pomoc router zyxel 660HW-T3 v2
pomoc router zyxel 660HW-T3 v2
Prosim mohol by mi niekto poradit. Som uz vazne zufaly. Potrebujem vytvorit server na mojom PC a mam router zyxel 660HW-T3 v2, dostanem sa do routeru a vobec neviem ako tam nasmerovat porty a co vsetko sa tam ma este nastavit aby som mal z jedneho z mojich pc server. Ked si otvorim NAT tak tam je pridat .. ale vobec netusim co a ako...presiel som uz skustocne vsetky fora posledne 3 dni nic ine ani nerobim. Pripadne az by to bolo moz zdlhave a zlozite tak tu je moje ICQ - 568-992-462. Vopred dakujem vsetkym co mi dokazu aspon nieco poradit.
Takze som router nastavil ale stale mi to nejde....neviete mi este poradit ci sa to nenastavuje niekde vo windows este? dakujem
Takze som router nastavil ale stale mi to nejde....neviete mi este poradit ci sa to nenastavuje niekde vo windows este? dakujem
-
-MANeKEN-
Medium Expert
Re: pomoc router zyxel 660HW-T3 v2
mas nastavenu staticku IP pre tvoj server? pri nat zadavas IP ciela a port na ktorom pocuva. myslim ze este ci ide o TCP/UDP spojenie. Prekontroluj, ci ti to vsetko sedi. Dalsia vec. Ak sa snazis pripojit na server z vonku, ma tvoj router pridelenu verejnu IP?
Ano mam verejnu staticku IP adresu. 85.207.113.63
Prikladam nastavenie NAT ako to mam v routery ... pretoze mne nieje uplne jasne ktore je ktore. IP adresa mojho pc na ktorom chcem mat server je 192.168.1.33
192.168.1.75 som zmenil na 192.168.1.33 - nie ako je na screene

Prikladam nastavenie NAT ako to mam v routery ... pretoze mne nieje uplne jasne ktore je ktore. IP adresa mojho pc na ktorom chcem mat server je 192.168.1.33
192.168.1.75 som zmenil na 192.168.1.33 - nie ako je na screene
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Este musis vypnut firewall tu to más :
http://portforward.com/english/routers/ ... Apache.htm
a na ftp ide aj port 20 nie len 21
http://portforward.com/english/routers/ ... Apache.htm
a na ftp ide aj port 20 nie len 21
Takze som si to nastavil, porty ktore potrebujem su povolene, ale server mi aj tak nejde.
Nemoze byt chyba v tom ze mam len windows xp home? Alebo nieje potrebne nieco nastavit vo windows? Firewal som zatial uplne vypol, aby som nahodou nemal nieco zle nastavene. Uz som skustocne zufaly
Nemoze byt chyba v tom ze mam len windows xp home? Alebo nieje potrebne nieco nastavit vo windows? Firewal som zatial uplne vypol, aby som nahodou nemal nieco zle nastavene. Uz som skustocne zufaly
-
Jancuk
Professional
Firewall v routry som myslel a pre istotu vypni aj ten vo wine na skusku
Ano oba firewaly som vypol. Este som skusal forwardovat vsetky porty od 0-8088 v routry a ani to mi nepomohlo.
1.) Otestuj na tom kompu jestli ti běží server ( do prohlížeče zadej adresu localhost ) Jakej si vlastně nainstalil , Apache ? Na zkoušku je dobrej usbwebserver , je sice asi holandskej ale je i anglicky a hlavně je portable .
2.) Zkoukni v routeru jestli ti nepřiděluje IP dynamicky a nemáš tak přesměrovaný porty jinam ( http je 80 ) , ten svuj komp si zarezervuj aby měl statickou IP .
3.) Ty máš ADSL od českých radiokomunikací ? Ptám se protože whois vyhodí je a jestli ne tak asi nemáš veřejnou IP .
4.) Můžeš prubnout i ňáký softy s web rozhraním (USDownloader - port asi 8888 ,JDownloader 8765 , Emule ( na win nevím , amule běží defaultně na 4711)..... ) jestli se na ně dostaneš . Pak je chyba v serveru .
Ňáký servříky:
HFS ~ Http File Server
Usbwebserver
Xamp
no a nebo etalon apache
2.) Zkoukni v routeru jestli ti nepřiděluje IP dynamicky a nemáš tak přesměrovaný porty jinam ( http je 80 ) , ten svuj komp si zarezervuj aby měl statickou IP .
