Mass Effect 2
Re: Mass Effect 2
Uplne na ľavo je Legion jeho ale ziskas az trochu pozdejsie resp si mozes vybrat ci ho budes mat alebo nie, nebojsa natrafis nanho, a potom by tam mal byt este Zaeed Massani ale to je z DLC a nejak to neofficialne nejde 
zdravím, vie mi niekto povedať ako nájdem tie známky v misii NORMANDIA? mám strieľať na tú planétu tie sondy a tak ich nájsť, alebo ako sa k nim dopracovať
Podla toho od akej grupy mas dlc, kazdopadne by ti mal pomoct tento unlocker. Zaeed je aj tak uplne zbytocna a neprijemna postava, ale aspon mas koho na konci nechat skapat.mirom11 napísal:Zdravim. Chcem sa spytat či nemate niekto problem s DLC ? teda ak ho mate nainstalovanymne konkretne ide vsetko okrem ME2_Zaeed.exe teda ked to nainstalujem a zapnem hru napise mi ze sa nepodarilo nacitat tento doplnok. Uz neviem co stym a chcel by som ho mat .
V adresari hry je priecinok binaries (myslim) a v nom mas 2 .exe subory, jeden je pre spustenie hry a druhy pre konfiguraciu, v konfiguracii mas nalavo na import saveov z jednotky samostatnu polozku.Snajper2 napísal:ako mám vložiť save z ME1 do ME2? chcel by som pokračovať v uloženej hre, ale neviem, ako to mám urobiť. nenašiel som o tom žiadne informácie ani na oficiálnej stránke hry. a má uložená pozícia z 1ky vo 2ke aj nejaký efekt čo sa týka rozhodnutí?
? Pristan na planete kde sa zrutila normandy 1 a pozbieraj ich zo zeme (btw su aj v bedniach).duleba napísal:zdravím, vie mi niekto povedať ako nájdem tie známky v misii NORMANDIA? mám strieľať na tú planétu tie sondy a tak ich nájsť, alebo ako sa k nim dopracovať
Vcera som to presiel a musim povedat ze je to pecka. Pecka s velmi trpkou prichutou.
Kedze som si z ME1 neodlozil savy, presiel som ho znova a rovno po nom som sa vrhol na ME2. Moje prve pocity z hry bolo zhnusenie, hnev a beznadej. V prvom rade sa 100% stotoznujem v tom co napisali Koci a Leko a asi budem opakovat to co tu uz bolo napisane.
1. Kde je k*rva inventar? Koho zaujima akvarko v kajute, skrecok na policke a podobne pi*ov*** ked nema inventar? Toto povazujem za najchorejsie rozhodnutie ktore mohli vyvojari urobit a nikdy ho nepochopim.
2. Ktory idiot vyda hru, neskor jej priame pokracovanie a ovladanie uplne poprehadzuje? Ktory idiot zmeni prehladne skratky na preklikavanie sa cez pause menu? Ktory idiot priradi ku kazdej jednej akcii v hre potvrdzovacie tlacidlo ktore hodi na opacny koniec obrazovky?
3 .Na co do tej hry pchali chu**** ako hviezdne mapy? Pytam vsetkych kto to hrali, kto z vas nejaku kupil? A komu z vas na nieco bola? Pocas loadingu vam hra niekolkokrat nakaze kupovat hviezdne mapy aby ste si odomkli nezname casti vesmiru a nakoniec zistite, ze v celej hre je jeden "obchod" kde su 3 mapy a ked ich kupite nic sa nestane. Wow, hodnotny prvok.
Tak isto termo-zasobniky. Pamatam si ze ked som zacal hrat, kazdy druhy tip v hre bol o tom na co su termo zasobniky, v com su ine ako obycajne, z koho vypadavaju a z koho nie a ktore zbrane ich potrebuju. Nakoniec to ale ostane pri tom, ze proste zbierate zo zeme vsetko co tam je a tym to hasne. A a co je tam tankovanie paliva?
To je len par prikladov, v tej hre je kopa nedotiahnutych a zbytocnych veci ktore su tam akoby vtlacene nasilu.
4. Ktory kreten vymyslel popis zbrani ktory vam nic nepovie? Nieje tam damage, nieje tam rychlost palby, pocet nabojov, nic. Len par slov o tom ze toto pouzivaju policajti a je to ucinne proti stitom. Parada.
