Kolieskove korcule ako si vybrat?
Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?
v prvom rade treba vediet na co chces tie korcule iba take korculovanie odporucam fittnes na prehananie sa odporucam rychlostne potom su tie na skakanie ale asi najlepsia volba si myslim su bauery (kolieskove korcule od nike) maju tvrde kolieska dobre drzia nohu skakat na nich tiez mozes su velmi dobre stavane viac menej na vsetko len maju jednu nevyhodu tusim su bez brzdy

-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
playerSC: Myslim, ze na freestyle su uplne ine znacky ako Nike Bauer, to su skor korcule na inline hokej a podobne. Tvrde kolieska najdes u kazdej znacky. BTW skakat s brzdou je nemozne, neviem si predstavit, ze dopadnes otoceny chrbtom a zachytis sa o brzdu.
hojko: si ma dobre nepochopil na baueroch sú pevne ložiská a samozrejme na nich nebudem urampovat ale znesú aj nejaký ten skok z 1-1.5 metra a vydržia asi najdlhšie ale vravím treba vedieť korčuľovať na začiatok by som bral nejaké značky FILA 
-
profik
Light Professional
Korculujem uz od malicka a par korcul som uz prestriedal. Mozem odporucit Salomony(ale u nas som ich este nevidel) a momentalne mam Rollerblady, taktiez velka spokojnost, no boli dost drahe. A pre zaciatcnikov by som udporucil kolieska 78mm, je to kompromis medzi rychlostou a su lahsie ovladatelne ako s nejakymi vacsimi. Ked som prechadzal zo 78mm na 90mm spociatku som mal mensie problemy si zvyknut na tazsiu ovladatelnost, ale casom to dostanete do noh a pojde to.
ja mám 90mm a jediným problémom je, že ak nekorčulujem sám, neustále čakám kým ma dotyčný dobehne 
-
profik
Light Professional
Ved jasne ja som stou vyse 200€ investiciou pred rokom a pol nadmieru spokojny, len hovorim, ze bolo citit ten rozdiel. Dole kopcom ma so mnou problem drzat krok aj bicykel. 
ja som gpskom meral rýchlosť, a 30km/h... myslim že na tak malé kolieska vcelku fajn 
Salomony už prestali vyrábať pokiaľ viem.profik napísal:Korculujem uz od malicka a par korcul som uz prestriedal. Mozem odporucit Salomony (ale u nas som ich este nevidel) a momentalne mam Rollerblady, taktiez velka spokojnost, no boli dost drahe. A pre zaciatcnikov by som udporucil kolieska 78mm, je to kompromis medzi rychlostou a su lahsie ovladatelne ako s nejakymi vacsimi. Ked som prechadzal zo 78mm na 90mm spociatku som mal mensie problemy si zvyknut na tazsiu ovladatelnost, ale casom to dostanete do noh a pojde to.
Ja som začínal na 84 mm a som im verný dodnes. (I keď naposledy ma zaujali Fila FM 100 - príjemný kompromis v pre mňa dôležitej pevnej topánke a veľkých kolieskach.).
Po skúsenostiach môžem povedať, že pre začiatočníka by zrejme boli najlepšie 78 mm.
Mňa skôr zaujíma aké máte skúsenosti s tvrdosťou koliesok? Doteraz som mal vždy 80A, ale sakramentsky sa derú pri mojom agresívnejšom štýle korčuľovania. Na túto sezónu som už pripravil 83A a som zvedavý aký bude rozdiel v jadzných vlastnostiach i odolnosti.
-
nejakymarko
Addict
mam fila nighthawk xt 90 a nemozem si ich vynachvalit
len si nie som isty, ci uz nie je v predaji nejaky ich nastupca
len si nie som isty, ci uz nie je v predaji nejaky ich nastupca
-
[RsT]DeNnY
Novice
Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať aké korčule by som si mal podľa Vás vybrať.
Mám navýber trojo korčulí.
1. Spartan Hurrican
Abec 7
Koliečka 80x24
Cena 40 Eur
2. Worker Twister
Abec 5
Koliečka 76x24
Cena 45 Eur
3. Worker K4
Abec 5
Koliečka 76x24
30 Eur
Som úplný začiatočník na korčuliach som nikdy nestál.
A strašne rýchlo mi rastie noha.
Ďakujem za radu.
Mám navýber trojo korčulí.
1. Spartan Hurrican
Abec 7
Koliečka 80x24
Cena 40 Eur
2. Worker Twister
Abec 5
Koliečka 76x24
Cena 45 Eur
3. Worker K4
Abec 5
Koliečka 76x24
30 Eur
Som úplný začiatočník na korčuliach som nikdy nestál.
