1, oplut mu oci
2, ked si to zacne utierat (co spravi kazdy) tak rychlo ho kopnut medzi nohy
3, ked sa zohne dorazit ho
blbost riadna ale bavil som sa na tom
Každopádne ani nôž, slzák či dokonca pištoľ nie je zárukou, že sa vám nič nestane. Útočník môže ísť oproti vám a vy si myslíte, že si vás ani nevšíma a v momente keď okolo vás prejde sa otočí a uderí vás do temena hlavy všetkou silou. Proste nebudete to ani čakať a na dáke vyberanie zbrane nebude priestor. Milujem dnešné slečny, ktoré nosia v kabelkách paralyzér alebo slzný plyn, ale kým ho vytiahnu z kabelky tak sa na nich už úchyl ukája do sýtosti. Treba byť ostražitý, a keď už k tomu príde (stačí vidieť akú námahu im dá nájsť zvoniaci telefón v kabelke a to nerátam stres, ktorý príde pri napadnutí).Tu je ten zákon:
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Momentálne si vystihol to, čo som chcel povedať ale nie na 100%. Proste treba jednať v mantineloch nutnej obrany, a aj keď ťa napadne dáky vypatlanec a ty vezmeš do ruky popolník a rozbiješ mu o hlavu tak si v prdeli, lebo si použil neadekvátnu obranu. Je to hlúposť. Máš právo nosiť chladné zbrane, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ti tieto chladné zbrane zostanú len do prvého navštívenia podniku kam rád chodíš policajnou raziou. To je bohužiaľ realita. A právo neexistuje. Sorry je to tak. Kto má známosti, alebo postavenie sa už dávno právom neriadi.hughito napísal:No ale tvojou logikou by sme dospeli k tomu, že "radšej nerobme nič, lebo právo neexistuje".
Samozrejme, nič ti nezaručuje, že natrafíš na drbnutého policajta, ktorý ťa bude za ten teleskop buzerovať, ale právo máš na svojej strane a schopný človek toho aj využije.
Toto moze platit na nejakeho "strejdu" z krcmy,ale nie na poulicneho bitkara, ktoreho bitky bavia a vyziva sa v nich a jemu jedno kolko inkasuje.Preto treba byť kľudný a mať to v hlave zrovnané dávno pred tým než ku konfliktu vôbec dôjde..... Pretože vo chvíli stretnutia už je na nejaké teoretizovanie a moralizovanie neskoro..... čisto osobne beriem akýkoľvek boj ako boj o život..... Nikdy nemôžem vedieť či protivník ma napr. nezrazí k zemi tak, že trafím hlavou obrubník a teda skončím..... A práve kvôli tomu to beriem ako útok na môj život, a práve toto mi umožňuje aby som bez nejakých výčitiek zvolil v prípade potreby AKÉKOĽVEK prostriedky na protivníka..... ďalej nepovažujem za správne keď sa niekto bije pod vplyvom zlosti či hnevu..... Emócie sú síce pekná vec, ale do bitky nepatria, pretože človek pod ich vplyvom nemá potrebnú rozvahu a pozornosť môže na to nepríjemne doplatiť.... Biť sa treba vyslovene s čistou mysľou a napruženou pozornosťou.....