5. Preco z velkej, pestrej a honosnej Citadely spravili jeden balkon?! To ma byt vtip? Clovek sa tesi ako by sa po dvoch rokoch vracal domov, pristane, vyjde z lode a zisti ze z nej ostala jedna miestnost. A v tej miestosti sa pocej celej hry nic nestane, okrem par nepodstatnych viet so starym znamym. Tak na co je tam vobec?
6. Loading. Loading. Loading. Loading. Loading.
Takto to vyzera ked sa chcete na lodi porozpravat s dvoma ludmi a niekam odletiet. Lod je sice vacsia, pocas hry sa vsak ocitnete v leveloch X krat vacsich ako su priestory lode a pritom loading nebude potrebny. Napriek tomu ked chcete ist z jedneho poschodia lode na druhe, napriklad na najvyssie, kde je az jedna miestnost 4x4 metre, cakate 15 sekund na loading. Chore.
7. Grafika. Som rad ze hra bezi plynulo a nikdy mi na grafike nejak velmi nezalezalo. Myslim ale, ze kazdy uzna ze sa oproti jednotke vobec nezmenila (co je uz par rokov) a ked si pri dialogoch vidim (upozornujem ze pri maximalnych nastaveniach) na brneni kocky, je to fakt pod uroven.
Clovek si ale zvykne na vsetko a tak som si zvykol aj ja. Jedna z veci ktore ma potesili je, ze sniperka je konecne velmi dobre pouzitelna ako primarna zbran, vacsina subojov sa zacina z dialky (nie ako v jednotke kde sa vacsinou bojovalo v jednej miestnosti) takze pistol vam staci vytiahnut naozaj len obcas, ak vobec. Paci sa mi pribeh, jeho zvraty a zaver, paci sa mi ze mozem dostat do postele takmer kazdu zenu z mojej posadky a ze sa mozem o kazdom dozvediet uplne vsetko, ak mam na to cas. To je vlastne asi to jedine co tam z rpg zostalo. Tiez musim pochvalit novy sposob nachadzania surovin, o nahodne misie sme neprisli a pritom sa nemusime za kazdym premavat po extremne nerovnom povrchu, ak chceme trocha zbohatnut. A nezname planety uz niesu tak nechutne puste a na vlas rovnake ako v jednotke. Vylepsene je tam aj "hackovanie", aj ked tam mohlo ostat aj to stare, aspon by bolo viac variant. Velmi sa mi pacilo ze po importe savov z jednotky mi prichadzali spravy od ludi ktorym som pomohol, stretaval som ich po planetach a najviac ma potesil odkaz od kralovny Rachni.
Mimochodom ak chcete aby vam na konci vsetci prezili tak [do sachty poslite tali, barieru nech drzi samara, s posadkou spat na lod poslite napriklad mordina a ked pojdete do poslednej bitky tak si so sebou vezmite Legiona a Jacka. Ked sa vas (myslim ze dva alebo trikrat) budu pytat kto ma byt velitel toho a toho teamu, dajte Garrusa alebo Mirandu.]Takto by ste sa mali na lod vratit bez strat (samozrejme musite mat zakupene vsetky upgrady pre Normandy a vsetci vam musia byt loyalni.
čaute mal by som jednu otázku, zajtra mi dá kamoš Mass Effect 1, a neviete mi povedať kde môžem zohnať český preklad? alebo patch? ďakujem
-
lekoklatik
VIP
Miskolci Mass Effect cestina
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
co mam spravit aby mi boli vsetci clenovia lojalni (jack a legion)
treba mat level ochrancu na vysokej urovni, aby sa ti spristupnila volba modrej farby a ukecal si to (myslim ze aj level odpadlika a zastrasovanie by mohli pomoct). V pripade konfliktu tali/legion to u mna mozne bolo, horsie to ale bolo u konfliktu jack/miranda. Ako si teraz ziskat loajalitu mirandy nemam ponatia, nakolko level ochrancu mam skoro full a nedokazem si ju uz po konflikte naklonit s5.
