wifi zámerné rušenie ISP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

wifi zámerné rušenie ISP

Príspevok od používateľa drewodrewo »

Stručne; u nás v obci už dlhšiu dobu pôsobím ako ISP, a vlastne som tu bol skôr ako wimax a obdobný "silno kvalitný" ISP. vždy som bol svedomitý na rušenie teda, snažil som sa používať len smerové antény a jeden a ten istý kanál.....(nebudem sa predsa rozťahovať na nelicenčnom pásme) nie som tu sám a kanálov je málo :!:
Teraz o čo ide, nedávno (asi z neba) spadol jeden nemenovaný závistlivý looser,snažil sa tu "pochytať" pár klientov, keďže 85% ľudí z obce ma dobre pozná , tak isto poznajú kvalitu služieb mnou poskytovaných,tak sa mu toho moc nepodarilo poriešiť. samozrejme som nemal nič proti konkurencii,je to normálne a aspoň to človeka tlačí skvalitňovať služby a pod....
Táto skutočnosť dotyčného asi riadne *******, teda sa rozhodol aspoň škodiť keď už profit žiaden. a to tak že zámerne mení kanáli na tie na ktorých "frčím" ja teda spôsobuje mu šum. zmena kanálu nepomohla, ani telefonický dohovor,ani sms-ky.samozrejme som aj ja spravil niake proti údery :D sniff inject a podobne (ktorý vedia o čom je reč chápu) ale dotyčný sa nemieni uvedomiŤ teda sa pítam čo s sním viem to niako právne napadnúť? :?: :smt017 :cry: keďže je to nelicencované pásmo mám obavy ale predsa sa pítam nakolko to riešiť musím a fyzicky sa mi to nechce riešiť.... ĎAkujem za rady
:plus: :plus:
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: wifi zámerné rušenie ISP

Príspevok od používateľa Jancuk »

Más na vyber cca 12 kanálov na všetkých on funguje ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Januck, sice je kanalov 12, teda 13, prekryvaju sa vzajomne. Drewo, treba to popisat, porobit screeny, logy... a poslat na Telekomunikacny urad. Ak nepomoze ani to, tak prepichnut kolesa na aute, ale s odstupom casu, nech premysla.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ono riešenie poznám aj lahsie ak más vzduchovku tak mozes robiť olympiádu doma ale nie do tercov ale do anten :D
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

a mas splnenu oznamovaciu povinnot? platis telekomunikacnemu uradu kazdorocne prachy za to ze vyuzivas volne licencne pasmo? vyplnas dotazniky ktore posielaju ako na beziacom pase?

rovnaky problem som riesil aj ja kedysi s providerom "realnet" ktory zrazu zacal zarusovat moju 2 roky stabilnu a vyladenu siet

telekomunikacny urad nam nepomohol aj napriek ziadosti o pomoc, a pritom mame oznamovaciu povinnost splnenu uz minimalne 4 roky a absolvovanych niekolko kontrol z TU

všeobecné povolenie č. VPR - 01/2001
podľa § 12 a 13
zákona o elektronických komunikáciách

stanovuje mimo ineho
"
5. Zariadenia prevádzkované na základe tohto povolenia nemajú právo na ochranu pred rušením inými zariadeniami oprávnenými pracovať na uvedených frekvenciách. Prípadné rušenie musia riešiť prevádzkovatelia vzájomnou dohodou. Pokiaľ k dohode nedôjde, odstrániť rušenie na svoje náklady je povinný ten, kto zariadenie zriadil neskôr.
6. Ak nedodržanie stanovených parametrov nastalo v dôsledku závady na zariadení, prevádzkovateľ je povinný zariadenie vyradiť z prevádzky až do odstránenia závady.
"
takze telekomunikacny urad je na slovensku iba na to aby hrabal pre seba a nie ti v niecom pomohol

kazdopadne pokial si aj ty jeden z tych "providerov nacierno" tak ti tvoje problemy prajem a uzi si ich a kludne sa medzi sebou aj zozerte :)

ja som vyriesil problemy prestavbou siete na 5 giga
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

teda skúšal som to cez telefón osobne prosbami no nič nepomohlo......teraz sa asi udávam ale aj tak to sem hodím nech sa poučia tých ktorých by čoby len napadlo niekomu zámerne rušiť sieť...............ten nápad na olympiádu .....mám upravenú vzduchovku na ,,floberta" jj poučil sa :D
Napísať odpoveď