Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Erikci
Novice
Novice

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Erikci »

On to videl kedze sedi vzadu ale to bol taky semafor ze zelena svieti tak 5sec to su tie dve auta mne tretiemu to uz bohuzial nevydalo ale poucil som sa nabuduce si uz dam na to sakra pozor... :)
spirki
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spirki »

Erikci, neuraz sa ale ten *$#@)(* mal pravdu. Nezapnúť pásy, kardinálna hovadina. Na krátku vzdialenosť ak sa neoplatí zrýchliť na 50 tak fajn, ale druhý extrém je, keď niekto hodí dvojku ide si 20 a za ním kolóna nadšených vodičov. To je bezdôvodne pomalá jazda, bohužiaľ na našich cestách zjav veľmi bežný a policajtmi prehliadaný. V mnochých autoškolách to tak učia, na dízli, hodiť trojku a na voľnobehu sa po meste flákať 30.
Ak si na 100% presvedčený, že si mal na semafóre pravdu a ešte nesvietila červená, mal si sa hádať, aj keď oranžovú si musel vidieť dosť dlho a riskovať to pri opakovanej skúške - celkom odvaha ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

spirki - na parkovisku (kuzelky a pod) nie je potrebne mat pasy ;) .. takze slo len o to, ze si na nom zasadol.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Musím sa pochváliť, už minulý utorok som úspešne absolvoval skúšky, teraz čakám na VP.

Policajt bol absolútny pohoďák, na záverečnej jazde som išiel prvý a keď sme sa zamenili s kolegom, tak som si sem-tam všimol pána príslušníka. A čo robil ? Buď s nezáujmom pozeral von bočným okienkom, alebo si pekne "podriemkával." :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

spirki napísal:Erikci, neuraz sa ale ten *$#@)(* mal pravdu. Nezapnúť pásy, kardinálna hovadina. Na krátku vzdialenosť ak sa neoplatí zrýchliť na 50 tak fajn, ale druhý extrém je, keď niekto hodí dvojku ide si 20 a za ním kolóna nadšených vodičov. To je bezdôvodne pomalá jazda, bohužiaľ na našich cestách zjav veľmi bežný a policajtmi prehliadaný. V mnochých autoškolách to tak učia, na dízli, hodiť trojku a na voľnobehu sa po meste flákať 30.
Ak si na 100% presvedčený, že si mal na semafóre pravdu a ešte nesvietila červená, mal si sa hádať, aj keď oranžovú si musel vidieť dosť dlho a riskovať to pri opakovanej skúške - celkom odvaha ...
Ja sa musím Erikci zastať, pretože aj ja som behával v autoškole na dvojke - čiže 40 km/h v pasáži, že naozaj sa mi neoplatí preradiť na 3, lebo som išiel aj tak za 10-15 metrov brzdiť. A určite to nie je bezdôvodne pomalá jazda.
spirki
Expert
Expert

KoCi , na tie pásy si ako prišiel ? Výnimku má iba inštruktor, nie žiak a je jedno či je to na parkovisku, musí byť pripútaný. Podľa starého zákona ešte platilo, že nemusíš byť pripútaný pri cúvaní ale to už zrušili.

Michaelo105 , aj 40 na dvojke je rozidel či ideš premanetne trebárs 100m úsek, chudáči motor, alebo to len roztiahneš na 40 a hneď pustíš plyn alebo vyhodíš neutrál na dojazd. Len som poukazoval na to, že sú aj také prípady keď sa niekto vlečie 100m úsek 20km/h a nepridá bo za chvíľu odbočuje ale že za ním je už kolóna nas*aných ľudí, tak podľa mňa to je bezdôvodne pomalá jazda.
KoCi
Darca
Darca

spirki - neprisiel som na to, bolo mi to povedane. Rovnako ako mi bolo povedane, ze na parkovisku/cvicisku netreba pouzivat smerovky (ale holt su aj hajzlici co si aj toto najdu ako dovod na vyhodenie zo skusky). Autoskolu som robil pred 15 mesiacmi, tak neviem ci este odvtedy sa nieco zmenilo.
spirki
Expert
Expert

KoCi - Bolo mi povedané? kým? Lebo ťa pekne oje...babral. "Znamenie o zmene smeru jazdy vodič je povinný dávať vždy aj pri zmene smeru jazdy, vybočovaní z neho alebo ak to vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky." Takže aj keď na parkovisku odbočuješ do radu stojacích vozidiel, mal by si v podstate dávať smerovku. Neviem o tom, že by v tomto existovala nejaká výnimka či dnes alebo pred 15 mesiacmi.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

