Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Hip-Hop - všeobecne

Príspevok od používateľa yazoo »

Ale aspon ked povie, ze ma BMW alebo hodinky za xx tisic euro tak ten clovek vidi, ze to je pravda. Nie ako polka ceskej a slovenskej sceny. Drsne nabuchane klipy o tom co vsetko maju a pritom nemaju nic. Mozno tak fajcia travu na ulici a to je vsetko. A k tym hodinkam, neda mi to. Nemyslim si, ze prisiel na strechu stylom "cekujte ake mam hodinky za 300 litrov". Raz to zmedializovali lebo ho odchytili v Smotanke, ktora si taketo pi*ov*** vsima a odvtedy sa ho to kazdy pyta. Tot moj nazor...
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

yazoo napísal:Ale aspon ked povie, ze ma BMW alebo hodinky za xx tisic euro tak ten clovek vidi, ze to je pravda. Nie ako polka ceskej a slovenskej sceny. Drsne nabuchane klipy o tom co vsetko maju a pritom nemaju nic. Mozno tak fajcia travu na ulici a to je vsetko. A k tym hodinkam, neda mi to. Nemyslim si, ze prisiel na strechu stylom "cekujte ake mam hodinky za 300 litrov". Raz to zmedializovali lebo ho odchytili v Smotanke, ktora si taketo pi*ov*** vsima a odvtedy sa ho to kazdy pyta. Tot moj nazor...
Zbytok sceny? Kto to je napriklad, co sa tak prezentuje? Vacsina zbytku sceny nestoji aj tak za nic, je to pravda ze je tu aj biedna konkurencia, aj preto ma taky velky uspech.
Ano on neprisiel na strechu s tym umyslom, lebo to medializoval uz inde predtym a tam prisiel so stylom ako si povedal "cekujte ake mam hodinky za 300 litrov". U Olgy sa potom tvaril jak skromny slusny baranok.
A co sa tyka ukazovania toho co je pravda, ked rapoval v ciganskom sne ze ma hugo bossy a versace, chcel by som vidiet jeho satnik v tej dobe, stavim sa ze ani 5 kuskov by som tam nenasiel. A uz spominane pozicane auta... (vsetky v klipoch pred albumom Kral) A ako som pisal, to cim sa prezentuje a prezentoval casto neodraza skutocnost.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Hugo Toxxx, H16, Supercroo a im podobni. Na tieto "zoskupenia" narazam. Odporovat ti nebudem, do jeho stanika a financnej situacie nemoze vidiet asi nikto lepsie ako on sam. Ale myslim si, ze to nie je az take nerealne. Taktiez si nemyslim, ze robia koncerty za 200 eur na hlavu...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Tak, tak, drsné klipy a majú holu (_!_) :lol:
Viď klip Korca v ktorom sa nafukuje ako boss - bossov, tvrdí aké ma auta, lóve a neviem čo ešte a pritom chodí po Petržálke v MHD, ako zvyšok SVK. :lol:
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

haha clean_up to nemyslis vazne ze nie? ono totiz existuje take slovicko ironia. poznas ho?

alebo si fakt myslis ze zverina nosi zlato na vysokozdviznom voziku a kardinal nosi cilinder? :lol: :lol:
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

Clean_Up napísal:Tak, tak, drsné klipy a majú holu (_!_) :lol:
Viď klip Korca v ktorom sa nafukuje ako boss - bossov, tvrdí aké ma auta, lóve a neviem čo ešte a pritom chodí po Petržálke v MHD, ako zvyšok SVK. :lol:
Tak tymto klipom si to cele ukoncil... myslim ze nema sa vyznam o niecom bavit s clovekom co nepochopi ani takuto OKATÚ ironiu, potom nemozes chapat ani 90% rapovych textov... a potom sa ani necudujem ze sa zastavas Rytmusa, pls neprispievaj uz do tohto topicu, nema to zmysel.

Este k teme: A co je na tom na respektovanie ze si niekto zarobi vela penazi pretvarkou, klamstvami, falosnostou, primitivizmom? Podla mna nic.
rockonhustla
Light Star
Light Star

yazoo napísal:Hugo Toxxx, H16, Supercroo a im podobni. Na tieto "zoskupenia" narazam. Odporovat ti nebudem, do jeho stanika a financnej situacie nemoze vidiet asi nikto lepsie ako on sam. Ale myslim si, ze to nie je az take nerealne. Taktiez si nemyslim, ze robia koncerty za 200 eur na hlavu...
To je pravda ale kolko percent z toho zinkasuje. Ci uz zarobi za koncert 1000 alebo 3000, je to neporovnatelne s USA rappermi o ktorych sme sa rozpravali vo vsetkych smeroch kvoli dovodom, o ktorych som pisal. A k tomu korcovi, toho tiez nemusim, ale co sa tyka toho klipu, to je jasna ironia.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nechapem ako mozes porovnat Birdmana, Weezyho s Rytmusom. :D Oni ten majetok nenadobudli prevracanim kabatov a otocenim nazorov o 180 stupnov.
Ty si potom asi Weezyho vyjadrenia pred par rokmi nepocul. Pretoze nakladal doslova na vsetko, co nebol rap. Len Birdman a Young Money boli to spravne. Dnes robi co?

