ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
Eruner
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa Eruner »

staré dobré pravidlo: Všetko s mierou
a zrovna pri návykových veciach treba poznať a neprekročiť mieru.

A tý čo tak nerobia, treba ich nejako poučiť. Niekto by ich dal do vezenia, niekto by ich dal liečiť, niekto pokutoval, atd
Snacker napísal:Na alkohol na nenahovara? Na cigarety sa nenahovara?
Jasné, veď prečo asi nahovárajú
COTHW napísal:Snacker keby je to na mne, čo sa týka alkoholu a cigariet posunul by som minimálny vek na ich užívanie na 21 rokov. Kto by kúpil v podniku alkohol alebo cigarety dakomu mladšiemu naparil by som mu 50 hodín verejných prác.
Môže byť. A ešte vyťahať za uši :D
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

COTHW takze takze zakladna sadzba bude X a ked pride za doktorom stara babka s cukrovkou tak dostane o 100-200% vyssiu sazdbu za to ze si umyselne nicila zdravie tym ze jedla sladkosti.Potom pride stary dedko s vysokym cholesterolom ktory jedol kazdy den na ranajky na obed a na veceru chlebik s maslom a jemu za to ze si umyselne nicil zdravie tym ze jedol maslo zvysia sadzbu o 100-200% ? Nie si trocha pomyleny chlapce?
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

To bolo myslené na návykové látky typu tabak, alkohol, drogy. Len ty si to akosi nanič pochopil, poškodzoval si úmyselne zdravie som tam písal a keby viem, že sa takej hlúposti dakto chytí napíšem do zátvorky cigaretami, alkoholom, drogami. Som si síce myslel, že to každému dôjde, keď sa tu o tom bavíme ale tak sú aj výnimky diego, dobre beriem. Takže pre upresnenie týka sa to ALKOHOLU, TABAKU a DROG. Teraz možno príde dakto, že sú potraviny, ktoré tak a tak škodia zdraviu atď, pre týchto ľudí poviem len toľko, že keby nemáte jesť nič, čo z potravín poškodzuje zdravie tak by 3/4 populácie trpeli podvýživou a tá 1/4 by žrala len zeleninu zo svojej záhrady a chovala za domom kravu.

ps: diego a chleba zo pšenice, ktorá je ešte pred zasadením chemicky ošetrená proti hlodavcom a chorobám ti nevadí ? Alebo sliepky na mäso, ktoré od malinkého kuriatka do veľkosti schopnej na zabitie dorastú za 4-5 týždňov, si myslíš, že to je prirodzené ? Čo sa týka potravín, už to dávno nie je to, čo to bývalo a je to samostatná kapitola.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Ale cigarety, alkohol ani drogy k prezitiu nepotrebujes, tak neviem preco to vobec porovnavate s chorobami, ktore si mozes privodit beznym stravovanim.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Necital som predosle prispevky ale preco nie? Ved snad mozem porovnavat a vytvorit jednu kategoriu pre veci, ktore vstupuju do mojho tela. Je jedno ci peroralne, dychanim, kozou... Vsetko je to vstup do tela a myslim, ze na takejto urovni mozem porovnavat. Takze kludne mozem porovnavat alkohol, cigarety, pizzu, hamburger, konopnu mast ... A kludne ti budem argumentovat ze ani pizzu a hambueger a slaninu naporebujes aby si prezil
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Dieg0 napísal:COTHW takze takze zakladna sadzba bude X a ked pride za doktorom stara babka s cukrovkou tak dostane o 100-200% vyssiu sazdbu za to ze si umyselne nicila zdravie tym ze jedla sladkosti.
Strašne zlý príklad, na to čo si chcel povedať.
Pri cukrovke nefunguje Inzulín (ktorý dáva cukor z krvi do buniek).
Inzulín si neznefunkčníš, keď budeš jesť sladké (ale zvíšiš objem cukru krvi a toho inzulínu budeš zrazu potrebovať viac...)

