COTHW napísal:Človek je jediný tvor na tomto svete, ktorý dokáže škodiť sám sebe, to žiadny iný tvor na tejto planéte nerobí a to je na pováženie.
To si este nevidel opicu s jointom?
Dieg0 ma pravdu. Takymto odmietnutim zdravodnickej starostlivosti resp. ked ochories a uzival si nieco, tak vsetko si plat sam je hlupost. Je to strasne spekulativne dochadzalo by k velkym rozporom. Idealne je podla mna prave zvysenie ceny, ktore by sa samozrejme malo zvysit podla nejakych studii aby sa pokrylo primerane chorych. Teda napr. cena cigariet normalne(bez statu) je 50sk. Fajci 100 ludi a to 1 krabicku denne. Z tychto 100 ludi dostanu rocne dvaja vaznu chorobu na ktoru je treba 50 000sk pre jedneho. To je 100 000sk , ktore musi zaplatit stat. Stat to samozrejme nezaplati a zvysi cenu cigariet. Aby pokryl tuto ciastku potrebuje zvysit o 2,7sk jednu krabicku.
Problem nastava v tom, ze cigarety sa zvysuju stale a ovela extremnejsie a ak by ste vypocitali aku sumu si berie
denne stat tak by ste sa zacudovali. A to nemame nikde istotu, ze tieto peniaze idu do modernych pristojov presne pre tu oblast, pre ktoru to bolo urcene. A ani nejde, financuje sa tym vsetko a hlavne poslanecke platy

takze ANO aj fajciari su zdierani a pritom v tejto oblasti nie su male peniaze a jedine co vidis, je v spravach ako niesu peniaze na zdravotnictvo. Ak by sa peniaze rozelovali sprvodlivo ako to ma byt tak by o nich bolo nadpriemerne postarane . Bohuzial vzdy ale je nejaky ten milionik na nejaky podvoda bohuzial je to tak preto lebo ide len o prachy a nie o ludi.
A este som pocul jednu jak vravela do medii aki su uzasni a kolko zivotov zachrania zdrazenim...

chapes to... ale odvykacie tab. ti ani polku nepreplatia