Sedem dovodov preco zit

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Sedem dovodov preco zit

Príspevok od používateľa Scarlet »

Maki napísal:qwerty: tak preco si nezoberes aspon jeden ako zamienku a nezbavis tento svet tvojej sprostej existencie? ....

k teme: rodina, laska, kamarati, neskor chut priviest nieco male na svet, zazivanie chvil pre ktore sa oplati zit... atd.... zivot je prilis kratky nato, aby sme si ho este viac skracovali...

off topic
Vy sa s qertym asi zrovna velmi nemilujete..ze :smt059

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:23)
Eruner napísal:Život si treba vychutnávať. Život treba plne prežívať. Život si musíme spraviť taký, aký chceme aby bol. Ak si niekto hovorí, že život je otrava, tak bude mať taký život.
Ja si myslím že život je krásny a zábavný. Niekedy som šťastný, niekedy sa smejem, inokedy som v pohode. A nemám depky. A mám z toho radosť.

taká univerzálna rada: Ak si niekto myslí, že má ťažký/otravný/nudný/skazený život, nech v prvom rade zmení svoje myslenie.

Človek nepotrebuje aby mu niekto dal zmisel života, potrebuje niečo iné (čo asi?)
No co..laska? heh..ak tak moze byt milovana osoba jediny dovod,kvoly ktoremu este dychas,no samotna laska ta nezachrani pred sebou samym.. mozes byt zamilovany dokonca aj naspet milovany.. a predsa si zaroven uvedomovat,ze cely tvoj zivot je jedna prehrata partia..
Nespoliehala by som sa

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:27)
LA napísal:1. kamosi
2. praca
3. auta
4. chlast
5. spoznavanie sveta
6. sex
7. ten bohovsky pocit po 6. ked sa potom vedla nej zvalis unaveny....
Zaujimave heh..to by vzpruzilo k zivotu aj umierajuceho na smrtelnej postely :lol:

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 1:57)
uplink napísal: tiež by ma zaujímalo prečo, chalanisko má pravdu. To že dnes lekári udržujú živé mŕtvoly v nemocniciach na žive nie je moc veľká výhra. Mnohokrát by chceli už aj starí a nevládni ľudia na onen svet, ale nemôžu, lebo ich lekári jednoducho "nepustia"...
uplink/qwerty/ nemusi platit vzdy,poznam pribeh lekara,no nie uplne osobne/..Ktory sa staral o onkologickych pacientov,casto uz v poslednom stadiu choroby.A prisla za nim pacientka,starucka pani,co trpela strasnymi bolestami na ktore jej uz nepomahali ani tony morfia a prosila tohto lekara,aby ju zbavil utrpenia a pomohol jej zomriet.Vtedy z etickych dovodov este odmietol asistovat na jej smrti a poslal ju prec..Az neskor sa nemohol divat na obrovske utrpenie svojich pacientov a zacal im podavat smrtelne davky aby sa im ulavilo od ich nepredstavitelnych bolesti a mohli v pokoji odist..Najlepsie ale,po nejakom case stretol tu svoju pacientku,co ho ako prva ziadala aby jej pomohol na ony svet,a predstav si,stretli sa a ona sa mu podakovala,ze ju nepocuvol a nepomohol jej zomriet a povedala mu ze napriek velkym bolestiam je stastna ze posledne dni moze prezit v laske so svojou rodinou,detmi,vnukmi ..
Samozrejme nie kazdy osud choreho cloveka konci s tym,ze si vazi aj tie posledne dni svojho zivota,u niektorych je eutanazia jedinym vychodiskom pre dostojnu smrt/aspon v ich chapani/
No napriek tomu,lekar nesmie ani pri eutanazii ignorovat fakt,ze onkologicky a ini pacienti s nevyliecitelnymi nemocami casto prave trpia depresiou a z toho aj musia vychadzat pri rozhodovani sa ohladom asistovanej smrti

