezabudni hodit do setu bliksem especially for me :) dik
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dam tam Bliksem at all, to sa mi paci viac :) Vybral som si 27 trackov, spolu maju 3h 15m, takze z toho bude 2h mixik, snad sa podari :)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Prispejem sem aj ja, ale trochu z iného súdka....

:arrow:
Silent Horror - Distorted (Dark Psychedelic Trance)
http://www.youtube.com/watch?v=Td23_4uObRU
Gothar
Moderátor
Moderátor

r3mus napísal:tak to ptm aspon rozdel na 2x1 lebo nikto to nebude tak dlho pocuvat... inak je to tak zauzivane ze sa robia hodinovky ani nvm preco
No co ti budem hovorit...kolko vyjde, tolko vyjde, robim to hlavne pre seba :) Mne nejde o to, aby som sam seba propagoval. Vacsina setov co mam maju 1-2 hodiny, niektore su dlhsie (MS z Ibizy - 6 hodin :D ) a mne to nevadi. A prakticky vzdy ked hra dj na akcii, tak hra aspon 1.5-2 hodiny, cize podla mna su 2h rozumny cas.
mulatt
Darca
Darca

no fajn som zvedavy a hod to na zippy + tracklist :) co keby sme kazdy kto chce spravili taky mini 20 min setik a natlacili donho co najviac pesniciek?na styl megamixov zo SW.kto skusi? :P
Napísať odpoveď