Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku

Príspevok od používateľa moosha »

Tak vies mi teda urobit nejaky set, kde bude D3000 a aspon jeden dobry objektiv (staci x-55 alebo 50)? Najlepsie uz aj s kartou, brasnou a aspon UV-ckom alebo polarizakom. Do 700€
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

moosha napísal:Tak vies mi teda urobit nejaky set, kde bude D3000 a aspon jeden dobry objektiv (staci x-55 alebo 50)? Najlepsie uz aj s kartou, brasnou a aspon UV-ckom alebo polarizakom. Do 700€
neviem, lebo na SK nic nekupujem... kazdopadne karta brasne a filtre su lacne ked najdes samostatnu cenu, z ineho obchodu... na takychto drobnostiach maju predajcovia najvacsie marze
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nemusi to byt prave SK... staci ked dorucuju na SK za rozumnu cenu (do 15€, a poistene).

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 22:50)
Hmmm a co toto Nikon D5000+18-55mm AF-S VX DR? D5000 by uz asi mal byt niekde inde ako trojliter, ale ten objektiv je tiez "hajzlova trubka upravena na pripojenie k fotaku"?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Nemusi to byt prave SK... staci ked dorucuju na SK za rozumnu cenu (do 15€, a poistene).

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 22:50)
Hmmm a co toto Nikon D5000+18-55mm AF-S VX DR? D5000 by uz asi mal byt niekde inde ako trojliter, ale ten objektiv je tiez "hajzlova trubka upravena na pripojenie k fotaku"?
ako som povedal, radsej zainvestuj viac do skla ako do tela...
D5000 je podla mna vycuchana D90ka ochudobnena o ostriaci motorcek a ine veci, ale hlavne ze tam mas vyklapaci display co sa kazi.....
Radsej D3000 + lepsi objektiv, ako D5000 + kit objektiv
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak telo berem to najlacnejsie na trhu, ak neratame Olympus a 1000D (to je tusim tiez lacnejsie ako D3000). A co som pozeral ten Tamron 17-50 s AF, tak cena je asi 350€... nebude pre zaciatocnika stacit kitova trubka :D?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Tak telo berem to najlacnejsie na trhu, ak neratame Olympus a 1000D (to je tusim tiez lacnejsie ako D3000). A co som pozeral ten Tamron 17-50 s AF, tak cena je asi 350€... nebude pre zaciatocnika stacit kitova trubka :D?
urcite bude stacit.... ale ak po mesiaci ti nebude stacit, lebo budes chciet lepsiu ostrost, alebo viac svetla, tak sa nestazuj....

tu mas porovnanie tiel nikonu: http://www.nikonusa.com/Assets/Common-A ... ompare.pdf
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Teda oplati sa kus viac investovat a zobrat 17-50 Tamron? Dal by sa oznacit za nieco viac-menej "vsestranne"? Teda odofotim s nim aj krajinku, aj nejake zatisie, aj bokeh, aj noc a podobne veci?

// dufam ze sa rozpravame o rovnakom skle - ja myslim toto - http://www.pixmania.sk/sk/sk/532982/art ... 0mm-f.html . Pisu tam nieco o snimaci... bude to vhodne na D3000 vobec? Vsetky funkcie, co ma, su kompatibilne s D3000?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Teda oplati sa kus viac investovat a zobrat 17-50 Tamron? Dal by sa oznacit za nieco viac-menej "vsestranne"? Teda odofotim s nim aj krajinku, aj nejake zatisie, aj bokeh, aj noc a podobne veci?

// dufam ze sa rozpravame o rovnakom skle - ja myslim toto - http://www.pixmania.sk/sk/sk/532982/art ... 0mm-f.html . Pisu tam nieco o snimaci... bude to vhodne na D3000 vobec? Vsetky funkcie, co ma, su kompatibilne s D3000?
ano bavime sa o tom skle, existuje aj novsia verzia so stabilizaciou, ta je drahsia.
a ano bude kompatibilne.
Je to vsetrane sklo asi na vsetko okrem makra a telefoto, 17mm je pomerne siroke, a 50 je uz pomerne dost, pokial viem je najlepsie v tom rozsahu okrem origos vyrobcou(C alebo N)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