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 2:02)
Pinhead napísal:Na to, aby človek našiel dôvody žiť vôbec nepotrebuje aby mu niekto vymenoval sedem či neviem koľko dôvodov..... Na to potrebuje vlastné vedomie a chuť žiť..... Pokiaľ toto prirodzene absentuje, tak potom sa potrebuje dostať do situácie kedy doslova prežije vlastnú smrť či dostane sa do jej bezprostrednej blízkosti..... Toto naučí každého chuti žiť a ceniť si vlastný život.....
P.S. Hovorím z vlastnej (a kur*a nepríjemne bolestivo prežitej) skúsenosti.
Nechcem byt drza,ale poznam ludi,ktori boli so smrtou viac krat priamo konfrontovani a predsa si nezacali vazit zivot a zvolili cestu dobrovolneho odchodu z tohto sveta,ked sa citili v koncoch
Daj lepsi priklad
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Scarlet napísal:

No co..laska? heh..ak tak moze byt milovana osoba jediny dovod,kvoly ktoremu este dychas,no samotna laska ta nezachrani pred sebou samym.. mozes byt zamilovany dokonca aj naspet milovany.. a predsa si zaroven uvedomovat,ze cely tvoj zivot je jedna prehrata partia..
Nespoliehala by som sa
Hej, môžeš ľúbiť druhého, ale keď máš myšlienky "život je prehratá partia", "to nemá cenu", "život nestojí za nič", tak samozrejme si nemôžeš veriť, nemôžeš sa spolahnúť na seba, lebo máš takéto myšlienky. To je jadro problému, (negatívne) myšlienky.

Čo myslíš, čo bude najlepším riešením?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Eruner napísal:
Hej, môžeš ľúbiť druhého, ale keď máš myšlienky "život je prehratá partia", "to nemá cenu", "život nestojí za nič", tak samozrejme si nemôžeš veriť, nemôžeš sa spolahnúť na seba, lebo máš takéto myšlienky. To je jadro problému, (negatívne) myšlienky.

negativne myslienky? a ked sa negativne myslienky zakladaju na vopred definovanych argumentoch? Jednoducho ked vies ze to raz tak bude a nie je to len nahovaranie ?
extremna definicia, keby is niekto prilozil pistol k hlave s vybusnou strelou, a povedal si, mam pozitivne myslenie, ked vystrelim isto iste ma to nezabie, a vystrelil, tak je okamzite mrtvy. v com mu to pomohlo? --- ja viem ze ma za toto zebe polka fora, ale ide o princip. ked raz vies ze sa veci poseru a su v prdeli na ZAKLADE FAKTOV, tak ti nepomoze pozitivne myslenie, a ked tieto fakty zmenit nemozes, tak situacia v ktorej to dopadne blbo ako si predpokladal je nevyhnutelna!!!!!
-- to je jednoducho raz tak a konec, vedel by som rozpisovat X prikladov, ci uz stupidnych alebo normalnych.
-- si zoberte tu vasu láááásku, zober si mna, mal som holku, na zaciatku vztahu som napisal na com to padne, bum, hop, slava, po styroch mesiacoch to padlo. na tom co som pisal, nie na mne, na tych blbych bodoch. Jednoducho pozitivne alebo negativne myslenie s tym nic nema spolocneho. A ked nastane situacia kedy si faktami nie sme isti, a mame prirodzene negativne rozmyslanie, je vacsia pravdepodobnost u niektorych ludi ze prave to negativne je to spravne. u niektorych je to vtedy pol na pol, a u niektorych to pozitivne .... ale ako som uz pisal, ked mas situaciu na zaklade faktov, tie sa oje*** nedaju.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Eruner napísal:

Nasadit lieky.

Su naozaj situacie, kedy je tazko najst jeden dovod a nie hned sedem, preco by sa mal clovek tesit zo zivota. Ja som nad tym casto rozmyslala, ked som sa starala napriklad o cca 40 rocnu matku 3 deti, ktora zostala po uraze mozgu psychicky aj fizicky tazko postihnuta, troska priputana k posteli a casom ju prestali deti navstevovat, lebo to velmi zle znasali. Ked nemala chvilu priviazane ruky, tak sa doskriabala do krvy, alebo si napchala pol paplona do ust a snazila sa zadusit. Nadej na zlepsenie bola nulova. A vdaka umelej vyzive cez sondu ma sancu tak zit este peknych par rokov.
Alebo pocuvat vedla postele 24 hod. denne dychat respirator, ktoreho sa clovek uz nezbavi a stravi zbytok svojho zivota medzi styrmi stenami. A to hlavne mladi ludia, ktori si svoj zivot predstavovali uplne inak.
qwerty-xyz

