Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
keby len 4.2, ale dokonca aj 6.0, ale tie maju troska viac tych drkotajucich hrncekov
a ked sa uz chceme presunut ku 8 a viac hrncekovym tak v tejto kategorii uz nafta nema absolutne co hladat, proste tu nafta uz nema sancu
a ked sa uz chceme presunut ku 8 a viac hrncekovym tak v tejto kategorii uz nafta nema absolutne co hladat, proste tu nafta uz nema sancu
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no, pokial je podla teba TDI technologia, tak tym padom nasa debata straca zmysel... okrem toho, neviem na co tu spominas objemy, tie nemaju s danou debatou nic spolocne...andrw1 napísal: Mal som na mysli technologiu nie objem. TDI podla teba znamena 1.9 TDI? TDI existuje aj 4.2 ak sa nemylim.
A ja nie som az takym odporcom benzinu, ako su niektori z vas odporcami dieslov. Mal som benzin dva roky, moje prve auto bolo Golf G60 a to slo celkom slusne, ja az tak neodsudzujem benzin, no viac mi vyhovuje diesel. Japonci mozno maju dobre nove technologie, no tie kasne ma rozculuju, otec ma mazdu 6 a na 6 rocne auto je to dost pohrdzavene
a ak ma tvoj tatko mazdu 6 a je hrdzava, tak tomu neverim ani keby co bolo, bud ju kupil z bazaru po paradnej buracke, alebo si proste vymyslas... ja mam 13rocnu mazdu a zhrdzaveny mam akurat separacny plech medzi vyfukovym tlmicom a karoseriou... sice japonci nie su s antikoroznou ochranou na tak vysokej urovni, ako napr. mercedes, co je spicka v tomto obore, ale spolahlivo predcia ostatnych europskych alebo americkych vyrobcov...
-
Masaker
Medium Professional
toto je poriadny blud.... to su motory s obrovskym krutakom... a vidno ze si sa nikdy nepeviezol... zasrany amateri ako ty sa tu vyjadruju....sundevil napísal:keby len 4.2, ale dokonca aj 6.0, ale tie maju troska viac tych drkotajucich hrncekov
benzin ide krasne... ale ani diesel by som nezatracoval a nekydal nan... koniec koncov slovensky sprintersky rekord drzi diesel
ešte k tým kompresorom ... trocha som brázdil po anglických fórach ale dokopy žiadna zmienka ... jedine sa spomínala mazda 626 z konca 80. rokov ale nebol tam použitý klasický kompresor ale systém Comprex, preplňovanie tlakovými vlnami. Zvuk údajne hrozný a výkon tiež nič moc. Ostatne to spomínali ako hlavnú príčinu, príliš veľký odber výkonu pre samotný pohon kompresora. Škoda, lebo zvuk benziňáku prepĺňaného kompresorom sa mi páči viac ako turbodúchadlom a zaujímalo ma ako je to pri nafte. Každopádne, keby ešte niekto o takom aute vedel, nech sa ozve ...
-
Clean_Up
Professional
Jak Karosa.Masaker napísal:s obrovskym krutakom...
-
G0lDiER_
King
Co tak 12 valcovy dizlik od Audi (Q7)? 
-
RATZINGER666
Darca
proste vidim tu to zmyslanie ludi.... 90% nadava na diesel, ale ked dojde na niekolkolitrove dizlove milionvalce, tak su vsetci namakko.... tato debata nema byt o tom, co je vykonnejsie, ale o vyhodach a nevychodach benzinov a dieslov... nie onanovanie nad sestlitrovymi monstrami, ku ktorym sa mozno nikdy ani nedostanete...
goldier: ten v12 je od vw
goldier: ten v12 je od vw
-
G0lDiER_
King
tak pardon
) aj tak ho vw nema do coho dat
touareg? :p
-
RATZINGER666
Darca
vyvinulo ho audi, ale patri vw... od 2010 do Q7 pojde W12
-
Clean_Up
Professional
Presne tak. Ak raz nemusím dízel, tak je jedno či pôjde o 47kW Fóbiu, alebo o 370kW Q7, tak nemusím ani jedno.
Touareg je W12 len benzo, alebo V10 TDI.
Touareg je W12 len benzo, alebo V10 TDI.
-
Shark NX
Addict
Clean UP http://www.youtube.com/watch?v=tsStoFUydfA
Q7 V12 TDI vs. BMW M5 ... Moc velky rozdiel tam nebol ... A hlavne vobec nemas pocit ze to je Diesel. Ani zo zvuku.
Audi Q7 V12 TDI - iMOTOR drive(497HP 1000Nm) Spotreba? 11l/100km ... M5? 15l/100km
Q7 V12 TDI vs. BMW M5 ... Moc velky rozdiel tam nebol ... A hlavne vobec nemas pocit ze to je Diesel. Ani zo zvuku.