Shakira feat. Lil Wayne - Give It Up to Me
Kevin Rudolf feat. Lil Wayne - Let It Rock
Lil Wayne feat. Robin Thicke - Shooter

A mohol by som takto pokracovat. Teda len tak v skratke. Ako povedal Rytmus, je to vyvoj. Urobil na slovensku zmeny, upratal celu scenu a ukazal, ako sa z nikoho moze stat niekto.
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

p4ra napísal:Ako povedal Rytmus, je to vyvoj. Urobil na slovensku zmeny, upratal celu scenu a ukazal, ako sa z nikoho moze stat niekto.
:nono: :nono: :nono: :smt078 :smt078 :smt078
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

To dalo vela namahy napisat taku hlboku myslienku. Skladam klobuk.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tým klipom som to uhnal až do extrému...slovíčko irónia poznám. :wink: Chcel som tým len povedať to, že Korec aj celá 16 rozprávajú bludy, kolko čoho všetkého majú a dokopy nemajú nič (takéto reči majú v každom druhom treku). :? Tomu ja vravím sranie si do huby. :smt107 Naproti Rytmus ak povie, že má hodinky za 10tis. €, tak ich aj skutočne má.

Na žiadosť žeby? už do tejto diskusie nebudem prispievať.
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Clean_Up napísal:Korec aj celá 16 rozprávajú bludy, kolko čoho všetkého majú a dokopy nemajú nič (takéto reči majú v každom druhom treku). :?
uved priklady pls.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

MisguidedAngel napísal:
uved priklady pls.
Killa Korec, Cigo, Dušo, Grimaso a Abe, teraz už vieš ze sme najmocnejší v Blave. - lol. Sam Kali ich uprace kedy chce. Ci uz lyrikou, hudbou od Lkamu alebo flow-om, aky ma.

Mám flowy a skilly ´fresh´ jak Moja Reč, môj flow je cashflow, dostávam za flow keš. - Co sa oni idu porovnavat s Moja Rec? Aky cash? Kedy naposledy vypredali nejaky VELKY koncert? Co z tolkeho cashu, o kt. stale davaju v skutocnosti maju?

To čo je pre vás dlhá cesta prejdem na 5 krokov, takže tam kde som teraz budete za 5 rokov. - Kde su? Tam kde aj vzdy boli. V zasratej Petrzalke. A v skutocnosti su to oni, ktorych pocuvaju deti z pokecu.

V piatok večer ide karta, všetko je dovolené, dáme blánta, tam kde je bodrel je moja banda, máme cash, máme drogy, máme autá, môžeš nás vidieť piť whisku na parkovisku, pred klubom, alebo na sídlisku, ne lacný šajz, ale kvalitné fľaše, otec pije iba šmaky z obrovskej čaše. - O tom blunte nemam pochybnosti, ved aj tak to robia cely den na jednom byt v Petrzalke, ako povedal aj Rytmus. Maju cash? Kde? Maju drogy. To je jasne, ved su cely den v Petrzalke. Maju auta? Kde? Ake? Whisky si dnes naleje kazdy patkorunovy zebrak, akoby na tom nieco bolo. Kedze dnes uz nazov whisky ma mrte vela flias. Pochybujem ale, ze si kazdodenne mozu dovolit naliat uz len Jack Daniels.

A dalej sa da ist. Toto su len casti vzdy z nejakej pesnicky. H16 su zebraci. Jedina skoda, ze je tam Koko Najs. Ktory ma flow a dobru lyriku. Nech sa od nich prace cim dalej a zacne robit solo karieru.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MisguidedAngel > Pre všetkých čo sa radi vyvážajú. Čo radi sedia. Buď vpredu alebo vzadu alebo vedla vodiča alebo za volantom, toe jedno. *ebať MHD!...my sa vozíme v autách...Haha...Killa Korec jazdí rád a velmi často. Né busom ani električkou ale autom. Sedím za volantom, vedla mňa je bihári, počúvame hudbu nahlas a jazdíme pomaly. S tým rozdielom, že on sám jazdí tou v*jebanou MHD, ktorú tam spomína! :?