pryja napísal: Nasadit lieky.
lieky? kto z fora je tu expert na lieky? ake lieky? antidepresiva? lahke ? tazke? lahke nerobia nic ine len cloveka uspavaju, to znamena ze stres, nerovzita a depresia pominie len na zaklade toho ze sa vam chce spat, nie ? lieky ako lexavrinik, diazepamy a podobne. Realne antidepresiva su zalozene na pricipe zvysovania nejakych blbych latok v tele aby ste sa citili happy a pri tazkych antidepresivach, ktore mimo ineho nezaberu hned, sa vytvara zavislost. pretoze je lahsie zit v sne, a mat pocit ze je vsetko okej, a aj ked neni vam je to sum a fuk, akoby ste sa mali vysporiadat s realnym problemom, ktory lieky NEPORIESIA. a ktory, stale pretrvava. cize lieky NIE SU riesenim, lieky su urcene pre ludi, ktori maju depku ani sami nevedia z coho, a nemaju nato ziaden dovod, ani mensi ani vacsi. Alebo pre ludi ktorych problemy su docasne, a z ich pohladu neriesitelne. teda sa da tabletky na dva tri mesiace, a ked sa problem realne vyriesi tabletky sa prestanu brat a clovek je happy uz aj bez nich......
tudiz tu chce niekto naznacit, ze pokial by som zomieral na smrtelnu chorobu a nebolo mi pomoci, tak si dam tabletku a som zdravy? nie, nie som, iba nebudem momentalne v depke z toho ze pomaly chcipam. Zaklad liekov proti bolesti, (morfium-opium) Situacii je X, a ako som vyssie pisal je jedno ake mate myslenie, ... dolezite su fakty....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal: lieky? kto z fora je tu expert na lieky? ake lieky? antidepresiva? lahke ? tazke?
To snad nechame na odbornikov qwerty, nie? A druhy raz si poriadne precitaj prispevok, ktory som citovala a na ktory som reagovala, kym zacnes vyskakovat :wink:
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

uplink, Eruner ma predbehol a vystihol to podla mna dobre.... ono je jedna vec, ze je clovek na pristrojoch laebo je stary... ale nechces mi tvrdit, ze kazdy stary alebo chory napojeny na pristroje chce zomriet... a prave to je o pozitivnom pristupe, o strachu atd...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

qwerty-xyz napísal:fajn a aky mas nazor potom na situaciu ked je niekto chory v nemocnici? zomiera? dlhodobo? ma strasne bolesti nemoze z postele? ako vies, z coho sa ma tesit? ze ma vedla seba kapacku a rodinu ktora na nho pozera so slzami v ociach a vie ze mu nemoze pomoct? vies tych situacii je vela, a v niektorych sa fakt neda najst nic z coho by si sa mohla tesit. ...
Pozri si film knocking on heavens door, tam máš odpoveď na toto čo si písal.
qwerty-xyz

pryja napísal: To snad nechame na odbornikov qwerty, nie? A druhy raz si poriadne precitaj prispevok, ktory som citovala a na ktory som reagovala, kym zacnes vyskakovat :wink:
PRYJA... prepac, ale mne ukazalo len vetu ze nasadit lieky, toto pod tym nie, veraboze. :? A na ten pripad co si povedala, som trochu nepochopil, vo co go. Ona si chcela ublizit vedome? alebo to robila nevedome? proste prepinaky. Vies co myslim nie ?
neajko som to nepochopil totiz ked sa skrabala, to bol ako psychoticky stav? alebo sa snazila sa zabit. lebo ked sa snazila zabit, si mohla najst aj lepsi sposob ako predstierat fredyho utok.

