Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?

Príspevok od používateľa gogo956 »

begbeee

neviem preco si zacal o tej sume 2000€ mesacne cisteho, lebo to je naozaj velmi zriedkavy prijem a percentualne sa na Slovensku tyka iba malej casti pracujuceho obyvatelstva /cca 3%/. Napriek tomu poznam zopar mladych ludi ktory 4-5 rokov po vyske tuto sumu dosiahli a budu samozrejme dalej karierne postupovat.
Ono je to cele hlavne o sikovnosti, prirodzenej inteligencii a usilovnosti. Niekedy je v tom aj faktor zvany "protekcia"ale nie je to nutnostou.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Odist zo slovenska, to ma uplatnenie! Mam posratych 20 rokov a tolko isto tisic eur som zarobil za rok 2009, plus podotykam, od sept. skoro nepracujem (40h mesacne), kedze som na cele dni na vyske...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keby som mal kam tak idem hneď...lenže priletím niekde a teraz čo? Postavím sa pred letisko s kartónom "NEED JOB"?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Retne,

aj na SVK sa dá uplatniť, to mi ver..... Len človek nesmie byť lenivý trtko a musí byť snaživý a šikovný..... a ide to aj bez VŠ.... skôr sú dôležité charakterové/pracovné vlastnosti/schopnosti človeka... to je rozhodujúcejšie ako nejaké diplomy....

P.S. poznám chalanov som skončeným SOU, ktorí majú mesačne viac peňazí ako ja zarobím za pol roka (a to zarábam pomerne slušne) a rovnako poznám aj človeka, ktorý je síce vzdelaním Ing. a aj napriek tomu pracuje ako pokladník v hypermarkete.....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na zahodenie nie je ani vystudovat vojensku alebo policajnu vysoku skolu, nasledne dostavaju naozaj prekvapivo dobre platy, po 15rokov odchadzaju do sluzobneho dochodku a poberaju peniaze ktore su vysoko nad priemernou mzdou.. A zaroven mozu dalej niekde inde pracovat a mnohi to tak aj robia.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Grim-Reaperka napísal:...keby som mal kam tak idem hneď...lenže priletím niekde a teraz čo? Postavím sa pred letisko s kartónom "NEED JOB"?
Vsetko sa da vybavit napred, aspon len ubytovanie a nejaka praca, urcite mas niekoho niekde... a po par mesiacov sa mozes uz osamostatnit...

K tym vysokoskolakom a souckarom, ano najdu sa nehovorim, len dajme si to do percent kolko ludi s diplomom sa ma dobre a kolko s vyucnym listom. Byt teraz na mieste nejakeho souckara a hovorit si ze mne netreba skolu, Imro tiez nema a pozri kolko zaraba, budem urcite aj ja... hlupost no hlupost! Stretol som sa s jednym co mi hovoril ze diplom v dnesnej dobe uz nema cenu, treba jedno uznat ze nie je diplom ako diplom a hlavne tie zo slovenska su biedne...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiež mi brat (30) v októbri minulého roka odišiel do Nemecka. Na otázku prečo mi odpovedal "nechcem viac žiť v tomto policajnom štáte".
Podľa jeho slov sa mu tam velmi páči, teda okrem toho že nemky sú škaredé a je tam zima.
Plat vraj velmi dobrý, pracuje v Dell na zákazníckom oddelení - telefonista.
Filipito napísal:Racius: pokial vie perfektne po Nemecky tak sa musi mat velmi dobre (viem otom kedze krstny pracuje v Nemecku a ma velmi dobry plat)
nemčinu ovláda naozaj výborne, takže asi preto si pochvaľuje :hmm:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Racius: pokial vie perfektne po Nemecky tak sa musi mat velmi dobre (viem otom kedze krstny pracuje v Nemecku a ma velmi dobry plat)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Retne napísal: Vsetko sa da vybavit napred, aspon len ubytovanie a nejaka praca, urcite mas niekoho niekde... a po par mesiacov sa mozes uz osamostatnit...
...ty ma tuším poznáš lepšie, ako sa poznám ja sám...nie, nikde nemám nikoho...a nieje jedno ka by som išiel...najradšej by som skúsil Veľkú Britániu...tam ten ostrov...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Uplatnenie? Pokiaľ žiješ v hladnej doline, kde sa počíta výhradne s turistickým ruchom, ako napr. zvolenská kotlina, tak povedzme si otvorene: kuchár, čašník, chyžná, hoteliér, obchodný zástupca, nejaký tuctový univerzálny manažér, poradca/kontakt s klientmi, predajca/reprezentant. A na tieto veci vyslovene vysokú školu nepotrebujes.

Čo sa týka tvojej nemilej situácie ako absolventa gymnázia - nie si náhodou prípad, ktorý išiel zo základnej na gymnázium s tým, že "nevedel v tom okamihu čo bude chcieť v živote robit a také gymnázium nemôže nič pokaziť" - akurát za tie štyri roky stredoškolského štúdia to akosi stále nezistil a teraz nevie kam "od radosti" ... ?
popcorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa popcorn »

tak to sa mýľiš: vždy ma bavila geografia a veci s ňou spojené ale geografia je prírodná veda a musel by som študovať aj matematiku napríklad s ňou ale tú neznášam
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Matike v nejakej forme sa nevyhneš nikde. Aj keby si študoval psychológiu, tak budeš mať predmet nejako spojený s matikou.

A pokiaľ by si išiel študovať geografiu, tak myslím, že matika nejako špeciálne náročná nebude.
Napísať odpoveď