3.) Ty máš ADSL od českých radiokomunikací ? Ptám se protože whois vyhodí je a jestli ne tak asi nemáš veřejnou IP .
4.) Můžeš prubnout i ňáký softy s web rozhraním (USDownloader - port asi 8888 ,JDownloader 8765 , Emule ( na win nevím , amule běží defaultně na 4711)..... ) jestli se na ně dostaneš . Pak je chyba v serveru .
Ňáký servříky:
HFS ~ Http File Server
Kód: Vybrať všetko
http://www.rejetto.com/hfs/?f=dlKód: Vybrať všetko
http://www.usbwebserver.com/download.phpKód: Vybrať všetko
http://portableapps.com/apps/development/xamppKód: Vybrať všetko
http://httpd.apache.org/download.cgiRe: pomoc router zyxel 660HW-T3 v2
Super..idem to hned vyskusat, a doplnim teda info - mam net od ceskych radiokomunikacii, a volal som tam a povedali mi ze by mi to malo vsetko ist ze mam verejnu staticku ip adresu. Snazim sa sfunkcnit mysql, cez hamachi mi to bezi ako ma, ale ked vypnem hamachi tak nic. Zatial som teda neskusal co si mi poslal dotoho sa idem teraz pustit hned. V routry sa moc nevyznam, ale nasiel som tam miesto na zadanie static ip adres tak som tam doplnil tu verejnu ip adresu...dufam ze to bolo spravne. Pokial by mi to neslo mohol by som to nascreenovat, vsetky nastavenia mojho routeru az by sa vtom niekto vyznal, nepopieram ze by som mohol mat nieco chybne nastavene tam. Zatial dakujem idem to vyskusat a potom napisem.
//autoeditácia príspevku (08 Feb 2010, 16:26)
tak som vyskusal apache.
Ked zadam localhost tak mi to ide. Ale ako to nastavim aby mi to slo aj z vonku zo siete? Nenastavuje sa nieco v ETC?
A ked nastavim aby to slo zvonku aka tam bude adresa?
toto su moje nastavenia routeru:
LAN

NAT

STATUS

WAN

A etse pridavam Ukazku ako vyzera moj subor hosts v System32/driver/etc/hosts
//autoeditácia príspevku (08 Feb 2010, 16:26)
tak som vyskusal apache.
Ked zadam localhost tak mi to ide. Ale ako to nastavim aby mi to slo aj z vonku zo siete? Nenastavuje sa nieco v ETC?
A ked nastavim aby to slo zvonku aka tam bude adresa?
toto su moje nastavenia routeru:
LAN
NAT
STATUS
WAN
A etse pridavam Ukazku ako vyzera moj subor hosts v System32/driver/etc/hosts
Kód: Vybrať všetko
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
No , já myslel staticky přidělovanou IP adresu tomu tvýmu počítači ( ta vnitřní 192.168.1.33 ) , kvúli přesměrování portu 80 v routeru ( aby prostě port 80 na 192.168.1.33 komunikoval jako tvoje veřejná IP na adrese 85.207.113.63 ) aby nepřidělil tu 33 jinýmu počítači a nebylo přesměrováno někam kde neběží http server .
Pokud běží na localhostu a není vidět zvenčí , je chyba někde v routeru . Zkontroluj si přesměrování portu a IP a mělo by to běhat - pozor na to že konfiguraci musíš uložit ( aspoň na mým routeru ) jinak po vypnutí zapomene .
Zvenčí budeš viditelnej na tvý veřejný IP 85.207.113.63 a nebo se můžeš zdarma zaregistrovat na dyndns.com a pak budeš mít doménový jméno .
Jo , a eště sem zapoměl , pokud budeš mít hostname a budeš přistupovat z vnitřní sítě (192.168.x.x.) musí bejt v souboru host doplněnej řádek 192.168.1.33 meno .
Pokud bys měl víc virtuálních serverů tak můžeš psát jména do jedný řádky za sebe oddělený tabelátorem nebo extra řádky , je to jedno ( ale ty chceš asi stejně jeden server , tak jenom ip a meno podle vzoru 127.0.0.1 localhost )
Koukal sem do manuálu a mělo by bejt přesměrování v nabídce Network / NAT / Port forwarding -- Service name "WWW" IP Adress "192.168.1.33" a add .
