Existuje este laska na cely zivot ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Existuje este laska na cely zivot ?

Príspevok od používateľa Gothar »

Triple ma pravdu - podla mna to moze existovat, ale je to velka nahoda, ked sa taki 2ja najdu :)
A co sa tyka manzelstiev na cely zivot, tak tu zas musim dat za pravdu Makimu - dnes su ine hodnoty a ked po 5 rokoch pride nejaka kriza, tak partneri nemaju problem rozviest sa, pretoze dnes su v popredi ine hodnoty. Doteraz tu bola vzdy snaha manzelstvo udrzat ci uz kvoli cirkvi alebo tomu, ze bolo spolocensky nepripustne rozviest sa (na dedine, v mensich mestach). Dnes sa to uz berie tak, ze sa proste rozvedu a hotovo, pokial nemali deti, tak je to este jednoduchsie.
Je to cele dost blbe, pretoze si uz clovek nemoze byt nicim isty. A ako vieme, tak napriklad zeny maju pocas nevery vyssi nabeh na zalubenie a znicenie sucasneho vztahu, pricom zenaty chlap to casto berie len ako zmenu a potom sa vzdy rad vrati k manzelke, ktora ani nemusi nic zistit.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

neexistovala, neexistuje, nebude existovat. laska neexistuje.
Citujem uplinka:
Človek je tvor sebecký a egoistický. Druhý sa Ti vždy zunuje. Potom je to len o cti a oddanosti. Láska je len prchavý jav, ktorý príde a odíde

K+
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Pokiaľ tu budeme stále my,romantici veriaci na lásku,ktorú neodkopávame na podradné miesta v našich hodnotových rebríčkoch,tak tu stále možnosť lásky na celý život bude. :)

A láska nie je prchavý jav.Husle mám rada už 12 rokov :lol: :lol:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

triple napísal:ja som si pred rokom a 4 mesiacmi myslel, že neexistuje žena, ktorá mala v živote len jedného jediného chlapa, myslel som si, že to musia byť len mníšky a aj tie to porušia - mýlil som sa.
Myslel som si, že láska na celý život neexistuje - až kým som ju nestretol mýlil som sa.
Dnes mám priateľku s ktorou chcem stráviť celý zvyšok svojho života, chcem mať s ňou rodinu a spoločnú budúcnosť. táto slečna je presne tá, ktorá predo mnou nemala žiadneho chalana (dokonca sa ani len nebozkávala) a ak sa to bude uberať smerom, ktorým by som chcel tak aj ostanem jediný.
odpoveď na tvoju jednoduchú otázku je jednoduchá - áno, ALE, je tu to ale - musia sa o to pričiniť obaja pretože vzťah je o dvoch.

ale 100%- nú odpoveď ti dám večer keď budem zaspávať na smrteľnej posteli a premietnem si celý svoj život - zatiaľ sú to názory z doterajšieho môjho života ktorý je len 23 rokov starý :)
som na tom velmi velmi podobne (az na to, ze moja laska mala nejaky kratsi cas jedneho chalana predo mnou). neobavas sa takej veci, ze dievcatu niekedy o par rokov prepne a zacne rozmyslat nad tym, ze neskusila nic ine a ze o nieco prisla? kazde dievca ma obdobie kedy chce skusat s inymi. kazda si polozi otazku "ake by to asi bolo s druhym?". je urcite velmi pekne mat dievca, u ktoreho si prave ty ten prvy a jediny, ale toto riziko mi trochu vrta hlavou. urcite si vacsina povie, ze ked sa dvaja lubia, tak na take nieco nemoze ani jeden ani pomysliet, ale to je imho skor prianie ako skutocnost. ked nie je dievca dostatocne vyblaznene, tak toto potncionalne riziko tu je.