A strašne rýchlo mi rastie noha.
Ďakujem za radu.
Spartan. Jednoznačne.
-
redliner
King
JJ Spartan má to najväčšie kolieska z týchto uvedených,ložiská ABEC 7 není o čombegbeee napísal:Spartan. Jednoznačne.
Ahojte, rozmyslam nad kupou novych korculi kedze stare ultrawheels bioteky sa uz pomaly rozpadaju.. Paci sa mi par modelov najma Fila... Nie som zaciatocnicka, jazdim uz niekolko rokov len tak fitness-rekreacne. Skratka ma bavi sport. Chcela by som uz ale nejaku kvalitu na nohy takze bud Roces, Rollerblade albo tie Fily... Lenze mam dilemu, pretoze som objavila aj par peknych freestyleovych modelov (a este k tomu Tempish). Ale tak to vzdy so mnou byva ked nad niecim zacnem prilis spekulovat
Tak vas prosim o radu, co by bolo pre mna vhodne. Som taky univerzalny sportovy typ.. ked na to pride, zahram si aj hokej, takze aj tie korcule by mali byt skor take vsestranne... Rozpocet som vyclenila od 100 do 150e. Vek 25, BMI je tiez dobre
Dakujem za radu.
P.S.: prikladam aj obrazky
P.S.: prikladam aj obrazky
Vzhľadom na to čo si napísala by som ti odporučil tie posledné tempish trinity, i keď neviem aké veľké kolieska tam sú. Keď sa rada vyblbneš a aj hráš sem tam hokej, freestyle je dobrý...
-
audiotrack
VIP
asi by som tiež bral tie posledné z toho čo si ponúkla, ale nechce sa mi hladať parametre (ložiska, tvrdosť koliesok..). Možno by som potom zmenil názor. Inak vôbec si nemyslím že tempish je slabá značka, oni mali korčule už v časoch keď fila robila ešte len tepláky
Takze davam aj parametre a zda sa mi to dost dobre: TEMPISH-RADICAL 76/80mm, ABEC9 chrome top-speed, hi-precision, 2950 Kč...
A dakujem za rychle odpovede, to je na moju netrpezlivost ako stvorene
Ale postrehla som tu aj nazor, ze netreba kupovat korcule z netu tak toho sa trocha bojim.. ale na druhej strane, keby mi az tak nesadli, vratim...
A dakujem za rychle odpovede, to je na moju netrpezlivost ako stvorene
To, že máš vpredu nižšie 76mm a vzadu 80mm je na hokej ako stvorené, zvyšuje to akceleráciu. Zároveň sú dostatočne veľké aby si pri fitness korčuľovaní nezomrela od únavy. Ale rýchlostné rekordy trhať nebudeš 
no, a dilema pokracuje
a nevadi ked si baba kupi panske korcule, ci je to hlupy napad? (lebo rozdiel tam asi bude.. 
Moja kočka je vysoká ako ja a to teda pár centi mám a tým pádom má aj 41 číslo. Zhodou okolností tiež práve vyberáme pre ňu nové korčule a nemá problém kúpiť si pánske ovšem ak bude splnená najdôležitejšia kategória "páčia sa mi" 
No ja mam 168 vysku ale nohu tiez 41.. A ak na tej korculi nebude ani kuska modrej.. beda!
No a teda po celodennom uvazovani a zvazovani mi z toho vysli snad najlepsie k2 Il Capo...
Velmi som chcela este Powerslide cell 2 FSK ale v komentaroch som sa docitala strasne veci, ze kolieska po prvych jazdach zacnu strasne rachotit pretoze je tam velka vola v loziskach a to ma dost odradilo:( Tak tieto K2 co sa tyka pomeru cena/kvalita sa mi zdaju celkom dobre. A tiez Tempishe na jednom fore zvozili pod zem.. ze su to len lowendy a za chvilku sa rozpadnu. Tak potom si vyber no.. A este aj pekne aby boli
Velmi som chcela este Powerslide cell 2 FSK ale v komentaroch som sa docitala strasne veci, ze kolieska po prvych jazdach zacnu strasne rachotit pretoze je tam velka vola v loziskach a to ma dost odradilo:( Tak tieto K2 co sa tyka pomeru cena/kvalita sa mi zdaju celkom dobre. A tiez Tempishe na jednom fore zvozili pod zem.. ze su to len lowendy a za chvilku sa rozpadnu. Tak potom si vyber no.. A este aj pekne aby boli