Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Clean_Up »

adameeec > Ja som chcel len poznamenať, čo tvrdí väčšina, že 1.9TDI sfúkne 1.6i, 81kW duplom. S čím by si tak porovnal 1.9TDI? S 1.8T? Hádaj, ako by to skončilo, keď 1.6i ten dízel vysmiala. :D

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

adamec: v tom mas pravdu, ale proste treba pochopit, ze hladky dizel nemoze robit konkurenciu benzinu, preto treba brat turbodiesel (aj ked je oturbeny) ako konkurenciu benzinu... turbo netreba brat ako nieco neobvykle, je to proste sucast motora, tak isto ako variabilne casovanie ventilov, vstrekovanie alebo dohc rozvod... a to je to o com tu vravim... vybrat dvoch vhodnych ekvivalentnych kandidatov a porovnavat tych... A OPAKUJEM - nie len vykonovo... o tom tu hovorim...
andrw1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa andrw1 »

Clean_Up napísal:adameeec > Ja som chcel len poznamenať, čo tvrdí väčšina, že 1.9TDI sfúkne 1.6i, 81kW duplom. S čím by si tak porovnal 1.9TDI? S 1.8T? Hádaj, ako by to skončilo, keď 1.6i ten dízel vysmiala. :D

Tak v tom prvom videu je to jasne, kedze je tam octavia 2 1.9 TDI to znamena ze ma 105ps, cize to nemozes zrovnavat so 150ps 1.8T. Skus najst nejaky Leon Cupra 1.9 TDI s 1.8T a neviem ci to bude take jednoznacne.

Tak isto ako moze niekto tvrdit ze TDI su najhorsie z najhorsich? Ked tak SDI je hovadina a z benzinov su podla mna najhorsie 1.2HTP. Ja len tvrdim ze 1.9 TDI su vzhladom na vykon, trvacnost a spotrebu dost vydarene, a to su tie aspekty o ktorych hovori RATZINGER, ak ked s tymto asi nesuhlasi.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

andrw1 napísal:No vsak ano. A ked uz vidim tie kritiky zvuku diesla tak mam dost...este pochopim ked niekomu vadi 4-valcovy zvuk, ale uz od 6 valca hore je to krasa, takmer nie je rozdiel v porovnani s benzinom vo vyssich otackach. Niektore nazory ma fakt rozculuju, nie som sice profesional ani sa nevyznam nejak extremne, ale mal som moznost par aut vyskusat a jednoducho mam rad DIESEL!!

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 13:49)
Mas na mysli audi 100 s motorom z tuarega mam pocit ze V10 5.0 TDI trencin asi 2006?
ano :) teda pokial ho este drzi... ale i tak.. uz ho mal.. a dal tam dole dost dobre auta:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

andrw1 napísal:Tak isto ako moze niekto tvrdit ze TDI su najhorsie z najhorsich? Ked tak SDI je hovadina a z benzinov su podla mna najhorsie 1.2HTP. Ja len tvrdim ze 1.9 TDI su vzhladom na vykon, trvacnost a spotrebu dost vydarene, a to su tie aspekty o ktorych hovori RATZINGER, ak ked s tymto asi nesuhlasi.
super, konecne ti to doslo... teraz je irelevantne, ci s tym suhlasim alebo nie, toto, co si povedal, je tvoj nazor, ale nie je podlozeny nicim... takze sa ma teraz mozes snazit o tom presvedcit...

ehm... a mozem vediet, ako suvisi nejaky drag zavod s touto temou? opytam sa rovnako ako vy: kolko dizlakov ma cas v prvej top 100 na nordschleife?
andrw1
Amateur
Amateur

Masaker napísal: ano :) teda pokial ho este drzi... ale i tak.. uz ho mal.. a dal tam dole dost dobre auta:)
Jasne bol som tam vtedy, daval dole take auta ako Porsche s vykonom 600ps a tak. Bola to sice dymovnica, ale slo to. Este tam bolo Lupo 1.9TDI a to tiez malo riadne palby.

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 20:16)
RATZINGER666 napísal:ehm... a mozem vediet, ako suvisi nejaky drag zavod s touto temou? opytam sa rovnako ako vy: kolko dizlakov ma cas v prvej top 100 na nordschleife?
Ale to len na okraj, v tejto teme je bezpredmetne bavit sa o nejakych specialoch co su upravene na drag na ukor vsetkeho, spotreby, dymivosti a zivotnosti. Ja ta nebudem presviedcat o tom co je lepsie, lebo kazdy si nieco vyskusal, nieco oblubil a ma vlastny nazor. Ale podla mna tak isto patri nafta do osobnych aut ako benzin, nechapem preco robite take rozdiely.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Clean_Up napísal:andrw1 môžeš sám vidieť 1.6i sfúklo s prehladom 66kW a pri 81kW..., však posúď sám.

1.6i vs. 66kW
To video ukazuje o čom to celé je. Benziňák nebolo vidno do momentu, keď v TDI prvý krát vytlačil spojku a preradil nahor. Benzín si veselo točil vyššie a odchádzal dízlu - alfa a omega dragov - čo najdlhší plynulý záťah.

