Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?
Re: Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?
begbeee
neviem preco si zacal o tej sume 2000€ mesacne cisteho, lebo to je naozaj velmi zriedkavy prijem a percentualne sa na Slovensku tyka iba malej casti pracujuceho obyvatelstva /cca 3%/. Napriek tomu poznam zopar mladych ludi ktory 4-5 rokov po vyske tuto sumu dosiahli a budu samozrejme dalej karierne postupovat.
Ono je to cele hlavne o sikovnosti, prirodzenej inteligencii a usilovnosti. Niekedy je v tom aj faktor zvany "protekcia"ale nie je to nutnostou.
neviem preco si zacal o tej sume 2000€ mesacne cisteho, lebo to je naozaj velmi zriedkavy prijem a percentualne sa na Slovensku tyka iba malej casti pracujuceho obyvatelstva /cca 3%/. Napriek tomu poznam zopar mladych ludi ktory 4-5 rokov po vyske tuto sumu dosiahli a budu samozrejme dalej karierne postupovat.
Ono je to cele hlavne o sikovnosti, prirodzenej inteligencii a usilovnosti. Niekedy je v tom aj faktor zvany "protekcia"ale nie je to nutnostou.
Odist zo slovenska, to ma uplatnenie! Mam posratych 20 rokov a tolko isto tisic eur som zarobil za rok 2009, plus podotykam, od sept. skoro nepracujem (40h mesacne), kedze som na cele dni na vyske...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...keby som mal kam tak idem hneď...lenže priletím niekde a teraz čo? Postavím sa pred letisko s kartónom "NEED JOB"?
Retne,
aj na SVK sa dá uplatniť, to mi ver..... Len človek nesmie byť lenivý trtko a musí byť snaživý a šikovný..... a ide to aj bez VŠ.... skôr sú dôležité charakterové/pracovné vlastnosti/schopnosti človeka... to je rozhodujúcejšie ako nejaké diplomy....
P.S. poznám chalanov som skončeným SOU, ktorí majú mesačne viac peňazí ako ja zarobím za pol roka (a to zarábam pomerne slušne) a rovnako poznám aj človeka, ktorý je síce vzdelaním Ing. a aj napriek tomu pracuje ako pokladník v hypermarkete.....
aj na SVK sa dá uplatniť, to mi ver..... Len človek nesmie byť lenivý trtko a musí byť snaživý a šikovný..... a ide to aj bez VŠ.... skôr sú dôležité charakterové/pracovné vlastnosti/schopnosti človeka... to je rozhodujúcejšie ako nejaké diplomy....
P.S. poznám chalanov som skončeným SOU, ktorí majú mesačne viac peňazí ako ja zarobím za pol roka (a to zarábam pomerne slušne) a rovnako poznám aj človeka, ktorý je síce vzdelaním Ing. a aj napriek tomu pracuje ako pokladník v hypermarkete.....
na zahodenie nie je ani vystudovat vojensku alebo policajnu vysoku skolu, nasledne dostavaju naozaj prekvapivo dobre platy, po 15rokov odchadzaju do sluzobneho dochodku a poberaju peniaze ktore su vysoko nad priemernou mzdou.. A zaroven mozu dalej niekde inde pracovat a mnohi to tak aj robia.
Vsetko sa da vybavit napred, aspon len ubytovanie a nejaka praca, urcite mas niekoho niekde... a po par mesiacov sa mozes uz osamostatnit...Grim-Reaperka napísal:...keby som mal kam tak idem hneď...lenže priletím niekde a teraz čo? Postavím sa pred letisko s kartónom "NEED JOB"?
K tym vysokoskolakom a souckarom, ano najdu sa nehovorim, len dajme si to do percent kolko ludi s diplomom sa ma dobre a kolko s vyucnym listom. Byt teraz na mieste nejakeho souckara a hovorit si ze mne netreba skolu, Imro tiez nema a pozri kolko zaraba, budem urcite aj ja... hlupost no hlupost! Stretol som sa s jednym co mi hovoril ze diplom v dnesnej dobe uz nema cenu, treba jedno uznat ze nie je diplom ako diplom a hlavne tie zo slovenska su biedne...
-
Andi_Cibula
Addict
Tiež mi brat (30) v októbri minulého roka odišiel do Nemecka. Na otázku prečo mi odpovedal "nechcem viac žiť v tomto policajnom štáte".
Podľa jeho slov sa mu tam velmi páči, teda okrem toho že nemky sú škaredé a je tam zima.
Plat vraj velmi dobrý, pracuje v Dell na zákazníckom oddelení - telefonista.

Podľa jeho slov sa mu tam velmi páči, teda okrem toho že nemky sú škaredé a je tam zima.
Plat vraj velmi dobrý, pracuje v Dell na zákazníckom oddelení - telefonista.
nemčinu ovláda naozaj výborne, takže asi preto si pochvaľujeFilipito napísal:Racius: pokial vie perfektne po Nemecky tak sa musi mat velmi dobre (viem otom kedze krstny pracuje v Nemecku a ma velmi dobry plat)
Racius: pokial vie perfektne po Nemecky tak sa musi mat velmi dobre (viem otom kedze krstny pracuje v Nemecku a ma velmi dobry plat)
-
Grim
Darca
...ty ma tuším poznáš lepšie, ako sa poznám ja sám...nie, nikde nemám nikoho...a nieje jedno ka by som išiel...najradšej by som skúsil Veľkú Britániu...tam ten ostrov...Retne napísal: Vsetko sa da vybavit napred, aspon len ubytovanie a nejaka praca, urcite mas niekoho niekde... a po par mesiacov sa mozes uz osamostatnit...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Uplatnenie? Pokiaľ žiješ v hladnej doline, kde sa počíta výhradne s turistickým ruchom, ako napr. zvolenská kotlina, tak povedzme si otvorene: kuchár, čašník, chyžná, hoteliér, obchodný zástupca, nejaký tuctový univerzálny manažér, poradca/kontakt s klientmi, predajca/reprezentant. A na tieto veci vyslovene vysokú školu nepotrebujes.
Čo sa týka tvojej nemilej situácie ako absolventa gymnázia - nie si náhodou prípad, ktorý išiel zo základnej na gymnázium s tým, že "nevedel v tom okamihu čo bude chcieť v živote robit a také gymnázium nemôže nič pokaziť" - akurát za tie štyri roky stredoškolského štúdia to akosi stále nezistil a teraz nevie kam "od radosti" ... ?
Čo sa týka tvojej nemilej situácie ako absolventa gymnázia - nie si náhodou prípad, ktorý išiel zo základnej na gymnázium s tým, že "nevedel v tom okamihu čo bude chcieť v živote robit a také gymnázium nemôže nič pokaziť" - akurát za tie štyri roky stredoškolského štúdia to akosi stále nezistil a teraz nevie kam "od radosti" ... ?
tak to sa mýľiš: vždy ma bavila geografia a veci s ňou spojené ale geografia je prírodná veda a musel by som študovať aj matematiku napríklad s ňou ale tú neznášam
Matike v nejakej forme sa nevyhneš nikde. Aj keby si študoval psychológiu, tak budeš mať predmet nejako spojený s matikou.
A pokiaľ by si išiel študovať geografiu, tak myslím, že matika nejako špeciálne náročná nebude.
A pokiaľ by si išiel študovať geografiu, tak myslím, že matika nejako špeciálne náročná nebude.