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 18:33)
audiotrack napísal: Pozri si film knocking on heavens door, tam máš odpoveď na toto čo si písal.
nooo to bude tym ze je to FILM. to po prve a po druhe uz som nieco podobneho videl, asopn co osm teraz obsah videl, a bolo to o dvoch starych dedkoch. Ja hovorim o stave ked si na posteli a nemozes sa z nej pohnut.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

áno, je to film, a isté veci sú tam prehnané. Rovnako ako to čo píšeš ty je hypotetická situácia ktorá je tiež dosť pritiahnutá do extrému. Chcel som ti ale ukázať že taký ľudia sa vedia zo života tešiť možno viac ako my zdraví, práve preto, že si uvedomujú že im ostávajú posledné minúty. Koniec koncov, skús si nájsť štúdiu o samovraždách, a som si istý že mladých bude viac ako tých starých alebo tých, čo trpia chorobami
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal: PRYJA... prepac, ale mne ukazalo len vetu ze nasadit lieky, toto pod tym nie, veraboze. :? A na ten pripad co si povedala, som trochu nepochopil, vo co go. Ona si chcela ublizit vedome? alebo to robila nevedome? proste prepinaky. Vies co myslim nie ?
neajko som to nepochopil totiz ked sa skrabala, to bol ako psychoticky stav? alebo sa snazila sa zabit. lebo ked sa snazila zabit, si mohla najst aj lepsi sposob ako predstierat fredyho utok.
To sa nazyva stav beznadejneho zufalstva. Ja som len udala jeden pripad z vlastnej skusenosti, ze nie vzdy ma clovek 7 dovodov, preco zit. Aj ked sa tu bubu niektori donekonecna argumentovat, ze to tak nie je.
qwerty-xyz

pryja napísal: To sa nazyva stav beznadejneho zufalstva. Ja som len udala jeden pripad z vlastnej skusenosti, ze nie vzdy ma clovek 7 dovodov, preco zit. Aj ked sa tu bubu niektori donekonecna argumentovat, ze to tak nie je.
no ved ja som za, ... a ten stav je peckovy, taky som este nemal zeby ma napadlo zuzlat vankus.
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný

Eruner napísal:

tipujem sa dat pod psychiatricku kontrolu heh..a mozno smrt je ta answer..kto vie,nech napovie ..
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Scarlet napísal: tipujem sa dat pod psychiatricku kontrolu heh..a mozno smrt je ta answer..kto vie,nech napovie ..
:hehe: :hehe: , tým nič nevyriešiš, tak dám nápovedu

Keď si myslíš, že že život je nuda a vo svojom vnútri cítiš, že by to tak nemalo byť, že to tak nechceš, čo spravíš? Čo si pomyslíš? Čo myslíš, aby si si mal myslieť, aby si si nemyslel "život je nuda"?
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný

Eruner napísal: :hehe: :hehe: , tým nič nevyriešiš, tak dám nápovedu

Keď si myslíš, že že život je nuda a vo svojom vnútri cítiš, že by to tak nemalo byť, že to tak nechceš, čo spravíš? Čo si pomyslíš? Čo myslíš, aby si si mal myslieť, aby si si nemyslel "život je nuda"?
pozor,nikde som nepisala,ze zivot je nuda..ale ked clovek vo svojom vnutry dospel k zaveru,ze v nom nerezonuje ziadna tuzba pokracovat..uz mu tento svet/jeho zivot nema viac co ponuknut..
Co si ma v tomto pripade clovek mysliet?..vsak pouc
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Scarlet napísal: pozor,nikde som nepisala,ze zivot je nuda..ale ked clovek vo svojom vnutry dospel k zaveru,ze v nom nerezonuje ziadna tuzba pokracovat..uz mu tento svet/jeho zivot nema viac co ponuknut..
Podľa mňa, sa skôr on na to pýtal teba... :roll: . Podľa mňa je tu nejaká túžba vždy, aj keď si na dne a nechceš na ňom ostať. To je túžba sama o sebe, teda ak u toho človeka funguje pud sebazáchovy. Mladý človek by takto nemal uvažovať, mýslím že ho nebaví život. Má toho ešte veľmi málo odžitého aby ho "zahodil do koša". Na druhej strane má takéto myšlienky sem tam asi každý, keď sa mu nedarí alebo podobne. Ešte že "po daždi víde slnko"...možno skôr, možno neskôr ale predsa :wink: . Myslím, že pre "nabranie chuti do života" nejaký univerzálny návod neexistuje, všetko je to v palici :aasmile10: .
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný

