ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
Eruner
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa Eruner »

myslím si, že v tomto sú Česi pred nami, viac sa angažujú a nemajú takú vládu, ako je tá slovenská.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Snacker napísal:Jedine co by sme mali asi urobit je vyvinut trosku natlak. Nejake protesty a pod. Argumentov mame mnoho a ludi by sa isto naslo viac nez dost. Mozno by sa to trosku pohlo vpred. Urcite by bol uspech povolit aj tretinu z toho, co cesko. Alebo potom zakazat alkohol aj cigarety ked sa uz tak zakazuje ale tosa asi nestane pretoze $
zakazat alkohol a cigarety? Pozri sa ako skoncila americka prohibicia. Ak niekto nieco chce, nema zmysel mu to zakazovat..
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Ved ja som tiez toho nazoru
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

U nás sú vaše ústavné práva obmedzené zákonmi, ak by chcel dakto úplnú slobodu voľby musel by sa zmieriť stým, že by to zo sebou neprinieslo len možnosť dať si marihuanu, ale zároveň by nemohli byť upravené zákonmi aj iné ústavné práva, čo by sa vám asi väčšine nepáčilo.

Čo sa týka zákazu cigariet. No úprimne si myslím, že by to značne obmedzilo ich spotrebu ale nie zamedzilo ich užívaniu. Vznikali by nelegálne výrobne alkoholu a cigarety (tieto dve látky už príliš vrástli do spoločnosti) by sa razom stali ešte výhodnejším biznisom ako je tomu dnes, samozrejme stým, že štát už by z toho nič nemal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

JE MARIHUANA LIEK ?

Napriek tomu, čo tvrdí (tá ešte nemoslimská) polovica Amsterdamu, Robo Grigorov a všetci jej predavači, marihuana liek nie je. A dúfam, že ani nikdy nebude.
Zatiaľ vieme, že podporuje vznik rakoviny, infarktu a spôsobuje trvalé poškodenie pamäta a osobnosti, že fajčenie marihuany je pre pľúca niekoľkonásobné škodlivejšie ako fajčenie tabaku a stále sa objavujú nové správy o devastačných účinkoch jej užívania. Toto sú dve z nich. Prvá : ak človek s hepatitídou C fajčí marihuanu, má oveľa väčšie riziko stukovatenia a trvalého poškodenia pečene. Druhá : človek, ktorý fajčí marihuanu denne, má 3-krát väčšie riziko vzniku zápalu ďasien ako nefajčiar. Steatóza a následná cirhóza pečene môže spôsobiť pomalú smrť a chronický zápal ďasien mozgovú porážku.
PS : každý fajčiar marihuany by si asi radšej vybral tú porážku, lenže nanešťastie patologické dôsledky svojej radosti zo života si nevyberá sám - sú mu udelené po "veľkom žrebovaní".

MUDr. Igor Bukovský, PhD., citované z knihy Nová miniencyklopédia prírodnej liečby.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Bukovský toho už natáral.
hughito
Redeemer
Redeemer

Kybelvody napísal:Bukovský toho už natáral.
Napríklad ? Respektíve, skús poprieť toto, čo som sem napísal.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

hughito napísal: Napríklad ? Respektíve, skús poprieť toto, čo som sem napísal.
Prepac, ale nearchivujem si jeho vyplody co publikuje v casopisoch pod pojmom vyziva. Videl si Bigger,Stronger, Faster? Hovorilo sa tam o vitamine C, ze moze sposobit infarkt. A rakovina? Tu dnes mozes dostat aj z Jogobelly. To iste steroidy, hrozia ti tam rozne zdravotne problemy pri nespravnom davkovani alebo ked na ne tvoje telo nezareaguje dobre, ale aj tak su povazovane za liek! Uzivanie steroidov za liecebnym ucinkom ma omnoho viac nepriaznivych ucinkov nez marihuana.

Volne dostupna marihuana ma vobec netrapi, pretoze mna zrovna prilis neoslovila, ale na lekarske ucely moze byt je pouzitie prospesne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Výplody ? Však skús niečo dať, ja som narozdiel od teba prečítal nejaké jeho knihy a aj keď musím uznať, že Bukovský má svojský, možno pre niekoho moc radikálny štýl, o žiadne výplody sa určite nejedná. Veci o ktorých píše má logicky a vedecky zdôvodnené.
Hovorilo sa tam o vitamine C, ze moze sposobit infarkt.
A tú o červenej čiapočke nedáš ? :roll:

Argumentácia tým, že jedlo (vo všeobecnosti) je v podstate rovnako nebezpečné ako marihuana, lebo môže spôsobiť to či ono, je riadne mimo. Bakuninžiaľ, je celkom v móde.

