Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

igorovic
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Bojove umenia a pod.

Príspevok od používateľa igorovic »

z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

tam som uz pozral ale je to 5rokov stara tema,uz som tam aj napisal ale neodpisuju
igorovic
Expert
Expert

na fightnews chodia chalani z Ke, tak sa ich skus spytat cez PM :)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Caute, chcel by som sa zacat venovat nejakemu bojovemu umeniu, ale nemam s tym vobec ziadne skusenosti. Naposledy som sa bil mozno este v skolke :-D. Mohli by ste mi poradit nieco na zaciatok, nejake financne menej narocne a take, ktore by sa dalo popri skole v pohode stihat?

Dikes
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

a co od toho cakas? chces si len zlepsit kondicku a mat dobry pocit alebo sa chces vediet branit, prip naucit bit?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

a hlavne zisti si moznosti v okoli tvojho mesta, lebo my ti nieco povieme a ty zistis ze take u vas nieje
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

ColdRain: myslim si, ze z kazdeho tak trochu. Hraval som kedysi futbal a musel som s tym skoncit, takze som teraz bez pohybu a takisto by som sa rad naucil sebaobranu. Niesom ziadny nasilnicky typ co by si chcel riesit svoje komplexy, proste len pre pripad, zeby ma niekto napadol aby som sa ubranil :-)

Vendo: myslim si, ze s tym by problem nebol. V TT je toho vela na vyber, len ide o to,ze ja sa v tom velmi nevyznam, tak by som potreboval od niekoho poradit akym smerom sa asi uberat.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

aikido, krav maga, systema, pripadne specializovane kurzy sebeobrany
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ak si z TT, tak sa daj na SANDU (čínsky box). Odporúčam. :sly:

http://www.wushutrnava.sk
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Wing-Chun alebo krav-maga alebo aikido......ja by som isiel na WEing-Chun :D a davaj pozor na ucitelov bo niektori oblbuje o peniaze
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vale tudo, mma, krav-maga
igorovic
Expert
Expert

suhlas s vendom + doplnim este box alebo MT
ColdRain
Addict
Addict

myslim ze celkom hra aj ulohu osadenstvo, neviem ako inde ale v BA sa to hemzi na MMA a thajskom boxe pomerne neonacisticky posobiacimi typmi, takze mozno aj to by zohravalo ulohu, inac myslim, ze vyber je siroky, wing chun, mma, thajsky box, kick box, klasicky box, brazilske jiu-jitsu, klasicke zapasenie, systema, krav maga(ta ale pokial viem v TT nie je), judo, sanda... osobne by som sa vyhol umeniam znamim z 90. rokov ako je karate, taekwondo, aikido a podobnym vychodno-filozofickym smerom, ktore sa oplati robit len ked mas zaujem o duchovnu stranku veci...celkovo by najlepsie splnala tvoje poziadavky krav maga, ale tu tam asi nesplasis...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

ColdRain napísal:myslim ze celkom hra aj ulohu osadenstvo, neviem ako inde ale v BA sa to hemzi na MMA a thajskom boxe pomerne neonacisticky posobiacimi typmi
A ty si mi ako prišiel na to, že sú to neocistické tipy ? Ty ich všetkých poznáš alebo si len uvidel vyholenú hlavu, alebo mikinu EVERLAST/PIT BULL a už si si dakoho zaškatuľkoval.
ColdRain
Addict
Addict

lebo mnohych poznam, nehovorim ze vsetci, ale mnoho takych sa naslo a ak si z BA tak nemozes povedat, ze to tak nie je... a ludia ktory po veceroch menia box vrece za ludi a v strasnej ferovke 20v4 skusaju techniky, nie su spolocnost pre mna, ani spolocnost do ktorej by som chcel pravidelne chodit, ale to uz je o inom...a oblecene everlast/pitbull vobec neskatulkujem, samemu sa mi paci dokonca som ho uz aj na fore obhajoval...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No u nás takýto človek nie je ani jeden, zato ľudí z "opačného tábora" požehnane. :)

Súhlasím s ColdRainom, ak ti ide iba o ten samotný akt obrany, tak sa vyprdni na všetky filozofické bojové umenia.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Myslím, že to stými férovkami 20v4 resp. ľudí, ktorí si večer menia vrece za ľudí resp. sú ľudia, ktorí nemajú ani to vrece a aj tak večer chodia otravovať ľudí je požehnane a zďaleka sa to netýka len tzv. vyholených hláv, resp. priaznivcov rôznych bojových športov. Len nie všetci, ktorí súhlasia s tvojim popisom sú vymleté hlavy, preto som na to reagoval. Sú tam aj inteligentní ľudia, a aj navzdory tomu ich podaktorí hádžu do jedného vreca.
ColdRain
Addict
Addict

ale samozrejme, ze to nie je pravidlom, to som ani nikde nepovedal, dokonca ak sa dobre pamatam som neposkytol ani opis, ale na druhu stranu je logicke, ze agresivni ludia vyhladavaju agresivne sporty, ti inteligentnejsi sa tam vyburia, ti sprostejsi vecer mlatia ludi, islo mi len o to, poukazat nato, ze vyber cisto po nete nie je dokonaly, treba sa ist pozret na trening aby zistil co vsetko to bude obnasat, pretoze ja by som proste s takymi typmi trenovat nechcel...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

preco? :) niekedy nieje nic lepsie ako nejakeho "nazi superbuchaca" vyskolit jak male decko :wink:

inac je naozaj najlepsie ist sa pozriet na trening, porozpravat sa s trenerom, s chalanmi a sam uvidis kde to bude asi najlepsie
Peperko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peperko »

ak chcete ulicu tak zaklad je boxovanie , malokedy vyuzijete kopy je tam velky stres adrenalin , Sam robim MMA (thajsky box a brazilian ju jitsu) ... a poviem vam ak viete BJJ a hodite supera na zem na ulici nema sancu sa postavit ak viete dobre bjj a tam ho dobijete jak psa... vacsina ludi chodi na bojove umenie s tym ze chcu sa naucit bit v akejkolvek situacii a to je jednoduche buchat kopat skrtit pacit dokym sa nevzda alebo je nevladny ... ziadne wu - shu , a podobne srracky japonske a nwm kade jake , robil som box,thajsky box, aikido , teraz MMA ... nic nieje lepsie a komplexnejsie ako MMA ... ale do povedomia pripada aj Combat sambo :) velmi dobry styl boja podobny MMA az na par veci
Napísať odpoveď