Moja otázke znie, či niekto vie alebo má osobnú skúsenosť s týmto.
Nie som študent! Vôbec netuším ako je to s výzami a či je potrebné nejaké pracovné výzum a či je ťažké sa tam na takú dobu dostať ako neštudent.
Ja mam skor pocit, ze zelena karta = americke obcianstvopeterxxx napísal:A myslis , ze niekoho kto hlada " Praca v Amerika " zamestnaju ???
K veci, mam pocit ze na to treba Zelenu kartu (?)
uplink napísal:A načo zhánať práca v Amerika, keď ich "toliar" je slabší ako evri?už nemá zmysel chodiť za práca do Amerika, nemyslíš?
green card je iba hovorovo, oficiálne je to permanent resident card, vypadá takto: a nie je to občianstvo. Iba hovorí že máš stále bydlisko na území USA. Hovorím ale, že jemu na prácu stačí social security card. Tá vypadá takto (moja nascenovaná, podpis som preistotu rozmazal): a znamená niečo ako náš občiansky preukaz. Na základe toho čísla si ťa vedia nájsť, vedia že platíš štátne aj federálne dane a podobne. Ak by ťa zamestnal niekto bez social security number, tak ťa zamestnáva na čierno, lebo toto číslo musí zamestnávateľ u každého svojho zamestnanca uviesť pri odvádzaní danípryja napísal: Ja mam skor pocit, ze zelena karta = americke obcianstvo
Tak to sa mi nezdá. Konkrétne čína asi nebude najvhodnejšia. Platy tam sú nízke. Jazyková bariera je enormná. Hlavne v mestách ako Ghangzhou.. V reštikách málokde vedia anglicky, starší ľudia vôbec, ešte tí mladší áno, ale tiež je tá komunikácia tažká. Teda riešiť nejaký podnájom u ľudí ktorí nevedia ani anglicky, neviem si to predstaviť. Niekedy tam bolo aspoň ubytovanie relatívne lacné. Teraz aj ten najhorší hotel stojí cca tých 80€ za noc.TommyHot napísal:Hong Kong, Singapur, Seoul, Tokio, Shenzhen, Ghangzhou, Shanghai, Beijing. Problem je, ze Cina, Japonsko a Juzna Korea maju este stale relativne prisnu imigracnu politiku. Ale nazdavam sa, ze s ustupom zapadu sa zvysi dopyt po tychto krajinach a imigracna politika sa vyrazne zmierni. Z historie vieme, ze kazda mocnost padne na hubu a nahradi ju nejaka ina a emerika uz je na konci so silami a je logicke, ze po nej pride niekto iny a najvacsi kandidati su prave azijske krajiny a ich velke metropoly.