No a na koniec sa vyjadrím k tomu lekárskemu využitiu marihuany. Ok, nie je problém, nech ju lekári využívajú na veci, kde pomáha. Čo má však tento aspekt marihuany spoločné s vyfetovanými deckami, ktoré si išli v piatok večer zahúliť ? To je úplne odlišná vec.Tí ľudia, ktorí marišku húlia, ju určite nehúlia kvôli jej lekárskym účinkom.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Výplody ? Však skús niečo dať, ja som narozdiel od teba prečítal nejaké jeho knihy a aj keď musím uznať, že Bukovský má svojský, možno pre niekoho moc radikálny štýl, o žiadne výplody sa určite nejedná. Veci o ktorých píše má logicky a vedecky zdôvodnené.

A tú o červenej čiapočke nedáš ? :roll:

Argumentácia tým, že jedlo (vo všeobecnosti) je v podstate rovnako nebezpečné ako marihuana, lebo môže spôsobiť to či ono, je riadne mimo. Bakuninžiaľ, je celkom v móde.

No a na koniec sa vyjadrím k tomu lekárskemu využitiu marihuany. Ok, nie je problém, nech ju lekári využívajú na veci, kde pomáha. Čo má však tento aspekt marihuany spoločné s vyfetovanými deckami, ktoré si išli v piatok večer zahúliť ? To je úplne odlišná vec.Tí ľudia, ktorí marišku húlia, ju určite nehúlia kvôli jej lekárskym účinkom.
bohuzial nas zakon nehladi na to ci ma niekto tych par rastliniek na zahrade preto, lebo ho bolia klby alebo si chce zahulit,
hughito
Redeemer
Redeemer

bohuzial nas zakon nehladi na to ci ma niekto tych par rastliniek na zahrade preto, lebo ho bolia klby alebo si chce zahulit
To je vec druhá, ale dajme si ruku na srdce : Koľko je takých, ktorí ju na záhrade pestujú skrz kĺby? :)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vsetci. Len potom vzdy pride ten debil a celu urodu spali :cry:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Tak to stými kĺbmi ma dostalo, ok inak, kto pozná niekoho kto húli trávu kvôli problémami s kĺbmi (pestuje si pár kúskov na záhradke) a má od doktora určené, že áno skutočne má problémy s kĺbmi? A kto pozná dakoho kto to hulí pre vlastný "dobrý" pocit? Nie je o čom. Keď budete mať problémy s kĺbmi tak vás doktor pošle na elektroliečbu a určite vám nebude vravieť aby ste si zasadili pár kúskov na záhradke, že to pomôže.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Na klby sa nefajci predpokladam skor ze nejaka masticka. Inak neviem ake latky obsiahnute v konope sa vyuzivaju na vyrobu takychto medikamentov ale ak by to nebolo THC tak si mozete nasadit konope siate. To je tusim legalne ale niesom si isty. Obsah THC < 0.3% takze z fajcenia by aj tak asi moc nebolo.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ano, mal som na mysli mast. Do nej treba pouzivat potentne konope. A ano vatcsina ludi pestuje travu na hulenie, no a co? Je hafo ludi ktorym by pomohla, ale neoplati sa im riskovat vazenie. A aj ked si pestujes travicku aby si ju celu jesen sam hulil, komu tym ublizujes? "Sloboda jedneho konci tam, kde zacina sloboda druheho"
COTHW
Medium Star
Medium Star