Pokud běží na localhostu a není vidět zvenčí , je chyba někde v routeru . Zkontroluj si přesměrování portu a IP a mělo by to běhat - pozor na to že konfiguraci musíš uložit ( aspoň na mým routeru ) jinak po vypnutí zapomene .
Zvenčí budeš viditelnej na tvý veřejný IP 85.207.113.63 a nebo se můžeš zdarma zaregistrovat na dyndns.com a pak budeš mít doménový jméno .
Jo , a eště sem zapoměl , pokud budeš mít hostname a budeš přistupovat z vnitřní sítě (192.168.x.x.) musí bejt v souboru host doplněnej řádek 192.168.1.33 meno .
Pokud bys měl víc virtuálních serverů tak můžeš psát jména do jedný řádky za sebe oddělený tabelátorem nebo extra řádky , je to jedno ( ale ty chceš asi stejně jeden server , tak jenom ip a meno podle vzoru 127.0.0.1 localhost )
Koukal sem do manuálu a mělo by bejt přesměrování v nabídce Network / NAT / Port forwarding -- Service name "WWW" IP Adress "192.168.1.33" a add .
Ach jaj
som strasna lama.... verim tomu ze kto cita tento clanok sa stal uz aj profikom na vytvaranie serverov...ale mne to proste nefacha. Vsetko som nastavil...presiel som kazdy prispevok v tejto teme aspon 100x zakazdym som si to pozeral...ja proste neviem
Myslim ze este posledna otazka a potom to proste vzdam.
Mam nainstalovane apache a tam sa nachadza listen ip adresa skusil som tam dat moju verejnu ip adresu ale v tom pripade sa mi hamachi ani nezaplo. Vypisalo ze nahle ukoncenie apache. Pokial tam ale dam 192.168.1.33 a potom dam do opery tiez tuto ip tak mi nacita stranku. Aha a este jedna malickost comu vobec nerozumiem. Ked napisem do opery moju verejnu ip malo by mi nacitat to iste ako localhost? V hosts som nastavil verejnuip pradelon a kedze som to takto napisal tak aj ked napisem pardelon tak mi otvori router. nechapem ale preco mi neotvori stranku....neviem...asi som skutocne strasna lama
Inak som vsetko spravil presne ako popisujes.
Myslim ze este posledna otazka a potom to proste vzdam.
Mam nainstalovane apache a tam sa nachadza listen ip adresa skusil som tam dat moju verejnu ip adresu ale v tom pripade sa mi hamachi ani nezaplo. Vypisalo ze nahle ukoncenie apache. Pokial tam ale dam 192.168.1.33 a potom dam do opery tiez tuto ip tak mi nacita stranku. Aha a este jedna malickost comu vobec nerozumiem. Ked napisem do opery moju verejnu ip malo by mi nacitat to iste ako localhost? V hosts som nastavil verejnuip pradelon a kedze som to takto napisal tak aj ked napisem pardelon tak mi otvori router. nechapem ale preco mi neotvori stranku....neviem...asi som skutocne strasna lama
Inak som vsetko spravil presne ako popisujes.
-
Jancuk
Professional
skus stiahnut WAMP a nainštaluj to a spust potom keď das do browsera localhost tak ti musí zobraziť wamp stránku
Dyť to běží .
Teď jsem to zkoušel .
Musíš si jenom upravit hosts na počítačích ve vnitřní síti . Viz výše . (aby to viděli stejně jako zvenčí )
Ve vnitřní síti je to pořád 192.168.x.x , jenom zvenčí je ta IP přesměrovaná z routeru na PC.
Teď jsem to zkoušel .
Musíš si jenom upravit hosts na počítačích ve vnitřní síti . Viz výše . (aby to viděli stejně jako zvenčí )
Ve vnitřní síti je to pořád 192.168.x.x , jenom zvenčí je ta IP přesměrovaná z routeru na PC.
anoooooo....neviem preco ale ide to...este sfunkcnit server a budem najstastnejsi clovek nasvete...dakujem ti moc...az by som mal este problem mozem napisat?
ako sa ti odvdacim? Ziadaj cokolvek xD
No normálně 85.207.113.63 .