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2010, 16:17)
Jediny upgrade ktory sa mi nepodarilo spristupnit je tazka kozna tkan a jedina co sa vymkla loajalite bola miranda. RIP Tali & Miranda
S tou sachtou to asi tak jednoznacne nebude, u mna to dopadlo zleGangy napísal:
-
aviceN
Guru
Warning - Moze obsahovat spoiler!
Tak...hru som dohral zaokruhlene za 29 hodin a 30 minut...ak mam pravdu povedat, viac mi sadla dvojka ako jednotka...
pribeh bol uzasny...na konci mi zomrel Mordin Solus...co ma celkom sere ze mi neostali vsetci
Savy si zazalohujem vsetky koli tomu zaverecnemu rozhodovaniu ci tie data zachranit (pre dobro ludstva som ich zachranil
dufam ze nie fail)...
Mne to tak pripada tak, ze TIM je spolceny so zlymi a bude chciet z tych dat poskladat nieco zle
uvidime
pre mna je to zatial 10/10 a navrh na hru roka
uvidime co nam prinesie trojka
tesim sa
Tak...hru som dohral zaokruhlene za 29 hodin a 30 minut...ak mam pravdu povedat, viac mi sadla dvojka ako jednotka...
pribeh bol uzasny...na konci mi zomrel Mordin Solus...co ma celkom sere ze mi neostali vsetci
Savy si zazalohujem vsetky koli tomu zaverecnemu rozhodovaniu ci tie data zachranit (pre dobro ludstva som ich zachranil
Mne to tak pripada tak, ze TIM je spolceny so zlymi a bude chciet z tych dat poskladat nieco zle
pre mna je to zatial 10/10 a navrh na hru roka
Mirande musis pomoct zachranit jej rodinu na IllianeKoCi napísal:treba mat level ochrancu na vysokej urovni, aby sa ti spristupnila volba modrej farby a ukecal si to (myslim ze aj level odpadlika a zastrasovanie by mohli pomoct). V pripade konfliktu tali/legion to u mna mozne bolo, horsie to ale bolo u konfliktu jack/miranda. Ako si teraz ziskat loajalitu mirandy nemam ponatia, nakolko level ochrancu mam skoro full a nedokazem si ju uz po konflikte naklonit s5.
S tou sachtou to asi tak jednoznacne nebude, u mna to dopadlo zleJediny upgrade ktory sa mi nepodarilo spristupnit je tazka kozna tkan a jedina co sa vymkla loajalite bola miranda. RIP Tali & Miranda
-
Ba-Yo
Light Professional
on jej pomohol , ale pri konflikte jack/miranda sa pridal na stranu jacka a stratil lojalitu u mirandy
edit:mne nakonci zomreli uz v lodi jack a thane (inak nik) lebo som nemal takmer ziadne vylepsenie normandie
edit:mne nakonci zomreli uz v lodi jack a thane (inak nik) lebo som nemal takmer ziadne vylepsenie normandie
este taky dodatok - koniec jednotky ma naplnil emociami, hovoril som si "takto sa ma hra robit" .. proste som z nej bol uneseny. Dvojka? Ja teda neviem, ale tam fakt nejak potentovali ten pribeh. 90% hry chodim okolo horucej kase a potom sa zrazu v rychlosti cosi zomele, ze skor nez to vstrebem, tak je po vsetkom. Emocie? Takmer ziadne, skor prekvapenie typu "a to je koniec?" Jednotka bola pre mna podstatne silnejsi diel.
-
Ba-Yo
Light Professional
ja som jednotku nehral .o com vlastne je?
ROFL, takychto mam najradsej.
-
lekoklatik
VIP
Ryan tak šup šup odinštalovať 2jku a nainštalovať 1tku.
Ja som môjmu tatkovi nainštaloval len jednotku. Keď videl ako sa ja hrám na mojom ntb 2jku povedal že on chce tiež takéto, že to vyzerá akčnejšie. "Nuž tatko, pokiaľ neprejdeš 1dnotku, na 2jku zabudni"
Ja som môjmu tatkovi nainštaloval len jednotku. Keď videl ako sa ja hrám na mojom ntb 2jku povedal že on chce tiež takéto, že to vyzerá akčnejšie. "Nuž tatko, pokiaľ neprejdeš 1dnotku, na 2jku zabudni"
-
Ba-Yo
Light Professional
asi to skusim nainstalovat ale az ked prejdem druhykrat dvojku

-
maggio1221
Light Expert
Zdravím, potreboval by som pomôcť s jednou misiou na Iliu. Keď stretnete Liaru T'soni a požiada vás aby ste hakli nejaké termináli. Podarilo sa mi nájsť dva pri Taxikoch ale ostatné neviem nájsť. Nevedel by mi niekto s tým poradiť. ďakujem.