Je rozdiel medzi cukrovkov a chorobami, ktoré si človek vie spôsobiť dobrovoľne (napr. fajčením)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

COTHW napísal:ps: diego a chleba zo pšenice, ktorá je ešte pred zasadením chemicky ošetrená proti hlodavcom a chorobám ti nevadí ? Alebo sliepky na mäso, ktoré od malinkého kuriatka do veľkosti schopnej na zabitie dorastú za 4-5 týždňov, si myslíš, že to je prirodzené ? Čo sa týka potravín, už to dávno nie je to, čo to bývalo a je to samostatná kapitola.
Nejak extra ma to netrapi lebo viem ze s tym nic nespravim.Ale nenariekam "zavedte vyssiu sadzbu bla bla bla...".Ako vravel kolega par prispevkov dozadu k zivotu nepotrebujes klobasu, slaninu, mastne steaky atd atd... To ze ja fajcim znamena ze ja platim aj teba z mojich penazi ale to ti uz absolutne nevadi.Keby prestali vsetci slovaci fajcit a pit tak tento stat by tazko lapal po dychu.Nechapem preco chcu ludia z fajciarov a alkoholikov vytrieskat vzdy najvacsie peniaze.Prispievame do kasy a este chcete aby sme prispievali viac.A podobne ma seru aj zakony o ochrane nefajciarov.Kolko % dymov resp vyparov tvori cigaretovy dym?2 percenta?3 percenta?Zvysok je smog z tovarni, vyfukove plyny z aut atd ...
COTHW
Medium Star
Medium Star

O tom by sa dalo veľmi dlho diskutovať, aký vplyv majú cigarety na ľudí. Mňa skorej ani tak netrápi ten človek, ktorý ich fajčí ako skorej ľudia, ktorí nefajčia a musia to dýchať. Mňa netrápi ani ten alkoholik, ktorý sa spíja do kolien každý deň ale ľudia, ktorí jeho stavy musia znášať. Mňa netrápi ten človek, čo si zapáli trávu ale ľudia, ktorých k tomu privedie a často prejdú k silnejším látkam. Ako tak postupne som prispieval do tejto sekcie dospel som len k jednému záveru. Človek je jediný tvor na tomto svete, ktorý dokáže škodiť sám sebe, to žiadny iný tvor na tejto planéte nerobí a to je na pováženie.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:Človek je jediný tvor na tomto svete, ktorý dokáže škodiť sám sebe, to žiadny iný tvor na tejto planéte nerobí a to je na pováženie.
To si este nevidel opicu s jointom? :D

Dieg0 ma pravdu. Takymto odmietnutim zdravodnickej starostlivosti resp. ked ochories a uzival si nieco, tak vsetko si plat sam je hlupost. Je to strasne spekulativne dochadzalo by k velkym rozporom. Idealne je podla mna prave zvysenie ceny, ktore by sa samozrejme malo zvysit podla nejakych studii aby sa pokrylo primerane chorych. Teda napr. cena cigariet normalne(bez statu) je 50sk. Fajci 100 ludi a to 1 krabicku denne. Z tychto 100 ludi dostanu rocne dvaja vaznu chorobu na ktoru je treba 50 000sk pre jedneho. To je 100 000sk , ktore musi zaplatit stat. Stat to samozrejme nezaplati a zvysi cenu cigariet. Aby pokryl tuto ciastku potrebuje zvysit o 2,7sk jednu krabicku.
Problem nastava v tom, ze cigarety sa zvysuju stale a ovela extremnejsie a ak by ste vypocitali aku sumu si berie denne stat tak by ste sa zacudovali. A to nemame nikde istotu, ze tieto peniaze idu do modernych pristojov presne pre tu oblast, pre ktoru to bolo urcene. A ani nejde, financuje sa tym vsetko a hlavne poslanecke platy :D takze ANO aj fajciari su zdierani a pritom v tejto oblasti nie su male peniaze a jedine co vidis, je v spravach ako niesu peniaze na zdravotnictvo. Ak by sa peniaze rozelovali sprvodlivo ako to ma byt tak by o nich bolo nadpriemerne postarane . Bohuzial vzdy ale je nejaky ten milionik na nejaky podvoda bohuzial je to tak preto lebo ide len o prachy a nie o ludi.

