Avira AntiVir

Informácie o software, ankety...

Pouzivate Avira AntiVir?

Ano, som s nim spokojny(a)
16
41%
Ano, ale nejak ma nepresvedcil
5
13%
Nie, ale planujem skusit
3
8%
Nie, neplanujem...
15
38%

Celkom hlasov: 39

k1
Expert
Expert

Avira AntiVir

Príspevok od používateľa k1 »

Zdravim,

Nenasiel som tu ziaden topic zaoberajuci sa tymto softverom. Myslim si, ze stoji za to ho vytvorit a podelit sa o skusenosti s uvedenym antivirom. Pocul som o nom uz davnejsie, ale vyskusal som ho az vcera. Ja som bol stale zastancom antiviraku NOD32 (mozno preto lebo ma meno?). No vcera po nainstalovani antiviraku Avira AntiVir som zmenil nazor. Po prvom skene disku mi naslo 21 virov a bol som velmi prekvapeny.

Avira AntiVir ma narozdiel od NOD32 ovela mensie poziadavky na hardware a nezatazuje zbytocne system. Pocas neustalej kontroly pc (active guard), ubera z pamate smiesnych 9 MB. Po stranke uzivatelskeho prevedenia je velmi priehladny, myslim si ze kto skusil moze potvrdit.

Avira AntiVir je volne stiahnutelny na webovej stranke http://www.free-av.com/
Existuje aj platena verzia Avira AntiVir Premium, cena licencie na 3 roky sa pohybuje okolo 1385 SK (45.95€), co je v porovnani napriklad s takym NOD32 neskutocny cenovy rozdiel.
Len tak pre info, NOD32 licencia na 1 rok 1490 SK (49,46€), takze 3 roky cca 4500 SK (149,37€).
Avira AntiVir Premium navyse obsahuje az 5 ochran v jednom:
- Antivir
- Firewall
- AntiSpam
- AntiPhishing
- WebGuard
Personal verzia (free) - Antivir.

Viem aj o tom, ze Avira AntiVir Premium sa ponuka v akciach zadarmo s licenciou do 1 roka. Ak by niekto na taku akciu natrafil alebo by o nejakej vedel, myslim si ze link sem mozete pridat, kedze to neni warez a je to free.

Tak piste sem a podelte sa s ostatnymi o svoje skusenosti :-) Ja mozem len odporucit pre tych ktori neskusili a vahaju. Sice ho dlho nepouzivam ale spravil mi po "node32" pekny poriadok v pc a co je zaklad pre tych ktori maju este slabsi hw, jeho hw naroky su uplne nizke.

Moje zavarecne hodnotenie:

:plus: minimalisticky design
:plus: priehladnost
:plus: ochrana na vysokej urovni
:plus: nizke hw poziadavky
:plus: viac ako 70 000 virov v databaze
:plus: update report

:minus: sice dokladny, ale pomerne dlho trvajuci scan systemu (nie active guard)
Prílohy
Avira AntiVir získal u AV-Comparatives ocenenie Advanced+
Avira AntiVir získal u AV-Comparatives ocenenie Advanced+
Avira AntiVir Scan
Avira AntiVir Scan
Avira AntiVir
Avira AntiVir
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Daj mi porovnanie s Avast. Lebo zatial som max. spokojny. Na take statistiky nedam pretoze to si kazdy AV zavesi na stranku taku kde exceluje prave on.

Ale musim povedat, ze si mi dal chrobaka do hlavy, pocul som uz o nom ze je dobry.

PS: Ten firewall je plnohodnotny? Alebo len taky, aby bol? Ak ma dobry FW tak mna si ukecal min. na vyskusanie. 8)
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

avira premium je best, ale cracknute verzie dlho nevydrzia, maju to osetrene a na original davat peniaze nebudem a radsej sa pozriem po niecom slabsom co ma nebude otravovat :) napr mne sa paci avg8 ...
k1
Expert
Expert

begbeee: Premium verziu som este neskusal, ale urcite v najblizsej dobe planujem. Kedze som neskusal premium tak ti neviem poradit aky je ucinny ten firewall, ale z toho co som pocul a precital na forach, viac ludi je spokojnych.

Budem rad ak sem napise niekto, kto ma original Premium :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

A s free verziou si spokojný? Nikdy som neplatil za software ktorý môžem mať zadarmo (to neznamená, že nelegálne). Takže ak je aj free verzia dobrá, skúsim...
k1
Expert
Expert

dlho ju nemam, ale zatial ako som pisal... uplna spokojnost
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Ja som kedysi skúšal free verziu. Na začiatku to bolo všetko ok, ale po istom čase sa každých niekoľko hodín začalo zobrazovať vyskakovacie okno, nech si zakúpim PRO verziu. Začalo mi to liezť na nervy. Teraz mam AVG 8 a som spokojný.
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

Aviru mam uz dlhsie, nevyhoda je ze pri aktualizacii vyskakuje okno ktore ponuka moznost prejst na premium, inak je to skvely antivir, nenarocny na hardware. Avira tiez detekuje niektore cracky ako nebezpecne programy, v takom pripade sa da subor preverit napriklad pomocou stranky Virus Total
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Re: Avira AntiVir

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

na NOD32 mi za pár dní končí licencia takže rozmýýšlam že vyskúšam práve tu aviru :) uvidííme :) tiež som počul že to je dobrý antivirak no uvidíme keď to odskúšam :) :P
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tiez som pouzival free... bola celkom fajn, ale po case mi zacali uz naozaj liezt na nervy tie pop-up okna :roll: Tak som presiel na free MS Security Essentials :P Zatial som spokojny.
Verim ale tomu, ze zaplatena avira musi byt super :)
spiddy2
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spiddy2 »

Ja som tiež s Avirou spokojný ale bol by som ešte spokojnejší keby mi niekto poradil do toho nájsť CZ alebo SK ak to vôbec existuje. Moja znalosť Angličtiny nie je na vysokej úrovni takže niektoré nastavenia nezvládam. Ináč pri prvom spustení tiež dlho trvalo skenovanie ale našiel viac vírusou ako Avast. Takže odporúčam.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

pouzivam aviru free, na nete aj na hojkovi su navody ako tie vyskakovacie okna blokovat bezne dostupnymi prostriedkami integrovanymi vo windowse. howgh
IndexPrint
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa IndexPrint »

zatial spokojnost len sem-tam divne ukony ako napr mi ako virus Avira oznacila exe subor od originalky PES 2009
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

pre všetkých, ktorí si sťažujú na reklamné popup okná:
Už n krát som to pastoval kade tade (tuším aj na hojko). Tie okná sa dajú elegantne obísť

Kód: Vybrať všetko

http//:ceesario.tk
a pre tých, ktorí majú averziu k *.tk príponám - priamo na:
http://ceesario.wordpress.com/2009/11/08/ako-odstranit-reklamne-popup-okna-z-avira-antivir/
Komu sa môj návod nepáči (áno je môj) môže si vygoogliť n ďalších. Len na okraj existujú aj návody s importom registrových kľúčov, ale tie nemusia fungovať vzhľadom na to, že obsahujú pevnú cestu, ktorá nemusí byť správna.
Napísať odpoveď