KoCi napísal:spirki - neprisiel som na to, bolo mi to povedane. Rovnako ako mi bolo povedane, ze na parkovisku/cvicisku netreba pouzivat smerovky (ale holt su aj hajzlici co si aj toto najdu ako dovod na vyhodenie zo skusky). Autoskolu som robil pred 15 mesiacmi, tak neviem ci este odvtedy sa nieco zmenilo.
Robil som cez apríl a máj, na začiatku som nemusel byť pri cúvaní pripútaný (cez kuželky), že aby som lepšie videl dozadu, no reku dobre.
Ale takmer pred koncom nám povedali, aby sme sa radšej pripútavali, že zmena v zákone, radšej nech si posuniem sedačku, aby som nepochybil.
Tolko z mojich zážitkov.
KoCi
Darca
Darca

spirki - nechat sa oje*** instruktorom aj fizlom je stale celkom prijemny pocit, takze som to nelutoval :D Parkovisko som myslel ako cvicisko. Ak su parkovacie miesta ako napr pred nakupnym centrom - cesticka lemovana parkovacimi miestami - zmysel to ma. Ak je to ale parkovisko pred barakom, tak tam som smerovku nepouzil snad nikdy. Velmi zriedkavo sa mi stane, zeby na parkovisku boli dalsie auta v pohybe. Je mozne, ze sa to zmenilo casom, ako Racius poznamenal - predsalen od februara platil novy zakon. Nemyslim, ze vynechanie smerovky na lokalnom parkovisku moze ohrozit plynulost, ci dokonca bezpecnost premavky pri tych 5km/h :)
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

KoCi napísal:spirki - nechat sa oje*** instruktorom aj fizlom je stale celkom prijemny pocit, takze som to nelutoval :D Parkovisko som myslel ako cvicisko. Ak su parkovacie miesta ako napr pred nakupnym centrom - cesticka lemovana parkovacimi miestami - zmysel to ma. Ak je to ale parkovisko pred barakom, tak tam som smerovku nepouzil snad nikdy. Velmi zriedkavo sa mi stane, zeby na parkovisku boli dalsie auta v pohybe. Je mozne, ze sa to zmenilo casom, ako Racius poznamenal - predsalen od februara platil novy zakon. Nemyslim, ze vynechanie smerovky na lokalnom parkovisku moze ohrozit plynulost, ci dokonca bezpecnost premavky pri tych 5km/h :)
ides pri dome po pravej strane a chces odbocit do lava a zaparkovat...Dajme tomu je za tebou auto a sofer si povie "aaa dako ide pomaly predbehnem ho" a j....bum do teba. davat smerovku sa oplati vzdy :)
spirki
Expert
Expert

KoCi - ako píše tom.tom, na parkovisku používam len ak vidím pred sebou alebo v späťáku iné auto a nejde ani tak o plynulosť či bezpečnosť ale aj pokrkvaný plech dokáže pokaziť deň. Inak aj keď to zákon prikazuje, tak to snáď nikto nikdy nekontroloval. Je to skôr nedokonalosť zákona a tých drobných chybičiek by sa tam našlo viac.

Na cvičisku by som to až tak jednoznačne nevidel, aj keď aj tam v podstate meníš smer jazdy, no a keď sa komisár blbo vyspí, podľa mňa má právo ťa za to aj vyhodiť zo skúšky. Vravím, tých "drobností" je viac, spolužiaka napr. vyhodil za to, že si na križovatke narovnal spätné zrkadlo a bolo: pán vodič, zrkadlá si nastavujeme pred jazdou, uvidíme sa nabudúce...
KoCi
Darca
Darca

bavime sa o smerovkach na parkovisku, alebo o smerovkach pri odbacani na parkovisko? Ja nemyslim teraz parkovanie pri ceste, alebo odbacanie na parkovisko, ci co za priklady tu uvadzate, ale normalne parkovisko, ake su bezne k videniu na sidliskach. Nic na ceste. Mozno si kazdy z nas predstavuje to parkovisko inak. Ked parkujem tak, ze manevrujem na ceste, tak je smerovka samozrejmost. Ale bezne parkovisko, ako su napr, aj tie ktore sa v mnohych pripadoch pouzivaju aj ako cvicisko, tam tem zmysel neuvidim nikdy. Mozno keby sa vytesujem, ako sa svetlo smerovky odraza od pristojacich aut. Informacnu hodnotu maju take smerovky priam nulovu. Nieco ako obiehanie na nepriechodnom parkovisku (tj jedna pristupova cesticka), je v tomto pripade uplne mimo.

