Nj, ale prave ze niekedy by som si chcel vyskusat klasiku, spracovat si film doma a vyvolat forky doma....urobit si provizornu tmavu komoru a pohrajkat sa s tym...lebo to je podstata fotografie...je to kus historiehojko napísal:Lub0$: Neviem ako tam, ale tu na Slovensku ti bezne vyvolaju film zdarma, ked si si u nich zakupil film. Takze platis len za fotky.
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
-
MisguidedAngel
Star
jj ciernobiele si vpohodke vyvolas, ale s farebnymi je to zlozitejsie

-
brendnpeto
Medium Expert
Waaaaw super
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nejde o moju fotku. Našiel som u kamoša v albume na facebooku a veľmi sa mi to páči, tak vám to sem hodím.
-
chlapec10
Addict
Takze nejake fotky z sobotneho Big Air v Kremnici
V podstate kazda fotka presla PP, ci uz mensim alebo vacsim
V podstate kazda fotka presla PP, ci uz mensim alebo vacsim
-
lekoklatik
VIP
chlapec fotky su uplne fajn len mi vzdy zaber pokazi ten tvoj masivny podpis. Nemoze to byt nieco decentnejsie niekde dole v rohu s priliehavejsim fotom? Vies, aby sa na to lepsie pozeralo.
jedna stara fotka z jesene. spojene 3 expozicie v 1 HDR
chlapec: ta tretia je brutal
/maki: diky. nie, nebolo tam vela roboty
chlapec: ta tretia je brutal
/maki: diky. nie, nebolo tam vela roboty
i-cube: tam vela tone mappingu nebolo, vsak? ale aj tak pekne farby 
-
chlapec10
Addict
Urcite nemoze,lekoklatik napísal:chlapec fotky su uplne fajn len mi vzdy zaber pokazi ten tvoj masivny podpis. Nemoze to byt nieco decentnejsie niekde dole v rohu s priliehavejsim fotom? Vies, aby sa na to lepsie pozeralo.
Ak by som si fotil pre seba tak budis, ale nefotim, tie fotky ma objednany niekto, a ten niekto za ne plati. A keby sa tie fotky dostali nieakm dalej na net a boli by pouzite komercne, tak by z toho bol riadny pruser, takze ten masivny podpis je zaroven aj copy protection. Ciste fotky ma k dispozicii len a len klient.
Za beznych okolnosti by tie fotky ani nemohli ist von, ale pri istych zmluvach to moze byt dovolene, pre osobne pouzitie/prezentaciu, vtedy ale je vsetka zodpovednost na mne, a ak by to bolo zneuzite, tak pokuta+automaticke skoncenie u klienta, a to sa mi naozaj neoplati...
Takze nakoniec to je u otazky, radsej fotka s velkym podpisom, alebo ziadna fotka.
PS: a fotky nenahravam pre seba, lebo sa naozaj nepotrebujem zviditelnovat, ale skor preto aby niekto kto ma zaujem sa zlepsovat, a ma ciel mozno dosiahnut podobnu fotku aku vidi, tak mu dopomoct aby sa to podarilo(Preto napriklad nechavam zamerne vo fotkach EXIF a nemam problem detajlne opisat situaciu a sposob docielenia finalneho vysledku v pripade zaujmu)
Tak to cez tie fotky davaj radsej vodoznak, pretoze konkretne na tychto sa ten podpis da vymazat velmi jednoducho a ucinne aj v obycajnom Malovani 
-
chlapec10
Addict
je tam aj viacero ochrannych sposobov, a ked si uz niekto da tu robotu mazat ten podpis, a pride sa na to, tak ja som kryty, lebo ja som kroky na ochranu podnikol, a danu osobu bude cakat trestne oznamenie za porusenie a upravu chraneneho autoskeho diela...GothaR napísal:Tak to cez tie fotky davaj radsej vodoznak, pretoze konkretne na tychto sa ten podpis da vymazat velmi jednoducho a ucinne aj v obycajnom Malovani
Tiez pravda, tak potom nic, nech sa dari
Fotky su super, to som v prvom prispevku zabudol spomenut
Taketo akcnejsie mam rad, paci sa mi to viac ako bicyklove.
-
cokill
Light Star
Neviem ci to pisem do spravnej temy... V piatok ma prist novy OLYMPUS E-520 Double zoom kit+ 14-42mm + 40-150mm a idem ho v sobotu vyskusat na strbske pleso, na konske polo. Mate nejae typy a triky ako fotit na snehu, veci v pohybe a pod ??? ktory obkektiv bude lepsi na take fotenie 42 ci 150 ???
na bezne fotenie + mensi zoom 14-42mm, ale ked potrebujes nieco priblizit, nieco co je dost daleko tak ten 40-150mm
-
chlapec10
Addict
urcite nie s olympusomcokill napísal:Neviem ci to pisem do spravnej temy... V piatok ma prist novy OLYMPUS E-520 Double zoom kit+ 14-42mm + 40-150mm a idem ho v sobotu vyskusat na strbske pleso, na konske polo. Mate nejae typy a triky ako fotit na snehu, veci v pohybe a pod ??? ktory obkektiv bude lepsi na take fotenie 42 ci 150 ???
ale nie uz nebudem zly... odporucam manualne si vyvazit bielu, nastavit kontinualne ostrenie, kontinualnu uzavierku, co najkratsi cas(optimalne nad 1/1000) tym padom co najvacsie iso ake znesie fotak(vid olypmus
podla mna je ten olympus pre zaciatocnikov najlepsia zrkadlovka na trhu za nizku cenu + tie objektivy su tiez dost dobre, nato, ze to su setaky.
s e520 fotim do raw-iek a vyvazenie bielej potom upravujem v pc...