Osobne preferujem benzín, malý 1,4 a 1,6 je vrámci možností do mesta a na krátke jazdy ideálne, postačí, netreba ho extrémne hýčkať a neobťažuje. Do veľkého auta najradšej taktiež veľký benzín, moderné (325i e90 R6) dokáže jazdiť okolo 9l bežne, (nebavíme sa keď sa tomu naloží) a v prípade predbiehania dokáže krásne plynulo potiahnuť. Z ekonomických dôvodov (spotreba) by som si vedel predstaviť aj diesel, avšak opäť, kopa výrobcov to dokáže robiť komfortnejšie ako TDI v Octávke... 2.2 od Hondy, opäť BMW, 5 valce Volvo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

andrw: ano, kazdy ma nejaky nazor, a na co je teda cela diskusia? na co je cele forum? na to, aby si sem svoj nazor napisal, obhajil si ho, aby ho napisali aj dalsi a aby vznikla polemika alebo debata o tom, preco toto ano a preco toto nie alebo kedy toto ano a kedy toto nie... co ti my mame napisat na tvoj prispevok "ja mam rad dizel, lebo som pocul, ze je dobry a nikto ma nepresvedci o opaku" ??? tvoje prispevky nemaju absolutne ziadnu hodnotu, o nicom nevypovedaju, nikde nic nicim nepodkladas, tvoje prispevky ani do diskusie nepatria... ty si mozes akurat tak hore vyplnit tu vyje*anu anketu...
andrw1
Amateur
Amateur

Ja nepisem nazory usudene z toho co som pocul, ale co som skusil. Mal som uz zopar aut a skusal som X inych aut. Skor mam pocit ze vy tu podkladate svoje nazory tym co vygooglite alebo najdete na youtube. Mas pravdu ze sem moje prispevky nepatria, lebo sa nemozem porovnavat s pasivnymi mudrakmi ako ste poniektori. Ale bola to zajimava debata. Dakujem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, super... a co ja s tym teraz? tak sa skus zamysliet nad hodnotou tvojich prispevkov... este ani v jednom nepises, PRECO si myslis to, co si myslis, a bohvie, ci to vobec vies sam... este ma zaujima, ktore nase nazory su vygooglene... a pokial nas tu ty mienis nazyvat "pasivnymi mudrakmi", tak tu naozaj nemas co robit...

jo, a este mi napis, ake si ty mal auta, ale teraz nemyslim tie, na ktorych sa musis odrazat nohami...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Mateq - na ten 325i som este dobre slovo nepocul. Samu chvalu vsak pocuvam na 330i 258k.

RATZINGER666 - no vidis, na to som nemyslel. Ale hovorim len to co som pocul, tiez osobne skusenosti nemam, ale crta sa mi jazda na E93 330i...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

on asi myslel ten pofaceliftovy trojliter, ten je v poslednom case naozaj dost vychvalovany... ale osobne skusenosti s nim bohuzial nemam...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

andrw1 > To zrovnanie 1.9TDI a 1.8T som tam dal preto, lebo tu bolo povedané, že keď sa porovnávajú motory, tak sa majú porovnávať oturbené s oturbenými a hladké s hladkými. Objemovo adekvátne k 1.9TDI je 1.8T aj keď výkonovo sú úplne inde. Takže skôr by som sa pozeral na výkon ako na objem, lebo hladké dízle nemajú šancu kontrovať hladkým benzínom. Sám vidíš, že aj oturbené dízle (samozrejme so zhodným výkonom k benzínu) na benzíny nestíhajú.

Rozdiely medzi dízlom a benzínom tu robíme preto také, lebo to rozdiel je. Nie si tu jediný čo má auto a čo vyskúšal už XYZ iných áut a tým pádom majú aj ostatní skúsenosti a názory ktoré sem môžu s kludom napísať, o tom to je. Ako ty môžeš o niekom povedať, že je "pasívny mudrák", keď toho človeka osobne nepoznáš ani nevieš, aké skúsenosti má. Možno ich má tri krát viac, ako ty, nemyslíš?

K tomu vygugleniu, radšej nech niekto vygugli a skopíruje (CRTL+C) nejakú rozumnú vec, názor, postreh, ako keby mal rozprávať nejaké hlúposti o ktorých je presvedčený len on sám (myslím to všeobecne, nie konkrétne teba) a snaží sa o tom presvedčiť aj ostatných.
maartin11
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maartin11 »

Ja som za naftu. predsa len spotreba je spotreba. ale zas benzin je benzin :D :mrgreen:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

maartin11: aha, takze predpokladam, ze rocne najazdis take kilometre, pri ktorych sa ti ta spotreba vyplati :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

maartin11 napísal:spotreba je spotreba
Ale nieje to všetko. :wink:

//Nostalgia, môj starý avatar. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

lol, a veru mne bol ten avatar akysi povedomy :)
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

dal som hlas nafte ziskala si moje srdce a aj moj nos pretože ju mam všade po kufri... :( a o.i. mam naftaka leniveho stareho a po meste je ta spotreba videt ... ale proti benzenu nist nemam
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ropak je OK ;) Benzin je dobry na cistenie a fet :D
Francek
Star
Star