A co sa komisara na cvicisku tyka, tak je to len o tom na ktoreho narazis.. Ja vravim, ze nas komisar nevyzadoval ani smerovky (no pri slalome by som sa usmerovkoval), ani bezpecnostne pasy. My sme mali instruktora, ktory nam potrebne info vopred prezistil a dal vediet.

otazka - vy ste ako cvicisko pouzivali cestu? Ked sa tak nevieme pochopit v tom, parkovisko akeho typu myslim...
spirki
Expert
Expert

bavíme sa tu o tom, čo sa píše v zákone a tam sa nerozlíšuje medzi cestou alebo parkoviskom/cvičiskom v zmysle ako ho chápeš ty. Proste máš používať smerovky, vo väčšine prípadov je to zbytočnosť no ale stane sa aj tam, že ide niekto za/pred/vedľa teba a je dobré mu dať vedieť čo máš v úmysle. To, že vy ste mali na skúškach komisára, ktorý to nevyžaduje automaticky neznamená, že to tak neplatí ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

spirki - myslím, že koci narážal na použitie zdravého rozumu vrámci používania smeroviek. Proste keď vidím, že som sám na parkovisku a moje blikanie by videli iba tak poletujúce holuby obsierajúce okolité autá (nenávidím tú háveď :twisted: ), tak smerovky nemajú význam. Zaparkujem, zamknem, bye bye. Ak chcem parkovať pozdĺžne popri ceste, tak tie smerovky dám už preventívne a aj všetky 4, aby ma bolo lepšie vidieť z diaľky. Ale na parkovisku?
spirki
Expert
Expert

jeeežisi, to rozprávam pre vás nezrozumiteľným jazykom či čo? Veď píšem že ak na parkovisku nikde nikto tak je to hovadina ale keď je po blízku iné auto, je dobré dať vedieť čo mám zalubom, na cvičiku je to tiež somarina, ale keď je tam komisár, holt musíš. Inak je to s tými smerovkami dosť nedomyslené, podobne ako sa teraz rieši v téme blikať/neblikať.
KoCi
Darca
Darca

spirki - ach, konecne slovencina :D (joke)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zajtra mam prvu hodinu v autoskole :) Normalne sa tesim. Postupne budem pisat nejake prihody, aj ked si myslim ze ich vela nebude :)

// Prvu hodinu autoskoly mam uspesne za sebou, v pondelok mam trenazer a na buduci tyzden uz jazdy :D A instruktor je v pohode. Parada :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak som niekde v polke autoskoly, ale mam celkom vtipneho Instruktora, ktory rad debatuje o zenach, ktore tam mal..
Jedna taka prihoda teda od neho:
Mal jazdu s nejakou cernoskou (nie cigankou) a po jazde to mali cca 10min cesty k nej domov od stanoviska ich Autoskoly. Tak povedal, ze pockame na dalsiu ziacku a zvezu ju cestou domov..Bola uz pomerne tma vonku a cernoska si isla sadnut na zadne sedadla a cakali na danu ziacku..Ziacka prichadzala z predu auta v sukni takym ladnym pohybom (proste ako taka modelka, vyfintena usmiata). Ako bola zvyknuta tak si isla zlozit veci na zadne sedadlo (kde sedela ta cernoska o ktorej nevedela)..Vonku uz pomerne tma, otvorila dvere a tam ta cernoska sedela a civela nanu, kde prenikavo bolo vidno len oci..Tu modelku, len tak trhlo a zahlasila "Boha ale som sa zlakla". Obaja automaticky umierali smiechom :) V jeho podani to bola proste kalamita..

Vcera som mal tu prvu pomoc, kde nam prednasal jeden zachranar z BA, ktory taktiez chodi v tom serialy 112. Rozpraval prihodu o jednom chlapovi, ktoremu odrezal nohu "trhac asvaltu".
Ked prisli na miesto na sanitke a vystupili, pozeraju na chlapika, ktory bol oprety o stenu na jednej nohe a fajcil vklude cigaretku..Pred nim 3 metre jeho noha na zemi lezala..Prisli teda blizsie k nemu a chlap im vravi skludom. "Rezem Vam tak asvalt ked tu zrazu mi to nohu odfajcilo..Vedeli by ste to nejako spravit?" Zachranari nanho len pozeraju vymleto, ked chlap neprestaval a zapilil "Poobede mam ist hrat futbal, tak hadam to dovtedy stihnete ze? Do tej 4tej by som to potreboval mat naspat". :)
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

raz ked som mal jazdu mimo mesta tak insrtuktor "frajerku mas" Ja: Nie.... I: Tak ti nejaku najdem. Potom bol chvilu klud a z dialky bolo vidiet nejaku zenu I: spomal, tuto si omrkneme. Ako sme sa priblizili "dupni na to, to je asi nejaka ku..a". :D
Napísať odpoveď