Zaregistruj se na dyndns.com , přiřaď hostname ke svý ip , přepiš hosts ve vnitřní síti a všude je meno IP .
Akorát je mi divný - Server uptime : 14648 days 21 hours 3 minutes 8 seconds - 40 let ?
-----------
Jasně , klidně napiš . Někdy jsem sice dýl mimo domov i internet ale až dorazim dom není problém . Nemáš zač . No , když se někdy setkáme a zjistíme že sme to my , tak by moh bejt panáček .....
Měj se fajn .
Čau Tom
Zaregistruj se na dyndns.com , přiřaď hostname ke svý ip , přepiš hosts ve vnitřní síti a všude je meno IP .
Akorát je mi divný - Server uptime : 14648 days 21 hours 3 minutes 8 seconds - 40 let ?
-----------
Jasně , klidně napiš . Někdy jsem sice dýl mimo domov i internet ale až dorazim dom není problém . Nemáš zač . No , když se někdy setkáme a zjistíme že sme to my , tak by moh bejt panáček .....
Měj se fajn .
Čau Tom
No to teda neviem..ale este musim nastavit aj mysql a php a tak aby to slo..ja ani neviem co vsetko....ale to uptime neviem preco to tak je....nieje to samozrejme pravda
Skusim to vsetko zajtra...musim ist spat lebo zajtra vstavam do prace
Som ti moc vdacny
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 15:17)
prosim ta zas otravujem
Mam problem...predtim som mal v DB na mysql napisanu adresu ip 127.0.0.1 ale teraz mi nechce ten server pripojit na DB...vypisuje to ze sa nemoze pripojit.
nemohol by si mi poradit aku adresu tam mam dat?
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 16:22)
takze mam uplne new problem .. ach jaj
Host 'druhypc' is not allowed to connect to this MySQL server
toto mi vypisuje...pozeral som na nete ale nikde to nieje vyriesene a popisane tak aby som to nejak normalne pochopil..takze tomu vobec bnerozuniem..keby si mi n¨¨mohol pls pomoct by som bol vdacny. druhypc je nazov pc so serverom v sieti. Vopred dakujem. Ked sa chcem pripojit do db tak vtedy mi to vypisuje.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 15:17)
prosim ta zas otravujem
Mam problem...predtim som mal v DB na mysql napisanu adresu ip 127.0.0.1 ale teraz mi nechce ten server pripojit na DB...vypisuje to ze sa nemoze pripojit.
nemohol by si mi poradit aku adresu tam mam dat?
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 16:22)
takze mam uplne new problem .. ach jaj
Host 'druhypc' is not allowed to connect to this MySQL server
toto mi vypisuje...pozeral som na nete ale nikde to nieje vyriesene a popisane tak aby som to nejak normalne pochopil..takze tomu vobec bnerozuniem..keby si mi n¨¨mohol pls pomoct by som bol vdacny. druhypc je nazov pc so serverom v sieti. Vopred dakujem. Ked sa chcem pripojit do db tak vtedy mi to vypisuje.
127.0.0.1 je dobře .
SQL vypadá že běží , neměnil sis heslo ? Po instalaci je heslo pro roota prázdný . Pak musíš změnit heslo i v config.php (a podobně) v aplikacích na webu .
Přes co se chceš připojit k databázi ? Přes web jsou všechny db otvíraný localhostem , takže na omezení nezáleží
--------
Prubnu si instalaci a nastavení na win xp , ať nevařim z vody .
SQL vypadá že běží , neměnil sis heslo ? Po instalaci je heslo pro roota prázdný . Pak musíš změnit heslo i v config.php (a podobně) v aplikacích na webu .
Přes co se chceš připojit k databázi ? Přes web jsou všechny db otvíraný localhostem , takže na omezení nezáleží
--------
Prubnu si instalaci a nastavení na win xp , ať nevařim z vody .
K DB sa chcem pripojit cez navicat ale vypise mi presne
Tom prosim mohol by si mi napisat presne ako co mam dat do toho hosts? ci tam nahodou nemam chybu.
