Co hovorite na Deja voux ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
poharvody
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

aj mne sa to zvykne stat! a proste ze chvilku nedycham a iba cumim do blba a rozmyslam ze toto tu uz bolo....taky haluzny tranz....:-)
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

stáva sa a celkom často ked sledujem TV, alebo ked som na chate...
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

No trochu "ozivim" temu. Dneska som mal :D Cumel som na telku, a som si uvedomil, ze som presne tak sedel na tej stolicke a presne toto uz raz islo :lol:

Vacsinou to mam tak, ze sa mi nieco sniva, sen si nezapamatam, ale potom ked to prezivam, viem ze som to uz videl, a viem asi tak 2s dopredu co sa stane.

Su to take intervaly 5-10s nejaky "pohlad" uplne bezvyznamne veci. Skoda ze sa neviem prinutit aby som videl niektore situacie dopredu :lol:

BTW stane sa mi to asi tak 5-krat do roka.
Ambroid
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ambroid »

No neviem, minule som mal taky deja-vu den. Proste som isiel... presliel okolo mna par. Po par sekundach ten isty par. A takisto ma 2 krat obehol ten isty chlapik, na ulici kde sa neda nikam odbocit, tj. nemal sa kam stratit, zastavit. :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hej myslim ze sa to stava skoro kazdemu ak nie uplne kazdemu a jeto vec velmi zaujimava ciastocne az misticka velmi zaujimavy ukaz no neviem ako je mozne ten pocit zazit ale z casu na cas ho dostanem :)
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

akurat teraz pri citani prispevku v teme najkrajsi zazitok som mala deja vu. pri slove NIEKTORI. sranda. uz sa mi to dlho nestalo...

edit: pri citani toho slova som dostala deja vu. pochopitelne? :roll:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tereza napísal:akurat teraz pri citani prispevku v teme najkrajsi zazitok som mala deja vu. pri slove NIEKTORI. sranda. uz sa mi to dlho nestalo...
:?: akože si v jednom prispevku mala dvakrat to slovo alebo čo? lol
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

moje skusenosti z dejá-vu (fr.; uz videne, pozn. redaktora :D )
najprv som bol v situaciach ze nieco sa stalo a minutku osm si uvedomil ze sa mi uz nieco take prihodilo. Neskor som si uvedomil z nieco take som zazil v tej xvili ako sa mi to stalo... A teraz je to tak ze par sekund pred tym ked sa nieco ma stat co uz "som zazil" tak to viem a chcem to zmenit a max. ironia je v tom ze uz tak aj zmenene som to vtedy zazil co som si v konkretne xvili neuvedomoval.

a co sposobuje dejá-vu?
neviem ci uz to tu bolo, ale ja mam na to taku teoriu... ak clovek vela rozmysla nad nejakymi faktami, tak v dobe spanku, ked pracuje vase podvedomie tak sa vam tie fakty prelinajú a mozog sa snazi vyhodnotit urcite dosledky niektorych cinov... a proste niekedy sa stane ze to mozog vyhodnotil spravne :-)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

ZAP napísal: a co sposobuje dejá-vu?
neviem ci uz to tu bolo, ale ja mam na to taku teoriu... ak clovek vela rozmysla nad nejakymi faktami, tak v dobe spanku, ked pracuje vase podvedomie tak sa vam tie fakty prelinajú a mozog sa snazi vyhodnotit urcite dosledky niektorych cinov... a proste niekedy sa stane ze to mozog vyhodnotil spravne :-)
Suhlasim s touto teoriou ....
Tiež som na tym rozmýšlal a došiel som k podobnemu nazoru...
north
Light Expert
Light Expert

Re: Co hovorite na Deja voux ?

Príspevok od používateľa north »

ja som cital ze to sposobuje to ze obcas oci nevnimaju svet naraz ale jedno sa oneskori a mozog to berie ako situaciu co sa opakuje--->Dejavu
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

tak tieto veci sa mi stávajú dosť často.Väčšinou keď len tak sedím a proste niečo robím a zrazu ma napadne že už sa takéto niečo raz stalo ,je to proste haluz.Alebo aj pri rozhovore s inou osobou sa mi to veľa krát stáva.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja som z ludi co si svoje sny pamataju...a minule ked sa nieco stalo v mojom v zivote tak si hovorim...do prdele ved o tomto som mal sen...a stalo sa to uz viackrat...najprv mam sen a pak sa to vyplni...zacinam si myslet ze som vestec teodor a k teme deja voux sa mi stava casto :lol:
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

stava sa mi to hrozne casto,napriklad minule nam ucitelka rozdala pisomky a hned mi to prislo povedome, rovbnake miesto, predo mnou peracnik ,mirinda a vsetky ostatne detaily sedeli, kamarat co na mna krici ty vole ja nic nevim, a este aj prvu otazku z testu som si pamatal...fakt nechapem ako mozem nieco take vediet dopredu
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3mus »

tak to je fakt haluz :D nvm to dobre vysvetlit, ale skusm to... neprebieha to tak ze viem kedy sa co stane, ale ked sa to deje presne viem ze je to deja vu. nvm ziadne detaily co sa stane dobredu, ale akoby som predvidal ako sa budem v danej chvili citit. najlepsie na tom je ze ked mam deja vu, tak rozmyslam: kurnik snivalo sa mi to uz alebo co?? :D je to naozaj zaujimave, nechapem ako to funguje, ale chcel by som to raz pochopit :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

stáva sa mi pomerne často. a konečne túto tému niekto premenujte!! deja voux neexistuje
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

Mne sa to stava ale už davno nie.Vraj je to niečo ako skrat v hlave.
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Je to, ked jedna z hemisfer dostane spravu skor ako druha a potom si myslime, ze sa to u stalo.

//tu je citacia z wikipedie"Existuje několik teorií, které popisují vznik tohoto pocitu. Jedna z nich nachází příčinu v časovém sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Každá vnímá a zaznamenává informace a události nezávisle na té sousední. Neustálá komunikace mezi oběma stranami pak vyvolává iluzi jejich jednoty. Pokud však dojde ke krátkému zpoždění přenosu z „nedominantní“ (obvykle pravé) do „dominantní“ (obvykle levé) hemisféry, obdrží dominantní strana mozku stejnou informaci dvakrát – jednou přímo a jednou s určitým zpožděním. Mozek pak v momentě, kdy „dorazí“ druhý obraz, zjistí, že „tam už byl“. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili"
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu
popcorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa popcorn »

no tak toto sa mi stáva veľmi často hlavne v škole lebo je stereotypná, takže je normálne, že mám pocit, že som to už zažil
trend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa trend »

Mne sa to stalo uz viac krát.. je to velmi zaujímaví pocit.. mne sa nezobrazuju situacie ani tak ale skôr obrazy pred ocami .. mozno je to u kazdeho individualne.. nekomu sa to mozno snivalo a potom to videl...

btw.. Neviem ci to tu uz nekdo napisal ale je aj film na toto :)

http://www.csfd.cz/film/215206-dej-vu/
Napísať odpoveď