Audi Q7 V12 TDI - iMOTOR drive(497HP 1000Nm) Spotreba? 11l/100km ... M5? 15l/100km
Celkom ma dnes zaujalo pri jazde v buse ako moze ten dizel co ten bus ma fungovat na tych otackach na ktorych to jazdi.Ciachovanie to malo do 3000rpm a cervene pole bolo od 2100rpm.Ale kazdopadne sme boli plne nalozeny autobus a palubny pc ukazovla spotrebu neuveritelnych 10,5l
-
D4vid
Medium Star
Zvuk to ma dizel dobry si myslimShark NX napísal:Clean UP http://www.youtube.com/watch?v=tsStoFUydfA
Na druhej strane je tento model len pre fajnsmekrov ktory si mozu povedat ze maju najsilnejsi dizlovy motor v seriovo vyrabanom aute... Na druhej strane je motor tazky a celkovo je auto dost nedotacave v prudsich zakrutach...
Ale keby som mal peniaze na rozhadzovanie mozno by mi to bolo uplne jedno... Pokial viem cena Q7 W12 sa pohybuje okolo vyse 4roch milionov
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
diesle su nizkootackove motory, pretoze musia byt z inych materialov ako benzinaky a preto vydrzia aj inu strednu piestovu rychlost, za dalsie je tazke optimalizovat spalovanie pri vyssich otackach ... strojove diesle trebars bezia bezne na trebars 300 1/min a napriek tomu maju velmi velky vykon ... a ta spotreba mohla byt tak na idelanej rovine ustalenou rychlostouDieg0 napísal:Celkom ma dnes zaujalo pri jazde v buse ako moze ten dizel co ten bus ma fungovat na tych otackach na ktorych to jazdi.Ciachovanie to malo do 3000rpm a cervene pole bolo od 2100rpm.Ale kazdopadne sme boli plne nalozeny autobus a palubny pc ukazovla spotrebu neuveritelnych 10,5l
-
Stenky
Professional
navyse nakladne dizle (busy, kamiony) tocia tych 1500 -2000 rpm koli krutaku. aby to uviezlo naklad potrebujes velky krutak. krutak dosiahnes tym ze spravis dlhe ramena na kluke. easy. posobi ti rovnaka sila na vacsiom ramene, viola. mas velky krutak, ale taka kluka a tie tazke piesty maju taku sialenu zotrvacnost ze to proste do vyssich otacok nesmie. preto maju kamiony kludne aj 18 rychlosti.
nordkapp : veru bolo to na rovinke a stabilna rychlost.Vlastne mimomesto zhruba 70km/h.Viem ze diesle su nizkootackove ale netusil som ze medzi diesel autom a diesel busom je tak markantny rozdiel.
stenky : 18 rychlosti? =-O.Akym sposobom sa potom rychlosti radia?
stenky : 18 rychlosti? =-O.Akym sposobom sa potom rychlosti radia?
-
Stenky
Professional
neviem ci to ma 2 prevodovky alebo jednu velku kolesami naslapanu skrinu. ale v praxi, kazda hlavna rychlost 1-6 ma dalsie 2-3 podrychlosti..... a volaktori maju automatiku 
Tu je nazorne video: Mas normalnu "6 miestnu" konzolu a jednym tlacidlom menis cosi ako nasobok a druhym potom radis v ramci jedneho miesta, ak som to dobre pochopil 
//tak asi je to spravne, tu to este popisuje: Ma tam vlastne 4 miesta a kazde ma este 2 polohy a cele sa to este vynasobi 2ma, co sice z nejakeho dovodu vychadza na 16, ale aj tak dost.
//tak asi je to spravne, tu to este popisuje: Ma tam vlastne 4 miesta a kazde ma este 2 polohy a cele sa to este vynasobi 2ma, co sice z nejakeho dovodu vychadza na 16, ale aj tak dost.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
GothaR ... + mala a velka spiatocka je 18 ? 
// jj ako hovori Ratzi ... inak s tymto prepinacom Low / High range je to uz pomerne easy ... horsie to mali (maju) vodici starych, predovsetkym americkych truckov, ked su dve samostatne radiace paky s ktorymi musia v presnom slede narabat a este k tomu vsetky stupne nesynchronizovane - to su pani vodici ...
taka ochutnavka -> ((schvalne kolki by sme sa s tym rozbehli ))
...
// jj ako hovori Ratzi ... inak s tymto prepinacom Low / High range je to uz pomerne easy ... horsie to mali (maju) vodici starych, predovsetkym americkych truckov, ked su dve samostatne radiace paky s ktorymi musia v presnom slede narabat a este k tomu vsetky stupne nesynchronizovane - to su pani vodici ...
taka ochutnavka -> ((schvalne kolki by sme sa s tym rozbehli ))
-
RATZINGER666
Darca
stenky sa chcel este informovat o tom, ci ide o jednu alebo viac prevodoviek... v tomto pripade ide o jednu prevodovku, podobne ako pri 9, 10 a 13 rychlostnych tahacoch...