Verejna ip:85.207.113.63
IP PC so serverom: 192.168.1.33
Meno pocitaca (serveru) v sieti: druhypc
Meno serveru by som chcel: pardelon
a este otazocka..nemohol by si mi napisat na icq? slubujem ze nikdy nebudem uz otravovat

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 17:15)user 'mangos'@'localhost' (using password: YES)
Tom prosim mohol by si mi napisat presne ako co mam dat do toho hosts? ci tam nahodou nemam chybu.
Verejna ip:85.207.113.63
IP PC so serverom: 192.168.1.33
Meno pocitaca (serveru) v sieti: druhypc
Meno serveru by som chcel: pardelon
a este otazocka..nemohol by si mi napisat na icq? slubujem ze nikdy nebudem uz otravovat
Tak sem to zkoušel a maso .
Apache a php nainstalováno bez problémů , SQL napotřetí ( se stejným postupem , búhví proč to 2x nešlo ) . Phpmyadmin mi nechtěl připojit k databázi , nemoh najít rozšíření mysqli , po asi 20 násobných úpravách php.ini mě napadlo zkusit phpinfo() a co nevidím , hledá php.ini v adresáři windows a ne v /php/php.ini .... Prostě brutus .
Hosts pro připojení k databázi je localhost .
hosts v win/system32/drivers/etc přepiš jenom na ostatních PC ve vnitřní síti ( ne na serveru ) , protože zvenčí je to zajištěno IP adresou , respektive DNS jménem . Jdi na dyndns.com , zaregistruj se ( chce to mailovou adresu ) a můžeš si na jeden účet zaregistrovat až 5 záznamů . Když nepoužíváš virtuální servery , stačí ti jedna , např pardelon.selfip.biz .
Zvenčí si potom na týhle adrese a host řeší jenom tvoji vnitřní síť . V hosts teda 192.168.1.33 pardelon.selfip.biz a všude jsi pardelon.selfip.biz .
Tu uvedenou adresu sem ti zkusmo zaregistroval na svuj účet u Dyndns , časem to smáznu , můžeš zvenčí prubnout.
Jak se ti to SQL rozběhlo ?
ICQ nepoužívám , kdyžtak napiš mejla .
Apache a php nainstalováno bez problémů , SQL napotřetí ( se stejným postupem , búhví proč to 2x nešlo ) . Phpmyadmin mi nechtěl připojit k databázi , nemoh najít rozšíření mysqli , po asi 20 násobných úpravách php.ini mě napadlo zkusit phpinfo() a co nevidím , hledá php.ini v adresáři windows a ne v /php/php.ini .... Prostě brutus .
Hosts pro připojení k databázi je localhost .
hosts v win/system32/drivers/etc přepiš jenom na ostatních PC ve vnitřní síti ( ne na serveru ) , protože zvenčí je to zajištěno IP adresou , respektive DNS jménem . Jdi na dyndns.com , zaregistruj se ( chce to mailovou adresu ) a můžeš si na jeden účet zaregistrovat až 5 záznamů . Když nepoužíváš virtuální servery , stačí ti jedna , např pardelon.selfip.biz .
Zvenčí si potom na týhle adrese a host řeší jenom tvoji vnitřní síť . V hosts teda 192.168.1.33 pardelon.selfip.biz a všude jsi pardelon.selfip.biz .
Tu uvedenou adresu sem ti zkusmo zaregistroval na svuj účet u Dyndns , časem to smáznu , můžeš zvenčí prubnout.
Jak se ti to SQL rozběhlo ?
ICQ nepoužívám , kdyžtak napiš mejla .
Takze vsetko mi funguje ako ma...tu domenu teraz nejdem registrovat..zajtra to vyriesim...ale mam este malinky problem v hosts na servery mam:
85.207.113.63 meno
192.168.1.33 meno2
v mojom uzivatelskom pc mam hosts
192.168.1.34 meno
Ale stale sa nemozem pripojit s uzivatelskeho pc ...neviem ale preco...to je uz posledna chybycka
Z toho hosts som uplne debo...vobec ani neviem naco to je ani nic...nejak tomu nechapem..ale mne by stacilo vediet ci to mam tam spravne zapisane. Adresa 192.168.1.34 je ip mojho uzivatelskeho pc
85.207.113.63 meno
192.168.1.33 meno2
v mojom uzivatelskom pc mam hosts
192.168.1.34 meno
Ale stale sa nemozem pripojit s uzivatelskeho pc ...neviem ale preco...to je uz posledna chybycka