ME2 ma taaak stupidne konzoloidne zjednodusene oznacovanie dolezitych predmetov, ze sa len prejdes po tej promenade od A do B a vidis aj to co vidiet nechces
.. btw od liary mas dva nie tak nepodobne questy.
Nehladaj len tie panely na stenach, tie terminali sa ti po prevzati toho questu zjavia napriklad aj v tych stankoch hned na zaciatku Ilia, proste pozeraj kde sa ti rozsvieti akcia.maggio1221 napísal:Zdravím, potreboval by som pomôcť s jednou misiou na Iliu. Keď stretnete Liaru T'soni a požiada vás aby ste hakli nejaké termináli. Podarilo sa mi nájsť dva pri Taxikoch ale ostatné neviem nájsť. Nevedel by mi niekto s tým poradiť. ďakujem.
-
lekoklatik
VIP
Včera som si dal dobrú 8hodinovú túru.
Ešte som to neprešiel, práve som pred sebevražednou misiou. Včera som prakticky robil len to, že som prešiel celú galaxiu ktorú mám sprístupnenú. Takže galaxiu mám na 100% úplne každú planétu zmapovanú... Našlo sa tam pár zaujímavých misií, ale inak to bola taká nuda, že nejakých posledných desať planét som zmapoval štýlom Že som strelil sondu úplne hocikde a šiel som na druhú planétu. Priznám sa že zo začiatku som sa vždy tešil keď som videl maličkú planétu, ktorá má vždy bohaté suroviny, no pri konci som nadával. Je to tak neskutočne nudné, že vlastne ani neviem prečo som nad tým sedel do 6tej rána. Asi preto, lebo som tam všade chel mať 100%.
Každopádne musím pochváliť jednu vec. Páči sa mi že pri každej galaxii je nejaká poznámka, Že pomôcť tomu a tomu, urobiť to a to. Toto je zaručene ďaLśia výtaná zmena oproti jednotke. Avšak už to hrám len preto, aby som to prešiel. Ešte to celkom dobre oživil ten Robot ktorého som teraz získal /nvm jak sa volá/... Priznám sa že som včera skúsil hrať poslednú misiu... A naozaj to vnímam tak ako tu uź niekto spomínal, že celú hru obrovské, ale obrovské hovno a úplne na konci to dostane úplne, totálne grády. Zvukový doprovod tomu v tomto prípade dáva úplne všetko čo to má. Tie keci okolo toho nič moc.
Takže som teda skúsil poslednú misiu. Kto to hral tak vie kde sa posiela prvý človek atď... Tak napr. ako gangy spomínal v spoilery že tali tam a tam, tak pre mňa to má opačný účinok, nakoľko je mi tali Loajálna... Loajálni sú mi všetci až na Mirandu.
Dnes to dorazím a momentálne mažem. Avšak ak bude na steame niekedy na ME seriu zľava, rád by som kúpil, už len a len kvôli ME1.
ME2 ma sklamal. Je to dosť prázdne. Nevyužitých je tam veľa vecí. Nápady dobré, ale chýba tomu strhujúci príbeh. Proste fakt celú hru nikto nič, a nakoniec to tak rýchlo skončí, že to natlačia do jednej "misie"... Škoda.
Tak 8.7/10
Ešte som to neprešiel, práve som pred sebevražednou misiou. Včera som prakticky robil len to, že som prešiel celú galaxiu ktorú mám sprístupnenú. Takže galaxiu mám na 100% úplne každú planétu zmapovanú... Našlo sa tam pár zaujímavých misií, ale inak to bola taká nuda, že nejakých posledných desať planét som zmapoval štýlom Že som strelil sondu úplne hocikde a šiel som na druhú planétu. Priznám sa že zo začiatku som sa vždy tešil keď som videl maličkú planétu, ktorá má vždy bohaté suroviny, no pri konci som nadával. Je to tak neskutočne nudné, že vlastne ani neviem prečo som nad tým sedel do 6tej rána. Asi preto, lebo som tam všade chel mať 100%.