bindo011 napísal: Podľa mňa, sa skôr on na to pýtal teba... :roll: . Podľa mňa je tu nejaká túžba vždy, aj keď si na dne a nechceš na ňom ostať. To je túžba sama o sebe, teda ak u toho človeka funguje pud sebazáchovy. Mladý človek by takto nemal uvažovať, mýslím že ho nebaví život. Má toho ešte veľmi málo odžitého aby ho "zahodil do koša". Na druhej strane má takéto myšlienky sem tam asi každý, keď sa mu nedarí alebo podobne. Ešte že "po daždi víde slnko"...možno skôr, možno neskôr ale predsa :wink: . Myslím, že pre "nabranie chuti do života" nejaký univerzálny návod neexistuje, všetko je to v palici :aasmile10: .
Presne tohoto som sa bala,ked dominuje tuzba po smrti,ked ti vnutorny hlas nasepkava- je to najlepsie co mozes urobit a neexistuje ziadny uni navod,okrem amputacie mozgu heh,ci ovplyvnit svoju nervovu sustavu antidepkami..co je v konecnom dosledku to iste,aj tak stratis hltanim chemie pomaly sam seba ..
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Scarlet napísal:
pozor,nikde som nepisala,ze zivot je nuda..
Ja viem, to som dal iba príklad negatívnej myšlienky. Očividne z nej nie je úžitok.
Tak čo robiť? No nemyslieť na ňu, žeby? A rozmýšľať nad lepšou.
Ja si celý život hovorím, že život je sranda. Co myslíte, mám niekedy depky?
Dus4n
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dus4n »

Toto su uz ake filozofie....
Podla mna cloveku staci len jeden dovod na zivot.... kazdy z nas nejaky ten zmysel zivota ma niekto ho objavi skor niekto neskor...
Tiez je podla mna dobra otazka ci plati ze kazdy je strojcom svojho stastia....
Napriklad ja teraz som v 9. rocniku na zakl. a cakam ci ma prijmu na tie skoly kam som si dal prihlasky ci budem musiet ist na prijmacie pohovory a ako to vsetko dopadne...A co ak ma neprijmu na ziadnu z tych skol? Pojdem na ucnovku? budiz...
Teoreticky som strojcom mojho stastia pretoze keby sa ucim od zaciatku nemal by som problem dostat sa na hociaku skolu... teraz to musim dohanat a kto vie ci to pomoze....
Lenze uvedomelost ked som mal 10 a 15 je dost rozdielna...vtedy mi mohol hocikto hovorit aby som sa ucil ja som radsej hral PC zbytocne som to hral az do 14 takmer nic mi to nedalo....a teraz ked som skoncil tak si uvedomujem ze vlastne sam som si ten zivot pokazil....
Ale ked to zobereme z uhla pohladu cloveka ktory sa narodil v rozvojovej krajine...
Taky clovek nema sny typu dom,auto,peniaze
Kedze moja mama pracuje v tejto oblasti tak sa na mna nieco nalepilo
Napriklad taka v Afrika štat Kenya... ludia tam niekedy nemaju 3 dni co jesť ,krabička liekov ktorá zachráni život dieťaťu stóji +/- 10 euro (antimaláriká)Ale rodičia na to peniaze proste nemajú .No aj tak tam ľuďia nerozmýšľajú nad samovraždou..
Podľa mňa samovražda je len chvilkovy skrat ked uz clovek nevladze a nevie ako dalej...
Su ludia ktori to zvladnu,ini z toho zacnu :smt033 ,dalsi to riesia samovrazdou.
-Onkologicki pacienti sa tesia podla mna z veci ktorych sa my normalni ludia tesit nedokazeme...Podla mna staci ked nemusite to byt prave vy ale niekto z dalsich pacientov vylieci a odchadza domov vytvori to nadej....ta nadej neznamena ze prezijete ale mate aspon na urcitu dobu lepsi pocit
Vsetko je to len o psychike-ked sa niekto vzda tak je to jasne ako skonci.Ale ked niekto sa pokusa nieco dosiahnut aj ked je v srackach a nevyde to moze si povedat ze to skusil....
-pacienti ktori su naruseny psychicky(tak ze o sebe nevedia)je to sice krute ale podla mna je im uplne jedno co je s nimi a kto je okolo nich
ale taky ktori su imobilny a su zavisly na inych su na tom horsie...
to je moj nazor nema to ani hlavu ani petu jedna hodina v noci je takze tak chyb je tam nespocet,bolo to do par mesiacov stareho prispevku ale nedalo mi to....
tallself
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tallself »

Napísať odpoveď