No vieš vždy sa nájde dáky podnikavec, ktorí tých pár kúskov radšej popredá akoby mal vyhúliť. Keby viem, že áno všetci, čo hulia trávu ju fajčia dakde kde nikoho neohrozujú a nikoho na ňu nikto z nich nenahovára, ani neponúka a všetci majú minimálne 21 rokov (18 je podľa mňa troška málo). Tak mi to je na saláme ale takto to nefunguje !!! Navyše by sa človek, ktorý chce húliť musel vzdať práve požadovať od štátu akýkoľvek spôsob liečenia. Psychiatrov aj pobyt by si platil sám.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:No vieš vždy sa nájde dáky podnikavec, ktorí tých pár kúskov radšej popredá akoby mal vyhúliť. Keby viem, že áno všetci, čo hulia trávu ju fajčia dakde kde nikoho neohrozujú a nikoho na ňu nikto z nich nenahovára, ani neponúka a všetci majú minimálne 21 rokov (18 je podľa mňa troška málo). Tak mi to je na saláme ale takto to nefunguje !!! Navyše by sa človek, ktorý chce húliť musel vzdať práve požadovať od štátu akýkoľvek spôsob liečenia. Psychiatrov aj pobyt by si platil sám.

Na alkohol na nenahovara? Na cigarety sa nenahovara? Ak sa clovek clovek dostane do nejakej takej partie vzdy je tam urcite nahovaranie - ak chces s vlkmi zit musis s nimi vit. Vzdy sa najde cez vikedny nejake decko alkoholom otravene a fajcenie je tusim na 1. mieste v skodlivosti(z tychto drog) a umrie na to najviac ludi. To by sa potom musel vzdat aj alkoholik aj fajciar a namatkovo by po ulici chodil policajt, ktory by daval test na nikotin a aklohol okoloiducim a ak mas nieco v sebe - skrk a vsetko si platis sam :lol:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Snacker, ja by som to prežil :D ale je to moc zložité takže to nepripadá do úvahy. Keby existuje systém, ktorý by dokázal vyhodnotiť ako moc si zavinil každý svoju chorobu tak by som nemal problém aby sa im výška zdravotného poistenia zvýšila (napríklad o 100-200%).
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:No vieš vždy sa nájde dáky podnikavec, ktorí tých pár kúskov radšej popredá akoby mal vyhúliť. Keby viem, že áno všetci, čo hulia trávu ju fajčia dakde kde nikoho neohrozujú a nikoho na ňu nikto z nich nenahovára, ani neponúka a všetci majú minimálne 21 rokov (18 je podľa mňa troška málo). Tak mi to je na saláme ale takto to nefunguje !!! Navyše by sa človek, ktorý chce húliť musel vzdať práve požadovať od štátu akýkoľvek spôsob liečenia. Psychiatrov aj pobyt by si platil sám.
Takze alkoholici s prechlastanou pecenou a fajciari s deravymi plucami nech platia 2krat take zdrav. poistenie a hulici sa maju vzdat prava na liecenie statom. J*be ti? K normalne diskutujucim sorry ze sa uchylujem k takymto vyrazom, ale to co ty pises je absolutne hlupe. Vidno ze ti kazdodenne spravy o tom ako marihuana nici zivoty zabija deti a slusnych ludi posiela do blazinca vybielili mozog. Co ma ale najviac serie ze takyto nazor zastava velka cast nasich hrdych Slovakov. Niekedy neviem ci sa mam smiat alebo plakat.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Zvonenie bolo to myslené všeobecne, že by som zvýšil toto poistenie všetkým, ktorý si úmyselne priamo poškodzujú zdravie o 100-200%. Práve kvôli príspevku Snackera a po zvážení, že jednotné právo resp. povinnosť by bolo treba presadzovať ako komplexnú vec a nedeliť ju som v ďalšom príspevku napísal, že keby existuje systém, ktorý by dokázal vyhodnotiť to ako si kto zavinil svoj zdravotný stav, tak by za to bol odmenený alebo naopak potrestaný (100-200% zvýšenie zdravotných odvodov) v tom príspevku som už nepoužil žiadne rozdelenie na huličov, alkoholikov atď, aby ten systém mohol byť kompletný. Tak a teraz keď už chápeš tak buď radšej ticho skorej ako dačo "múdre" zadreš. V tom vrchom príspevku som písal, že by som zvýšil istej skupine (huličom) tento zdravotný príspevok ale nikde som neuviedol, že by sa to týkalo len ich.

Snacker keby je to na mne, čo sa týka alkoholu a cigariet posunul by som minimálny vek na ich užívanie na 21 rokov. Kto by kúpil v podniku alkohol alebo cigarety dakomu mladšiemu naparil by som mu 50 hodín verejných prác.
Napísať odpoveď