A este som pocul jednu jak vravela do medii aki su uzasni a kolko zivotov zachrania zdrazenim... :lol: chapes to... ale odvykacie tab. ti ani polku nepreplatia
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

COTHW napísal:O tom by sa dalo veľmi dlho diskutovať, aký vplyv majú cigarety na ľudí. Mňa skorej ani tak netrápi ten človek, ktorý ich fajčí ako skorej ľudia, ktorí nefajčia a musia to dýchať. Mňa netrápi ani ten alkoholik, ktorý sa spíja do kolien každý deň ale ľudia, ktorí jeho stavy musia znášať. Mňa netrápi ten človek, čo si zapáli trávu ale ľudia, ktorých k tomu privedie a často prejdú k silnejším látkam. Ako tak postupne som prispieval do tejto sekcie dospel som len k jednému záveru. Človek je jediný tvor na tomto svete, ktorý dokáže škodiť sám sebe, to žiadny iný tvor na tejto planéte nerobí a to je na pováženie.
Ako v dnesnej dobe skodia cigarety ludom?Vies ty tu hoovris o tom ako chudaci nefajciari musia dychat tento smradlavy dym.Preco neapelujes na vyrobcov automobilov nech vyvinu nove motory?Motor na vodik resp na vodu (z ktorej je nasledne oddeleny vodik -> vedlajsi produkt para) uz bol vymysleny davno.Len sa akosi zahadne stratil.Vies ake emisie maju sucasne motory?V klude 100-200 gramov necistot na 1 kilometer.Preco neapelujes na firmy nech nemenia filtre kazdy rok ale aby ich menili kazdy mesiac?Toto milujem ked niekto vidi fajciarov pricom oni su najmensie percento ale su najlahsia obet ze? ;-)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Vieš motory už dávno existujú ale keby chceš vyrábať takýto motor tak stým asi nezačneš, lebo ti nikto nepomôže a navyše si len robíš problémy. Si myslíš, že ropné spoločnosti by skákali od radosti a dali by ti to cítiť. Fajčiarov nechápem, lebo ešte vživote mi žiadny nepovedal, prečo vlastne fajčí dôvod. Fajčia lebo chcú, tak to je.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Problem je v tom, ze sejkovia maju pokupene patenty na talekto alternativne sposoby a tym umelo spomaluju vyjoj. Fajciari fajcia pre upokojenie, ukludnenie pohodu ale hlavne zavislost. Proste nikotin je velmi navykova latka, takze fajciar ti moze podpovedat, ze pre uspokojenie.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak uz ani keby slubovali zavriet vsetkych cervenych papalasov a vyhlasenie monarchie tak ich volit nikdy nebudem :smt096
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

to nie je ziadna novinka, sulik to spominal uz davnejsie. a pochybujem ze by slo o dekriminalizaciu takom rozsahu ako napriklad v cechach. no povolit povedzme aspon ten jeden gram pre osobnu spotrebu by bolo rozumne a len ignorant s tym nemoze suhlasit.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Od tejto politickej strany zloženej zo šnupačov kokaínu a kamarátov podsvetia ma to ani neprekvapuje......
COTHW
Medium Star
Medium Star

Pinhead napísal:Od tejto politickej strany zloženej zo šnupačov kokaínu a kamarátov podsvetia ma to ani neprekvapuje......
Možno sľúbia dačo čo tu ešte nebolo :D sorry za sarkazmus :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Pinhead napísal:Od tejto politickej strany zloženej zo šnupačov kokaínu a kamarátov podsvetia ma to ani neprekvapuje......
rozmyslam v ktorej politickej strane sa taki ludia nenachadzaju...?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Tak vieš, niekde je ich viac, niekde menej..... ale v SaS je ich viac než dosť.....
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Riešite tu blbosti. Dekriminalizácia, ktorú SaS navrhuje je beztak blbosť.

Môj návr je:
1. zlegalizovať
2. kontrolovať
3. uvaliť na to poriadne vysokú daň, nech má náš drahý pán premiér odkial brať peniaze

Seriózne
Napísať odpoveď