chlapec10 napísal: urcite bude stacit.... ale ak po mesiaci ti nebude stacit, lebo budes chciet lepsiu ostrost, alebo viac svetla, tak sa nestazuj....
Kedže je predpokladam začiatočnik, pochybujem, že by k tomu tak skoro došlo. Ale do buducnosti sa určite hodi nejake lepšie.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal: Kedže je predpokladam začiatočnik, pochybujem, že by k tomu tak skoro došlo. Ale do buducnosti sa určite hodi nejake lepšie.
presne ako vravis... ale tak ked za maly priplatok moze mat kvalitu ktora moze teoreticky ostat navzdy, preco neinvestovat do toho...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Moosha, asi takuto hodnotu maju kit skla :P
Prílohy
Vsimni si ceny a porovnaj :)
Vsimni si ceny a porovnaj :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dnes som si bol v Datarte tu D3000-ku ohmatat, mala na sebe kitove sklo. Do ruky mi pekne sadla, vyskusal som si ten wheel-dial, joystick a podobne veci. Len skoda ze mi ju predavac odmietol zapnut nech si spravim par zaberov... A pisal som do Fotoinfo ohladom Tamronu a trojlitru, D3000 body = 379€ a Tamron 17-50mm 349€. Dokopy 728€, co je tak trocha nad limit, ale snad to prezijem :). Ak nebudem mat dost penazi, tak si kupim ten so setovym Nikkorom a na Tamron si pockam :).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ti ju predavac? Odmietol zapnut? By som sa mu zasmial do tvare omg, pane Boze som rad ze niesom nuteny nakupovat na Slovensku, dakujem za tento dar, Boze :| Fuj, poslat predajcu do pi*i by bolo malo, ved kto by chcel kupovat macku vo vreci? Mas pravo si tovar prezriet, mas pravo si to pred kupou vyskusat. To ako keby ti nedovolili vyskusat si boty. Srat na nich, by som od nich nic nekupil.
Inc z jessopsu neodpisali?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sme vyje*** krajina predsudkov, asi "tusil", ze clovek, ktory ma ruksak na chrbte a je tam este s dalsimi troma takymi si fotak za 500€ (cena kitu v tej predajni) nekupi.

A z Jessopsu nic :-|
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Sme vyje*** krajina predsudkov, asi "tusil", ze clovek, ktory ma ruksak na chrbte a je tam este s dalsimi troma takymi si fotak za 500€ (cena kitu v tej predajni) nekupi.

A z Jessopsu nic :-|
je to tak, na slovensku sa nic neda kupit lacno alebo aspon za normal cenu... ci uz rozky, benzin, alebo auta alebo elektroniku
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

OMG, ale niekedy sa fakt za hlavu chytam a v duchu sa smejem tej hluposti ludi na Slovensku. Za prve hlupi su ty co to za tolko predavaju, a za druhe ked si porovnam nejake ceny na SR a v UK tak sa za hlavu musim chytat, nejde teraz len o elektroniku, ale kade co....a teda ved omg, myslim si zeby som nemal sancu si za tie peniaze co som minul na fotak tu v UK, kupit si taku istu vybavu na SR....mohol by som snivat, oje*** by ma minimalne o 200euro.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

no oni praveze sprosti niesu ze to za tak draho predavaju.... ked vedia ze im to ludia aj tak budu kupovat... oni to maju praveze az prilis dobre vymyslene
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmmm... neviem ci zrkadlovka je typ elektroniky, ktora by sa kupovala v Datarte ;). Hoci krasnym prikladom je moja spoluziacka, ktorej takto kupil zrkadlovku, pretoze ju chcela aby mala "krajsie fotky na fejsbuk aj pokec". V Datarte dokonca :)

A je to E-520, fucking fail :D
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

nemate skusenosti s bazarovym predajom?
zhanam nikon sb-600 co najnovsiu... naco si davat pozor?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tomasko napísal:nemate skusenosti s bazarovym predajom?
zhanam nikon sb-600 co najnovsiu... naco si davat pozor?
ruky prec... blesk by som nikdy nekupil z bazaru, nevies a nemas ako zistit kolko ma nafotene... mozes ho may tyzden a odide ti vybojka, a potom stavnata oprava ;)
Napísať odpoveď