Nech ti neje*e, nemôžeš nič, nech ti neje*e, jednašesť brácho, nech ti neje*e, volaj ma šéf brácho
, že šéf. :lol:

Všade kam prídem, moje tím je číslo jedna, nemusím sa predstavovať, oni vedia som jeden z najprísnejších v hre mam štýl som šéf a tvoja buchta ma chce, som obyčajný chalan z Petržalky, som fresh mam nove handry nove Nike, pijem iba šmaky, žiadne lacné sťanky a fajčím iba indory cez vodné fajky, žebráci ma nenávidia lebo chcú byť tam kde ja...ďalší monológ do vzduchu.

...zavolaj mi, zoberiem ťa von mám kľúče od mesta.

Volaj ma otec, som neskutočne prísny, som hustý, klakni si a pobozkaj mi prsteň na znak úcty.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ako tak čitam tie texty slovenskych hoperov.. to ich niekto počuva aj dobrovolne? O_o nech maju akykolvek neskutočny "flow"
rockonhustla
Light Star
Light Star

p4ra napísal:Ty si potom asi Weezyho vyjadrenia pred par rokmi nepocul. Pretoze nakladal doslova na vsetko, co nebol rap. Len Birdman a Young Money boli to spravne. Dnes robi co?

Shakira feat. Lil Wayne - Give It Up to Me
Kevin Rudolf feat. Lil Wayne - Let It Rock
Lil Wayne feat. Robin Thicke - Shooter

A mohol by som takto pokracovat. Teda len tak v skratke. Ako povedal Rytmus, je to vyvoj. Urobil na slovensku zmeny, upratal celu scenu a ukazal, ako sa z nikoho moze stat niekto.
Nakladal akurat ostatnym rapperom. Kedy Weezy hovoril ze chce byt underground a nechce robit s komercne uspesnymi umelcami? Neviem o tom kedy(o Rytmusovi radsej v tomto smere pomlcim). Ukaz mi kedy nakladal na vsetko okrem rapu, kedy nakladal na rock? Vsak uz na Carter II napriklad mal na Best Rapper Alive alebo Hustler Musik gitary. To ze si spravi rock album preto ze rad experimentuje, neznamena ze si nasral do huby. Robin Thicke? Ten je RnB spevak, robi aj s dalsimi rappermi. Wayne a Birdman vobec radikalne nezmenili svoj postoj a nazory, ale Rytmus ten sa otocil o 180 stupnov a to nazyva vyvoj. Keby mal Weezy take rozmyslanie ako Rytmus vies co by urobil? Nenahral by rockovy album s mizernou predajnostou ale nahral by popovy album, kde by mal polovicu featuringou s Lady Gaga a predajnost vyssiu ako na Carter. A potom by povedal, bol som obmedzeny, vobec si neserem do huby lebo to je vyvoj. :lol:

Ano Rytmus tak upratal scenu ze je dnes este horsia ako pred 5 alebo 10 rokmi, vsetci chceli ist major a robit drahe klipy a tak to aj dopadlo. Dokazal ze na slovensku jediny rapper kto ma predaj je ten, kto ide z rapu do popu, naserie si do huby a hovori vsetko opacne ako predtym. Vdaka Rytmusovi. :aasmile29: Aspon ze je scena aj v USA a viem po anglicky.

BTW argumentovat ze Rytmus je dobry lebo H16 a ostatni su horsi, je ako argumentovat ze Fico je najlepsi, lebo za Meciara sa kradlo viac. Mam tu tiez zacat vypisovat verse, v ktorych si Rytmus nasral do huby? :?:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tvoj problem je hlavne v zaujatosti voci Rytmusovi, podla mna. Nezober to v zlom. Preto si myslim, ze je zbytocne, aby sme sa tu natahovali, kto dopisa dalej.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

p4ra napísal:Tvoj problem je hlavne v zaujatosti voci Rytmusovi, podla mna. Nezober to v zlom. Preto si myslim, ze je zbytocne, aby sme sa tu natahovali, kto dopisa dalej.
Tvoj problem je hlavne v nekritickosti voci rytmusovi, podla mna. niekomu dosli argumenty tak uz nechce diskutovat... :roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Vobec nie. Som ochotny diskutovat, ale osobne neviem co by som mal vycitat Rytmusovi. Ja cele jeho posobenie vidim v sirsom kontexte a nie som zaujaty jeho povodom, farbou pleti alebo vyjadrovanim.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Napísať odpoveď