táto téma názvom zodpovedá tomu čo chcem, tak nebudem zakladať novú. Obsahovo je trošku o inom, preberá sa tu hlavne turistika v horách, ale ak to bude niekomu vadiť tak si tému rozdelím

O čo sa jedná. Ako chlapec zpoza klávesnice ma vždy fascinovalo cestovanie. Vypadnúť niekam mimo internetu, spoznávať nové veci. Europu mám pobehnú dosť, východné pobrežie severnej ameriky tiež, ale stále mi niečo chýba. Láka ma afrika. Našiel som pár ľudí čo zdielajú moje sny, a rozhodli sme sa podniknúť survival (tzn. expedíciu bez zajednaného ubytovania a dopravy, len s batohom na chrbte) do Maroka. Plán je priletieť do Marrakeshu, prejsť naprieč marokom až po hranice Alžírska a teda okúsiť aj Saharu a späť. Po dvoch týždňoch odlet domov.
Zaujímalo by ma, či niekto niečo takéto skúšal a mohol mi poskytnúť rady čoho sa vyvarovať, prípadne na čo nesmiem zabudnúť. Prečítal som veľa blogov, for a vyprával s ľudmi čo cestovali po síri a podobných oblastiach. Hlavne by ma zaujímali také rady z ich kultúry, ako zjednávať cenu a čomu sa vyhýbať. Sú v tejto oblasti aj nejaké časté ochorenia proti ktorým sa je dobré zaočkovať? Je mi jasné že stravu bude prevažne tvoriť ovocie aby sa predišlo žalúdočným problémom, že treba nakúpiť europske cigarety aby bolo za čo "kupovať" a podobne. Dočítal som sa ale že ľudia sú najprv milý kým im niečo neodmietnete a potom vedia byť až agresívny aby to predali. Takže ak máte nejaké praktické info, sem s nimi