k teme: ano existuje, ale dnesne problemy to vedia velmi stazit. mladi ludia rozmyslaju co s byvanim, co so skolou, co s pracou, atd. vsetky tieto male problemy cloveka zozieraju a to sa samozrejme aj prejavuje. svoju priatelku milujem najviac ako sa da, ale podaktore dni nie som velmi zhovorcivy, nechcem s nou travit vela casu, nepocuvam ju az tak a to len preto, ze sa mi prehana hlavou, co vsetko este musim spravit do konca tyzdna, co vsetko mi ostane, na co nemozem zabudnut, co treba vybavit a tak dalej. vsetky tieto veci vztahy likviduju. kedze priatelka vie, ze ked mam toho vela, tak prilis dobry spolocnik nebudem, tak to respektuje. co sa tyka zakladania rodiny (velmi silne puto vo vztahoch), tak to uz je teraz takmer nemozne alebo velky luxus. davnejsie bolo zvykom, ze ked sa mali dvaja radi, zobrali sa, mali dieta, byvali chvilu u rodicov a potom zili sami. teraz? teraz to znie ako uplne sci-fi. ludia do 25 rokov len studuju, aby si mohli najst dobre platenu pracu s ktorou dokazu splacat hypoteku na byt. cize clovek ma 25 rokov, musi aspon rok alebo dva pracovat, aby sa zabehol a dostal vobec nejaky uver alebo hypoteku. cize to je uz 26-27 rokov. vela ludi chce riesit este pred rodinou karieru v domenni, ze potom to uz mozne nebude (dajme tomu optimisticke 3 roky). takze clovek zacne zit normalny zivot az v 30 rokoch, co je o cca 10 rokov viac ako v minulosti. z toho vyplyva, ze laska na cely zivot sice existuje, ale kym je clovek na nieco take vobec pripraveny, ubehne velmi vela casu.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

turtlák - nie nebojím sa toho.. poznám ju dobre a viem, ako ma ľúbi a viem, že by toho nebola schoná.
Skôr v našom vzťahu som ja ten kto sa potreboval najprv vybúriť. nebol som svatý a čo to som ponavystrájal ale už to mám za sebou a dnes sa môžem naplno venovať tej svojej :)
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

teraz to znie ako uplne sci-fi.
Tí čo majú peniaze tak si na láske na celý život nezakladajú, šak načo, môžu mať za peniaze každú a tí čo nemajú peniaze, tak sa boja že by kôli tomu neskôr boli hádky, tak si radšej ani nič nezačínajú a radšej chodia s kamarátmi.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja môžem sám za seba povedať, že láska na celý život existuje! Som so svojou priateľkou už viac ako 2 a pol roka. Mali sme aj nezhody. A nebolo ich málo a neboli to ani maličkosti, ale dosť veľké problémy. A vždy sme ich spoločne prekonali, lebo sme si obaja uvedomili, ako moc sa milujeme a ako moc sa navzájom potrebujeme. Ja si život bez svojej Terezky neviem predstaviť. A nie je to len o fyzickej príťažlivosti alebo čo ja viem o čom. Je to o tom, že vypĺňa všetky moje prázdne miesta, že mi dáva pociťovať, že mám pre čo existovať na tomto svete a preto, že nech sa stane čokoľvek, je tu vždy pre mňa aby ma podržala aj v tom najhoršom, čo sa môže stať. Dáva mi pociťovať, že aj ja som pre niekoho výnimočný. To, čím je ona pre mňa, som aj ja pre ňu. Nie je medzi nami žiadny stereotyp a taktiež nie sme spolu len pre to, že by to bol zvyk. Po tom, čo všetko sme spolu prežili ja viem, že láska na celý život existuje. Teraz v týchto momentoch už aj premýšľam nad tým, že by som ju požiadal o ruku. Len "zatiaľ" to nie je možné, nakoľko chce študovať niekde na nejakej univerzite. Ale viem, že zasnúbiť by som sa s ňou chcel už teraz.