Každopádne musím pochváliť jednu vec. Páči sa mi že pri každej galaxii je nejaká poznámka, Že pomôcť tomu a tomu, urobiť to a to. Toto je zaručene ďaLśia výtaná zmena oproti jednotke. Avšak už to hrám len preto, aby som to prešiel. Ešte to celkom dobre oživil ten Robot ktorého som teraz získal /nvm jak sa volá/... Priznám sa že som včera skúsil hrať poslednú misiu... A naozaj to vnímam tak ako tu uź niekto spomínal, že celú hru obrovské, ale obrovské hovno a úplne na konci to dostane úplne, totálne grády. Zvukový doprovod tomu v tomto prípade dáva úplne všetko čo to má. Tie keci okolo toho nič moc.
Takže som teda skúsil poslednú misiu. Kto to hral tak vie kde sa posiela prvý človek atď... Tak napr. ako gangy spomínal v spoilery že tali tam a tam, tak pre mňa to má opačný účinok, nakoľko je mi tali Loajálna... Loajálni sú mi všetci až na Mirandu.
Dnes to dorazím a momentálne mažem. Avšak ak bude na steame niekedy na ME seriu zľava, rád by som kúpil, už len a len kvôli ME1.
ME2 ma sklamal. Je to dosť prázdne. Nevyužitých je tam veľa vecí. Nápady dobré, ale chýba tomu strhujúci príbeh. Proste fakt celú hru nikto nič, a nakoniec to tak rýchlo skončí, že to natlačia do jednej "misie"... Škoda.
Tak 8.7/10
Zdravim vespolek
Nevie mi nahodou prosim Vas niekto poradit ako mam importovat postavu z Mass Effectu 1 do 2ky? V manuali sa pise, ze pomocu saveov, ktore sa vytvorili v 1ke, to som skusal: prekopcil cely adresar save z 1ky do save adresara 2ky a i napriek tomu sa po spusteni hry v hlavnom menu vo vybere postav (tm kde sa maju dat importovat charaktery z 1ky do 2ky) mi nezobrazili ziadne moznosti na import - ramcek s postavami resp. saveami zostava stale prazdny...
A neveite mi este niekto povedat, ze ci ma ten import vobec vyznam a ci to aspon nejako ovplyvni priebeh hry v 2ke (napr. krogana, radu, rachni apod.)??
Manzelka je uz z toho na nervy, ze to nejde - presla 1ku s fajne rajcovnou blondinko-cicou, rozdala si to s Kajdanom (myslim iba virtualne, aspon dufam
) a tak by ho chcela balit aj v 2ke (ak sa to da)...
Vysvetloval som jej,ze to je veru to "najdolezitejsie" v tejto hre, ale ona si neda povedat - sak poznate baby, co tam ponejakej zachrane galaxii, hlavne ze si mozu zatrtkat...
)
Za skoru a fundovanu - pouzitelnu odpoved vopred dakujem
Mc
Nevie mi nahodou prosim Vas niekto poradit ako mam importovat postavu z Mass Effectu 1 do 2ky? V manuali sa pise, ze pomocu saveov, ktore sa vytvorili v 1ke, to som skusal: prekopcil cely adresar save z 1ky do save adresara 2ky a i napriek tomu sa po spusteni hry v hlavnom menu vo vybere postav (tm kde sa maju dat importovat charaktery z 1ky do 2ky) mi nezobrazili ziadne moznosti na import - ramcek s postavami resp. saveami zostava stale prazdny...
A neveite mi este niekto povedat, ze ci ma ten import vobec vyznam a ci to aspon nejako ovplyvni priebeh hry v 2ke (napr. krogana, radu, rachni apod.)??
Manzelka je uz z toho na nervy, ze to nejde - presla 1ku s fajne rajcovnou blondinko-cicou, rozdala si to s Kajdanom (myslim iba virtualne, aspon dufam
Vysvetloval som jej,ze to je veru to "najdolezitejsie" v tejto hre, ale ona si neda povedat - sak poznate baby, co tam ponejakej zachrane galaxii, hlavne ze si mozu zatrtkat...
Za skoru a fundovanu - pouzitelnu odpoved vopred dakujem
Mc