Dúfam, že ma neukameňujete ale je to môj názor na danú tému. Mám ho kvôli tomu, aké mám skúsenosti s mojou terajšou a dúfam, že aj poslednou priateľkou.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

2 a pol roka spolu a ty tu rozpravas o tom, ze laska na cely zivot na zaklade toho existuje? Wake Up :) Ked to sem napises po 7-10 rokoch, tak ti aj uverim..Aj ked asi nie, lebo po takych 20 rokoch tipujem, ze budes radsej s kamosmi v krcme sediet ako doma vyznavat lasku..
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

KaptMichal napísal:Je to smutne ale myslim, ze ide o to ako si clovek svoje hodnoty usporiada a ako si ich ceni.
Tod iste moj nazor, "Zivot je otazkou priorit".
Inak ja mam taky nazor, ze laska moze ist aj popri zivote, len treba chciet a najst si na nu cas. Tak moze byt na cely zivot. Samozrejme, ze ta zamilovanost, ktora je na zaciatku vztahu nemoze nikdy vydrzat, to je myslim jasne, ale potom uz ide o to, ze mas s danym clovekom nieco spolocne, a ze sa v jeho blizkosti citis dobre, a ze ak vzinke problem, tak ho dokazete vyriesit, a ze ho hlavne chcete obaja vyriesit. LEbo laska nie je o sialenom milovani jeden druheho s klapkami na ociach a ak vzikne problem, tak hned si povedat," aha, tak toto nie je ono, toto nemoze fungovat" a vzdat sa, a co potom znamenali tie casy pred tym?. Dolezite je pochopit, ze nikto nie je rovnaky a vzdy najdeme na druhom nieco, co nam vadi, ale to je ten clovek. Ale treba najst kompromis. Vela ludi tak, ale funguje, co je smutne. Ked vzikne nejaky problem, tak jednoducho koniec a ziadna snaha a potom ako moc si slubuju, ze sa lubia a maly problem a uz je po laske. Vyriesit problem a ist dalej. Laska proste pada na nezaujme riesit problemy.
triple napísal:turtlák - nie nebojím sa toho.. poznám ju dobre a viem, ako ma ľúbi a viem, že by toho nebola schoná.
Skôr v našom vzťahu som ja ten kto sa potreboval najprv vybúriť. nebol som svatý a čo to som ponavystrájal ale už to mám za sebou a dnes sa môžem naplno venovať tej svojej :)
Heh...to iste ako turtlák som mal na mysli aj ja, len ma predbehol :D. Si si tym az velmi isty. Spomenies si ty raz na moje a turtlák-ove slova, ked jej to fakt zacne vrtat v hlave a bude uvazovat tak, ze nevie co to vlastne k tebe citi, ci ta fakt lubi, pretoze to nevie zaradit, lebo pred tym nic ine nezazila a bude chciet skusit nieco ine. Ver mi, vlastna skusenost. Ale, mozno sa to nestane, kto vie. Nechcem ti kazit iluzie, potom daj vediet :wink:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

S.T.E.A.L.T.H - viem čo máš na mysli.. keby že tu hocikto napíše niečo také ako ja tak moja prvá myšlienka by bola presne taká istá ako vaša.. je to tým, že sa nepoznáme navzájom a moju priateľku ste v živote nevideli ani ste sa s ňou nerozprávali... som si tým istý pretože ako som vravel mal som viac než zopár báb a asi všetky možné povahy a naučil som sa ich odhadnúť.
samozrejme na 100 % nemôžem tvrdiť že situácia, ktorú opisujete nenastane ale som si istý na celých 99% :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

triple napísal:S.T.E.A.L.T.H - viem čo máš na mysli.. keby že tu hocikto napíše niečo také ako ja tak moja prvá myšlienka by bola presne taká istá ako vaša.. je to tým, že sa nepoznáme navzájom a moju priateľku ste v živote nevideli ani ste sa s ňou nerozprávali... som si tým istý pretože ako som vravel mal som viac než zopár báb a asi všetky možné povahy a naučil som sa ich odhadnúť.
samozrejme na 100 % nemôžem tvrdiť že situácia, ktorú opisujete nenastane ale som si istý na celých 99% :)
Tak ja teda dufam, ze naozaj je to tak, a ze nebude mat take myslienky :wink: . Lebo viem ake to je potom, ked si myslis jedno a realita je uplne ina :cry:
BTW sorry za odbocenie od temy
live4life
Novice
Novice

Príspevok od používateľa live4life »

Aby som priamo odpovedal na zadanú otázku: áno aj nie. Všetko záleží na ľuďoch. Ak nejaký vzťah stroskotá, nie je to chyba ani súčasnej doby, ani zaužívaného životného štýlu ako tu bolo spomenuté, ale je to chyba v nás. Ak má láska pretrvať celý život, daný pár musia tvoriť dve polovice jedného celku ktoré sa našli. Nájsť takúto druhú polovicu je pravdaže ťažké, alebo tomu predchádza veľká zhoda náhod. Napriek tomu takéto vzťahy existujú a v nich aj láska na celý život. Ale čo zvyšok? Zvyšok jednoducho tú svoju pravú polovicu nenájde... prejde niekoľkými kratšími vzťahmi a v tom lepšom prípade skončí vo vzťahu v ktorom lásku vystrieda tolerancia a zvyk alebo vo vzťahu ktorý sa dá nazvať partnerstvom, ale nie láskou. Taký je život, ľudia a vzťahy.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ano. som si isty ze moja laska k zenam bude trvat cely zivot.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zmenim svoj prispevok a poviem to takto ,neviem ci existuje vzajomna laska na cely zivot ale som presvedceny o tom ze ak som napr. ja teraz stretol svoju polovicku a citi ku mne to iste ako ja k nej a zmysla podobne tak musi existovat ,som povaha ktora si je vo svojich citoch vzdy ista ,som nekompromisny v tomto ak milujem svoju policku tak ma ani v najhorsom sne nenapadlo ani len uvazovat o tom ze by som ju mal nechat alebo prestat lubit z nicoho nic ako to dost bab dokaze ,hej prava laska existuje len sa musia ludia navzajom najst :)
divoska3333
Amateur
Amateur

Re:

Príspevok od používateľa divoska3333 »

uplink napísal:Jednoduchá odpoveď. Neexistuje láska na celý život. Človek je tvor sebecký a egoistický. Druhý sa Ti vždy zunuje. Potom je to len o cti a oddanosti. Láska je len prchavý jav, ktorý príde a odíde. Pravú Lásku človek nepozná, tú lásku ktorú ľudia poznajú, poznajú len v podobe hormónov a povrchnej súhry ľudských tiel. Vzťah by mal byť rozhodnutie a to pevné rozhodnutie, ktoré by malo predchádzať dlhšie spolužitie dvoch jedincov. Dospelosť vo vzťahu je stav, keď si človek uvedomí že miluje danú osobu, aj keď to v danom momente práve tak necíti. Nedá sa rozhodnúť správne, alebo nesprávne, dá sa len rozhodnúť. Čim skôr si toto človek uvedomí, tým skôr bude štastnejší. Keď Ťa omrzí prvá láska, nehľadaj si druhú, omrzí Ťa aj tá. Ostaň pri prvej a skús znovu rozdúchať plameň vášne a radosti zo vzťahu. Toľko z mojej strany a z mojich skúseností...
hmm ja osm si prave toto uvedomila.. s priatelom som chodila 15 mes a teraz si uvedomujem ze to bolo to najkrajsie obdobie mojho zivota, aj ked sme sa ku koncu uz hadali ale vsetko to krasne prekrylo to nepekne.... uveodmujem si ze nasmu vztahu rozchod prospel lebo sme obaja dospeli ale je mi moc luto ze niesme spolu...
uvedomujem si ze ho lubim... aj ked teraz presne neviem do akej miery sa zmenil ale to zistim :) zatial si spolu piseme a boli sme vonku 2 krat ale na to treba cas...
poradite mi co robit aby sme to niako dali dokopy? ako rozduchat ten ohen vasne ktory medzi nami bol?
Napísať odpoveď